YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 18 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Viimeinen mahdollisuus hakea kansainvälisyystuutoriksi!

2. Wabueilopu 30.5.

3. Palauta Tursaspassisi Solulle tiistaihin mennessä!

4. Tamkon toimiston poikkeusaukioloaikoja

5. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

6. Wabu ei lobu! - vapputapahtumalistaus

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Eurovaalipaneeli 7.5.

8. SportUnin vapun aukioloajat ja ryhmäliikunnan kesäaikataulu

9. Kela: Hae opintotukea kesäksi jo nyt!

10. Unelmien Liikuntapäivä SportUnilla 10.5.

11. Vastaa korkeakouluyhteisön opiskelijamediakyselyyn

12. Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtuma 8.5.

13. Hyväntekeväisyys stand up show!

14. SCIL: Someta Duuniin -tapahtuma verkossa

English Summary

15. Last chance to apply for international tutoring!

16. Exceptions to Tamko's office opening hours

17. Exeptions to SportUni's opening hours and new schedule for group exercise

18. Dildo bingo 29 April

19. Listing of 1st of May student events******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Viimeinen mahdollisuus hakea kansainvälisyystuutoriksi!

Menikö kansainvälisyystuutorihaku ohi? Ei hätää, nyt voit vielä hakea! Tamko järjestää 7.5. kv-tuutorikoulutusillan Solulla kello 16 alkaen. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Iltaa voit jatkaa halutessasi solun saunan lämmössä.

Kansainvälisyystuutorit ovat tukena ja apuna TAMKin vaihto-opiskelijoille heidän vaihtonsa ajan (3 - 6 kk). Kansainvälisyystuutorina toimimisesta saat liudan uusia kavereita, parannusta kielitaitoosi (pärjäät tosin nykyiselläkin kielitaidollasi vallan mainiosti. Ja hei, onhan rallienglannillakin voitettu miljoonia!), tuutorointitodistuksen, 2 opintopistettä ja yhden lisäpisteen, mikäli haet itse vaihtoon.

Hae mukaan tästä linkistä.2. Wabueilopu 30.5.

Eikö oo suunnitelmia vapulle? No nyt on! Unionissa vietetään tänä vuonna opiskelijoiden vappua! Haalarit ja lakit niskaan ja kerätkää kaikki opiskelutoverit ja opiskelijanmieliset ystävät messiin juhlimaan. Illan aikana tietenkin opiskelijaystävälliset hinnastot. Ennakkolippu maksaa 3€, ja ne ovat saatavilla Solulta.3. Palauta Tursaspassisi Solulle tiistaihin mennessä!

Tursaspassin palautus lähenee! Viimeinen mahdollinen palautuspäivä on vappuaattona 30.4. kello 16 Solun jäsenpalvelutiskillä sijaitsevaan laatikkoon. Eniten leimoja kerännyt tursas nappaa itselleen Mahtitursaan kunniakkaan arvonimen! Toiseksi eniten leimoja kerännyt nappaa taas, ei yhtään vähäpätöisemmän, Päällikkötursaan arvonimen! Arvonimien lisäksi luvassa on mahtavat palkintopaketit. Mahtitursaan ja Päällikkötursaan palkintojen lisäksi arvotaan palkintopaketti niiden kaikkien kesken, jotka ovat keränneet vähintään 10 suoritusleimaa sekä palauttaneet passinsa ajoissa.

Palkintojen joukossa mm. matkalahjakortti, elektroniikkaketjun lahjakortti, NoHon lahjoittamia upeita palkintoja, museokortti, Campusravitalounaita sekä tietty aivan mahtava bluetooth-kaiutin (unts, unts, unts).

Lue lisää Tursaspassista ja palkinnoista Tamkon sivuilta.4. Tamkon toimiston poikkeusaukioloaikoja

Toimisto suljettu:

Vappupäivänä ke 1.5.

Helatorstaina to 30.5.5. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin 22. - 24.1.2019 TAMKin Kuntokadun kampuksella. Olemme luoneet tapahtumaan liittyen TAMKin opiskelijoille suunnatun kyselyn, jonka vastauksia aiomme hyödyntää vuoden 2020 tapahtuman suunnittelussa. Kysely tehdään vasta nyt, sillä haluaisimme saada tietoa myös tapahtuman jälkeen mahdollisesti syntyneistä rekrytoinneista. Paljon kiitoksia vastauksistasi jo etukäteen! Kyselyyn pääset täältä.6. Wabu ei lobu! - vapputapahtumalistaus

Vappu on pian täällä ja se tarkoittaa, että luvassa on paljon erilaisia kinkereitä vappufiiliksen nostatukseen. Kokoamme listaa tapahtumista Topicsiin huhtikuun ajan. Lista päivittyy joka kerta, joten pidäthän sitä silmällä ja valkkaat juuri sinulle sopivimmat tapahtumat vapun juhlintaan!

TAMKin tapahtumia

- Opiskelijan vappu 30.4. #wabueilopu

Unionissa vietetään tänä vuonna opiskelijoiden vappua! Haalarit ja lakit niskaan ja kerätkää kaikki opiskelutoverit ja opiskelijanmieliset ystävät messiin juhlimaan. Illan aikana tietenkin opiskelijaystävälliset hinnastot. Ennakkolippu maksaa 3€, ja ne ovat saatavilla Solulta 16.4 alkaenKorkeakouluyhteisön yhteisiä tapahtumia

- DildoBingo 29.4.

Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median ainejärjestö UDK ry:n Dildobingo 29.4. klo 18 - 23.55 Klubilla (Tullikamarin aukio 2). Tapahtuma on ilmainen. Lisätietoja Facebookissa.

- Minna Canthin patsaan kukitus 30.4.

Tervetuloa Minna Canthin patsaan perinteiseen kukitukseen 30.4. kello 14 Hämeenpuistoon. Juhlapuheen tasa-arvon hengessä tulee pitämään tuore tamperelainen kansanedustaja Iiris Suomela.

- Teekkarikaste 1.5.

Tampereen teekkarifuksien lakitus (30.4. klo 24), fuksikulkue (1.5. klo 12) ja teekkarikaste (klo 13). Lisätietoja Facebookissa.

- Haalaribileet 2.5.

Mikäli Wabun jälkeen on vielä voimia, toukokuun Haalaribileet tarjoaa paikan kuluttaa viimeisetkin energian rippeet. Lisätietoja Facebookissa.******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Eurovaalipaneeli 7.5.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko, Tampereen yliopiston ylioppilaskunta TREY ja Tampereen Eurooppanuoret järjestävät lähestyvien eurovaalien johdosta eurovaalipaneelin 7.5. klo 12 - 14. Paneeli pidetään Tampereen yliopiston päätalon Café & Aula Toivossa.

Panelisteina toimivat seuraavat eurovaaliehdokkaat:

Asseri Kinnunen (ECR)

Yannick Lahti (S&D)

Suvi Mäkeläinen (ALDE)

Janne Parkkila (GUE/NGL)

Iiris Suomela (Greens–EFA)

Tuomas Tikkanen (EPP)

Ennakkoäänestys kotimaassa on 15.–21. toukokuuta ja ulkomailla 15.–18. toukokuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta. Tervetuloa paneeliin selvittämään, millaisia ajatuksia ehdokkailla on koulutuksesta, demokratiasta ja ilmastonmuutoksen torjumisesta!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.8. SportUnin vapun aukioloajat ja ryhmäliikunnan kesäaikataulu

SportUnin liikuntakeskukset ovat avoinna vappuna seuraavasti:

Kauppi

30.4. suljetaan klo 16

1.5. avoinna klo 12 - 20

Keskusta

30.4. suljetaan klo 16

1.5. suljettu

Hervanta

30.4. suljetaan klo 14

1.5. suljettu

Kesän ryhmäliikuntakausi alkaa heti vapun jälkeen torstaina 2.5. ja aikataulu päättyy elokuun lopussa. Tutustu kesän ryhmäliikunta-aikatauluun SportUnin nettisivuilla. Huomioithan, että 29.4. - 1.5. ei ole ryhmäliikuntatunteja.

 

9. Kela: Hae opintotukea kesäksi jo nyt!

Kesällä opiskelevien kannattaa hakea opintotukea nyt, jotta tuki ehditään myöntää ennen kuin kesäopinnot alkavat. Opiskelija voi saada opintotukea kesällä, jos hän opiskelee. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen.

Kesäopintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Asumistukea saavan on kuitenkin muistettava hakea asumistuen tarkistusta esimerkiksi kesätyötulojen takia.

Korkeakouluopiskelijalle kesäopintotuki myönnetään hakemuksen mukaisesti. Opintotuki myönnetään siis sille ajalle, jolle opiskelija on sitä hakenut. Korkeakouluopiskelijan pitää kuitenkin huomioida, että kesäopintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Kesällä käytetyt tukikuukaudet ovat myös tulovalvonnassa ja opintojen edistymisen seurannassa huomioitavia kuukausia. Opiskelija voi hakea opintotukea kesäksi joko verkossa Kelan asiointipalvelussa tai opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15).10. Unelmien Liikuntapäivä SportUnilla 10.5.

SportUnin liikuntakeskuksissa vietetään valtakunnallista Unelmien Liikuntapäivää perjantaina 10. toukokuuta. Kaikissa keskuksissamme on kyseisenä päivänä avoimet ovet ja pääset liikkumaan maksutta.

Kaupin keskuksella järjestetään paritreeni klo 15-16. Paritreeni on toiminnallinen treeni, johon voit osallistua kaverin kanssa. Se järjestetään Kaupin ryhmäliikuntasalissa.

Unelmien Liikuntapäivään voit osallistua näyttämällä opiskelija- tai henkilökuntakorttia SportUnin asiakaspalvelussa.11. Vastaa korkeakouluyhteisön opiskelijamediakyselyyn

Tampereen ylioppilaskunta TREY ja opiskelijakunta Tamko selvittävät oman tamperelaisen opiskelijamedian tarvetta opiskelijoidemme joukossa. Toivomme erityisesti sinun vastaustasi, jotta saamme mahdollisimman laajan otannan opiskelijoidemme mediatottumuksista ja ajatuksista omaa opiskelijamediaa kohtaan. Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, joten nyt on ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa siihen, millaista mediaa opiskelijoille tullaan mahdollisesti tulevaisuudessa Tampereella tekemään. Vastauksia keräämme sunnuntaihin 5.5 asti. Kyselyyn pääset tästä. Suuri kiitos vastauksestasi! (HUOM. Kysely ei jostain syystä toimi TAMKin verkossa, joten käytäthän vastaamiseen puhelintasi tai omaa kotiverkkoasi).12. Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtuma 8.5.

Alle 30-vuotiaat osaajat ja valmistumisen kynnyksellä olevat nuoret aikuiset kohtaavat työnantajia Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella keskiviikkona 8.5.2019 klo 13 - 15 välisenä aikana. Nuorille Töitä Pirkanmaa -tapahtumassa tavataan tänäkin vuonna työnantajia eri toimialoilta. Nuoria osaajia haetaan nyt esimerkiksi kaupan alan, asiakaspalvelun, toimistotyön, sisälogistiikan, terveydenhoidon ja ravintola-alan tehtäviin. Tapahtumassa uusia tekijöitä etsivät mm. Kesko, IKEA, Transval, Pirkanmaan Osuuskauppa, Pancho Villa sekä Kotipalvelu Mehiläinen - ja moni muu!

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimisto, Tampereen Kaupungin Työllisyyspalvelut, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, EURES – Eurooppalainen työnvälitysverkosto ja Ohjaamo Tampere.

Lue lisää tapahtuman nettisivuilta.13. Hyväntekeväisyys stand up show!

"Tue Tytöt Koulutielle" on kuuden TAMKin opiskelijan järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma yhdessä Naisten Pankin kanssa. Luvassa on nauruhermoja kutkuttava stand up show Nokian Herkkutuvalla perjantaina 3.5. klo 19 - 22. Lavalle nousevat televisiostakin tutut koomikot Ali Jahangiri, Aatu Raitala ja Heikki Vilja!  

Tapahtumassa ei tarjoilla alkoholia. Paikalla on pieni maksullinen kahvio. Nokian Panimo tarjoaa jokaiselle osallistujalle yhden uutuusvirvokejuomansa! Pyrimme lahjoittamaan lipputulot lyhentämättömänä Naisten Pankille. Liput ennakkoon 20€ ja ovelta 22€, mikäli lippuja riittää! Lipunmyyntipaikkoina toimivat: Nokian Herkkutupa ja Nokian autokoulu I Drive. Lippuja voi myös kysellä osoitteesta: vilma.laukkanen(at)tuni.fi.

 

14. SCIL: Someta Duuniin -tapahtuma verkossa

Ilmainen rekrytointi- ja verkostoitumistapahtuma Slack-alustalla 15.4.-3.5.2019. Tule juttelemaan eri alojen työnantajien kanssa ja löytämään itsellesi vaikka kesätyöpaikka. Seuraa tapahtumia verkossa silloin tällöin piipahtaen tai osallistu aktiivisemmin. Verkostoidu ja seuraa esimerkiksi webinaareja – omalta kotisohvaltasi. Silloin, kun sinulle sopii.

Tapaa yrityksiä ja asiantuntijoita sekä tutustu Sometaduuniin-hankkeen tuottamiin materiaaleihin. Tule mukaan!

Ilmoittaudu mukaan täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Last chance to apply for international tutoring!

Did you miss the international tutoring enrollment? No worries, you can still enroll! Tamko is organizing international tutor training on 7th of May at 16:00 at Tamko's office (Solu). There will be coffee and snacks served. You can continue the evening at Solu's sauna.

International tutors are helping our incoming exchange students during their time here in Finland (3 - 6 months). As an international tutor, you'll get a lots of new friends, improvement to your language skills, tutoring diploma, ECT credits and an extra point when applying to exchange studies.

You can enroll here.16. Exceptions to Tamko's office opening hours

Tamko's office Solu is exceptionally closed:

May day (vappu), Wednesday, 1st of May

Ascension Day, Thursday 30th of May.17. Exeptions to SportUni's opening hours and new schedule for group exercise

SportUni's sport centers are open with exceptional opening hours due to 1st of May celebrations (vappu) as follows:

TAMK Kauppi campus

30 April open until 16:00

1 May open 12:00 - 20:00

Tampere University, city centre

30 April open until 16:00

1 May closed

Tampere University, Hervanta campus

30 April open until 14:00

1 May closed

Summer group exercise period starts right after vappu on 2nd of May. Check out summer's group exercise timetable from SportUni's website. Please note that group exercise classes are cancelled on 29th of April - 1st of May.18. Dildo bingo 29 April

Unprecedentedly voluptuous spectacle Dildo Bingo takes place on 29 April and fills up the hole on 1st of May range of events. The bingo is traditional but the prizes are a bit... different.

Prizes are sponsored by Maukaste.

The event and bingo are free of charge but with a cheap price of 3 euros, you can get magnificent and first ever 1st of May Dildo Bingo overall patch! Klubi's (Tullikamarin aukio 2) doors will open at 18:00 and the bingo starts an hour later, at 19:00. The event includes also some entertaining hosting, refreshments and of course, dildos.

Bring your friends with you and win some pleasureful prizes to take home, welcome to play Dildo Bingo!19. Listing of 1st of May student events

- Dildobingo 29 April

Tampere University's information sciences and interactive media student association UDK is organizing a dildo bingo on 29th April at 18:00 - 24:00 at Klubi (Tullikamarin aukio 2). The event is free.

- Students' Vappu 30.4.

Do you've any plans for vappu? If not, no worries! Union night club is having huge Students' vappu party and everyone's invited! Put on your silly party hat and bring all your friends. Tickets are now available at Solu with a price of 3€.

- Strewing Minna Canth's statue with flowers 30 April

Welcome to watch as Minna Canth's statue gets strewed with flowers on 30 April at 14:00 in Hämeenpuisto. Iiris Suomela, a new member of parliament from Tampere, will give the celebration speech. Free event.

- Teekkari Dipping 1 May

Tampere University's first year technology students will swim in the Tammerkoski river at 13:00. Come and see! Free event.

- May's Student overall party 2 May

If you still have some energy left after May Day, this spring's last Student Overall party is held on 2nd of May at Night club Ilona. Tickets from Kide.app.  

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics