YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 19 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Eurovaalipaneeli 7.5.

2. Viimeinen mahdollisuus hakea kansainvälisyystuutoriksi!

3. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Opintoihin liittyvien todistusten antaminen kirjastossa päättyy

5. Unelmien Liikuntapäivä SportUnilla 10.5.

6. Kela: Tietoisku ulkomaille lähteville ja ulkomailta Suomeen saapuville opiskelijoille

7. Muutoksia kirjaston palveluajoissa 7. - 8.5.

8. SportUni palvelee koko kesän

9. Tolun vakiovuoro 7.5.

10. Urapaja: Urasuunnittelun työkalut 7.5.

11. Eurovaalit tulevat!

12. Muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi 31.5. mennessä!

13. SportUni: Ulkokuntosalien esittelytreenit - tule kokeilemaan!

14. Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtuma 8.5.

15. Nyytin chat: Riittääkö rahat? 9.5.

16. SCIL: Opiskelijapalautekysely

English Summary

17. Last chance to apply for international tutoring!

18. Registration for attendance or non-attendance by 31 May

19. Enjoy SportUni services during summer

20. Exceptions in libraries' service times 7 - 8 May

21. SportUni open house and pair exercise 10 May

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Eurovaalipaneeli 7.5.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko, Tampereen yliopiston ylioppilaskunta TREY ja Tampereen Eurooppanuoret järjestävät lähestyvien eurovaalien johdosta eurovaalipaneelin 7.5. klo 12 - 14. Paneeli pidetään Tampereen yliopiston päätalon Café & Aula Toivossa.

Panelisteina toimivat seuraavat eurovaaliehdokkaat:

Asseri Kinnunen (ECR)

Yannick Lahti (S&D)

Suvi Mäkeläinen (ALDE)

Janne Parkkila (GUE/NGL)

Iiris Suomela (Greens–EFA)

Tuomas Tikkanen (EPP)

Ennakkoäänestys kotimaassa on 15.–21. toukokuuta ja ulkomailla 15.–18. toukokuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta. Tervetuloa paneeliin selvittämään, millaisia ajatuksia ehdokkailla on koulutuksesta, demokratiasta ja ilmastonmuutoksen torjumisesta! Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

 

2. Viimeinen mahdollisuus hakea kansainvälisyystuutoriksi!

Menikö kansainvälisyystuutorihaku ohi? Ei hätää, nyt voit vielä hakea! Tamko järjestää 7.5. kv-tuutorikoulutusillan Solulla kello 16 alkaen. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Iltaa voit jatkaa halutessasi solun saunan lämmössä.

Kansainvälisyystuutorit ovat tukena ja apuna TAMKin vaihto-opiskelijoille heidän vaihtonsa ajan (3 - 6 kk). Kansainvälisyystuutorina toimimisesta saat liudan uusia kavereita, parannusta kielitaitoosi (pärjäät tosin nykyiselläkin kielitaidollasi vallan mainiosti. Ja hei, onhan rallienglannillakin voitettu miljoonia!), tuutorointitodistuksen, 2 opintopistettä ja yhden lisäpisteen, mikäli haet itse vaihtoon.

Hae mukaan tästä linkistä.3. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin 22. - 24.1.2019 TAMKin Kuntokadun kampuksella. Olemme luoneet tapahtumaan liittyen TAMKin opiskelijoille suunnatun kyselyn, jonka vastauksia aiomme hyödyntää vuoden 2020 tapahtuman suunnittelussa. Kysely tehdään vasta nyt, sillä haluaisimme saada tietoa myös tapahtuman jälkeen mahdollisesti syntyneistä rekrytoinneista. Paljon kiitoksia vastauksistasi jo etukäteen! Kyselyyn pääset täältä.******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Opintoihin liittyvien todistusten antaminen kirjastossa päättyy

TAMKin kirjastotoimipisteiden osalta opintopalveluiden todistusten anto on loppunut. Jatkossa saat tarvitsemasi opiskelutodistukset, opintosuoritusotteet ja ateriatukikortit Palvelukadulta opintoasiainkoordinaattoreilta. Opintopalvelut ovat avoinna klo 10 - 14.5. Unelmien Liikuntapäivä SportUnilla 10.5.

SportUnin liikuntakeskuksissa vietetään valtakunnallista Unelmien Liikuntapäivää perjantaina 10. toukokuuta. Kaikissa keskuksissamme on kyseisenä päivänä avoimet ovet ja pääset liikkumaan maksutta.

Kaupin keskuksella järjestetään paritreeni klo 15-16. Paritreeni on toiminnallinen treeni, johon voit osallistua kaverin kanssa. Se järjestetään Kaupin ryhmäliikuntasalissa. Unelmien Liikuntapäivään voit osallistua näyttämällä opiskelija- tai henkilökuntakorttia SportUnin asiakaspalvelussa.6. Kela: Tietoisku ulkomaille lähteville ja ulkomailta Suomeen saapuville opiskelijoille

Kelan KV-kevätpäivät tarjoavat tietoiskun Suomeen saapuville ja Suomesta lähteville opiskelijoille. Tilaisuutta voi seurata verkkolähetyksenä 8.5. klo 13 - 14.30. Verkkolähetyksen linkki julkaistaan tällä sivulla noin viikkoa ennen tilaisuutta. https://www.kela.fi/kv-kevatpaivat-7.-8.5.2019 Tietoisku on katsottavissa myöhemmin myös Kelan YouTube-kanavalla.

Kela järjestää KV-kevätpäivät yhteistyössä Eläketurvakeskuksen, Verohallinnon, Maahanmuuttoviraston, Väestörekisterikeskuksen ja Helsingin kaupungin kanssa.7. Muutoksia kirjaston palveluajoissa 7. - 8.5.

TAMKin pääkampuksen kirjastossa ei ole saatavilla asiaspalvelua tiistaina ja keskiviikkona 7. - 8.5., mutta kirjasto on avoinna omatoimikirjastona  klo 9 - 17, ja kulkukortilla klo 7 - 22. TAMKin Mediapoliksen kirjastossa ei ole tuolloin myöskään asiakaspalvelua, mutta kirjasto toimii omatoimikirjastona klo 9 - 15, ja kulkukortilla 24/7. TAMKin Musiikkiakatemian kirjasto on suljettu.8. SportUni palvelee koko kesän

Tervetuloa liikkumaan SportUnille myös kesällä. SportUni palvelee liikkujia koko kesän, siten että vähintään yksi keskuksistamme on avoinna.

Kauppi 27.5. - 18.8.

Ma - Pe klo 6 - 20

La - Su klo 10 - 18

Asiakaspalvelu

Ma - Pe 9 - 20

La - Su 10 - 18

Poikkeukset

To 30.5. klo 12 - 20

To 20.6. suljetaan klo 16

Pe 21.6. - Su 30.6. suljettu

Keskustan ja Hervannan liikuntakeskusten kesän aukioloajat löydät nettisivuiltamme.9. Tolun vakiovuoro 7.5.

Tolun vakiovuorolla pelataan salibandya tiistaina 7.5. kello 17 - 19 Kaupin SportUnin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!10. Urapaja: Urasuunnittelun työkalut 7.5.

Tervetuloa urasuunnittelutaitojen valmennukseen! Urasuunnittelun työkalut -urapaja pidetään 7.5. klo 14.30 - 15.30 TAMKin Kuntokadun kampuksen tilassa C2-12. Pajoihin ei ole ennakkoilmoittatumista.

Mietitkö, millaisia uramahdollisuuksia on tarjolla? Haluatko jäsentää omien uratoiveitasi ja saada työkaluja urasuunnitelmien pohtimiseen? Urapajassa saat valmiuksia urasuunnitteluun ja pääset kokeilemaan urasuunnittelun työkaluja ohjatusti.

Urapajat on tarkoitettu kaikille TAMKin opiskelijoille. Pajoissa saat vinkkejä mm. työnhakuun, oman osaamisen tunnistamiseen ja laajemmin urasuunnittelutaitojen kehittämiseen. Urapajat ovat osa TUURA – Tukea urapolulle –hanketta, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (2014-2020).

 

11. Eurovaalit tulevat!

Eurovaalien ennakkoäänestys on kotimaassa 15.–21.5.2019 ja varsinainen vaalipäivä 26.5.2019. Viiden vuoden välein järjestettävissä vaaleissa valitaan Suomen edustajat Euroopan parlamenttiin, joka on yksi Euroopan unionin lainsäädäntöelimistä. Europarlamenttivaaleissa Suomi on yhtenä vaalipiirinä. Ehdokkaat ovat siten ehdokkaina koko maassa ja äänestäjä voi äänestää ketä ehdokasta tahansa.

Voit äänestää ennakkoon Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen Teiskontien puoleisessa aulassa 17.5. klo 8 - 20, 20.5. - 21.5. klo 8 - 20. Tarvitset ennakkoäänestystä varten mukaasi henkilöllisyystodistuksen, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Et tarvitse välttämättä mukaasi postitse kotiin saapunutta äänioikeusilmoitusta (ilmoitus äänioikeudesta).

 

12. Muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi 31.5. mennessä!

Säilyttääkseen opiskeluoikeutensa opiskelijan on lukuvuosittain ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi. Ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle tehdään PAKKI-työpöydällä pääsääntöisesti 1.3. - 31.5.

Ilmoittautumisen laiminlyönti tarkoittaa opintoikeuden menettämistä. Opiskelija voi hakea ilmoittautumisvelvollisuuden laiminlyömisen seurauksena menetettyä opiskeluoikeutta palautettavaksi hakemuskuukauden alusta alkaen. Ennen hakemuksen täyttämistä tulee maksaa hakemuksen käsittelymakasu 50 euroa ja maksutosite tulee liittää hakemukseen. Pankkiyhteystiedot voi käydä katsomassa lomakkeelta.

Lisätietoja TAMKin Opinto-oppaasta.13. SportUni: Ulkokuntosalien esittelytreenit - tule kokeilemaan!

SportUni järjestää ulkokuntosalien esittelytreenejä toukokuussa. Ensimmäinen pidetään torstaina 8.5. klo 14.30 - 15.30 Hervannan kampuksella, ulkoareenalla (parkkipaikan ja Tietotalon välissä). Toinen esittely on maanantaina 13.4. klo 14.30 - 15.30 Keskustan kampuksella, ulkokuntosalilla (päätalon sisäpihalla).

Treeni tehdään kiertoharjoitteluna ulkokuntosalin laitteilla ja välineillä. Se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille treenaajille. Muista säänmukainen pukeutuminen sekä juomapullo. Ulkotreenit ohjaavat SportUnin Anna Karppinen ja Lotta Leijo. Esittelytreeneihin voit osallistua näyttämällä opiskelija- tai henkilökuntakorttia.14. Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtuma 8.5.

Alle 30-vuotiaat osaajat ja valmistumisen kynnyksellä olevat nuoret aikuiset kohtaavat työnantajia Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella keskiviikkona 8.5.2019 klo 13 - 15 välisenä aikana. Nuorille Töitä Pirkanmaa -tapahtumassa tavataan tänäkin vuonna työnantajia eri toimialoilta. Nuoria osaajia haetaan nyt esimerkiksi kaupan alan, asiakaspalvelun, toimistotyön, sisälogistiikan, terveydenhoidon ja ravintola-alan tehtäviin. Tapahtumassa uusia tekijöitä etsivät mm. Kesko, IKEA, Transval, Pirkanmaan Osuuskauppa, Pancho Villa sekä Kotipalvelu Mehiläinen - ja moni muu!

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimisto, Tampereen Kaupungin Työllisyyspalvelut, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, EURES – Eurooppalainen työnvälitysverkosto ja Ohjaamo Tampere.

Lue lisää tapahtuman nettisivuilta.15. Nyytin chat: Riittääkö rahat? 9.5.

Mietityttääkö raha-asiat ja oma taloudenhallinta? Miten tulla toimeen kesällä, jos ei ole kesätöitä? Tuu chattiin juttelemaan taloudenhallinnasta ja raha-asioista torstaina 9.5. klo 18 – 20.

Chatin löydät sivujemme chat-osiosta, kuten myös kevätkauden muiden chattien ajankohdat ja aiheet. Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä.

Tervetuloa chattailemaan!16. SCIL: Opiskelijapalautekysely

Miten saat äänesi kuuluville TAMKissa? Miten toimivina pidät TAMKin opiskelijapalautekäytäntöjä? Miten palautteen hyödyntäminen näkyy TAMKissa opiskelijoille?

TAMKilla on käynnissä opiskelijavetoinen SCIL-projekti, jossa kerätään tietoa nykyisistä opiskelijapalautekäytännöistä ja niiden toimivuudesta sekä ehdotetaan ratkaisua käytäntöjen kehittämiseen. Opiskelijoiden näkemykset ovat kehittämisen kannalta erityisen tärkeitä.

Käytä 5 minuuttia vastaamalla kyselyyn alla olevasta linkistä ja autat meitä viemään palautekäytäntöjä opiskelijoille mieluisaan suuntaan! Vastausaikaa on 16.5.2019 asti. Linkki kyselyyn.

Projektin asiakkaana ja tukena toimii TAMKin laadunhallinnan ja toiminnanohjauksen vastuualue (yhteyshenkilö kehittämispäällikkö Piia Tienhaara). Projektin tulokset tulevat TAMKin henkilökunnan ja opiskelijoiden käyttöön - tuloksista ja kehittämistoimenpiteistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Kyselyyn ja projektiin liittyvät tiedustelut:

taru.akras(ät)tuni.fi tai emma.karki(ät)tuni.fi

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

17. Last chance to apply for international tutoring!

Did you miss the international tutoring enrollment? No worries, you can still enroll! Tamko is organizing international tutor training on 7th of May at 16:00 at Tamko's office (Solu). There will be coffee and snacks served. You can continue the evening at Solu's sauna.

International tutors are helping our incoming exchange students during their time here in Finland (3 - 6 months). As an international tutor, you'll get a lots of new friends, improvement to your language skills, tutoring diploma, ECT credits and an extra point when applying to exchange studies.

You can enroll here.

 

18. Registration for attendance or non-attendance by 31 May

To preserve their study entitlement, students have to register for attendance or non-attendance each academic year. Registration for the following academic year is made through PAKKI-desktop between 1.3. - 31.5 as a rule.

If a student neglects the registration obligation for attendance or non-attendance during the duration of the study entitlement, (s)he will lose the study entitlement. The student may apply for return of the study entitlement lost due to negligence of the registration obligation from the beginning of the application month. A fee of 50 euros is collected on processing of the application.

Check out more information here.19. Enjoy SportUni services during summer

Welcome to use SportUni services during summer months!

TAMK Kauppi sport center is open on 27 May - 18 August as follows:

Mon - Fri at 06:00 - 20:00

Sat - Sun at 10:00 - 18:00

Customer service

Mon - Fri 09:00 - 20:00

Sat - Sun 10:00 - 18:00Exceptions in opening hours

Thursday, May 30th, at 12:00 - 20:00

Thursday, June 20th, closing at 16:00

Friday, June 21st - 30th, closed

 

20. Exceptions in libraries' service times 7 - 8 May

TAMK's Main Campus library doesn't have customer service on Tuesday and Wednesday 7  - 8 May, but the library is open as self-service library from 9:00 to 17:00 and with your access key at 7:00 - 22:00. TAMK Mediapolis Campus library doesn't have customer service either during the time but the library is open as self-service library from 9:00 to 15:00 and you can access to the building with your access key 24/7. TAMK's Music Academy's library is closed.21. SportUni open house and pair exercise 10 May

SportUni Centres celebrate The Exercise Day of Your Dreams on Friday, May 10th. All our centres have Open House and you can enter for free. The Kauppi Centre organizes a pair exercise at 15-16. Pair Exercise is a functional workout with your friend. It is organized in the Kauppi Group Exercise room.

You can take part in The Exercise Day of Your Dreams by showing a student or staff card at SportUni Customer Service. Welcome to take part to The Exercise Day of Your Dreams!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics

Viestin osoitelähde: Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenrekisterissä olevat Tamkon jäsenet. Sähköpostiosoite noudetaan TAMKin järjestelmästä (eli jos olet tehnyt TAMKin sähköpostijärjestelmästä siirron toiseen sähköpostiisi, myös Tamko Topics siirtyy).

Viestin tarkoitus: Yhdistyslain mukainen jäsenyyssuhteen ylläpito ja hoito.

Lisätietoja: tiedottaja(ät)tamko.fi.