YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 12 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tule mukaan kansainvälisyystuutorointiin!

2. Tamkon illanvietto - Tursaspassin bonustapahtuma!

3. #EVVK - Edunvaltontaviikko 

4. Haemme kahta uutta häirintäyhdyshenkilöä opiskelijakunnalle

5. Verenluovutus TAMKissa

6. Tamko kouluttaa: Henkilöbrändäys ja LinkedIn - Vielä mahdut mukaan!

7. Haemme opiskelijaedustajia

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

8. Kela: Pyyntö opintotuen takaisinperinnän tarkistamisesta jätettävä viimeistään 22.3.

9. Läsnäoloilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 nyt käynnissä

10. Harjoittelupaikkoja TAMKin kiinteistöpalveluissa!

11. Tolun vakiovuoro

12. Y-Foorumi - Research Meets Practice

13. RKL:n kesäpäivät - Kolmiottelu

14. Teatteri Äärirajan näytelmä "Kenelle kertoisin minusta" 

15. Ratsastuksen kokeilutunti

16. Teatteri Äärirajan lipunmyynti – Ständipäivät alkavat! 

17. IOP - Insinööriopiskelijapäivät

18. Teemaseminaari – Tradenomin muuttuva työkenttä

19. Haussa järjestyksenvalvojia ja talkoolaisia Insinööriopiskelijapäiville!

20. Cafe-Europa - Euroopan tulevaisuus  

21. TiTeLAN? No TiTeLAN!

22. Herwantapeli Solulla

23. TIROn kevätkokous

24. 3 tulevaisuutta - Erikoistarjous TAMKin opiskelijoille!

English Summary

25. Become an International Tutor!

26. Tamko's Evening - Tursaspassi Passport bonus event!

27. Tamko is seeking two new harassment contact persons

28. Blood donation at TAMK

29. The Week of Promoting Students' Interests 

30. Kela: Deadline for requesting a review of financial aid overpayments subject to recovery action is 22 March 2018

31. IOP - Engineering Student Days 

32. TIRO is looking for voluntary workers to Engineering Student Days!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tule mukaan kansainvälisyystuutorointiin!

Tamko kouluttaa kansainvälisyystuutoreita ensi syksynä TAMKiin tulevien vaihto-opiskelijoiden avuksi. Koulutuksissa käsitellään muun muassa vaihto-opiskelijan saapumiseen liittyviä käytännön asioita, tuutorin vastuita sekä kulttuurishokkia. Koulutus on kaksi-iltainen ja järjestetään tiistaina 10.4. ja torstaina 12.4. klo 17-20 auditoriossa G00-10. Kutsumme kaikki ilmoittautuneet kuulemaan lisää kansainvälisyystuutoroinnista vielä ennen koulutuksia.

Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Muistathan, että monen muun kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kansainvälisyystuutoroinnista saa myös opintopisteitä. Lisäksi opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Voit ilmoittautua koulutukseen alla olevasta linkistä, ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 28.3.2018.

Ilmoittautumislomake löytyy täältä. Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä international(at)tamko.fi. Saat Tursaspassiisi leiman kohtaan "Hae tuutoriksi", kun haet kansainvälisyystuutoriksi! 

Tervetuloa mukaan tuutoroimaan!

2. Tamkon illanvietto - Tursaspassin bonustapahtuma!

Tervetuloa maanantaina 19.3. klo 16.00 alkaen Tamkon illanviettoon pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa tai tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa. Illanvietosta saat leiman tursaspassiin joko haalarimerkkien ompeluillan, lautapeli-illan tai Tursaspassin bonustapahtuma 1:n kohdalle! Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!

3. #EVVK - Tamkon edunvalvontaviikko 

Minkälaista olisi opiskelijoiden elämä, jos edunvalvontaa ei olisi? Miten kaikki voisi olla huonommin? Tule ottamaan siitä selvää Tamkon edunvalvontaviikolle 3.4. - 5.4. kello 10-14!

Tamkissa opiskelijoita on noin 10 000, ja Tampereella kokonaisuudessaan lähes 70 000. Ketkä ovat ne ihmiset ja elimet, jotka toimivat sinun ja muiden opiskelijoiden äänitorvena? Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tulla tutustumaan heihin! Edunvaltontaviikolla pääset tapaamaan ja keskustelemaan sinua edustavien opiskelijoiden ja toimijoiden kanssa, kuten oman ainejärjestösi, kerhosi, opiskelijakuntasi, opiskelijakuntien liiton, työelämäliittojen ja muiden edunvalvontaelimien toimijoiden kanssa!  

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

4. Haemme kahta uutta häirintäyhdyshenkilöä opiskelijakunnalle

Mikä ihmeen häirintäyhdyshenkilö? Kiusaaminen ja seksuaalinen häirintä eivät kuulu Tampereen ammattikorkeakouluun, kuten eivät millekään opiskelu- tai työpaikalle. Tamkolla on useamman vuoden ollut nimettynä mies- ja naisoletetut häirintäyhdyshenkilöt, jotka ovat TAMKin opiskelijoita. Nämä häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita luottamuksellisesti ja vaitiolovelvollisuussopimuksen alaisuudessa. 

Valitut opiskelijat koulutetaan tehtävään, joten haemme empaattisia, kuuntelevaisia ja luotettavia opiskelijoita eri koulutuksista. Toivomme hakijoilta myös välttävää englannin kielen taitoa, sillä opiskelijayhteydenottoja saattaa tulla myös englanniksi. Valittuja häirintäyhdyshenkilöitä työssään tukee Tamkon työntekijä. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ja näkyvyyttä parannetaan kampanjoimalla toiminnasta syksyllä 2018. Yhteydenottomäärien mahdollisesti kasvaessa, rekrytoimme lisää häirintäyhdyshenkilöitä, sillä tarkoitus ei ole kuormittaa opiskelijoita vapaaehtoistoiminnalla. 

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus tehtävään osoitteeseen opiskelijaedustajat(at)tamko.fi. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Lue lisää tai tutustu nykyisiin häirintäyhdyshenkilöihin Tamkon nettisivuilla

5. Verenluovutus TAMKissa

Jälleen olisi aika ojentaa auttava kätesi ja luovuttaa verta! SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKin pääkampuksen B-aulan lämpiöön keskiviikkona 28.3. kello 11.00 - 15.00. 

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täältä ja tämänhetkisen veren tarpeen veripalvelun nettisivuilta. Muistathan ottaa mukaasi henkilöllisyystodistuksen! Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

6. Tamko kouluttaa: Henkilöbrändäys ja LinkedIn - Vielä mahdut mukaan!

Fakta: noin kolme neljästä työntekijästä rekrytoidaan yksityisellä puolella ilman avointa hakua. Mistä näitä piilotyöpaikkoja sitten löytää ja kuinka ne napataan? Vastauksen näihin kysymyksiin saat Tamkon henkilöbrändäys ja LinkedIn -koulutuksesta 5.4. kello 15 alkaen. Tule kuulemaan, kuinka brändäät itsesi ja luot verkostot, joiden kautta nappaat itsellesi unelmien työpaikan!

Kouluttajana toimii markkinointipäällikkö, kouluttaja ja konsultti Jani Wahlman (KTM, FM, tradenomi). Koulutus kestää 2-3 tuntia. Hinta Tamkon jäsenille 5€, TAMKin henkilökunnalle 20€ ja muille 50€. Ilmoittaudu mukaan täältä

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

Lue lisää kouluttajasta 

7. Haemme opiskelijaedustajia 

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

8. Kela: Pyyntö opintotuen takaisinperinnän tarkistamisesta jätettävä viimeistään 22.3.

34 800 opiskelijaa sai helmikuussa Kelalta päätösehdotuksen vuoden 2016 opintotuen tulovalvonnan takaisinperinnästä. Jos opiskelija ei ole tyytyväinen ehdotukseen, pyyntö asian uudelleenkäsittelystä on tehtävä Kelalle viimeistään torstaina 22.3.2018.

Opintotuen takaisinperintäehdotukset ovat nimensä mukaisesti päätösehdotuksia, sillä Kelalla ei ole tietoa siitä, mikä osa tuloista on saatu opiskeluaikana. Jos vuositulorajan ylitys johtuu muista kuin opiskeluaikana saaduista tuloista, esimerkiksi valmistumisen jälkeisistä tuloista, maksettava määrä voi pienentyä tai maksettavaa ei tule lainkaan.

Opiskelija voi tehdä Kelalle uudelleenkäsittelypyynnön 22.3.2018 mennessä. Siinä hän antaa selvityksen opinnoistaan ja siitä, milloin vuoden 2016 tulot on saatu. Selvitys on tarpeen, jos opiskelija on vuoden 2016 aikana aloittanut opintonsa, valmistunut tai käyttänyt enimmäistukiaikansa loppuun.

Vapaamuotoisen, kirjallisen uudelleenkäsittelypyynnön voi tehdä Viestit-toiminnolla Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi, johon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Viestin aiheeksi on valittava "Opiskelijan tuet" ja "Opintotuen tulovalvonta".

Jos opiskelija ei tee uudelleenkäsittelypyyntöä, takaisin perittävä määrä on maksettava viimeistään 16.4.2018. Maksujärjestelyistä voi neuvotella Kelan perintäkeskuksen kanssa, puh. 020 634 4940. Päätösehdotuksessa on ohjeet siitä, miten opiskelija voi tehdä uudelleenkäsittelypyynnön tai sopia maksujärjestelyistä.

Lisätietoja asiakkaille:

Verkossa. Puhelimessa Kelan Opiskelijan tuet -palvelunumero, puh. 020 692 209, ma–pe klo 9-16.

9. Läsnäoloilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 nyt käynnissä

Läsnäoloilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 on käynnissä. Läsnäoloilmoittautuminen tehdään opiskelijan työpöydältä (Pakki) kohdasta Opinnot > Läsnäoloilmoittautuminen. Ilmoittautumistietoa ei voi muuttaa ilmoittautumisaikana Pakin kautta.

Läsnäoloilmoittautumisen tekevät kaikki tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijat itse ml. Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat sekä TAOKin opiskelijat. Opiskelijat, joilla normiopiskeluaika päättyy 31.7.2018 eivät pysty tekemään läsnäoloilmoittautumista syksylle 2018. HUOM. Lukuvuosimaksuvelvolliset opiskelijat eivät voi ilmoittautua Pakin kautta. Heille lähetetään erillinen ohjeistus sähköpostitse. 

Läsnäoloilmoittautuminen päättyy 31.5.2018.  Jos opiskelija ei ole tehnyt läsnäoloilmoittautumista lukuvuodelle 2018-2019, menettää hän opiskeluoikeutensa 31.7.2018. Opiskeluoikeuden palautusta on anottava erikseen. Opiskeluoikeuden palautushakemuksen käsittelymaksu on 50 euroa. Ilmoittautumisongelmissa yhteys osoitteeseen helpdesk(at)tamk.fi. 

10. Harjoittelupaikkoja TAMKin kiinteistöpalveluissa!

TAMKin kiinteistöpalvelut etsii kahta harjoittelijaa sähköjärjestelmien asennus- ja ylläpitotehtäviin. Harjoittelu alkaa toukokuun alusta ja kestää kolme kuukautta. Harjoittelijan viikkotyöaika on 40 tuntia ja kuukausipalkka 650€. Tehtävät sisältävät monipuolisia asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviä. Tehtäviin kuuluu myös mm. oman työn tarkastuksia, mittauksia ja käyttöönottotarkastuspöytäkirjojen laadintaa sekä esim. valaistusjärjestelmien suunnittelua ja sähköjärjestelmien dokumentointitehtäviä. Harjoitteluaika kuuluu opintoihin, joten harjoitteluun on mahdollista hakea kesäopintotukea. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV 3.4.2018 mennessä osoitteeseen jarmo.h.lehtonen(at)tamk.fi. 

11. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelataan lentopalloa tiistaina 20.3. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Muistathan, että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

12. Y-Foorumi - Research Meets Practice 

Y-Foorumi yrittäjyydestä kiinnostuneille 4.5. kello 9.30 - 19.30 TAMKin Y-kampuksella. Puhujina mm. Hjallis Harkimo ja Pekka Haavisto. Luvassa paneeli sekä viimeisimpiä yrittäjyystutkimuksia! 

Y-Foorumi käynnistyy Hjallis Harkimon puheenvuorolla hänen yrittäjyyskokemuksistaan ja -näkemyksistään, ja jatkuu paneelilla, jossa yrittäjien ja yrittäjyysprofessoreiden mielipiteet kohtaavat. Paneeliin osallistuvat yrittäjät Totti Salko (Merle Consulting Oy), Katri Tanni (Differo Oy) ja Lea Tornberg (Coulu Systems Oy) sekä emeritusprofessori Vesa Routamaa ja professori Timo Pihkala. Keskustelua jatketaan pienemmissä teemaryhmissä uusimpien tutkimustulosten parissa. Y-Foorumi jatkuu vapaamuotoisessa illanvietossa ravintola Tillikassa, jossa Pekka Haavisto visioi kanssamme tulevaisuutta. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.4. täältä

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

13. RKL:n kesäpäivät - Kolmiottelu

Tervetuloa RKL:n kesäpäivien yhteydessä järjestettävään kolmiotteluun. Opiskelijoille suunnattu kolmiottelu järjestetään tänä vuonna Kuopiossa 16.6. RKL maksaa opiskelijoiden matka- ja majoituskulut. Kolmiottelun lajeja ovat sähly, koris ja fudis. Ottelut pelataan 3 vastaan 3 kokoonpanoilla, mutta oma joukkueesi koko voi olla 4-8 henkilöä. Kerää kasaan joukkue ja ilmoittaudu mukaan oheisella lomakkeella 30.3. mennessä. Kisaan ovat tervetulleita kaikenlaiset joukkueet. Tapahtumassa on lisäksi kaikille kesäpäivien osallistujille yhteinen iltatilaisuus, josta tiedotamme tarkemmin kevään aikana.

Ilmoittautuminen tapahtumaan tapahtuu linkin kautta. Osallistujille tiedotetaan myöhemmin lisätietoa tapahtumasta ja mahdollisesta yhteiskuljetuksesta. Mikäli yhteiskuljetus ei onnistu, RKL kustantaa matkakustannukset junilla.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ole yhteydessä RKL:n opiskelijoista vastaavaan työntekijään Jenna Ojalaan puhelimitse 040-7707506 tai sähköpostitse jenna.ojala(at)rkl.fi.

14. Teatteri Äärirajan näytelmä "Kenelle kertoisin minusta" 

“Pitäis voida nauraa ja huutaa, ja joskus itkeä, jonkun kanssa pahaa vihaa kitkeä", J.Vesterinen. Jokainen meistä tarvitsee jonkun. Teatteri Äärirajan neljännessä näytelmässä “Kenelle kertoisin minusta” esitetään, kuinka tärkeää on, että jokaisen elämässä on joku, joka kuuntelee, ymmärtää ja tukee kun on vaikeaa. 

Tositarinoiden pohjalta dramatisoitu näytelmä keskittyy fiktiivisen Kalevan yläkoulun oppilaiden ja henkilökunnan arkeen, jota varjostaa yksinäisyys. Postmodernin näytelmän tuokiokuvat seuraavat nuorten taivalta, heidän kipuillessaan yksinäisyyden, ulkopuolisuuden ja erilaisuuden tuntemuksiensa kanssa. Esityksen kesto n. 2h, sisältäen väliajan. Tule samaistumaan, liikuttumaan ja nauttimaan!

Näytösajat:

 • Ke 11.4. klo 18
 • La 14.4. klo 13
 • To 19.4. klo 18
 • Pe 20.4. klo 18
 • La 21.4. klo 13

Kaikki näytökset ovat TAMKin juhlasalissa D1-04. Lavalla nähdään vierailevat koiratähdet Vinka ja Poju. Lippujen hinnat: Ennakkoon opiskelijat 5€, muut 7€. Ovelta: Opiskelijat 7€, muut 9€. Ennakkolippuja voit ostaa Solulta, Bailataan.fi sekä ständeiltä. Kahvi/tee+leivos 6€. Seuraa tapahtuman tiedotusta Facebook-tapahtumasivulla.

15. Ratsastuksen kokeilutunti

Tampereen hevoslajikerho PIFFI järjestää kokeilutunnin Laaksolan ratsutilalla lauantaina 24.3. klo 11-12. Tunnin taso on helppoC, eli ratsastajan tulisi hallita ratsunsa itsenäisesti kaikissa askellajeissa. Tarvittaessa voidaan suunnitella tunnin taso myöskin yhdessä osanottajien kanssa. Mukaan mahtuu 4 ensimmäistä ilmoittautunutta. Tallille järjestetään kimppakyyti. Tunnille ilmoittaudutaan maksamalla tunti, hinta 27 €, UtaSportin verkkokaupan kautta maanantaihin 19.3. mennessä. Ilmoitathan yhteystietosi maksun yhteydessä. 

Siirry UtaSportin verkkokauppaan. Lisätietoa Laaksolan ratsutilasta. Nähdään tallilla!

16. Teatteri Äärirajan lipunmyynti – Ständipäivät alkavat! 

Osta lippuja Teatteri Äärirajan tulevaan ”Kenelle kertoisin minusta?” -näytelmään nyt edullisemmin ständeiltä, opiskelijahintaan 5€! Ständeillä myös lippu+haalarimerkkitarjous yhteishintaan 7€. Muille kuin opiskelijoille hinnat +2€. Täydennä teatterielämys ja osta väliaikatarjoilu yhdessä ennakkolipun kanssa!

Ständeilemme kello 10.00 - 14.00 välisenä aikana:

 • TI 20.3 Pääkampus (Kuntokatu 3)
 • KE 21.3 Mediapolis
 • TO 22.3 Mediapolis
 • KE 4.4 Yliopiston pääaula
 • TO 5.4 TTY:n Tietotalon aula
 • MA 9.4 Pääkampus (Kuntokatu 3)

17. IOP - Insinööriopiskelijapäivät

TIRO ry kutsuu kaikki insinöörit ja insinöörinmieliset opiskelualaan ja työllisyystilanteeseen katsomatta Insinööriopiskelijapäiville (IOP) 7.4. teemana SUOMIROCK! Vuosittain järjestettävä IOP on tapahtuma, joka tuo yhteen opiskelijoita joka puolelta Suomea. Tapahtuma keskittyy Tampereen Keskustorille, jossa löytyy mm. sponsoreiden oheistoimintaa, haalarimerkkitori, rockimeininkiä ja paljon muuta aktiviteettia, joista infotaan myöhemmin. Keskustorilta starttaa myös rastikierros, joka huipentuu jatkoihin Hullussa porossa ja Rannassa, jossa esiintyy Tamperelainen Uniklubi! 

Tsekkaa lisää Facebook -eventistä IOP 2018 Tampere tai osoitteesta www.iopaivat.fi.

18. Teemaseminaari – Tradenomin muuttuva työkenttä 

Kevään viimeinen teemaseminaari maanantaina 19.3. kello 14.15 - 15.30 juhlasalissa D1-04. Seminaarin aiheena on tradenomin työkenttä nyt ja tulevaisuudessa. Teemasta tulevat kertomaan Marketing Development Manager Pekka Niemi Nokian Renkailta, Projektipäällikkö Remi Setälä Integrata Oy:ltä sekä Henkilöstö- ja markkinointipäällikkö Joonas Inha Nordic Gourmet Oy:ltä. 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

19. Haussa järjestyksenvalvojia ja talkoolaisia Insinööriopiskelijapäiville!

TIRO on saanut kunniakseen järjestää vuosittaiset Insinööriopiskelijapäivät Tampereella lauantaina 7.4. ja tarvitsee alkutapahtumaan  talkoolaisia. Alkutapahtuma on Tampereen Keskustorilla ja kestää kello 11.00 noin kello 17.00 asti. Talkoolaisia tarvitaan noin 20. Kaikki mukaan lähtijät saavat tapahtuman teeman mukaisen staff-paidan, jonon ohi pääsyn jatkoille Ravintolamaailmaan, jossa esiintyy Uniklubi sekä muutaman virkistävän juoman jatkoilla. Tapahtuma on kaikille opiskelijoille, joten opiskelualallasi tai työllisyystilanteellasi ei ole väliä. Kiinnostaako olla mukana järjestämässä vuoden kovinta insinöörien tapahtumaa? 

Laita viestiä info(a)iopaivat.fi ja ilmoittaudu mukaan!

20. Cafe-Europa - Euroopan tulevaisuus  

Mitä Brexit tarkoittaa suomalaisten opiskelijoiden näkökulmasta? Ovatko EU-vaalit jo vuoden päästä? Entä mitä tarkoittaa järjestökentälläkin huolta herättänyt EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin on tarjolla vastauksia Amica Pirteriassa (kuntokatu 4) 21.3 klo 13.00 - 14.00. 

Eurooppanuorten ja Eurooppalaisen Suomen järjestämässä tilaisuudessa kuullaan katsaus opiskelijoiden kannalta ajankohtaisiin aiheisiin Euroopan unionista ja puhutaan unionin merkityksestä suomalaisille opiskelijoille. Tilaisuudessa on lounastarjoilu.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa. 

21. TiTeLAN? No TiTeLAN!

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden kerho SOURCE järjestää jälleen nyt jo perinteeksi muodostuneen TiTeLAN-verkkopelitapahtuman. Koneet hurahtavat käyntiin TAMKin Unipoli Sportin tiloissa perjantaina 23.3. ja lanit jatkuvat aina sunnuntaille 25.3. asti! 

Ohjelma pitää sisällään ainakin turnaukset CS:GO:sta, Tekkenistä ja Crash Team Racingistä. Muitakin turnauksia on tiedossa, niistä lisätietoa myöhemmin. Lipunmyynnin olemme jo avanneet Solulle, joten kipin kapin omaa paikkaa varaamaan! SOURCEn jäsenet saavat paikkansa 10 euron hintaan, muille hinta on 15 euroa.

Pelipaikka kattaa 75cm pöytätilaa, tarvittavat puitteet pelailuun (netti, sähköt jne.), vapaan kulun tiloihin koko tapahtuman ajaksi ja oikeuden osallistua kaikkiin turnauksiin. Oma kone ja siihen liittyvät laiteet on kuitenkin tuotava itse. Tähän tulisi kuulua nettijohtoa 5-10m sekä jatkojohto. 

22. Herwantapeli Solulla

“Herwantapeli on pääsääntöisesti Tampereen Hervannassa pelattava ratkiriemukas lautapeli, jolla on päihdyttäviä vaikutuksia pelaajiinsa". SOURCE tuo nyt Herwantapelin ensimmäistä kertaa Solulle 3.4.2018 kello 17.30 alkaen!

4 hengen joukkuepaikkoja on jaossa yhteensä 8 kappaletta. Paikka pelipöydän ääreen maksaa pelaajalle 15€, vastineeksi saat kokemuksen, jota et seuraavana päivänä muista. Hinta sisältää kaiken mitä pelin aikana tarvitset. Omia juomia ei pelin aikana tarvitse nauttia (tehtaantakuu). Sauna on koko illan lämmin, jos kykenet sinne asti pöydästä suunnistamaan.

Herwantapeli on puhdas juomapeli, joka perustuu löyhästi vanhaan kunnon Monopoli®-peliin. Perusidea on kuin Monopolissa, eli liikkua pelilaudalla, ostaa ruutuja ja ansaita rahaa (=opintopisteitä). Siihen yhtäläisyydet suurin piirtein loppuvatkin. Herwantapelissä pelaaminen on vain tekosyy, loppujen lopuksi kaikki ovat vain tulleet pelilaudan ympärille vetämään enemmän tai vähemman lärvit. 

Tee näin: 1. Kerää 4 hengen joukkue, 2. ilmoita joukkue Solulle ja 3. maksa joukkue (15€/hlö). 

23. TIROn kevätkokous

Toivotamme kaikki TIRO ry:n jäsenet tervetulleeksi sääntömääräiseen kevätkokoukseen 28.3. Kokous pidetään Solun saunatiloissa. Esityslista lähetetään jäsenille kaksi viikkoa ennen kokousta ja se julkaistaan ilmoitustaululla D-aulassa. Sauna lämpeää kokouksen jälkeen. Lisäksi tarjolla on pientä purtavaa ja jonkinverran juotavaa. Janoisimmat kokoustajat OPM! Tervetuloa ja nähdään kevätkokouksessa!

24. 3 tulevaisuutta - Erikoistarjous TAMKin opiskelijoille!

TAMKin opiskelijat saavat nyt liput Tanssiteatteri MD:N ja Tampereen konservatorion 3 tulevaisuutta -esitysiltaan (23. - 28.3.) törkyhalvalla, 6€/ lippu. Muiden lippujen hinnat 22 / 15 / 10 €. Illan kesto on 1,5h sisältäen väliajan. 

3 tulevaisuutta on Tanssiteatteri MD:n ja Tampereen konservatorion yhteistyön tulos, joka tuo näyttämölle eri tanssijasukupolvien kohtaamisen. Tanssiteatteri MD:n omat tanssija-koreografit esittävät osioita omista teoksistaan. Anniina Kumpuniemi tuo iltaan tunnelmallisia osia nykytanssikoreografioistaan "Puuttuva pala" (2010) ja "Täysi" (2005). Mari Rosendahlin kolminäytöksisestä "Secunda Prattica" (2016) -teoksesta nähdään meditatiivinen toinen näytös ”con spirito”.

Esitysillassa on kaksi uutta teosta, jotka saavat ensi-iltansa 23.3. Valtteri Raekallion ensi-iltateoksessa "Sinä minäsi kanssa sinuiksi, minä sinäni kanssa minuiksi" tanssivat kahdeksan Tampereen konservatorion tanssiopiskelijaa: Sonja Aaltonen, Anni Honkanen, Lotta Mirtti, Saara Saraste, Miro Puranen, Vilma Hartikainen, Christa Ropponen ja Mira Walta. Lisäksi konservatoriolta keväällä 2017 valmistunut ja Tanssiteatteri MD:llä siviilipalvelusta suorittava Sakari Kinnunen tuo esitysiltaan debyyttisooloteoksensa "Jatkoin suoraan", joka käsittelee mielenterveysongelmien arkipäiväisyyttä ja niistä piilottelun vapautumisesta.

Esitykset Hällä-näyttämöllä, Hämeenkatu 25

 • PE 23.3. klo 19
 • LA 24.3. klo 14
 • TI 27.3. klo 19
 • KE 28.3. klo 19

Alennusliput voit ostaa Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöltä tai varata liput(at)tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025. HUOM! Kenraaliesitys to 22.3. klo 16, VAPAA PÄÄSY. Varaa paikkasi ennakkoon liput(at)tanssiteatterimd.fi.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

25. Become an International Tutor!

Tamko is training again new international tutors this spring for autumn semester to help our incoming exchange students. In the trainings we will cover for example practical matters concerning the arrival of the exchange students, tutor’s responsibilities and culture shock.

The training will take place on Tuesday 10th and Thursday 12th of April at 5pm-8pm in auditorium G00-10. We'll invite all participants to a team brief to hear more about tutoring and ask questions.

Coffee and sandwiches are served in the trainings. You'll get a bunch of nice experiences, a lot of new friends and study credits. When the course is done, you'll get also an extra point when applying to the exchange.

You can register for the training by following the link. Registration ends on Wednesday 28th of March 2018. Registration link. Questions? Please contact: international(at)tamko.fi

Welcome to the world of tutoring!

26. Tamko's Evening - Tursaspassi Passport bonus event!

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 19.3. at 16.00! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers some light snacks and drinks. You will get a stamp on your Tursaspassi from this event to Overall patches' sewing evening, Board games evening or Tursaspassi Bonus event 1! Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!

27. Tamko is seeking two new harassment contact persons!

What on earth is a harassment contact person? Bullying and sexual harassment do not belong in TAMK or any other place of study and work. Tamko has had assumed male and female harassment contacts for years, who are students at TAMK. These harassment contacts provide help and guidance for students who have experienced disturbance in any form. We do not document these cases and the contact people have full confidentiality.  

The chosen persons for the position will be trained for the part, so we are searching for emphatic, listening and reliable students of different educations. We also hope for good written and spoken Finnish skills. Harassment contact person activity is being developed  continuously and we will have a campaign about students awareness of these matters during fall 2018. 

If you are interested, send a free-formed application to opiskelijaedustajat(at)tamko.fi. Application period is open until 23.3.2018. All applicants will be noted after this time. Read more about the activity or the current harassment contact persons from Tamko's website

28. Blood donation at TAMK

Once again it's the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, March 28th between 11:00 AM and 3:00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand. If you're unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose "In English" in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here. Please remember to bring your ID card. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!

29. The Week of Promoting Students' Interests 

What kind of would be a life of a student if there weren't organizations who promote students' interests? How everything could be worse? Come and find out at Tamko's Week of Promoting Students' Interests on 3.4.-5.4. at 10-14!

TAMK has about 10 000 students, and there are nearly 70 000 students in Tampere. But who are the people and organizations who act as your, and other students', voice when needed? Now you'll have a unique chance to meet them! At the week of promoting students' interests, you'll have a chance for example to meet and talk with student associations, clubs, The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko), University of Applied Sciences Students in Finland (SAMOK), trade unions and other organizations who take care of students' interests! 

Week's program will be revealed later. Please keep and eye on Topics and our Facebook event "The Week of Promoting Students' Interests" for more information. 

30. Kela: Deadline for requesting a review of financial aid overpayments subject to recovery action is 22 March 2018

In February, 34,800 students received a preliminary decision from Kela about the recovery of financial aid overpayments for 2016. Students who are dissatisfied with the preliminary decision must request a review of their case from Kela by Thursday, 22 March 2018.

The decision is preliminary because Kela does not have detailed information about what part of each student’s income was earned during periods of active study. If the reason for exceeding the annual income limit is income earned not during periods of active study but for example after graduation, the overpayment debt may be reduced or wiped out completely.

Students have until 22 March 2018 to submit a request to Kela to review their case. In the request, students should provide information about their studies and specify at what time the 2016 income was earned. This information is required from students who began their course of study, graduated or used up their maximum financial aid entitlement during 2016.

Students can compose the review request in their own words and submit it using the Viestit (Messages) function on Kela’s online customer service at www.kela.fi/asiointi (in Finnish) or www.fpa.fi/etjanst (in Swedish). An online bank user ID and password or a mobile ID is needed to sign in to the service. Students should choose Opiskelijan tuet (Benefits for students) and Opintotuen tulovalvonta (Financial aid income check) as the subject of their message.

Students who choose not to submit a review request must pay back the amount being recovered by 16 April 2018. Students can contact Kela’s Overpayment Recovery Centre at 020 634 4940 to discuss repayment arrangements. The preliminary decision contains instructions for how to file a review request or agree on repayment arrangements.

Additional information for customers:

Online at Kela's website. Customer service number for students, tel. 020 634 2550, 9.00 to 15.00, Monday to Friday.

31. IOP - Engineering Student Days 

TIRO ry invites all engineers, engineer minded students and everyone who wants to have a rocking time at Engineering Student Days (IOP) on 7.4! The annually organized IOP brings students together from all around Finland. The D-Day starts from central square of Tampere which is also the place where team challenge tour begins. Alongside of all the happening you can find overall badge market, several activities set up by our sponsors and great Rock n’ Roll atmosphere! The whole day ends up with a magnificent After Party feat. Uniklubi in Hullu poro / Ranta. You can find more info from Facebook event: IOP 2018 Tampere and www.iopaivat.fi.

32. TIRO is looking for voluntary workers to Engineering Student Days!

Engineering students of Tampere are organizing the annual IOP on April 7, which brings students together from all around Finland. We are looking for volunteers (about 20 persons) to help out with the events setup. All the volunteers get a free pass to the afterparty in Hullu Poro and Ranta and a cool staff shirt. If you are interested, please contact us info(a)iopaivat and be part of the greatest engineering event of the year. You can find more info about the event in Facebook "IOP 2018 Tampere". 

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics