YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 19 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.
 
Opiskelijakunta
1. Solun aukioloajat kesällä
2. Haemme opiskelijaedustajia 
 
Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
3. Unipoli Sportin kesäaukioloajat 14.5.- 2.9.2018
4. TIKOn pelimessut 15.5.
5. PIRATEn Wabu ei lobu -sitsit 10.5.
6. SOPUn Kaljamölkkyturnaus 9.5.
7. Biopankki pop-up 8.5. - jaossa haalarimerkkejä!
8. OP Tampere hackathon 18.5.
9. SOOPAn Syysvaellus Norjaan 25.8.–1.9.2018
10. Opiskelijan Tampereen tarjoukset
 
English Summary
11. Tamko's office Solu opening hours during summer 
12. Unipoli Sport's opening hours during Ascension day and summer  
13. Autumn hike to Norway 25.8.– 1.9.2018
 
******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************
1. Solun aukioloajat kesällä
 
Tamkon toimisto Solu on kiinni helatorstaina 10.5. Kesäkuussa olemme avoinna ma - pe klo. 10.00 - 14.00. Juhannuksen jälkeen (vko 26) olemme auki vain sopimuksen mukaan. Palaamme normaaleihin aukioloaikoihin (9.00 - 16.00) jälleen 1.8.2018. 
 
2. Haemme opiskelijaedustajia 
 
Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.
 
Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 
 
Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta
 
Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.
 
******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************
3.  Unipoli Sportin kesäaukioloajat 14.5.- 2.9.2018
 
Unipoli Sport siirtyy kesäaikaan! Tarkista kesäajan ryhmäliikunnan aikataulut tarjontakalenterista. Kevään 2018 ja koko vuoden 2017-2018 liikuntamaksut ovat voimassa 31.7. asti, jonka jälkeen tulee maksaa syksyn 2018 tai koko vuoden 2018–2019 liikuntamaksu voidakseen käyttää Unipoli Sportin palveluita ja tiloja. Voit suorittaa maksun Solun tiskillä. 
 
Kampusten liikuntatilat ovat avoinna kesäkaudella (14.5.-2.9.) seuraavasti:
 
Kauppi (TAMK): ma-pe 6-20, pe 6-20, la ja su 10-18. Liikuntakeskus suljettu 22.6.- 1.7. (suljetaan 21.6. klo 18). 
 
Hervanta: ma-pe 6-21, la 10-16, su suljettu.
Tamppi Areena suljettu 2.-8.7.
 
Keskusta: ma-pe 7-21, la ja su suljettu.
Poikkeuksellinen aukiolo 2.-6.7.2018: ma-pe 10-18, la ja su suljettu.
Atalpa suljettu 9.-29.7.
 
4. TIKOn pelimessut 15.5.
 
Tampereen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelman pelimessut 15.5. kello 9.00 - 16.00 Tampere-talon 2. kerroksen Sopraano-salissa. Esillä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kevään peliprojektin tuloksia. Tervetuloa testaamaan pelejä ja äänestämään parasta! 
 
5. PIRATEn Wabu ei lobu -sitsit 10.5.
 
Tänäkin vuonna on kylillä kuultu huhua, ettei vappu ole loppumassa. Onneksenne Pirate voi vahvistaa, että kyseessä ei ole huhu, sillä Wabu ei tosiaankaan lobu! Näillä sitseillä kohotamme siis maljaa ja juhlistamme Suomen suurimman kansanjuhlan kuolemattomuutta. 
 
Vaikka Wabun juhlistaminen onkin jo monella alkanut, niin nämä sitsit lähtevät käyntiin Klubi 57:ssa 10.5 klo 18.30, eivätkä välttämättä lobu milloinkaan. Tämä loistava mahdollisuus jatkaa Wappua maksaa Piraten jäsenelle vain 10€ ja ei-jäsenille 15€. Liput myynnissä nyt! 
 
6. SOPUn Kaljamölkkyturnaus 9.5.
 
Taas yksi vapaapäivä keskellä viikkoa, eikä mitään tekemistä? Kesä lähenee ja opiskelijabileiden hiipuminen harmittaa? Ei hätää, meillä on teille (ainakin) vielä yhdet bileet luvassa! Ihka ensimmäistä kertaa koskaan järjestettävä Kaljamölkkyturnaus starttaa Sorsapuiston kentällä keskiviikkona 9.5. kello 18 alkaen. Tunaus pelataan viiden hengen joukkueissa. Tapahtuma on täysin ilmainen ja avoin kaikille osallistumisintoisille.
 
Virallisena jatkopaikkana toimii Doris, jonka ovet aukeavat kello 21. Opiskelijaystävälliset hinnat kello 23.00 eteenpäin. Sisäänpääsy on ilmainen, narikka 3€. Haalareissa pääsee sisään. 
 
Ilmoittautuminen on auki bailataan.fi:ssä. Joukkueen edustaja ilmoittaa joukkueensa ja muut joukkueen jäsenet lomakkeella. Lippu siirtyy ilmoittautumisen jälkeen bailataan.fi lompakkoon. Lippu tarkastetaan ennen turnauksen alkua. 
 
Lue lisää Kaljamölkyn ideasta ja muut lisätiedot Facebook-tapahtumasta.
 
7. Biopankki pop-up 8.5. - jaossa haalarimerkkejä!
 
Oletko miettinyt, mitä kaikkea biopankki pitää sisällään? Nyt on tilaisuutesi tulla ottamaan asiasta selvää! Toisen vuoden bioanalyytikko-opiskelijat järjestävät 8.5.2018 klo 10.00-14.00 biopankki pop-upin kuntokatu 3:n pääaulassa. Vastaamme mielellämme biopankkia koskeviin kysymyksiin. Tervetuloa ottamaan asiasta selvää ja kyselemään. 100 ensimmäiselle asiasta kiinnostuneelle luvassa teeman mukainen haalarimerkki!
 
8. OP Tampere hackathon 18.5.
 
OP Tampere hackathon 18.5. klo 9.00 - 16.00 Technopoliksella. Hackathonin tarkoituksena on ratkaista pankin päivittäiseen tekemiseen liityviä esteitä/ongelmia päivän mittaisella ideoinnilla. Mukana hackathonissa on OP Ryhmän Developer-tiimi, jonka alueena ovat kanavat, ekosysteemit ja innovaatiot sekä OP Tampereen henkilöstöä. Nyt haemme mukaan opiskelijayhteistyön kautta verrokkiryhmää meille sparraajaksi hackathoniin.
 
Ajatuksenamme on toteuttaa päivän mittainen hackathon, johon on tulossa alustajaksi ulkopuolinen innostaja. Aamupäivän aikana on luvassa asiantuntijapuheenvuoroja ja iltapäivällä ryhmätyöskentelyä. Työstämme iltapäivällä 3 - 4 hengen ryhmissä kahta asiaa, jotka halutaan muuttaa ja kehittää OP Tampereessa.  
 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostitse OP Tampereen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tarja Toloselle tarja.tolonen(at)op.fi. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
9. SOOPAn Syysvaellus Norjaan 25.8.–1.9.2018
 
Tervetuloa mukaan Oulun yliopiston partiolippukunta SOOPAn perinteiselle syysvaellukselle 25.8. - 1.9. Lomsdal-Visten ja Børgefjellin kansallispuistoihin Norjaan! Monipuolisilta alueilta löytyy tutkittavaksi niin vuonoja, metsiä kuin vuorenhuippujakin. Vaelluksella onkin odotettavissa jylhiä maisemia, värien yltäkylläisyyttä ja unohtumattomia kokemuksia! Halutessaan bussista voi nousta jo Ruotsin puolella ja jäädä vaeltamaan Vindelfjällenin ja Hemavanin alueille.
 
Ei haittaa, vaikkei sinulla olisikaan vielä vaelluskokemusta, sillä syysvaellus on aloittelijaystävällinen tapahtuma ja ryhmässä vaeltaminen on turvallinen tapa kartuttaa kokemusta. Vaelluksella jakaudutaan kuntotason ja toiveiden mukaan pieniin, noin 2–6 hengen ryhmiin, jotka liikkuvat maastossa itsenäisesti itse suunnittelemiaan ja sopimiaan reittejä. Vaelluksella yövytään lähtökohtaisesti teltoissa.
 
Vaelluksen hinta on 95 euroa. Hintaan sisältyvät matkat, kartat sekä loppuruokailu- ja sauna. SOOPA lainaa teltat vaellukselle osallistuville. SOOPAn tapahtumat ovat päihteettömiä.
 
Ilmoittautuminen vaellukselle tapahtuu SOOPAn nettisivuilla. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.7. Kysyttävää? Ota yhteyttä: soopa.vaeltaa(at)gmail.com.
 
10. Opiskelijan Tampereen tarjoukset
 
- Ravintola Maruseki – sushibuffet 25 € ja -10 % a la carte -listalta!
 
Tampereen japanilaisen ruuan tähti, Maruseki hellii opiskelijoita kahdella mahtavalla kestoalennuksella:
 
1) Ala carte -listalta opiskelijakortilla 10 % alennus yli 10€ ruokaannoksista! 
 
2) Sunnuntain Sushi-buffet sisältäen kuohuviinilasillinen, jälkiruoat ja kahvin/teen hintaan 25€!
 
Huom! Tarjouksia ei voida yhdistää muiden alennuksien kanssa. -10 % tarjous ei koske Culinarin/Woltin kautta tilattuja tuotteita.
 
 
- Adam & Eve - joka kuun toinen torstai on touhutorstai, -20% kaikista tuotteista
 
Adam & Eve on aloittanut TOUHUTORSTAIT joka kuun toinen torstai, jolloin saat -20% alennuksen opiskelijakortillasi. Tarjous koskee normaalihintaisia tuotteita pl. LELO-tuotteet.
 
Adam & Eve – mielihyvämyymälä on perustettu keväällä 2002. Adam&Eve on enemmän kuin pelkkä kivijalkakauppa tai nettimyymälä. Liike on Suomen ensimmäinen, joka on suunniteltu nimenomaan palvelemaan sekä matalan kynnyksen myymälänä että yksityistilaisuuksien loungena tai pienenä, intiiminä luentosalina. Liike sijaitsee Tampereen keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.
 
 
- Ravintola Sitko - Pivo-kuponkietuna -25% valitsemastasi pitsasta
 
Ravintola Sitko tarjoaa Pivo-kuponkietuna valitsemastasi pitsasta 25 prosentin alennuksen. Alennus on voimassa tiistaista torstaihin.
 
Näsilinnankadulla sijaitseva ravintola on erikoistunut käsityönä leivottuihin pitsoihin. Sitkon pizzapohjat saavat makunsa talon omasta hapanjuuresta, laadukkaista jauhoista ja vanhoista italialaisista leivontamenetelmistä. Päälle on valittu parhaat ja tuoreimmat raaka-aineet. Lopputuloksena on hemmetin hyvät pizzat!
 
Etukuponki löytyy kevään 2018 SuperVihkosta, jonka edut on ladattu myös Pivosta löytyvään mobiiliopiskelijakorttiin.
 
Lisää mahtavia tarjouksia, asuntoilmoitukset ja tapahtumat löydät osoitteesta opiskelijantampere.fi
 
******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************
 
11. Tamko's office Solu opening hours during summer 
 
Tamko's office Solu is closed on Ascension day (10th of May). In June, we're open from Monday to Friday at 10 am. - 2 pm. After Midsummer (week 26), we're open only by appointment. We return to normal opening hours (Mon - Fri 10 am - 4 pm) again on 1st of August.
 
12. Unipoli Sport's opening hours during Ascension day and summer  
 
Unipoli Sport has exceptional opening hours during Ascension day (10th of May) and summer period 14.5.- 2.9.2018.
 
Kauppi (TAMK):
Open 10th May at 12pm – 20pm
 
Summer opening hours are as follows:
Unipoli Sport Kauppi (TAMK) opening hours 14.5.- 2.9.2018: Mon - Fri 6-20, Sat 10-18, Sun 10-18.
Sports Arena is closed 22.6.-1.7.2018.(closes 6pm on 21.6.)
 
Please check other opening hours from the website
 
13. Autumn hike to Norway 25.8.– 1.9.2018
 
Welcome to join Oulu University Scout Troop SOOPA's traditional Autumn Hike on 25.8. - 1.9. to Lomsdal-Visten and Børgefjell National Parks in Norway. We are leaving from Oulu on Saturday morning, August 25th, and will return to Oulu on Saturday evening, September 1st. If you wish, you can also get off the bus earlier and hike in Vindelfjällen or Hemavan areas in Sweden.
 
It doesn't matter if you don't have a lot of hiking experience as hiking in a group is a safe and fun way to develop your hiking skills. All you need to participate is good attitude and suitable gear. The hikers are divided into small groups of 2–6 people according to their fitness levels and personal expectations. As each group plans their own route, the hike can be made as easy or as challenging as the group wants. During the hike we will sleep in tents.
 
The price is 95 euros and includes transportation, maps of the area, sauna and dinner on the return trip. SOOPA lends tents for the hiking groups. All SOOPA events are alcohol free.
 
More info and the sign-up form. The last day to sign up is July 23rd. If you have more questions, please do not hesitate to contact us at soopa.vaeltaa(at)gmail.com.
 
******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?
 
 
Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?
 
 
Viestin osoitelähde: Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenrekisterissä olevat Tamkon jäsenet. Sähköpostiosoite noudetaan TAMKin järjestelmästä (eli jos olet tehnyt TAMKin sähköpostijärjestelmästä siirron toiseen sähköpostiisi, myös Tamko Topics siirtyy).
Viestin tarkoitus: Yhdistyslain mukainen jäsenyyssuhteen ylläpito ja hoito.
Lisätietoja: tiedottaja(ät)tamko.fi.