YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 2 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Talvitursajaiset 19.1.

2. Portti Työelämään 23.1. - 24.1.

3. Haalarimerkkien ompeluilta 24.1.

4. Haemme opiskelijaedustajia!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Ilmoittautuminen Unipoli Sportin kevätkauden kursseille on alkanut!

6. Tolun vakiovuoro

7. Unipoli Sportin avoimet ovet 8.- 14.1.

8. Opiskelijan Tampere ry etsii toiminnanjohtajaa!

9. PIRATE ry presents Pakoputki 2018: Back To The 80’s

10. Teatterikerho Ääriraja etsii puvustajia ja lavastajia!

11. Opiskelijan Tampereen kevään Supervihko on täällä!

12. Camp America etsii leiriohjaajia Yhdysvaltoihin kesäksi 2018

13. Hae mukaan Nyyti ry:n verkkomuotoiselle elämäntaitokurssille!

English Summary

14. Tursajaiset goes Winter 19.1.

15. Overall Patches' Sewing Evening 24.1.

16. Tolu's weekly sport shift

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Talvitursajaiset 19.1.

Tursas on opiskelija. Tursaalla on elämä mallillaan, sillä hän on saanut opiskelupaikan Suomen vetovoimaisimmasta ammattikorkeakoulusta. Be like Tursas!

Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä Tursaaksi Tamkon ENSIMMÄISISSÄ Talvitursajaisissa! Tursajaiset on kymmeniä vuosia vanha perinne, jossa uudet opiskelijat kastetaan. Tursajaisia ei ole kuitenkaan koskaan ennen järjestetty myös talvella! 

Talvitursajaiset päräytetään käyntiin perjantaina 19.1. klo 17.00 Kaupin keilahallin parkkipaikalla (Keilakuja 1, 33520 Tampere). Tapahtuma-alueella uudet opiskelijat kiertävät joukkueittain erilaisia tehtävärasteja ja illan päätteeksi parhaiten suoriutunut joukkue palkitaan ruhtinaallisesti!

Keilahalli pitää ystävällisesti ovensa avoinna meitä varten, joten kipakan pakkassään sattuessa pääsee keilahallin lämpöön sulamaan. Keilahallin baarissa myytävänä pikkupurtavaa ja palanpainiketta - opiskelijahintaan tottakai. Päivätapahtuman loppupuolella mahdollisuus myös keilata ilmaiseksi!

Keilahallilta siirtyminen kohti ravintola Bricksiä (Hämeenkatu 18) ja hurjia jatkoja klo 22! Ennakkolipulla pääset näppärästi jonojen ohi ennen klo 24! Ennakkolippu toimii sisäänpääsylippunasi ja se vaihdetaan ovella rannekkeeseen, jolla nautit jatkoista opiskelijahinnoin. HUOM! Jatkoille EI pääse opiskelijahaalareilla! Itse päivätapahtuma on maksuton.

Ennakkoliput tulevat myyntiin Solulle ja Bailataan.fi maanantaina 8.1. Ennakkoliput Tamkon jäsenille hintaan 3€ ja muille 5€ (ovelta 6€).

PS: Sikälimikäli matkaasi tarttuu ikioma mehupullo (tai kymmenen), niin ethän ota lasista. Muoviset ja alumiiniset pakkaukset on kivempiä. Kivi kivempi kivein. #talvitursajaiset2018

2. Portti Työelämään 23. - 24.1.

Portti Työelämään -rekrytointitapahtuma lähestyy! 23. ja 24.1. kello 10 - 14 TAMKin pääkampuksen täyttää lähes 70 eri alojen yritystä, jotka hakevat kesätyöntekijöitä, harjoittelijoita ja opinnäytetyöntekijöitä. Tarkempia tietoja osallistuvista yrityksistä voit lukea Portti Työelämään -messukatalogista, jonka löydät Solulta, TAMKrekryn toimistosta sekä ympäri pääkampusta.

Vuoden 2018 messujen teemana on CV ja alkukeväästä kuumana käyvä kesätyöhaku. Yritysten tapaamisen lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hioa CV:nsä timanttiseen kuntoon CV-preppauspisteessä sekä käydä otattamassa itsestään edustava valokuva CV:tä varten. 

Tsekkaa kattava yrityslistaus Portti Työelämään -tapahtuman nettisivuilta: porttityoelamaan.fi! Lisätietoja tapahtumasta löydät myös Facebookista: Portti työelämään -rekrytointimessut. Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.

3. Haalarimerkkien ompeluilta 24.1. 

Jäikö edellinen ompelukerta väliin ja merkkejä kasaantuu nurkkiin? Ei hätää, sillä vuoden 2018 ensimmäinen haalarimerkkien ompeluilta on täällä! 

24.1. kello 17.00 - 22.00 Solun saunalla saa taas ommella merkkejään kiinni ja ostaa uusia, jos niitä ei vielä ole tarpeeksi (vain korttimaksu). Omat ompeluvälineet on hyvä ottaa mukaan, mutta Tamkolta löytyy tarvittaessa myös jonkun verran neuloja ja erilaisia lankoja. Muista kutsua kaveritkin mukaan ja huolehtia siitä, että Tursaspassit on matkassa! Tapahtuma on alkoholiton. Tervetuloa!  

4. Haemme opiskelijaedustajia!

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. 

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta.

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Ilmoittautuminen Unipoli Sportin kevätkauden kursseille on alkanut!

Kevään ensimmäinen hakuaika liikuntakursseille on alkanut torstaina 4.1.2018 klo 9 ja päättyy sunnuntaina 14.1.2018. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Unipoli Sport -liikuntamaksu tulee olla maksettuna kaikilla kurssille osallistuvilla ja useimmilla kursseilla on lisäksi osallistumismaksu (ei koske Kunnon Startti -kursseja). 

HUOM. Kurssitarjontaa päivitetään vielä myöhemmin kevätkauden toista kurssi-ilmoittautumisjaksoa varten. Kevään kurssi-ilmoittautumisjaksoja on siis kaksi: 4.–14.1. ja 12.–21.2.2018. Mikäli et siis löydä nyt ensimmäisellä ilmoittautumisjaksolla mieleistä kurssia itsellesi, pidäthän silmällä nettisivujamme toista ilmoittautumisjaksoa varten. 

Lue lisää kurssitarjonnasta ja ilmoittaudu.

6. Tolun vakiovuoro

Vuoden ensimmäisellä Tolun vakiovuorolla pelataan lippupalloa tiistaina 9.1. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

7. Unipoli Sportin avoimet ovet 8.- 14.1.

Nyt on hieno tilaisuus tulla kokeilemaan Unipoli Sportin palveluita ilman sitoumusta! Unipoli Sportin kaikilla kampuksilla on avointen ovien viikko 8.-14.1.2018. Viikon aikana kaikki ryhmäliikuntatunnit, kuntosalien käyttö sekä palloilun avoimet vuorot ovat käytössä veloituksetta! Avoimet ovet ovat tarkoitettu kaikille TTY:n, TAMKin sekä TaY:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. Mukaan on varattava opiskelija- tai henkilökuntakortti.

Tervetuloa nauttimaan liikunnasta!

8. Opiskelijan Tampere ry etsii toiminnanjohtajaa!

Opiskelijan Tampere ry on Pirkanmaan suurin opiskelijamarkkinointia ja -palveluita tuottava organisaatio, joka tarjoaa palveluitaan 35.000 pirkanmaalaiselle korkeakouluopiskelijalle, yli 200 yritykselle sekä kolmelle korkeakoululle ja Tampereen kaupungille. Opiskelijan Tampere toteuttaa toiminnallaan tavoitetta pitää Tampere Suomen suosituimpana opiskelijakaupunkina.

Toiminnanjohtajalta vaadittavat taidot ja kokemus:

- digitaalinen markkinointi

- markkinointi

- liiketoiminnan kehittäminen

- johtaminen

- taloudellinen osaaminen

- myyntitaidot

- paineensietokyky

Eduksi katsotaan Tampereen korkeakoulukentän ja järjestötyön tunteminen, sillä palveluita kehitetään yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa. Haluamme löytää johtajan, joka uskaltaa uudistaa ja viedä näkemyksiään tavoitteellisesti sidosryhmäverkostoissa eteenpäin. Haluamme kannustavan esihenkilön, joka luottaa työntekijöiden osaamiseen ja varmistaa, että sovituista tavoitteista pidetään kiinni.

Jos edellä mainittu kuvaa sinua, hae meille töihin! Kuukausiansio koostuu sekä kiinteästä palkasta (2 356 €) että myynnistä tulevasta provisiopalkasta. Viikkotyöaika on 36,25h. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

Kerro meille osaamisestasi ja miksi olisit täydellinen tähän tehtävään. Lähetä hakemuksesi ja CV:si viimeistään 15.1.2018 otsikolla ”Toiminnanjohtaja REKRY” osoitteeseen: toiminnanjohtaja(at)opiskelijantampere.fi.

9. PIRATE ry presents Pakoputki 2018: Back To The 80’s

Alkuvuoden odotetuin opiskelijatapahtuma, PAKOPUTKI vuosimallia 2018 tekee taas tuloaan! Tammikuussa, virallisina etkoina vuoden ensimmäisille PISTOT-bileille torstaina 25.1. lastataan bussit täyteen humalanhakuisia opiskelijoita ja lähdetään elämysmatkalle Tampereen lähiökapakoihin. Tänä vuonna bussit kulkevat ajassa taaksepäin suoraan 80-luvulle teeman mukaisesti. Lipunmyynti bailataan.fi-palvelussa alkaa torstaina 11.1. klo 12.00. Liput jäsenille 9€ ja muille 12€ (palvelukulut 0,5 € lisätään hintaan).

Lisätietoja Pakoputken Facebook-eventistä

10. Teatterikerho Ääriraja etsii puvustajia ja lavastajia!

Hei Sinä teatterista kiinnostunut! Oletko koskaan miettinyt, miten lavalla näkemäsi teos on oikein syntynyt tai mitä sen kulisseissa tapahtuu? Kutkuttaisiko Sinua olla mukana rakentamassa ihan oikeaa näytelmää ja sen visuaalista puolta? 

Jos vastasit kyllä, niin olet etsimämme henkilö! Opiskelijoiden perustama ja ylläpitämä Teatterikerho Ääriraja nimittäin etsii lisää puvustajia ja lavastajia keväällä tulevaa näytelmää varten. Taitovaatimuksia on nolla, innostus ja kiinnostus teatterintekoa kohtaan riittävät! Me kyllä opastamme tehtäviin.

Tehtävistä lyhyesti: Puvustajat suunnittelevat roolihahmojen vaatetuksen ja tekevät tarvittavat hankinnat niitä varten. Lavastajat miettivät, minkä näköiseksi lava tehdään missäkin kohtauksessa sekä hankkivat rekvisiitan. Hankintoja ei tarvitse omasta taskustaan pulittaa, vaan Ääriraja tarjoaa niitä varten oman budjetin. Lisäksi molemmat toimivat tiiviissä yhteistyössä toistensa sekä maskeeraajien, tekniikkatiimin ja näyttelijöiden kanssa.

Jos kiinnostuksesi heräsi, niin älä epäröi ottaa meihin yhteyttä joko sähköpostitse teatterikerho(at)tamko.fi tai Facebookissa viestiä laittamalla.

11. Opiskelijan Tampereen kevään Supervihko on täällä!

Opiskelijan Tampereen kevään Supervihko on jälleen täynnä mahtavia opiskelija-alennuksilla varustettuja kuponkeja. Kuponkialennuksia tarjoavat mm. ravintola.fi, kasvisravintola Gobal, Onnibus.com, AussieBar, Speakeasy, Ilves Bar & Night, Zarillo, Hierojari, Sara Hildénin taidemuseo, K-Rauta, Kaijakka, Fafa's sekä Sitko pizza & bar. Tule hakemaan oma Supervihkosi Solulta (huom. rajoitettu määrä!). Supervihkon edut löydät myös kätevästi Pivo-mobiiliopiskelijakortistasi. 

Lisää opiskelija-alennuksia ja etuja: Opiskelijan Tampere ry:n Facebook ja opiskelijantampere.fi

12. Camp America etsii leiriohjaajia Yhdysvaltoihin kesäksi 2018

Miltä kuulostaisi viettää ensi kesä työskennellen ja matkustellen Yhdysvalloissa? Camp America etsii kesäleiriohjaajia Yhdysvaltoihin kesäksi 2018. Leirejä on monia erilaisia ja ne sijaitsevat eri puolilla Yhdysvaltoja. Yleensä leirit kestävät noin yhdeksän viikkoa. Täytä hakemus nettisivuillamme ja koe yksi elämäsi parhaimmista kesistä!

Kesäleiriohjaajana pääset kokemaan amerikkalaisen kesäleirikulttuurin, parannat englannin kielen taitoasi aidossa kansainvälisessä ympäristössä ja saat elinikäisiä ystäviä ympäri maailmaa! Camp America on kulttuurivaihto-ohjelma, joka on jo vuodesta 1969 lähtien lähettänyt vuosittain yli 7000 nuorta työskentelemään kesäleireille eri puolille Yhdysvaltoja. Haku on nyt auki ja kestää aina huhtikuun alkuun asti.

Kaiken kattavan pakettimme hinta on 798 euroa, ja se sisältää:

-       Meno- ja paluulennot Yhdysvaltoihin

-       Sairausvakuutuksen koko Yhdysvalloissa olon ajaksi

-       650-1200 dollaria taskurahaa

-       Ruuan ja majoituksen koko leirillä olon ajaksi

-       Tuen Suomessa, Isossa-Britanniassa ja USA:ssa.

Huom. Pakettiin ei sisälly Yhdysvaltojen viisumimaksua. Tutustu verkkosivuihimme ja täytä hakemus leiriohjaajaksi kesäksi 2018.

13. Hae mukaan Nyyti ry:n verkkomuotoiselle elämäntaitokurssille!

Nyyti ry järjestää 29.1. – 2.3.2018 verkkomuotoisen elämäntaitokurssin, jolla käsitellään omaan arkeen, itsetuntemukseen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Kurssilla pohditaan muun muassa, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa, kuinka tunnistaa omia voimavaroja ja löytää aikaa rentoutumiselle sekä mitä on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Kurssi on tarkoitettu kaikille 18 – 35 -vuotiaille opiskelijoille. Ohjaajina kurssilla toimivat Nyytin ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n työntekijät. Kurssi toteutetaan Tukinet-sivustolla. Haku ryhmään päättyy viimeistään 17.1.2018 tai kun ryhmä on täynnä. 

Lue lisää verkkomuotoisesta Elämäntaitokurssista ja hae mukaan.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

14. Tursajaiset goes Winter 19.1.

Tursajaiset is an annual initiation rite, where your status as a student in TAMK gets its rightful measures. This year we are having our first ever Tursajaiset on winter - Talvitursajaiset!

The event begins on Friday 19.1. at 5pm in the parking lot of Kaupin keilahalli (Keilakuja 1, 33520 Tampere). There you’ll have your rite of passage and you, recently assigned Tursas, have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams. Keilahalli (bowling hall) has their doors open for us, so if you get cold you can always swish inside for a cold one – or maybe a hot one? From 8pm to 10pm you also have the opportunity to bowl – free of charge!

After the event ends at 10pm we welcome you to join the outrageous afterparty at nightclub Bricks (Hämeenkatu 18, 33200 Tampere). With a pre-sale ticket you don’t have to queue when you arrive before midnight! The pre-ticket is your ticket to the afterparty and it will be exchanged to a bracelet which allows you to enjoy the night with student prices! 

NB! Bricks DOES NOT let party people in with student overalls.

The daytime event is free for all the new students, but the pre-sale tickets for the Afterparty in Bricks costs 3€ (or 5€ for non-members). Tickets are 6€ when bought from door. Tickets will be available from Solu or Bailataan.fi on Monday 8th of January.

If you happen to bring a "juicebottle” of your own, please make it plastic or aluminium one, Thank you!

15. Overall Patches' Sewing Evening 24.1.

Did you miss the last sewing evening and your patches are piling up? Don't worry because the first overall patches' sewing evening in 2018 is here! At Solu you can sew your patches and buy new ones if you don't have enough yet (card payment only). It’s probably best if you bring your own supplies, but Tamko also has some for backup. Welcome to sew on 24th of January at 17.00 - 22.00!

Ps. Remember to bring all your classmates and make sure you have your Tursaspassi with you. Please notice that this event is non-alcoholic!

16. Tolu's weekly sport shift

We will play flag football in our weekly sport shift on 9.1. from 5pm to 7pm at L-building. Everybody can join our sport shift even if you haven't bought Unipoli Sport membership.  Welcome! 

Unipoli Sport is a partner of our sport shift.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topic