YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 13 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 4.3. - 27.3.2019

2. Verenluovutus 26.3.

3. Tamkon kevätkokous 9.4.

4. Tamko kouluttaa: Ensiasunnon ostaminen 2.4.

5. Tursaspassin Bonus 3 - Tamkon ja TREYn vaalipaneelit

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Campusravita: Arvokorttien lataus 1.4.2019 alkaen

7. Tolun vakiovuoro 26.3.

8. Pohjanmaan makuja Catering Studion pop up -ravintolassa 26.-27.3.

9. Kysely naisten kokemasta häirinnästä verkkomoninpeleissä

10. Tutkinto-ohjelmien palautetilaisuudet tulevat: laita ajankohta kalenteriin ja osallistu tilaisuuteen!

11. Tikojen lautapeli-ilta 1.4.

12. Liity CLINTiin!

13. SCIL-projekti: Opiskelijapalautekäytäntöjen kehittäminen, 3 - 5 op. 

14. Happoa Kolpakossa -sitsit 12.4.

15. Verkkopelitapahtuma TiTeLAN 5. - 7.4.

16. Konekerhon Spring Break 7.4.

17. Vastaa ja vaikuta: ECAR 2019

18. Opiskelijan Tampereen maaliskuun opiskelijaedut!

19. Haetaan osallistujia tv-ohjelmaan

English Summary

20. Enroll for International Tutoring 4.3. - 27.3.2019

21. Blood donation at TAMK 26 March 

22. Tolu's regular sport shift 26 March

23. Explore the international side of life – join CLINT!

24. Participate and have your say: ECAR 2019

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 4.3. - 27.3.2019

Ensi syksynä TAMKiin saapuu taas iso joukko vaihto-opiskelijoita. Miltä tuntuisi olla mukana vastaanottamassa heitä? Hae mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Opiskelijakunta kouluttaa TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ke 10.4. ja ti 16.4. Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Monen kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kv-tuutoroinnista saa myös opintopisteitä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi!

HUOM. Haku päättyy keskiviikkona! Ilmoittautumislomake löytyy täältä. 2. Verenluovutus 26.3.

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin. Suuntaa askeleesi Pääkampuksen B-aulaan tiistaina 26.3. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi! Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee hyvin myös hissiä käyttäen. 

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täällä. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset myös suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta voit luovuttaa verta (löytyy esim. Kela-kortista). Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!3. Tamkon kevätkokous 9.4.

Tamkon kevätkokous järjestetään tiistaina 9.4.2019 kello 17 alkaen G00-10 auditoriossa. Kokous on yksi edustajiston vuosittaisista kolmesta sääntömääräisestä kokouksesta. Tervetuloa kuuntelemaan! 

Kokouksessa käydään läpi hallituksen valmistelema toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus. Lisäksi vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään sen aiheuttamista toimenpiteistä sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä edelliselle hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Muiden käsiteltävien asioiden lisäksi kokouksessa valitaan TAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäsen.

4. Tamko kouluttaa: Ensiasunnon ostaminen 2.4.

Tamko, OP Tampere ja Pirkan OP-kiinteistökeskus järjestävät yhteistyössä koulutuksen ensiasunnon ostamisesta. Tapahtuma pidetään 2.4. kello 15 - 17.30 OP Tampereen tiloissa Pyhäjärvi-neuvottelutilassa (Hämeenkatu 12, Tampere). 

Tule kuuntelemaan, mitä kaikkea on hyvä tietää ja tehdä ennen ensiasunnon ostamista! Tapahtumassa on myös mahdollisuus kysellä aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Tarjolla kahvit ja pientä purtavaa sekä arvonta osallistuneiden kesken. Tapahtuma on ilmainen Tamkon jäsenille ja mukaan mahtuu 40 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen Kide.appin kautta!5. Tursaspassin Bonus 3 - Tamkon ja TREYn vaalipaneelit

Tursaspassin Bonus 3 on julkistettu! Saat kolmannen bonusleimasi osallistumalla johonkin Tamkon ja TREYn yhteisistä vaalipaneeleista 25. - 28.3. Saat leiman / kuittauksen passiisi paikan päällä.

Maanantai 25.3. klo 14 - 16 TAMK, C1-23: Eduskuntavaalit ja ammatillinen korkeakoulutus. Paneelissa keskustellaan opiskelijaliikkeen vaaliteemoista sekä ammatillisen korkeakoulutuksen tulevaisuudesta.

Tiistai 26.3. klo 15 - 17 Yliopiston Arvo-rakennuksella, keltainen sali F025: Opiskelijat, hyvinvointi ja terveys

Paneelissa keskustellaan opiskelijoiden vaaliteemoista, pääaiheena hyvinvointi ja terveys.

Keskiviikko 27.3. klo 15 - 17 Yliopiston Kampusareenan auditorio: Nuorten aika. Paneelissa syvennytään opiskelijaliikkeen vaaliteemoihin: koulutuksen rahoitukseen, opiskelijoiden toimeentuloon ja hyvinvointiin sekä ympäristökysymyksiin.

Torstai 28.3. klo 15 - 17 Yliopiston keskustakampus, juhlasali: Tiedevaalipaneeli. Paneelissa keskustellaan tiedepolitiikasta ja yliopistojen tulevaisuudesta.

Lisätietoja ja kaikki panelistit löydät Facebook-tapahtumasta.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Campusravita: Arvokorttien lataus 1.4.2019 alkaen

Campusravitan ravintoloissa ja kirjakaupalla uudistetaan kassajärjestelmä kesällä 2019. Kassajärjestelmään liittyen arvokorttien maksuomaisuudet saattavat muuttua syksylle 2019, jonka vuoksi varotoimenpiteenä korteilla olevaa kokonaissaldoa pyritään pienentämään kuluvan kevään aikana. Saldo ei kuitenkaan katoa mihinkään, vaan mahdollisissa muutostilanteissa sen siirrosta informoidaan erikseen.

Arvokortteja voi käyttää normaalisti maksuvälineenä koko kevään, mutta uutta saldoa niille ei voi ladata. Maksettaessa arvokortilla asiakas saa lounaasta ja kahvista maksutapa-alennuksen, jonka puuttumista kompensoidaan kevään 2019 ajan asiakkaille erilaisien kampanjoiden kautta. Kampanjoissa alennukset painottuvat erityisesti kahvila – ja kirjakaupan tuotevalikoimaan.7. Tolun vakiovuoro 26.3.

Tolun vakiovuorolla pelataan futsalia tiistaina 26.3. kello 17 - 19 Kaupin SportUnin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa! 8. Pohjanmaan makuja Catering Studion pop up -ravintolassa 26. - 27.3.

Makujen maakuntamatka jatkuu! Tällä viikolla suunnataan Pohjanmaalle.

Catering Studiolla on tarjolla tiistaina ja keskiviikkona 26.-27.3 perinteisistä pohjanmaalaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, modernilla twistillä! Tarjolla on kolmen ruokalajin menu opiskelijaystävälliseen hintaan. Osta maanantaina lämpiön ständiltä ennakkolippu klo 10-14, niin saat lounaan edullisemmin. 

"Ei meirään talosta nälkäisenä lähäretä!"9. Kysely naisten kokemasta häirinnästä verkkomoninpeleissä 

Kaksi TAMKin sosionomiopiskelijaa on tekemässä opinnäytetyötään naisten verkkomoninpeleissä kokemaan häirintään liittyen. Opinnäytetyön tavoitteena on tuoda esiin kyseistä ilmiötä sekä löytää keinoja, miten häirintään voisi verkkomoninpeleissä puuttua. 

Tiedonkeruu tapahtuu Tampereen ammattikorkeakoulun e-lomakekyselyllä, johon toivotaan vastaajiksi täysi-ikäisiä naisia, joilla on kokemusta sosiaalisesta kanssakäymisestä ja häirinnästä verkkomoninpelien yhteydessä. Verkkomoninpeleillä tarkoitetaan tässä tapauksessa pelejä, joissa pelaaja on vuorovaikutuksessa muiden pelaajien kanssa, esimerkiksi tekstichatin tai mikrofonin välityksellä. 

Kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista ja annettuja tietoja käsitellään nimettöminä ja luottamuksellisesti. Tulokset julkaistaan siten, etteivät ne ole yhdistettävissä yksittäiseen vastaajaan. Aineisto on ainoastaan opinnäytetyön tekijöiden käytössä ja hävitetään opinnäytetyöprosessin jälkeen. 

Jokainen vastaus on arvokas ja tarpeellinen, joten osallistuthan tutkimukseen!  Kiitos jo etukäteen osallistumisesta! Linkki kyselyyn. Aikaa kyselyn vastaamiseen on 03.04.2019 asti.  

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä: Kiia Jokela & Kaisa Kuhalainen (etunimi.sukunimi(at)tuni.fi).10. Tutkinto-ohjelmien palautetilaisuudet tulevat: laita ajankohta kalenteriin ja osallistu tilaisuuteen!

Kevään aikana jokaisessa tutkinto-ohjelmassa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen palautetilaisuus, jossa käydään läpi vuoden 2018 palautteita. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille tutkinto-ohjelman opiskelijoille, joten nyt on hyvä mahdollisuus kertoa ideat ja kehittää koulutusta!

Ennen tilaisuutta tutkinto-ohjelman henkilöstö käy läpi palautetta tunnistaen alustavia kehittämiskohtia ja -tapoja. Myös opiskelijoiden toivotaan tutustuvan palautteisiin etukäteen (linkit palautteisiin lopussa). Keskustelun jälkeen sovitut toimenpiteet kirjataan ylös ja sovitaan jatkosta.

Alla tiedossa olevat tilaisuudet:

 • LVI-talotekniikka ti 26.3. klo 12.00-, A3-27
 • Sairaanhoitaja, 2016 aloittaneet ti 26.3. klo 16.00-17.30, A3-27
 • Tietojenkäsittely to 28.3. klo 11.30-12.30, C4-04a
 • Sairaanhoitaja, 2017 aloittaneet to 28.3. klo 16.00-17.30, D1-04
 • Energy and Environmental Engineering pe 29.3. klo 14.15-16.00, A3-27
 • Laboratoriotekniikka ma 1.4. klo 8.15-10.00, Tila avoin
 • Autotekniikka ma 1.4. klo 15.00- , H2-29
 • Terveydenhoitaja ma 1.4. klo 16.00-18.00, G00-10
 • Ensihoitaja ti 2.4. klo 16.00-18.00, A3-27
 • Sairaanhoitaja, 2018-2019 aloittaneet ja monimuoto ke 3.4. klo 16.00-17.30, A3-27
 • Kätilö ke 3.4. klo 16.00-18.00, G00-10
 • Röntgenhoitaja to 4.4. klo 12.30-14.00, R1-01
 • Fysioterapeutti to 4.4. klo 14.30-16.00, T2-03
 • Liiketalous ma 8.4. klo 8.30-10.00, B5-31
 • Metsätalous ma 8.4. klo 10.00-12.00, D1-02
 • Biotuote- ja prosessitekniikka to 11.4. klo 10.15-12.00, H3-26
 • Tieto- ja viestintätekniikka pe 12.4. klo 9.00-10.30, A3-15
 • Bioanalyytikko ti 23.4. klo 8.30-10.00, H2-29
 • Sosionomi ma 6.5. klo 9.00-11.00, Tila avoin

Lisää tilaisuuksia vahvistuu lähiviikkoina. Rakennusalan työnjohdon koulutuksessa ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa tilaisuudet järjestetään ryhmittäin ja ajankohdat selviävät myöhemmin.

Vuoden 2018 opiskelijapalautteista koottu yhteenveto löytyy tästä linkistä ja yksityiskohtaisemmat palauteraportit löytyvät tiedotteesta.11. Tikojen lautapeli-ilta 1.4.

SYNTAKSI Ry järjestää maanantaina 1.4. lautapeli-illan, johon ovat tervetulleita niin tikot, kuin muidenkin alojen opiskelijat. Lautapeli-ilta järjestetään Tikolossa (luokka C4-04b) alkaen klo. 17.00. Tämänkertaisen illan teemana ovat "secret identity" pelit, kuten Secret Hitler ja Coup. Pelattavana on toki muitakin pelejä. Tervetuloa mukaan pelaamaan!12. Liity CLINTiin!

Samalla kun kevät etenee, Club International Tampere, tai kavereiden kesken CLINT, aloittaa rekrytointinsa. Olit sitten degree-opiskelija, kansainvälisellä mielenlaadulla varustettu suomalainen tai ihan vain kuka tahansa hyvällä huumorintajulla varustettu henkilö, me haluaisimme tavata sinut! 

Olemme kerho, joka tarjoaa erilaisia aktiviteetteja ja verkostoitumismahdollisuuksia kansainvälisyydestä kiinnostuneille opiskelijoille. Lisäksi pidämme tietysti huolta siinä sivussa aivan mahtavista TAMKin vaihto-opiskelijoista! 

Eli jos olet kiinnostunut toimimaan mukavien kansainvälisten tyyppien kanssa, olet ehkä juuri etsimämme henkilö. Äläkä huolehdi aikaisemman kerhokokemuksen puutteesta, meiltä löytyy paljon erilaisia rooleja sekä ihmisiä, jotka neuvovat sinua mielellään. Huomioithan, että toimimme englannin kielellä. 

Rekrytointi on nyt auki, joten ilmoitathan itsesi mukaan täällä! Seuraathan myös tiiviisti Club International Tampereen Facebook-sivuja. 13. SCIL-projekti: Opiskelijapalautekäytäntöjen kehittäminen, 3 - 5 op. 

Miten opiskelija saa äänensä kuuluville koulutuksen kehittämisessä? Millaiset palautekäytännöt henkilöstö ja opiskelija kokevat mielekkäiksi? Millaiset palautekanavat ja -menetelmät ovat tätä päivää ja tukevat laadukkaan tiedon kokoamista?

Kevään SCIL-projektissa pääset etsimään ja ehdottamaan ratkaisua opiskelijapalautejärjestelmän haasteisiin ja vaikuttamaan käytäntöjen kehittämiseen. Projektissa opiskelijatiimi tutustuu nykyisiin palautekäytäntöihin, kartoittaa opiskelijoiden ja henkilöstön kokemuksia ja näkemyksiä sekä etsii uudentyyppisiä ratkaisuja palautetiedon kokoamiseen ja/tai käsittelyyn. Eri näkökulmien painotus, käsittelytaso ja tiedonkeruun tavat sovitaan projektin alussa yhdessä projektiin osallistuvien kanssa osana projektisuunnittelua.

Lue lisää täältä.14. Happoa Kolpakossa -sitsit 12.4.

HAPPO ry:n ja Kolpakon yhteiset sitsit järjestetään 12.4. klo 18 alkaen Svenska Klubbenilla (Otavalankatu 9). Lipunmyynti päättyy 10.4., joten ostathan omasi Solulta nyt! 

Huhtikuisena perjantai-iltana keräännymme yhteen Svenska Klubbenin tiloihin sankoin joukoin nauttimaan sitsaamisesta. Tänä kauniina iltana jokainen voi kanavoida sisäistä jumalatartaan tai jumalaansa, oli se sitten rakkauden jumalatar Afrodite, ukkosen jumala Thor, auringon jumalatar Sekhmet tai vaikkapa viinin jumala Dionysos. Kääri itsesi siis jumalaiseen verhoiluun, sillä sitsien teemana on Universumin jumalat.

Sitseillä ei syrjitä ketään, joten sitsilippu on kaikille saman hintainen ja kustantaa 15€. Tähän rahaan sisältyy niin sitsiruoka, alkoholilliset tai holittomat juomatarjoilut sekä ainutlaatuinen haalarimerkki! 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.15. Verkkopelitapahtuma TiTeLAN 5. - 7.4.

TiTeLAN on tällä kertaa kymmenvuotissyntymäpäivien tunnelmissa! Tänä vuonna lanien teema on ilmais-, retro- sekä konsolipelit. Mukana tunnelmassa voi siis olla myös ilman tehomyllyä. Paikalla pääsee pelaamaan lisäksi lautapelejä, ja omiakin pelejä saa tuoda! 

TiTeLAN on perinteinen TAMKilla järjestettävä verkkopelitapahtuma. Järjestämisestä vastaavat tieto- ja viestintätekniikan ainekerho SOURCE ry ja tietojenkäsittelijöiden ainekerho SYNTAKSI ry. Koneet hurahtavat käyntiin TAMKin SportUnin tiloissa perjantaina 5.4. kello 18 ja lanit jatkuvat aina sunnuntaille 7.4. klo 12 asti!

Turnauksia on kuitenkin tänäkin vuonna luvassa ainakin Crash Team Racingistä, Tekkenistä ja Pro Pilkistä. Mahdolliset muut turnaukset sekä palkinnot julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Lippuja tulee tänä vuonna kaksi erilaista, läppäripaikka (5€) ja konepaikka 10/15€, halvempi hinta SOURCEN ja SYNTAKSIn jäsenille). Konepaikka kattaa 75cm pöytätilaa, tarvittavat puitteet pelailuun (netti, sähköt jne.), vapaan kulun tiloihin koko tapahtuman ajaksi ja oikeuden osallistua kaikkiin turnauksiin. Oma kone ja siihen liittyvät laiteet on kuitenkin tuotava itse, johon pitäisi kuulua nettijohtoa 5-10m sekä jatkojohto.

Läppäripaikalla et saa omaa nimettyä paikkaa lanien ajaksi, mutta nimeämättömiä pöytäpaikkoja on jonkun verran. Pääset osallistumaan kaikkiin tapahtumassa järjestettäviin turnauksiin ja muihin aktiviteetteihin. Konsolit ja lautapelit ovat tietysti käytössä myös. WI-FI yhteys kuuluu lipun hintaan. Liput saat Holvi-verkkokaupasta.16. Konekerhon Spring Break 7.4.

Alkaa taas olla se aika vuodesta, kun Tampereen Konekerho ry järjestää perinteisen, keväisen Springbreak-risteilyn. Tämän vuoden reissulla kytkintä nostetaan Tampereella 7.4., ankkuria Turussa ja päätä seuraavana aamuna Tukholmassa. Luonteeltaan tämä aurinkoinen seikkailumme on 23 tunnin risteily, joten maissa emme pääse käymään, mutta laivan tax-free tarjoaa varmasti kostean shoppailumahdollisuuden. 

Konekerhon jäsen pääsee nauttimaan meri-ilmasta todella huokeaan 22 euron hintaan, ja muille reissu kustantaa 25 euroa. Lippusi saat ostettua Konekerhon Holvista. 

Lisätietoa tapahtumasta Konekerhon Facebookista.17. Vastaa ja vaikuta: ECAR 2019

TAMK osallistuu kansainväliseen ECAR 2019 kyselyyn, jolla kartoitetaan opiskelijoiden teknologian käyttökokemuksia ja näkemyksiä sen hyödyntämisestä korkeakouluopiskelussa. Korkeakouluyhteisössämme on käynnissä laaja oppimisympäristöjen kehittämistyö, jonka suuntaan voit vaikuttaa vastaamalla tähän kyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään opiskelijoille suunnattujen palveluiden kehittämiseen.

Kyselyn tuloksien pohjalta saadaan myös tärkeää vertailutietoa korkeakouluista Suomessa ja kansainvälisesti.  Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti, joten yksittäisiä vastaajia ei voi tunnistaa tuloksista. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10-15 minuuttia. Kysely on englanninkielinen ja vastaaminen onnistuu myös mobiililaitteella. Kysely sulkeutuu 31.3.2019. Vastaa kyselyyn täällä. 

Lisätietoa kyselystä. Jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia kyselyyn liittyen, laita sähköpostia osoitteeseen sanna.sintonen(at)tuni.fi. 18. Opiskelijan Tampereen maaliskuun opiskelijaedut!

- Kaijakka karaoke-yöbaari 

Mobiiliopiskelijakortti Pivon kuponkitarjous: Ilmainen sisäänpääsy ja hanajuoma 2,5€. Laukontorin kupeessa sijaitseva Ravintola Kaijakka tarjoaa opiskelijoille erittäin mukavia etuja. Kuponkietuna opiskelijat saavat hanajuoman 2,5 € hintaan sekä ilmaisen sisäänpääsyn! 

- Public house Huurre: Panimokierros Tampereen keskustan tuntumassa

Public House Huurteen seinän takana toimii myös oma pieni panimo, Kaleva Brewing Company. Järjestämme ti 26.3 ilmaisia non-stop panimokurkistuksia opiskelijoille! Panimon edustaja paikalla Huurteessa 16.30 – 18.30, ja tänä aikana panimolle mennään aina kun sopivan kokoinen ryhmä on läjässä. Panimoesittely on kestoltaan noin 20 min., jotta ehdimme pyörittää monta porukkaa illassa, mutta jos ryhmiä ei ole jonossa niin aikaa voidaan käyttää toki enemmänkin! Ennen tai jälkeen kierroksen on mukava hyödyntää Huurteen herkullinen burger-tarjous ja maistella Kaleva Brewing oluita!

- Tampereen Teatteri tarjoaa kattavasti etuja opiskelijoille!

Nyt kannattaa olla nuori! Tarjoamme päätoimisille opiskelijoille sekä alle 25-vuotiaille liput puhenäytelmiin vain 14-20 €/kpl. Opiskelijaliput ovat voimassa arkiesityksissä (ma-pe) sekä lauantain päiväesityksessä. Tuntia ennen esitystä annamme opiskelijalipun hinnasta vielä -50 % alennusta! Edun saa opiskelijakorttia näyttämällä Kulttuurimyymälä Aplodissa. Alennukset eivät koske lauantai-iltoja ja sunnuntaiesityksiä.19. Haetaan osallistujia tv-ohjelmaan

Etsimme nuorille aikuisille suunnattuun YLEn tv-ohjelmaan kannabiskäytöstä tai hallussapidosta kiinni jääneitä henkilöitä, joille on myöhemmin aiheutunut tästä ongelmia opiskelu- tai työpaikkaa hakiessa.  Jos asia koskettaa, ja haluat puhua siitä televisiossa, ota yhteyttä.

Risto Majaniemi, tuottaja - tj. Puh. 040 5444 261. CultFiction Oy media productions

 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

20. Enroll for International Tutoring 4.3. - 27.3.2019

Next autumn there will be a lot of new exchange students coming to TAMK. Would you like to be here welcoming them? Now it's time to register for the international tutor trainings and be a part of Tamko's big happy tutoring family. International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt to TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills.

Student's Union Tamko will train new international tutors on Wednesday 10th of April and Tuesday 16th of April. There will be coffee and sandwiches served in the trainings. International tutoring also adds up your ECTS credits. When the course is done, you'll also get an extra point when applying to exchange studies. You'll also get a mark to your Tursaspassi Passport when enrolling for the trainings.

You can register here.21. Blood donation at TAMK 26 March 

It is time to reach out your helping hand again when Finnish Red Cross's Blood Service comes to TAMK. Come to the Main Campus' B lobby on Tuesday, 26th March at 11:00 - 15:00.

The event is accessible as you can get there by using the elevator. 

You can check your suitability as a donor from here.  Please remember to take your ID with you as your student card is not sufficient enough. Note that you will also need a Finnish social security number in order to donate. 

More info from Tamko. 22. Tolu's regular sport shift 26 March

Tolu is a students' sports club here at TAMK. We're arranging a regular sports shift for students and staff members every Tuesday at 17:00 - 19:00 in Main Campus' SportUni sports hall. On Tuesday, 12 March w're playing futsal! You don't need a SportUni membership in order to take part in Tolu's sports shift, everyone can join. Welcome! 23. Explore the international side of life – join CLINT!

As certainly as spring is slowly approaching, Club International Tampere, or CLINT amongst friends, is starting their recruitment.

Whether you’re an international degree student, a Finn with and international mindset, or basically anyone with good humour, interest for the outside world, and some skill with human interaction, we would LOVE to meet you!

We’re a club specialised in providing activities and networking opportunities to people just like you – internationally-minded students. And taking care of our amazing exchange students on the side, of course. So, if you’d like to get some experience in voluntary work in a club while meeting, and working with, some pretty cool people, we believe we might just be what you’re looking for. Oh, and don’t worry too much about prior experience, we have several different roles available and all you need to bring with you is a will to learn. 

What do you say, are you ready to explore the international side of life? The recruitment is now open

Follow Club International Tampere on Facebook24. Participate and have your say: ECAR 2019

In order to get more information about what our students expect from digitalization, TAMK is participating in the global ECAR Survey. Information collected through this survey will provide us with a picture of development needs of the university’s future learning environments and tools. 

Information collected via this survey will contribute to the creating of the learning environments and student IT-services. It also provides us the possibility to compare universities on a national and a global level. Survey link.

Data collection period: 11.-31.3.2019. Web-based survey is anonymous and in English. Answering will take approx. 10-15 minutes to complete. Be sure to participate and have your say!

Should you have any questions, please contact: sanna.sintonen(at)tuni.fi. More information about the ECAR survey.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics