YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 13 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tule mukaan kansainvälisyystuutorointiin!

2. #EVVK - Edunvaltontaviikko 

3. Loppumetri 2018 Live: Kasmir 

4. Haemme kahta uutta häirintäyhdyshenkilöä opiskelijakunnalle

5. Verenluovutus TAMKissa

6. Haemme opiskelijaedustajia

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Kela: Korkeakouluopintojen edistymisen seuranta muuttuu

8. Tolun vakiovuoro

9. Unipoli Sportin aukioloajat pääsiäisenä

10. Astronautti vierailee TAMKilla

11. Y-Kampus: International work explorer

12. CLINTin kevään reissut - Vielä mahdut mukaan!

13. Haussa järjestyksenvalvojia ja talkoolaisia Insinööriopiskelijapäiville!

14. SBS Tampin salibandyn kokeilukerrat

15. TUTLabin taontapaja

16. TIRO:n kevätkokous

17. Nyyti ry: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä - Tule mukaan!

18. Osallistu psykologiseen tutkimukseen - Saat leffalipun!

19. Startup World Cup Suomen osakilpailu

20. Ravintola Mallashovi kaipaa mielipidettäsi

21. Opiskelijan Tampere: Västäräkistä vähäsen, alennuksiin ei päivääkään!

English Summary

22. Become an International Tutor!

23. Tamko presents: Loppumetri 2018 - Live: Kasmir

24. Tamko is seeking two new harassment contact persons!

25. Blood donation at TAMK

26. The Week of Promoting Students' Interests 

27. CLINT's Spring trips 

28. TIRO is looking for voluntary workers to Insinööriopiskelijapäivät!

29. Y-Campus: International work explorer

30. Restaurant Mallashovi asks for your opinion

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tule mukaan kansainvälisyystuutorointiin!

Tamko kouluttaa kansainvälisyystuutoreita ensi syksynä TAMKiin tulevien vaihto-opiskelijoiden avuksi. Koulutuksissa käsitellään muun muassa vaihto-opiskelijan saapumiseen liittyviä käytännön asioita, tuutorin vastuita sekä kulttuurishokkia.

Koulutus on kaksi-iltainen ja järjestetään tiistaina 10.4. ja torstaina 12.4. klo 17-20 auditoriossa G00-10. Kutsumme kaikki ilmoittautuneet kuulemaan lisää kansainvälisyystuutoroinnista vielä ennen koulutuksia.

Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Muistathan, että monen muun kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kansainvälisyystuutoroinnista saa myös opintopisteitä. Lisäksi opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon.

Voit ilmoittautua koulutukseen tästä linkistä, ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 28.3.2018. Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä international(at)tamko.fi. Saat Tursaspassiisi leiman kohtaan "Hae tuutoriksi", kun haet kansainvälisyystuutoriksi! 

Tervetuloa mukaan tuutoroimaan!

2. #EVVK - Tamkon edunvalvontaviikko 

Minkälaista olisi opiskelijoiden elämä, jos edunvalvontaa ei olisi? Miten kaikki voisi olla huonommin? Tule ottamaan siitä selvää Tamkon edunvalvontaviikolle 3.4. - 5.4. kello 10-14!

Tamkissa opiskelijoita on noin 10 000, ja Tampereella kokonaisuudessaan lähes 70 000. Ketkä ovat ne ihmiset ja elimet, jotka toimivat sinun ja muiden opiskelijoiden äänitorvena? Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tulla tutustumaan heihin! Edunvaltontaviikolla pääset tapaamaan ja keskustelemaan sinua edustavien opiskelijoiden ja toimijoiden kanssa, kuten oman ainejärjestösi, kerhosi, opiskelijakuntasi, opiskelijakuntien liiton, työelämäliittojen ja muiden edunvalvontaelimien toimijoiden kanssa! 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa 

3. Loppumetri 2018 Live: Kasmir

Vuoden kovimmat lukuvuoden päätösbileet ovat täällä! Loppujen lopuksi on vain yksi ainoa oikea tapa päättää lukuvuosi: LOPPUMETRI2018! Nämä legendaariset bileet järjestetään UNION - Work and Leisure Club keskiviikkona 18.4. kello 22.00 - 04.00. 

LOPPUMETRI2018 on mahdollisuutesi soutaa vadelmaveneellä Kasmirin kyydittämänä Unioniin opiskeluja pakoon! Ole valppaana, tässä on oiva mahdollisuus vaikkapa pieneen vapun varaslähtöön. Ennakkoliput (3€) myynnissä nyt Solulla! Lippuja myöhemmin myynnissä myös Loppumetrin ständeillä sekä bailataan.fi:ssä.

Lisätietoja ja lippukilpailu Facebook-tapahtumassa 

4. Haemme kahta uutta häirintäyhdyshenkilöä opiskelijakunnalle

Mikä ihmeen häirintäyhdyshenkilö? Kiusaaminen ja seksuaalinen häirintä eivät kuulu Tampereen ammattikorkeakouluun, kuten eivät millekään opiskelu- tai työpaikalle. Tamkolla on useamman vuoden ollut nimettynä mies- ja naisoletetut häirintäyhdyshenkilöt, jotka ovat TAMKin opiskelijoita. Nämä häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita luottamuksellisesti ja vaitiolovelvollisuussopimuksen alaisuudessa. 

Valitut opiskelijat koulutetaan tehtävään, joten haemme empaattisia, kuuntelevaisia ja luotettavia opiskelijoita eri koulutuksista. Toivomme hakijoilta myös välttävää englannin kielen taitoa, sillä opiskelijayhteydenottoja saattaa tulla myös englanniksi. Valittuja häirintäyhdyshenkilöitä työssään tukee Tamkon työntekijä. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ja näkyvyyttä parannetaan kampanjoimalla toiminnasta syksyllä 2018. Yhteydenottomäärien mahdollisesti kasvaessa, rekrytoimme lisää häirintäyhdyshenkilöitä, sillä tarkoitus ei ole kuormittaa opiskelijoita vapaaehtoistoiminnalla. 

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus tehtävään osoitteeseen opiskelijaedustajat(at)tamko.fi. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Lue lisää tai tutustu nykyisiin häirintäyhdyshenkilöihin Tamkon nettisivuilla.

5. Verenluovutus TAMKissa

Jälleen olisi aika ojentaa auttava kätesi ja luovuttaa verta! SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKin pääkampuksen B-aulan lämpiöön keskiviikkona 28.3. kello 11.00 - 15.00. 

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täällä ja tämänhetkisen veren tarpeen Veripalvelun nettisivuilta. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus!

Ps. Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

6. Haemme opiskelijaedustajia 

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Kela: Korkeakouluopintojen edistymisen seuranta muuttuu

Jatkossa seuranta koskee koko opiskeluaikaa, ja siinä huomioidaan kaikki korkeakouluopinnot. Muutos parantaa useaa korkeakoulututkintoa samanaikaisesti suorittavien tilannetta. Lisäksi se tuo seurannan piiriin myös keskeytyneiden opintojen suoritukset ja tukikuukaudet.

Kela tarkistaa vuosittain lokakuussa, ovatko korkeakouluopiskelijan opinnot edistyneet riittävästi. Ensi lokakuussa tehtävä seuranta koskee lukuvuotta 1.8.2017–31.7.2018 ja koko sitä aikaa, jonka opiskelija on opiskellut korkeakoulussa Suomessa. Opintojen edistyminen on riittävää, jos opintopisteitä on keskimäärin vähintään 5 tukikuukautta kohti. Seurannassa tarkastellaan edeltävän lukuvuoden tai tarvittaessa koko opiskeluajan keskimääräistä opintopistemäärää.

Lisäksi opiskelijan pitää suorittaa jokaisen lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä, jotta hän voi saada opintotuen. Uutta on se, että tämä niin sanottu vähimmäissuoritusvaatimus ei koske lukuvuotta, jonka kevätlukukauden aikana opiskelija suorittaa korkeakoulututkinnon. Se ei myöskään koske kevätlukukaudella alkavan koulutuksen ensimmäistä lukuvuotta.

Jos suorituksia ei ole riittävästi, Kela lähettää opiskelijalle selvityspyynnön. Tällöin opiskelija voi kertoa syyt, joiden vuoksi opinnot eivät ole edistyneet. Opintotuen maksaminen voi jatkua, jos opinnot ovat hidastuneet tilapäisesti ja hyväksyttävästä syystä. Jos opiskelija tietää, ettei opintosuorituksia kerry riittävästi, hän voi perua tai palauttaa opintotukea.

Edistymisen seurannassa huomioidaan kaikki kotimaisten korkeakouluopintojen suoritukset ja käytetyt tukikuukaudet aikaisintaan 1.8.2011 alkaen.  Jos opiskelijalla on suorituksia useammasta korkeakoulusta, Kela laskee ne mukaan automaattisesti. Myös keskeytyneet opinnot lasketaan mukaan: uusien opintojen aloittaminen keskeyttämisen jälkeen ei enää nollaa opintojen riittävää edistymistä. Opiskelija voi kuitenkin vastauksessaan selvittää syyt, joiden vuoksi hän keskeytti aiemmat opintonsa.

Jos opiskelija valmistuu ennen seurantaa, hän on edistynyt opinnoissaan riittävästi. Jos opinnot jatkuvat korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen, opintosuoritukset ja tukikuukaudet huomioidaan tutkinnon suorittamiskuukauden jälkeiseltä ajalta.

Lisätietoja asiakkaille:

8. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelataan salibandya tiistaina 27.3. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Muistathan, että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

9. Unipoli Sportin aukioloajat pääsiäisenä

Kauppi:

Avoinna torstai 29.3 klo 6-16

Avoinna perjantai 30.3. klo 12-20

Avoinna lauantai 31.3. klo 9-19

Avoinna sunnuntai 1.4. klo 12-20

Avoinna maanantai 2.4. klo 12-22

Muut toimipisteet: Hervanta: Suljettu torstai (29.3.) klo. 15.00 lähtien maanantaihin (2.4). Keskusta: Suljettu torstai 29.3. klo 18.00 lähtien maanantaihin (2.4).

10. Astronautti vierailee TAMKilla

NASA:n astronautti ja erityisasiantuntija Charles Camarda vierailee Tampereella 28.3, ja pitää samalla avoimen yleisötilaisuuden klo 17.00 - 18.30 TAMKin auditoriossa G00-10. Tohtori Camarda tutustuu Tampereella paikallisiin innovaatioihin ja yrityksiin sekä esittelee Epic Challenge -ohjelmaa, jossa opiskelijat kehittävät keinoja äärimmäisten ongelmien ratkaisuun, kuten Marsin asuttaminen. 

Tohtori Camardan ura NASA:lla alkoi vuonna 1974 ja hän on uransa aikana työskennellyt erityisesti tutkimuksen ja kehityksen parissa. Hän oli avaruudessa vuonna 2005 STS-114 Discovery-missiolla. Missio oli NASA:N ensimmäinen lento STS-107 Columbia-mission jälkeen, joka päättyi tapaturmaisesti sukkulan hajottua pyrkiessään takaisin Maan ilmakehään johtaen koko miehistön menehtymiseen. Tällä hetkellä Camarda työskentelee NASA:n vanhimmassa Langleyn tutkimuskeskuksessa innovaatioiden erityisasiantuntijana. 

11. Y-Kampus: International work explorer

Y-kampus järjestää englannin kielisen tapahtuman 'International work explorer'  keskiviikkona 4.4.2018 klo 14.30-16.30. Tule kuulemaan kansainvälisiä tarinoita: mitä vaatii muuttaa pois Suomesta ja mitä vaatii muuttaa tänne. Puhujina Pyynikin Munkkikahvilan varatoimitusjohtaja Maria Suoste ja portugalilainen Alexandra Engström Santos sekä startup WorkBoost kertoo palveluistaan ulkomaalaisille opiskelijoille. Lisää tapahtumasta Y-kampuksen Facebook- sivuilla.

Tarjolla kahvia sekä ensimmäisille Pyynikin Munkkikahvilan munkit. Tervetuloa!

12. CLINTin kevään reissut - Vielä mahdut mukaan!

Club International Tampere (CLINT) järjestää tänä keväänä vielä kaksi mahtavaa reissua: Survival Weekend 13. - 15.4.2018 ja Pietari 3. - 7.5.2018. 

Tule kokemaan autenttinen luontokokemus suomalaiseen tapaan CLINTin Survival Weekendille! Ei sähköä, nettiä tai muita mukavuuksia. Sen sijaan luvassa on saunomista, kotoisa mökki ja hyvää seuraa leirinuotion ympärillä. Nappaa siis mukaan vaihtarikaverisi tai tule vain itseksesi nauttimaan kansainvälisestä viikonlopusta. Hinta 40€ (Tamkon jäsenet) ja 45€ (muut). Hinta sisältää matkat mökille ja takaisin, viikonlopun ruuat ja majoituksen. Maksu Solulle. Lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

Pitkä viikonloppu Pietarissa ilman viisumia! Lähde kokemaan idän metropoli Pietarin kulttuuri, tärkeimmät nähtävyydet ja bileet! 

Matkan hinta on 270€ ja se sisältää matkat Tampereelta Helsinkiin ja takaisin, lauttamatkat (Hki - Pietari - Hki), majoitukset lautalla, majoitukset hostellissa, opastetut kaupunkikierrokset bussilla, opastetut kierrokset Eremitaasissa ja Pietari-Paavalin linnoituksessa, matkat satamasta hostellille ja takaisin sekä kaikki pakolliset maksut (satamamaksut, polttoaineet ja passin rekisteröintimaksut). Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuu Timetravels -matkatoimiston kautta

Lisätietoja: clint(at)tamko.fi 

13. Haussa järjestyksenvalvojia ja talkoolaisia Insinööriopiskelijapäiville!

TIRO on saanut kunniakseen järjestää vuosittaiset Insinööriopiskelijapäivät Tampereella lauantaina 7.4. ja tarvitsee alkutapahtumaan  talkoolaisia. Alkutapahtuma on Tampereen Keskustorilla ja kestää kello 11.00 noin kello 17.00 asti. Talkoolaisia tarvitaan noin 20. Kaikki mukaan lähtijät saavat tapahtuman teeman mukaisen staff-paidan, jonon ohi pääsyn jatkoille Ravintolamaailmaan, jossa esiintyy Uniklubi, sekä muutaman virkistävän juoman jatkoilla. Tapahtuma on kaikille opiskelijoille, joten opiskelualallasi tai työllisyystilanteellasi ei ole väliä. Kiinnostaako olla mukana järjestämässä vuoden kovinta insinöörien tapahtumaa? Laita viestiä info(at)iopaivat.fi ja ilmoittaudu mukaan! 

14. SBS Tampin salibandyn kokeilukerrat

HOX sporttinen naisopiskelija! Oletko haaveillut uudesta harrastuksesta joukkuelajin parissa? Omaatko pallopelitaustaa, mutta sopivaa joukkuetta ei ole löytynyt?

Nyt meillä on sinulle hyviä uutisia, sillä salibandyjoukkue SBS Tamppi järjestää avoimet treenikerrat innostuneille naisopiskelijoille! Järjestämme salibandyn kokeilukerrat kolmena peräkkäisenä tiistaina 3.4, 10.4 ja 17.4. klo 20-21 Tamppi Areenalla Hervannassa!

Treenikertojen jälkeen on mahdollista jatkaa joukkueen toiminnassa esimerkiksi höntsyvuorojen muodossa tai jopa ensi kauden lisenssipelaajana! Voit osallistua kaikille treenikerroille tai vain osalle kerroista. Ilmoittautumiset viimeistään treenikertaa edeltävänä päivänä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot titta.saarinen(at)hotmail.com.

Lisätiedot: SBS Tampin kotisivu.

15. TUTLabin taontapaja

Tule tutustuman raudanmuokkauksen ihmeelliseen maailmaan 7.4. - 8.4. kello 9-12 ja 14-16. Pääset itse tekemään taitojesi ja motivaatiosi tasoisen taontatyön. Aiempi kokemus ei ole välttämätöntä. Vetäjinä kaksi taontaan perehtynyttä pitkänlinjan harrastajaa. Lisäksi perjantaina 6.4. taontanäytös TUTLabin sisäpihalla (Korkeakoulunkatu 3) klo 14-16. 

Lauantain ja sunnuntain taontapajaan on mahdollisuus osallistua niin pitkäksi aikaa, kuin ruista löytyy ranteesta. Huomaa, että aloittelijalle noin puolentoistatunnin pajavasarointi on kova juttu. Jos taas olet kokeillut lajia ennenkin, niin voit tulla toteuttamaan pidempääkin haastetta. Voit siis osallistua oman aikataulusi mukaan yhteen tai useampaan "slotiin". Paja järjestetään TUTLabin sisäpihalla. Paikalla on kaksi ahjoa ja kuusi alasinta. Kerralla harjoittelemassa voi siis olla enintään kuusi henkilöä. 

Ilmoittautuminen sähköpostilla viimeistään 3.4. jussi.viljanen(at)tut.fi - kerro aikataulutoiveesi ja kokemuksesi taonnasta. 10€ materiaalimaksu maksetaan kortilla ilmoittautumisen pe 6.4. klo 16.00 mennessä TUTLabiin. Lauantaina ja sunnuntaina ruokailu on omakustanteinen. Paja on suomenkielinen ja avoinna T3-yhteisön opiskelijoille ja henkilökunnalle.

16. TIRO:n kevätkokous

Toivotamme kaikki TIRO ry:n jäsenet tervetulleeksi sääntömääräiseen kevätkokoukseen 28.3. Kokous pidetään Solun saunatiloissa. Esityslista lähetetään jäsenille kaksi viikkoa ennen kokousta, sekä julkaistaan ilmoitustaululla D-aulassa. Sauna lämpeää kokouksen jälkeen, ja tarjolla on pientä purtavaa ja jonkinverran juotavaa. Janoisimmat kokoustajat OPM!

Tervetuloa ja nähdään kevätkokouksessa! 

17. Nyyti ry: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä - Tule mukaan!

Tänä keväänä järjestetään ensimmäistä kertaa ikinä valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanja. Mielenterveyspäivää vietetään keskiviikkona 18.4. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan kampanjoimaan mielen hyvinvoinnin puolesta.

Vuoden 2018 kampanjateemana on myötäntunto. Teemavalinnalla halutaan nostaa esiin myötätunnon merkitystä mielenterveydelle. Se, miten kohtelemme niin itseä kuin toisia, vaikuttaa valtavasti siihen miten voimme. Pienetkin teot ovat tärkeitä ja niillä voidaan saada todella paljon hyvää aikaan. Myötätunnolla on siis väliä. 

Kampanjaan voit osallistua monella tapaa. Pääasia, että olet mukana! Voit esimerkiksi järjestää toimintaa omassa opiskeluyhteisössäsi tai osallistua kampanjaan netissä ottamalla osaa some-haasteeseen, seuraamalla webinaaria tai hyppäämällä mukaan ryhmächattiin. 

Lisätietoja löydät kampanjasivuilta. Seuraa kampanjaa somessa: #opiskelijoidenmielenterveyspäivä #myötätunnostahyvinvointia. 

18. Osallistu psykologiseen tutkimukseen - Saat leffalipun!

Haemme miespuolisia osallistujia Tampereen yliopiston psykologian oppiaineen tutkimukseen, jossa tutkimme sosiaaliseen havaitsemiseen liittyviä fysiologisia reaktioita. Tutkimuksessa osallistujalta mitataan ihon sähkönjohtavuutta kahdella sormiin kiinnitettävällä elektrodilla, sydämen sykettä käsivarsiin kiinnitettävillä elektrodeilla ja ihon lämpötilaa kasvoihin kiinnitettävillä elektrodeilla. Lisäksi osallistujat saavat kasvoilleen pupillien laajenemista mittaavat lasit. Kaikki mittaukset ovat kivuttomia ja turvallisia. Koetilanne kestää kokonaisuudessaan noin 90 min.

Tutkimukseen voivat osallistua täysi-ikäiset miehet, joilla ei ole todettu neurologista tai psykiatrista sairautta. Tutkimuksessa käytettävien lasien kanssa ei voi käyttää silmälaseja, joten osallistujan tulee tarvittaessa käyttää piilolinssejä. Mikäli olet aiemmin osallistunut tutkimuksiin labrassamme, ota yhteyttä tutkijoihin tarkistaaksesi, voitko osallistua tähän kokeeseen. 

Kaikki tutkittavien luovuttamat tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Aineiston analysoinnissa ilmiöitä tarkastellaan vain ryhmätasolla. Tiedostoihin pääsy on ainoastaan tutkimuksen avainhenkilöillä. Osallistumalla tutkimukseen saat kiitokseksi Finnkinon elokuvalipun. Tutkimuspaikkana on psykologian oppiaineen Human Information Processing -laboratorio, joka sijaitsee Tampereen yliopistolla Pinni B -rakennuksen 3. kerroksessa.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, lähetä yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) osoitteeseen Rossi.Reeta.E(at)student.uta.fi, niin tarjoamme mahdollista tutkimusaikaa. Ilmoittautuminen ei tässä vaiheessa ole sitova. 

19. Startup World Cup Suomen osakilpailu

Silicon Vikings tuo Startup-maailman kuumimmat nimet Tampereelle 26.4., kun Pakkahuoneella pitchataan suomenmestaruudesta! 

Piilaaksosta Tampereelle saapunut tuomaristo valitsee illan aikana Suomen parhaan startupin, joka pääsee loppukilpailuun San Franciscoon kisaamaan startuppien maailmanmestaruudesta ja miljoonan euron palkintopotista. Yleisölle avoimessa tapahtumassa pääset kuulemaan elinkeinoelämän vaikuttajien puheenvuoroja sekä tutustumaan Suomen parhaimpiin startup-yrittäjiin. Luvassa on verkostoitumista, ruokaa sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja elinkeinoelämän huipulta.

Startup World Cup Suomen osakilpailu Tampereen Pakkahuoneella 26.4. kello 17.00 - 22.00. Lisätietoja tapahtumasta voi kysellä projektipäällikkö Anna-Elina Pekoselta: anna-elina.pekonen(at)tamk.fi

20. Ravintola Mallashovi kaipaa mielipidettäsi

Ravintola Mallashovi suorittaa kyselyn TAMK-opiskelijoiden avustuksella. Tämän tutkimuksen tavoitteena on parantaa ravintolan palvelua ja luoda entistä viihtyisämpi ympäristö opiskelijoille ja koko asiakaskunnalle. Vastaajilla on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa ravintolan toimintaan tulevaisuudessa, ja toivoa valikoimaan esimerkiksi lempijuomaansa.

Linkki kyselyyn.

21. Opiskelijan Tampere: Västäräkistä vähäsen, alennuksiin ei päivääkään!

Vaikka kevät odottaa tuloaan ovat parhaat opiskelija-edut puhjenneet jo kukkaan. Älä haikaile vaan lähde baanalle.

- Crazy Golf: Minigolfia -50% alennuksella

Opiskelijat saavat huikean -50% alennuksen yhdestä minigolf käyntikerrasta! Etu löytyy mobiiliopiskelijakortista sekä Opiskelijan Tampereen etuohjelmasta Pivossa.

- Taproom: -15% hanajuomista ja hot dogeista

Opiskelijakorttia näyttämällä saat -15% kaikista hanatuotteista ja maukkaasta HotDogista!

- Ilves Bar & Night: Ilmainen sisäänpääsy

Uudistettu Ilves Bar&Night tarjoaa kuponkietuna maksuttoman sisäänpääsyn opiskelijoille! Kupongin löydät sekä kevään Supervihkosta että Mobiiliopiskelijakortistasi. Ei voimassa erikoisiltoina.

- K-Plussa: 10-kertaiset Plussa-pisteet opiskelijoille

Opiskelijan K-Plussa-kortilla saat tekemistäsi ruokaostoksista 10-kertaiset plussapisteet ja 5% alennusta takaisin Plussa-rahana, mikäli ruokaostoksia kertyy kalenterikuukauden aikana yli 75 eurolla. Eli kun teet ostoksia 100€ kuussa saat 5€ alennusta! Oman Opiskelija K-plussa- kortin voit hankkia osoitteesta www.plussa.com/opiskelija

- Aussie Bar: Kuponkialennus pääruuista ja hanajuomista

Mobiiliopiskelijakortistasi löydät kaksi kuponkia, joista toisella saat -20% alennuksen kaikista pääruoka-annoksista ja toisella saat hanajuoman 3,50€ hintaan!******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

22. Become an International Tutor!

Tamko is training again new international tutors this spring for autumn semester to help our incoming exchange students. In the trainings we will cover for example practical matters concerning the arrival of the exchange students, tutor’s responsibilities and culture shock.

The training will take place on Tuesday 10th and Thursday 12th of April at 5pm-8pm in auditorium G00-10. We'll invite all participants to a team brief to hear more about tutoring and ask questions.

Coffee and sandwiches are served in the trainings. You'll get a bunch of nice experiences, a lot of new friends and study credits. When the course is done, you'll get also an extra point when applying to the exchange.

You can register for the training by following the link. Registration ends on Wednesday 28th of March 2018. Questions? Contact: international(at)tamko.fi

Welcome to the world of tutoring!

23. Tamko presents: Loppumetri 2018 - Live Kasmir

The moment we've all been waiting for! LOPPUMETRI2018 is here! This is THE party to finish the hard school year. This year's LOPPUMETRI will be held in UNION - Work and Leisure Club Wednesday 18th of April at 22.00 - 04.00.  

One of the most popular artists in Finland right now, Kasmir, will make sure that this party will be epic. You don't want to miss this, so keep your eyes on this event page! Tickets (3€) now available at Solu!

More information and the ticket competition at Facebook event

24. Tamko is seeking two new harassment contact persons!

What on earth is a harassment contact person? Bullying and sexual harassment do not belong in TAMK or any other place of study and work. Tamko has had assumed male and female harassment contacts for years, who are students at TAMK. These harassment contacts provide help and guidance for students who have experienced disturbance in any form. We do not document these cases and the contact people have full confidentiality.  

The chosen persons for the position will be trained for the part, so we are searching for emphatic, listening and reliable students of different educations. We also hope for good written and spoken Finnish skills. Harassment contact person activity is being developed  continuously and we will have a campaign about students awareness of these matters during fall 2018. 

If you are interested, send a free-formed application to opiskelijaedustajat(at)tamko.fi. Read more about the activity or the current harassment contact persons. 

25. Blood donation at TAMK

Once again it's the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, March 28th between 11:00 AM and 3:00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand. If you're unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose "In English" in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here. Please remember to bring your ID card. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!

26. The Week of Promoting Students' Interests 

What kind of would be a life of a student if there weren't organizations who promote students' interests? How everything could be worse? Come and find out at Tamko's Week of Promoting Students' Interests on 3.4.-5.4. at 10-14!

TAMK has about 10 000 students, and there are nearly 70 000 students in Tampere. But who are the people and organizations who act as your, and other students', voice when needed? Now you'll have a unique chance to meet them! At the week of promoting students' interests, you'll have a chance for example to meet and talk with student associations, clubs, The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko), University of Applied Sciences Students in Finland (SAMOK), trade unions and other organizations who take care of students' interests! 

Week's program will be revealed later. Please keep and eye on Topics and our Facebook event "The Week of Promoting Students' Interests" for more information. 

27. CLINT's Spring trips 

Club International Tampere (CLINT) is organizing two trips this Spring: Survival Weekend 13. - 15.4.2018 and St. Petersburg 3. - 7.5.2018.

Are you interested in an authentic finnish experience in the nature? CLINT has you covered! We will leave from keskustori by bus that will take us to a secret place. During the trip, there will be no electricity, no internet, no modern comfort; just sauna, cozy cottage, and good company by the bonfire, everything you really need to survive. 

This trip is not only for experienced hikers but to all interested in getting a really different finnish kind of a experience that you cannot do in the city. So get your backpacks, light your torches and keep an open mind, it's time to survive! Price for Tamko members 40€ and 45€ for others. The Price includes: the transportation to the cottage and back, meals and accommodation. 

Check out our Facebook event for more information.

Long weekend at St. Petersburg - without visa! Come and experience St. Peterburg's metropolitan culture, the most important sightseens and parties! 

The price for the whole trip is just 270€ which includes trips from Tampere to Helsinki and back, ferry trips (Helsinki- St. Petersburg - Helsinki), accommodation at the ferry, accommodation at hostel, guided tours at the Hermitage Museum and Peter and Paul fortress, trips from port to hostel and back and all the obligatory costs (port charges, fuels and passport registration fees). Registration, payment and more information through Timetravels.

28. TIRO is looking for voluntary workers to Insinööriopiskelijapäivät!

Engineering students of Tampere are organizing the annual IOP on April 7, which brings students together from all around Finland. We are looking for volunteers (about 20 persons) to help out with the events setup. All the volunteers get a free pass to the afterparty in Hullu Poro and Ranta and a cool staff shirt. If you are interested, please contact us info(a)iopaivat and be part of the greatest engineering event of the year. You can find more info about the event in Facebook "IOP 2018 Tampere". 

29. Y-Campus: International work explorer

Y-kampus is organizing an 'International work explorer' event in English on Wednesday 4.4.2018. at 14.30-16.30. Come hear international stories what it takes to move out of Finland and what it takes to move here. Executive vice president of Pyynikin Munkkikahvila Maria Suoste and Alexandra Engström Santos from Portugal will share their stories. Also startup WorkBoost will tell more about their services for foreign students. Read more about the event on Y-kampus Facebook page.

Free coffee and doughnuts from Pyynikin Munkkikahvila for the first ones. Welcome!

30. Restaurant Mallashovi asks for your opinion

Restaurant Mallashovi conducts a survey in cooperation with students of Tampere University of Applied Sciences. The goal of the research is to improve restaurant’s service and create ever more pleasant environment for students and the customer base as a whole. This is a unique opportunity to get your voice heard and influence restaurant’s offerings.

Link to the survey.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics