YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 17 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Palauta Tursaspassisi 30.4. mennessä Solulle!

2. Tamkon vappuillanvietto 25.4. 

3. Haemme opiskelijaedustajia

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Kela: Opiskelija, tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki

5. Unipoli Sportin vapun ja helatorstain aukioloajat ja ryhmäliikunnan kesäaikataulu

6. Aamulehti TAMKilla 23. - 24.4. - Tilaajalle leffalippu!

7. XR Challenge -kilpailu hakee ratkaisuja teollisuuden haasteisiin virtuaalitodellisuuden keinoin - palkintona 40 000 euroa

8. WappuMättöRundi 24.4.

9. Café Scientifique - Tiedekahvila: Kilpailumanipulaatio 7.5.

10. Tampereen Filharmoninen Kuoro etsii laulajia

11. Traplight Games etsii peliohjelmoijaa!

12. Taidon SM-kisat 28.4.

13. Opiskelijan Tampere: Paljon uusia etuja vapun kunniaksi!

14. Etsitään haastateltavia 

English Summary

15. Return your Tursaspassi Passport by 30th of April to Solu!

16. Tamko's Vappu evening 25.4.

17. Finnish national championships of Taido 28th of April

18. WappuMättöRundi 24th of April 

19. Tampere Philharmonic Choir is looking for new singers

20. Traplight Games is looking for a game programmer! 

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Palauta Tursaspassisi 30.4. mennessä Solulle!

Tursaspassin palautus lähestyy! Viimeiset leimat voit napata joko 25.4. Tamkon vappuillanvietosta tai Bonus 2 -leimalla, jonka saat juomalla kahvia, teetä tai vettä Solulla. Passin viimeinen palautuspäivä on 30.4.2018, jonka jälkeen passit tarkastetaan ja voittajat julkistetaan. 

Palkinnot ovat seuraavat:

1. eli Mahtitursas

300,00 € Aurinkomatkojen lahjakortti

80,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

Museokortti

2. eli Päällikkötursas

48 - 55 tuumainen smart taulutelevisio

80,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

Lisäksi kaikkien passinsa, jossa on vähintään kymmenen (10) leimaa/suoritusta, ajoissa palauttaneiden kesken arvotaan:

150,00 € Finnair lahjakortti

60,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

Lisätietoa Tursaspassista löydät Tamkon nettisivuilta: tamko.fi/tursaspassi 

2. Tamkon vappuillanvietto 25.4. 

Tervetuloa Tamkon vappuillanviettoon pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin 25.4. kello 17-21 Solun saunalle! Tarjolla vapulle perinteiseen tapaan simaa ja munkkeja! Tällä kertaa tarkoituksena on laittaa haalarit vappukuntoon, mutta kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Illanvietosta saat leiman tursaspassiin joko haalarimerkkien ompeluillan tai lautapeli-illan kohdalle. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. 

 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

3. Haemme opiskelijaedustajia 

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Kela: Opiskelija, tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki

Vuoden 2017 opintotukien vapaaehtoiset palautukset on maksettava viimeistään 31.5.2018. Jos liikaa maksettua tukea ei palauta toukokuun loppuun mennessä, Kela perii tuen ensi keväänä takaisin 7,5 %:lla korotettuna. 

Opintotuen saaja voi nyt tarkistaa Kelan asiointipalvelusta ennakkotiedot opintotuessa huomioon otettavista vuosituloistaan. Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Omien vuositulojen ennakkotiedot löytyvät valitsemalla Opintotuki > Tukikuukaudet > Tulovalvonta > Vuositulot.

Vuositulojen ennakkotiedot perustuvat esitäytettyjen veroilmoitusten tulotietoihin sekä käytettävissä oleviin tietoihin apurahoista ja ulkomaan tuloista. Verotuksen ennakkotiedoista voi puuttua osittain tai kokonaan tiettyjä tulolajeja, kuten elinkeinotoiminnan tulot ja vuokratulot. Kyselyssä näkyvän tulon määrä voi myös muuttua lopullisessa verotuksessa.

Asiointipalvelun Vuositulot-sivulla olevien tietojen tarkoituksena on auttaa opiskelijaa arvioimaan, pitääkö hänen palauttaa vuoden 2017 opintotukea. Lain mukaan opiskelija vastaa kuitenkin itse siitä, että hän arvioi vuositulonsa oikein ja että hänen vuositulonsa eivät ylitä vuositulorajaa. Opintotuen tulovalvonta tehdään verotuksessa vahvistettujen tulojen perusteella. Jos opiskelijan tulot ylittivät vuositulorajan vuonna 2017, hän voi palauttaa liikaa maksetut opintorahat ja asumislisät toukokuun loppuun mennessä.

Katso kahden minuutin pikaohje opintotuen palauttamisesta Youtubessa.

Lisätietoja asiakkaille:

Verkossa: kela.fi/opintotuki > Tulot

Opiskelijan tuet -palvelunumero 020 692 209 ma–pe klo 9–16

Opintotuki Facebookissa 

Kysy opintotuesta verkossa 

5. Unipoli Sportin vapun ja helatorstain aukioloajat ja ryhmäliikunnan kesäaikataulu

Ryhmäliikunnan osalta siirrytään kesäaikatauluihin 2.5. Tunnit on päivitetty tarjontakalenteriin 18.4. Huomioithan, että vappuna ja helatorstaina Unipoli Sportilla on poikkeukselliset aukioloajat. 

Kaupin (TAMK) toimipiste avoinna seuraavasti:

Avoinna maanantai 30.4. klo 6-16

Avoinna tiistai 1.5. klo 12-20

Avoinna torstai 10.5. klo 12-20

Muut toimipisteet: 

Hervanta suljettu maanantai 30.4. klo 14 – tiistai 1.5. ja suljettu torstaina 10.5.

Keskusta suljettu maanantai 30.4. klo 18 – tiistai 1.5. ja suljettu 9.5. keskiviikko 9.5. klo 18 – torstai 10.5.

6. Aamulehti TAMKilla 23. - 24.4. - tilaajalle leffalippu!

Tervetuloa Aamulehden pisteelle maanantaina 23.4. ja tiistaina 24.4. Tarjoamme Aamulehden tilauksen 18-29-vuotiaalle -40% tilaushinnasta! Tilauksen päivien aikana tehneille leffalippu kaupan päälle. Halutessasi saat mukaasi myös päivän lehden. Aamulehden pisteen löydät ruokalaan menevien portaiden alapuolelta paikalta B0-17.

7. XR Challenge -kilpailu hakee ratkaisuja teollisuuden haasteisiin virtuaalitodellisuuden keinoin - palkintona 40 000 euroa

Tampereella järjestettävä XR Challenge on virtuaalisen, lisätyn ja yhdistetyn todellisuuden yrityksille ja opiskelijoille suunnattu kansainvälinen kilpailu. XR Challengen kautta päämiehet Fastems, Glaston Corporation ja Valmet hakevat globaaleille markkinoille sopivia tuote- ja palveluratkaisuja. Haku kilpailuun on auki 15.5. saakka.

Syyskuussa 2018 Tampereella järjestettävässä lopputapahtumassa jaetaan 40 000 euron suuruinen palkkiosumma. Lisäksi paras opiskelijakonsepti palkitaan 1 000 eurolla. Opiskelijalle kilpailu voi avata väylän työllistymiseen asti. 

XR Challengeen osallistuvien ratkaisukonseptien viimeinen jättöpäivä on 15.5.2018. Lisätiedot ja ohjeet hakemusten jättämiseen löytyvät tämän linkin kautta. Jatkoon pääsevät yritykset julkistetaan 31.5.2018. Finaalitapahtuma järjestetään 18.- 19.9.2018 Tampereen Mediapoliksessa.

8. WappuMättöRundi 24.4. 

Wapun makein tapahtuma, WappuMättöRundi, on täällä taas 24.4. kaikille opiskeleville herkkupepuille! Kerää siis kaverisi kasaan ja lähtekää vetämään Wapun kovin sokerihumala kiertämällä kahviloita ja herkuttelemalla. Mättäminen on opiskelijaystävällistä, sillä kahvilat tarjoavat suussasulavia tarjouksia. Tule syömään itsellesi Wapun paras morkkis!

Rundille osallistuvat ansaitsevat suorituksestaan haalarimerkin: ensikertalaiset suloisen NamiMuffinssin kuudella kerätyllä leimalla, toista kertaa osallistuvat herkullisen MättöMuffinssin kahdeksalla leimalla ja kolmatta kertaa kiertävät veteraanit saavat sokerioveristään mahtavan DiabetesMuffinsin 11 leimalla. 

Rundipassi 4,50€ + herkkukulut. Lippuja saatavilla bailataan.fi:stä. Tapahtuma alkaa porrastetusti 24.4. klo 12.00 ja päättyy kello 19.00. Lähdöt klo 12.00, 12.30 ja 13.00. Voit myös lähteä liikkeelle myöhemmin kuin lippuusi merkittynä aikana.

Saat tapahtumapäivänä lippuasi vastaan passin, jossa on ilmoitettu kahviloiden ja muiden pisteiden tarjoukset sekä kartta, jossa on tarkemmat sijainnit sekä muistutukset vaadittavista leimamääristä. Tapahtuman aloitus- ja lopetuspaikkana toimii Tampereen yliopiston Virta-rakennuksen 1. kerroksen aula. Palautettuasi täytetyn rundipassisi, saat palkinnoksi upean haalarimerkin! Dresscode: haalarit. 

Lisätietoja Facebookissa. Seuraa meitä myös Instagramissa: @wappumattorundi  

9. Café Scientifique - Tiedekahvila: Kilpailumanipulaatio 7.5.

Toukokuun tiedekahvilassa 7.5. kello 18.00 alkaen aiheena kilpailumanipulaatio. Puhujana tutkintapäällikkö Jouko Ikonen Suomen urheilun eettisestä keskuksesta (SUEK ry). Tiedekahvila järjestetään pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Kilpailumanipulaatio tarkoittaa vilpillistä vaikuttamista kilpailun tai ottelun kulkuun tai lopputulokseen. Vaikutaminen on tarkoituksellista, ja tavoitteena on saada kohtuuttomasti hyötyä, usein rahallista sellaista. Kilpailumanipulaatio on uhka urheilun ytimelle ja arvoille. Jos jokin tietty laji leimaantuu korruptiolle alttiiksi, luottamus lajin puhtauteen ja eettisiin arvoihin kärsii. 

Ikosen esityksessä pureudutaan syvällisemmin kilpailumanipulaation syihin, seurauksiin sekä vaikutuksiin kilpailussa ja urheilussa. Esitys on jatkoa helmikuiselle tiedekahvilalle, jossa keskusteltiin antidopingtoiminnasta. Tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus.

10. Tampereen Filharmoninen Kuoro etsii laulajia

Laulatko? Tule mukaan, ota askel katsomosta lavalle! Tampereen Filharmoninen Kuoro etsii uusia laulajia ensi laulukauden elämyksiin. Koelaulut pidetään ke 23.5.2018 klo 17-20. Varaa oma aikasi: aino.holma(at)gmail.com

Ensi marraskuussa esitämme upean Carl Orffin Carmina Buranan Tampere Filharmonian kanssa, teoksen johtaa Santtu-Matias Rouvali. Lisää tietoa.

11. Traplight Games etsii peliohjelmoijaa!

Keskitymme Traplightilla luomaan yhteisöllisiä ja ilmaisia mobiilipelejä, joissa pelaajat voivat itse luoda tasoja ja muita pelisisältöjä. Etsimme tällä hetkellä uusia tiimin jäseniä rakentamaan kanssamme mahtavia sisällönluomistyökaluja. 

Peliohjelmoijana rooliisi kuuluu:

 • toteuttaa front-end ominaisuuksia peleihimme Unitylla ja C#
 • ryhmätyöskentelyä 
 • uusien pelien ja prototyyppien kehittämistä 
 • auttaa keskeisten teknologioidemme kehittämisessä 
 • oppimiesi asioiden, työsi ja kehityksesi jakaminen muiden kanssa

Kiinnostuitko? Lue lisää Traplightin nettisivuilta 

12. Taidon SM-kisat 28.4.

Taidon Suomen mestaruuksista ranking-sarjoissa ja joukkuelajeissa kisataan tänä vuonna Tampereella 28.4. klo 10.00 - 17.00 Vuoreskeskuksessa (Rautiolanrinne). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Taido on budolaji, joka erottuu kolmiulotteisuudellaan ja näyttävyydellään. Siinä yhdistyvät akrobatia ja tekniikat, kuten lyönnit ja potkut. Taidon tekniikat eivät kohdistu päähän, eikä ottelusarjoissa ole painoluokkia. Tule nauttimaan vauhdikkaasta ja näyttävästä lajista kanssamme! Paikalla on kahvio, josta saa juotavaa ja pientä suolaista.

Alustava aikataulu:

 • klo 10 Karsinnat
 • n. klo 15 Finaalit

Lisätietoja Facebookissa 

13. Opiskelijan Tampere: paljon uusia etuja vapun kunniaksi!

Pian saa ottaa ylioppilas- ja teekkarilakit pois hyllyiltä pölyttymästä, sillä vappu on täällä! Tässä Opiskelijan Tampereen suosituksia vapun viettoon:

- The Body Shop: -10% kaikista tuotteista

The Body Shop tarjoaa opiskelijaetuna -10% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista. Etu on voimassa vuoden 2018 loppuun saakka Ratinan, Koskikeskuksen ja Ideaparkin myymälälöissämme.

- Huurupiilo: ISO HÖPÖ 3€ sekä -10% muista juomista

Kuponkialennuksena saa Huurupiilon salaperäisen ISO HÖPÖ -juoman hintaan 3€! Edun löydät tietysti Pivon Mobiiliopiskelijakortistasi. Lisäksi Huurupiilosta saat myös pysyvän -10% alennuksen kaikista juomista, joita voit nauttia lautapelejä pelaillen ja rennosta tunnelmasta nauttien! Ei muuta kuin isosti höpöilemään!

- Ravintola Kaijakka: Ilmainen sisäänpääsy sekä hanajuoma 2,5€

Laukontorin kupeessa sijaitseva Ravintola Kaijakka tarjoaa opiskelijoille erittäin mukavia etuja. Kuponkietuna opiskelijat saavat hanajuoman 2,5€ hintaan sekä ilmaisen sisäänpääsyn! Kupongit löydät tietenkin Pivon Mobiiliopiskelijakortistasi.

- Finnkino: 20-30% alennuksia leffalipuista

Finnkinon opiskelija-alennukset:

30 % alennus arkisin ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin

20 % alennus arkisin ma-to -näytöksiin klo 17 jälkeen

Event Cinema -näytöslipuista 10 % alennus ma-pe

Alennukset eivät ole voimassa arkipyhinä.

Saat henkilökohtaisen opiskelija-alennuksen suoraan Finnkinon verkkokaupasta, kun olet ensin rekisteröinyt opiskelijakortin asiakasprofiiliisi Finnkinon teatterin kassalla. Opiskelijaetu on henkilökohtainen. Teatterin lippukassalla ostetuista lipuista saat alennuksen näyttämällä voimassa olevalla lukuvuositarralla varustettua opiskelijakorttia. 

14. Etsitään haastateltavia 

Dokumentaarinen valokuvaaja Annukka Viitanen etsii haastateltavia kirjaansa, joka käsittelee lasten seksuaalista ahdistelua- ja hyväksikäyttöä. Viitanen etsii haastateltavikseen aikuisia naisia ja miehiä, jotka ovat joutuneet alaikäisenä kokemaan seksuaalista ahdistelua ja/tai hyväksikäyttöä. Kirjassa voi esiintyä joko anonyymina tai omalla nimellään. Valokuvaus tapahtuu joko kuvattavan kanssa tai ilman kuvattavaa itse tapahtumapaikan katuosoitteessa tai tilanteen mukaan tapahtumapaikaksi katsottavassa paikassa. Kirjaan tuleva teksti on haastateltavan itsensä kirjoittama tarina tapahtuneesta. Haastattelut ja kuvaaminen tapahtuvat touko-, kesä- ja heinäkuun 2018 aikana. 

Ota yhteyttä: annukka.muntarina(at)gmail.com. 

 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Return your Tursaspassi Passport by 30th of April to Solu!

Tursaspassi Passport's deadline is just around the corner! You can get the last stamps from Tamko's Vappu evening on 25th of April or Bonus 2 by drinking coffee, tea or a glass of water at Solu. The last returning date for the Tursaspassi is on 30th of April. After that, the passes will be checked and the winners are announced. 

The prizes are:

1. The Mighty Tursas

300€ Travelagency Aurinkomatkat giftcard

80€  Campusravita giftcard

Museo card

2. The Chief Tursas

48 - 55" Smart TV

80€ Campusravita giftcard 

We're also raffling 150€ Finnair giftcard and 60€ Campusravita giftcard among those who have at least 10 stamps on their Tursaspassi Passport and have returned it on time. You can find more information about Tursaspassi Passport from Tamko's website.

16. Tamko's Vappu evening 25th of April 

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 25.4. at 5-9 pm to Solu! This time Tamko is serving traditional vappu mead (sima) and doughnuts! You can bring some games, activities etc. with you. You will get a stamp on your Tursaspassi from this event to Overall patches' sewing evening or Board games evening. Please note that the happening is non-alcoholic. 

17. Finnish national championships of Taido 28th of April

The Finnish National Championships of Taido takes place on Saturday April 28th at 10am - 5pm at Vuoreskeskus (Rautiolanrinne). The event is free of charge.  

Taido is a martial art that stands out by combining acrobatics, such as somersalts and flips, with basic kick and punch techniques. This gives Taido a unique 3D effect. Welcome to join us and enjoy this spectacular sport!

For more information, please check the Facebook event 

18. WappuMättöRundi 24ht of April 

The coolest and sweetest happening during Wappu: the "WappuMättöRundi" is here again to all students who have a sweet-tooth! So take your friends with you and get yourself sugar high by eating cakes, candys, cupcakes etc. in different cafees! 

By attending the WappuMättöRundi, you will get an overall badge for your achievement! First timers will get "NamiMuffinssi" (YummyMuffins) badge with six (6) stamps, second time attendees will get "MättöMuffinssi" (StodgeMuffin) with eight (8) stamps and the veterans will get "DiabetesMuffin" (DiabetesMuffin) badge with eleven (11) stamps.

On the event day, you'll get your passport by showing your ticket. The passport includes all the coffee shops and their great offers, a map where you can check the locations plus information about the stamps. Starting point and "the finishing line" is Tampere University's Virta -building 1st floor lobby. The event starts at 12.00 and ends at 19.00 o'clock. There are three different tickets with starting times: 12.00, 12.30 and 13.00.

After you've collected all the stamps to your passport, go back to the Virta -building and you'll get an awesome overall badge as a reward! Dresscode: student overalls. Tickets (4,50€ + the sweets you eat) now available at bailataan.fi. 

More info at Facebook-event. Follow us on Instagram: @wappumattorundi

19. Tampere Philharmonic Choir is looking for new singers

Love singing? Get on stage and feel the greatest moments with us! The next singing audition takes place on Wed 23th May at 17.00-20.00. Book your audition time: aino.holma(at)gmail.com

In November we’ll sing the stunning Carmina Burana by Carl Orff with the Tampere Philharmonic Orchestra, conducted by chief conductor Santtu-Matias Rouvali. More information here.

20. Traplight Games is looking for a game programmer! 

Traplight focuses on making community-driven free-to-play mobile games where the players can create levels and other in-game content. We are looking for new teammates to build amazing User-Generated Content experiences with. 

In the game programmer role you would be:

 • Implementing new front-end features to our games using Unity and C#
 • Working in a team
 • Prototyping and developing new games
 • Participating in developing our core technologies
 • Sharing your learnings, work and progress to others

Interested? Check out more info about the job from our website.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topic