YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 13 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Koronavirus aiheuttaa muutoksia Tamkon toimintaan

2. Tamkon Solu pop upit peruttu

3. Haku kansainvälisyystuutoriksi 2.3. - 27.3.2020

4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

5. Kuntavaalit ovat kulman takana – nyt on aika vaikuttaa!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Kela: Opintotuki ja koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaikutukset  

7. Opiskeluterveydenhuollon asiakas!

8. TAMK: Ajankohtaista koronaviruksesta

9. Hae TAKUtukea opinnäytetyöhösi tai graduusi!

10. Kirjastot suljettu – kurssikirjojen saatavuus mahdollistetaan

11. Opiskelija, älä jää yksin! - Oppilaitospastori Jussi Houttu auttaa!

12. Apuja poikkeustilanteesta selviämiseen

English Summary

13. Changes in Tamko operations due to Coronavirus

14. Enroll for international tutoring 2 - 27 March

15. Municipal elections are just around the corner – now is your time to speak up!

16. Latest updates on the coronavirus

17. Tampere University Library Units are closed – necessary text/course books will be available

18. Bulletin for Tampere City Student Health Care

19. Student, don't be alone! - Reverend Jussi Houttu helps!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Koronavirus aiheuttaa muutoksia Tamkon toimintaan

Kunnioitamme valtioneuvoston linjausta. Tästä johtuen Tamkon toimisto sekä muut tilat ovat väliaikaisesti suljettuina 13.4.2020 asti toimenpiteenä COVID-19 -viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämän jälkeisestä ajasta teemme päätöksiä myöhemmin ja tiedotamme niistä erikseen.

Tamkon hallitus, edustajisto ja työntekijät työskentelevät etäyhteydellä. Mikäli sinulle herää kysyttävää, saat meihin nopeiten yhteyden nettisivujemme chat-ominaisuuden kautta, sosiaalisen median kanavissamme, sähköpostitse (toimisto(at)tamko.fi) tai puhelimitse (+358 44 382 6561) arkisin kello 9 - 16 välisenä aikana.

Opiskelijakortin tarran päivitys, opiskelijakorttien haut ja Survival Kittien palautus toimistollemme ei vallitsevassa tilanteessa valitettavasti onnistu. Tamkon jäsenmaksun voit suorittaa nettisivujemme "Jatka jäsenyyttäsi" -lomakkeella. Lomakkeen kautta suoritetut jäsenmaksut kirjautuvat automaattisesti jäsenrekisteriimme ja saat otettua mobiiliopiskelijakortti Pivon käyttöösi heti. Lisätietoja maksamisesta ja Pivosta löydät nettisivuiltamme.  

Survival Kittien vuokraajat, jotka asuvat POASin vuokra-asunnoissa, voivat jättää Survival Kittinsä palautuskuntoisina asuntoon. Ilmoitathan tässä tapauksessa asiasta meille. Mikäli Survival Kitin vuokraaja asuu TOASin tai yksityisen vuokranantajan asunnossa, pyydämme ottamaan meihin yhteyttä lisätietojen saamiseksi.

Solun saunavuokraus on myös keskeytetty 17.3.2020 lähtien aina 13.4.2020 saakka. Saunavarausten siirrosta myöhempään ajankohtaan pyydämme ottamaan yhteyttä: sauna(at)tamko.fi.

Suomen hallitus ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat antaneet suosituksen perua suuret sekä pienemmät joukkotapahtumat toukokuun lopppuun saakka. Tästä johtuen olemme päättäneet perua loppukeväältä kaikki Tamkon tulevat tapahtumat, kuten Tamkon Velhositsit, Loppumetrin, Edunvalvontaviikon, omat vapun tapahtumamme ja Illanvietot. Tuutorikoulutukset siirretään joko myöhempään ajankohtaan tai toteutetaan etänä. Seuraathan tiedotustamme.2. Tamkon Solu pop upit peruttu

Kevään loput Tamkon Solu pop upit Mediapoliksen ja Proakatemian kampuksilla on peruttu vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Voit sopia opiskelijakorttisi haun tai muun palvelutarpeen ilmaantuessa toimistolla käymisestä sähköpostitse (toimisto(at)tamko.fi) tai puhelimitse (+358 44 382 6561). Palvelemme myös etäyhdeyden kautta nettisivujemme chatissa sekä somekanavillamme arkisin kello 9 - 16.3. Haku kansainvälisyystuutoriksi 2.3. - 27.3.2020

Tamko suuntaa katseensa jo tulevaan lukukauteen! Ensi syksynä TAMKiin saapuu taas iso joukko vaihto-opiskelijoita. Miltä tuntuisi olla mukana vastaanottamassa heitä? Hae mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Opiskelijakunta kouluttaa TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutukset järjestetään alustavien tietojen mukaan etänä. Koulutuspäivät ovat ke 15.4. ja ti 21.4. Pidäthän silmällä tiedotustamme mahdollisista muutoksista.

Monen kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kv-tuutoroinnista saa myös opintopisteitä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi!

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia (2019-2020), joten nyt haussa oleviin neuvottelukuntiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2020 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Tällä hetkellä hetaan opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (LVI ja STATE)

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta pikimmiten tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.5. Kuntavaalit ovat kulman takana – nyt on aika vaikuttaa!

Tamkon ja TREYn yhteistä kuntavaikuttamista varten perustettu Ryhmä 35 000 on jälleen aloittanut toimintansa ja ryhtynyt suunnittelemaan kuntavaaliohjelmaa vuodelle 2021.

Jotta ohjelma on aidosti tamperelaisten opiskelijoiden näköinen, on kaikilla Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoilla mahdollisuus vaikuttaa heti alusta asti siihen, millaisia teemoja tuleva kuntavaaliohjelma pitää sisällään.

Kuntavaaliohjelmaan vaikuttaminen on helppoa! Tämän linkin kautta löydät tiesi verkkoaivoriiheen, jossa voit kertoa, mitä juuri sinä pidät tärkeänä.

Ohje: Tykkää mielestäsi keskeisimmistä tavoitteista, joita Tamkon ja TREYn tulisi tulevaisuudessa ajaa tai kirjaa täysin uusia mieleisiäsi tavoitteita. Ryhmä 35 000 työstää ehdotuksia hyödyntäen ohjelmaluonnoksen ja lopullinen ohjelma tulee TREYn ja Tamkon edustajistojen hyväksyttäväksi syksyllä.

Pidetään yhdessä huolta siitä, että Tampere on jatkossakin Suomen paras opiskelijakaupunki!******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Kela: Opintotuki ja koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaikutukset  

Opintotukisäännökset mahdollistavat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioimisen opintotuen enimmäisajoissa ja opintojen riittävässä edistymisessä. Muista vaikutuksista tiedotetaan myöhemmin.

Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä. Opintotuen enimmäisaikaa voidaan myös pidentää. Muista vaikutuksista, esimerkiksi opintotuen ja koulumatkatuen maksamiseen, opintojen keskeytymistä koskeviin ilmoituksiin ja opintolainahyvityksen saamiseen, tiedotamme erikseen, kun tarvittavista toimenpiteistä on sovittu.

Kela on koonnut sivuilleen "Usein kysyttyä koronatilanteesta" -osion, jossa on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.7. Opiskeluterveydenhuollon asiakas!

Opiskeluterveydenhuolto toimii tällä hetkellä normaalisti omalla oppilaitoksella ja keskitetyssä toimipisteessä. Muutamia muutoksia on kuitenkin tehty opiskeluterveydenhuollon palveluihin toistaiseksi Koronavirus-pandemian vuoksi.

Sovitut vastaanottokäynnin toteutuvat normaalisti. Vastaanotolle ei saa kuitenkaan tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta 2 viikon sisällä tai on määrätty eristykseen/karanteeniin. Hoidon tarpeen arviot tehdään puhelimitse. Avovastaanotot oppilaitoksilla suljetaan toistaiseksi ja muutetaan puhelinajaksi. Oman terveydenhoitajan saa kiinni omaa opiskelupaikkaa koskevista normaaleista puhelinnumeroista.

Myös hengitystieinfektio-oireista kärsivät ottavat yhteyttä vain puhelimitse soittamalla oman terveydenhoitajan tai tiiminsä ajanvarausnumeroon. Asiakkaiden tulee huolehtia hyvästä hygieniasta eli pestä kädet vastaanotolle tullessa ja sieltä lähtiessä sekä pitää fyysistä etäisyyttä toisiin henkilöihin myös opiskeluterveydenhuollon tiloissa.

Uusia terveystarkastusaikoja ei anneta, mutta jo sovitut ajat ovat voimassa. Rokotukset toteutetaan kevätkaudella ajanvarauksella. Tulevista muutoksista tiedotetaan.

Lisätietoja:

Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraus.

Lisää tietoa Koronatilanteesta:

Tampereen kaupunki

thl.fi8. TAMK: Ajankohtaista koronaviruksesta

Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto seuraavat koronavirustilannetta aktiivisesti yhdessä ja tiedottavat tilanteesta säännöllisesti. Löydät TUNI-intrasta TAMKia sekä koko korkeakouluyhteisöä koskevat ajankohtaiset tiedot, ohjeet ja suositukset. Pidäthän silmällä intraa ja tämän tiedotteen päivityksiä.

 

9. Hae TAKUtukea opinnäytetyöhösi tai graduusi!

TAKUtuen tarkoitus on vahvistaa taide- ja kulttuurialojen tutkimusta ja sen tunnettavuutta. Tänä vuonna tuki on suuruudeltaan 1 000 €/työ ja se jaetaan kahdelle korkeakoulun opinnäytetyötä tai pro gradu -tutkielmaa tekevälle opiskelijalle. Hakuaika on 2.–31.3.2020.

Tukea voivat hakea kaikki TAKUn opiskelijajäsenet ja jäsenet, jotka tekevät parhaillaan korkeakoulun opinnäytetyötä ja joiden työ on valmistunut/valmistuu heinäkuun 2019 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana (kesäkuun 2020 loppuun mennessä). Opiskelija voi osallistua AMK:n tai YAMK:n opinnäytetyöllä tai yliopiston kandidaatin tutkielmalla tai pro gradu -tutkielmalla. Hakijan tulee olla TAKUn jäsen tai liittyä jäseneksi ennen hakemuksen lähettämistä.

Lue lisää TAKUtuesta TAKUn nettisivuilta. http://taku.fi/hae-takutukea-2020/10. Kirjastot suljettu – kurssikirjojen saatavuus mahdollistetaan

Valtioneuvoston linjausten mukaan oppilaitosten, mukaan lukien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen, tilat suljettiin 18.3. alkaen. Linjaus koski luonnollisesti myös kirjastoja. Kirjaston tilojen sulkeutumisesta huolimatta kirjaston kaikki verkkopalvelut ovat jatkaneet toimintaansa normaalisti.

Kaikkien lainojen eräpäivät siirrettiin keskiviikkoon 22.4.2020. Samoin varausten noutopäivä siirtyi samaan ajankohtaan. Lainojen eräpäivät näkyvät Andorissa pienellä viiveellä. Aineistoa ei tarvitse poikkeustilanteen aikana palauttaa kirjaston tiloihin.

Opintojen sujuvuuden turvaamiseksi välttämättömän painetun kurssikirjallisuuden saanti taataan kaikille korkeakouluyhteisön opiskelijoille tilojen sulkeutumisesta huolimatta niin että asiakkaalla on mahdollisuus tilata tarvitsemansa kurssikirja tällä lomakkeella. Kirja tulee noudettavaksi vain Hervannan Kampusareenan 1. kerroksen lyhytlainatilaan, josta asiakkaan tulee itsepalveluna noutaa ja lainata pyytämänsä aineisto.

Aineiston noutaminen on mahdollista vain Hervannasta, koska kaikki muut korkeakouluyhteisön tilat ovat hallituksen ja korkeakouluyhteisön linjauksen mukaan suljettuja. Hervannan Kampusareena on rakennus, joka pidetään avoinna, koska samassa rakennuksessa toimii yrityksiä, jotka jatkavat oletettavasti normaalia toimintaa. Kun varattu aineisto on noudettavissa, siitä tulee normaali noutoilmoitus asiakkaalle sähköpostitse.

Kirjaston asiakaspalvelu palvelee verkossa:

- Chat-palvelu ma - pe kello 8 - 17

- Sähköposti, kirjasto(at)tuni.fi

Lue koko tiedote intrasta.11. Opiskelija, älä jää yksin! - Oppilaitospastori Jussi Houttu auttaa!

Tampereen ev.lut. seurakuntien oppilaitostyön tiimi on tukenasi myös koronan aikana. Kun sinä oppilaitosyhteisön jäsen:

• kaipaat luottamuksellista keskustelua, sielunhoitoa tai rukousta

• tunnet tarvetta pohtia ääneen, jäät yksin tai haluat selventää pään sisäistä mylläkkää

• olet karanteenissa ja tarvitset apua (esim. kaupassa käyntiin)

Olemme kaikkia oppilaitosyhteisömme jäseniä varten ja toimimme jokaisen vakaumusta kunnioittaen. Voimme sopia tapaamisen myös puhelimitse tai etäyhteydellä (Wappi, Instagram) tai käydä vaikka yhdessä kävelyllä Kaupissa!

Jussi Houttu , vs. oppilaitospastori (TAMK:n kampus, TAU Kaupin kampus)

Työhuone: TAMK, Kuntokatu 4  S1-03

etunimi.sukunimi(at)evl.fi, p. 040 804 840312. Apuja poikkeustilanteesta selviämiseen

Koronavirustilanne herättää huolta ja voi aiheuttaa ahdistustakin. Alta löydät hyödyllisiä linkkejä omien ajatusten keventämiseen ja ahdistuksen kanssa selviämiseen.

Nyyti ry

- Hengähdyshetki-sivu rentoutumisharjoituksia varten

- Nyytin chat

Mieli ry

- Sivuilla ohjeita, joilla huolestuneisuuttaan voi lievittää käytännöllisin keinoin 

- Sekaisin chat

- Kriisipuhelin

- Mistä turvaa kun pademia iskee? (Podcast)

- HUS Terveyskylän sivulla psykiatrien ajatuksia siitä, kuinka suhtautua pandemian aiheuttamaan huoleen.

 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

13. Changes in Tamko operations due to Coronavirus

We respect the Finnish Government's course of conduct. Therefore our office and other premises are temporarily closed until 13th April as a measure to prevent the spread of COVID-19.

Tamko's Board, Council and employees are working remotely. If you have any questions please don't hesitate to contact us via our website chat, social media channels, email (office(at)tamko.fi) or phone / WhatsApp (+358 44 382 6561) during weekdays from 9am to 4pm.

Unfortunately, in the current situation, returning your Survival Kit, fetching your student card or etc. service situation is not possible due to office closure. However, we've agreed with POAS that students who live in POAS appartments can leave their Survival Kits in the appartment (all kitchen utensils have to be cleaned and neatly packed in the plastic box). Please contact us that you've left the Survival Kit in the appartment. If the student lives in TOAS appartment or in an appartment rented by a private landlord, please contact us so that we can give you more information about the Survival Kit returning.

Our sauna rentals have also been cancelled from 17 March 'till 13th April 2020. Please contact us if you like to postpone your sauna booking. Finnish Government and the National Institute for Health and Welfare (THL, in Finnish) have given a recommendation to cancel all large and small gatherings and events until the end of May. Due to this, we've decided to cancel all our spring events like Tamko Loppumetri, Tamko's evening, the Week of Promoting Students' Interests and our first of May events. Tutor trainings will be postponed or arranged with special arrangements. Please stay tuned for further information.14. Enroll for international tutoring 2 - 27 March

Next autumn there will be a lot of new exchange students coming to TAMK. Would you like to be here welcoming them? Now it's time to register for the international tutor trainings and be a part of Tamko's big happy tutoring family.

International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt to TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills.

Student's Union Tamko will train new international tutors remotely on Wednesday 15th of April and Tuesday 21st of April. Please stay tuned for possible changes.

International tutoring also adds up your ECTS credits. When the course is done, you'll also get an extra point when applying to exchange studies. You'll also get a mark to your Tursaspassi Passport when enrolling for the trainings.

You can register here.15. Municipal elections are just around the corner – now is your time to speak up!

Tamko and TREY's joint group for urban advocacy, Group 35 000, has kicked off again and started to plan the municipal election platform for 2021.

For the platform to genuinely represent students in Tampere, all students of Tampere University and Tampere University of Applied Sciences have a chance from the get-go to influence the themes that the platform contains.

It’s easy to influence the municipal election platform! Instructions: Like the objectives that you find central or propose new ones. Group 35 000 will prepare a platform draft with the help of the proposals, and the final platform will be moved to the Tamko and TREY's councils in the autumn. Let’s make sure that Tampere remains Finland’s most student-friendly city!16. Latest updates on the coronavirus

Tampere Universities are actively monitoring the coronavirus situation and will provide updates on a regular basis. You'll find all the current information, instructions and recommendations from TUNI intranet. Please keep an eye on intranet and updates on this bulletin.17. Tampere University Library Units are closed – necessary text/course books will be available

The Finnish Government decided on measures in order to curb the spread of coronavirus in Finland. The measures will be in force until 13th of April 2020. According to the Government’s decision, the premises of educational establishments including universities and universities of applied sciences will be closed. This will apply to all library premises as well. In spite of the closing of the library premises, all of the library's online services will continue to function normally.

The due dates of all loans will be postponed to Wednesday 22.4.2020. Likewise, the date of picking up the reservations moves to the same time. The due dates of the loans will start to appear in Andor with a slight delay. There is no need to return the material to the library during an emergency time.

In order to ensure a smooth course of studies, access to printed course literature is guaranteed to all students in the University community regardless of the closure of the premises so that the customer can order the course book they require using this form. The book can only be picked up in the Hervanta Campus arena (Kampusareena) 1st floor short loan room, from where the customer must pick up and loan the material as selfservice.

It is only possible to retrieve the material from Hervanta, as all other premises of the University community are closed according to the policy of the government and the University community. Hervanta's Campus arena (Kampusareena) is a building that is kept open because there are companies in the same building that are supposed to continue to operate normally.

Once the reserved material is retrievable, it will become the standard e-mail notification to the customer. You can reach our customer service online through our chat service, which is now exceptionally open longer from 8am to 5pm every weekday. In addition, you can reach our customer service by e-mail: libary@tuni.fi. We will try to find a solution for you in any problem, so please contact the library!18. Bulletin for Tampere City Student Health Care

Due to Corona/COVID-19 pandemic there are a few changes done to the Tampere City Student Health Care services until further notice. Basically the schools/colleges/student health care centres are functioning, but with some precautions.

Usually the given appointments with will be held as agreed, but one should notice that it is forbidden for a person with respiratory infection symptoms or a person who has returned from a trip from abroad within 2 weeks or a person ordered under quarantine/isolation to arrive to his appointment.

Evaluation for the needed care is done via phone conversation. The receptions at the schools/ colleges are closed until further notice and/or the appointments will be changed into telephone conversations /evaluations. The student health nurses are contacted by their regular phone numbers, which are working as usual.

The patients suffering respiratory infection symptoms must use only phone to contact their healthcare personnel via an appointment number. The customers are required to obey proper hygiene regimen meaning washing hands when arriving and leaving an appointment and keeping at least 1 meter physical distance to another person also inside the healthcare building. New appointments for health checkups of 1st year students are no more given, but the agreed appointments are kept as agreed.

The student in the need of certain vaccinations during the spring term should contact by phone a student health nurse for arranging an appointment. The students will be informed, if there are more changes in the Student Health Care system in the future.

For the further information contact:

Appointments in student health care.

Corona related information: City of Tampere and Finnish institute for health and welfare: thl.fi19. Student, don't be alone! - Reverend Jussi Houttu helps!

The Student Chaplaincy of the Evangelical Lutheran parishes in Tampere. We are  at your service also during the Covid-19 epidemy. We offer possibilities for counseling, discussion, prayer etc.  to students and staff of all faiths and none.

You can contact us or by phone or TEAMS, WhatsApp, Instagram. Face to face meetings are also possible if you feel it’s ok for you.

Rev. Jussi Houttu, university chaplain (TAMK)

jussi.houttu(at)evl.fi, p. 040 804 8403

Check also our website.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics

Viestin osoitelähde: Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenrekisterissä olevat Tamkon jäsenet. Sähköpostiosoite noudetaan TAMKin järjestelmästä (eli jos olet tehnyt TAMKin sähköpostijärjestelmästä siirron toiseen sähköpostiisi, myös Tamko Topics siirtyy).

Viestin tarkoitus: Yhdistyslain mukainen jäsenyyssuhteen ylläpito ja hoito.

Lisätietoja: tiedottaja(ät)tamko.fi.