YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 11 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tule mukaan kansainvälisyystuutorointiin!

2. Tamkon illanvietto! 

3. #EVVK - Edunvaltontaviikko 

4. Haemme kahta uutta häirintäyhdyshenkilöä opiskelijakunnalle!

5. Verenluovutus TAMKissa

6. Haemme opiskelijaedustajia

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Läsnäoloilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 nyt käynnissä

8. Arvioi oman korkeakoulusi saavutettavuutta opiskelijakyselyssä

9. Kaamoksen Torjunta

10. TiTeLAN? No TiTeLAN!

11. Opiskelijoiden hohtokeilacup 2018

12. Antura Goes SuperPark

13. Herwantapeli Solulla

14. IOP - Insinööriopiskelijapäivät

15. SalesUp –myyntitapahtuma

16. Tre3 -yhteisölehti 1/2018 on ilmestynyt

17. Café Scientifique - Tiedekahvila: Rokotteiden uudet tuulet

18. Turvaa kesäsuunnitelmasi AIESEC -projektilla!

English Summary

19. Become an International Tutor!

20. Tamko's Evening!

21. Tamko is seeking two new harassment contact persons!

22. Blood donation at TAMK

23. The Week of Promoting Students' Interests 

24. Nyyti's English chat

25. SalesUp event at TAMK

26. IOP - Engineering Student Days 

27. Secure your summer plans with AIESEC project

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tule mukaan kansainvälisyystuutorointiin!

Tamko kouluttaa kansainvälisyystuutoreita ensi syksynä TAMKiin tulevien vaihto-opiskelijoiden avuksi. Koulutuksissa käsitellään muun muassa vaihto-opiskelijan saapumiseen liittyviä käytännön asioita, tuutorin vastuita sekä kulttuurishokkia.

Koulutus on kaksi-iltainen ja järjestetään tiistaina 10.4. ja torstaina 12.4. klo 17-20 auditoriossa G00-10. Kutsumme kaikki ilmoittautuneet kuulemaan lisää kansainvälisyystuutoroinnista vielä ennen koulutuksia.

Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Muistathan, että monen muun kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kansainvälisyystuutoroinnista saa myös opintopisteitä. Lisäksi opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Voit ilmoittautua koulutukseen tästä linkistä, ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 28.3.2018.

Kysyttävää? Ota yhteyttä international(at)tamko.fi.

Ps. Saat Tursaspassiisi leiman kohtaan "Hae tuutoriksi", kun haet kansainvälisyystuutoriksi! Tervetuloa mukaan tuutoroimaan!

2. Tamkon illanvietto!

Tervetuloa maanantaina 19.3. klo 16.00 alkaen Tamkon illanviettoon pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa tai tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa. Illanvietosta saat leiman tursaspassiin joko haalarimerkkien ompeluillan, lautapeli-illan tai bonustapahtuma 1:n kohdalle! Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle! 

3. #EVVK - Tamkon edunvalvontaviikko 

Minkälaista olisi opiskelijoiden elämä, jos edunvalvontaa ei olisi? Miten kaikki voisi olla huonommin? Tule ottamaan siitä selvää Tamkon edunvalvontaviikolle 3.4. - 5.4. kello 10-14!

Tamkissa opiskelijoita on noin 10 000, ja Tampereella kokonaisuudessaan lähes 70 000. Ketkä ovat ne ihmiset ja elimet, jotka toimivat sinun ja muiden opiskelijoiden äänitorvena? Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tulla tutustumaan heihin! Edunvaltontaviikolla pääset tapaamaan ja keskustelemaan sinua edustavien opiskelijoiden ja toimijoiden kanssa, kuten oman ainejärjestösi, kerhosi, opiskelijakuntasi, opiskelijakuntien liiton, työelämäliittojen ja muiden edunvalvontaelimien toimijoiden kanssa! 

4. Haemme kahta uutta häirintäyhdyshenkilöä opiskelijakunnalle!

Mikä ihmeen häirintäyhdyshenkilö? Kiusaaminen ja seksuaalinen häirintä eivät kuulu Tampereen ammattikorkeakouluun, kuten eivät millekään opiskelu- tai työpaikalle. Tamkolla on useamman vuoden ollut nimettynä mies- ja naisoletetut häirintäyhdyshenkilöt, jotka ovat TAMKin opiskelijoita. Nämä häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita luottamuksellisesti ja vaitiolovelvollisuussopimuksen alaisuudessa. 

Valitut opiskelijat koulutetaan tehtävään, joten haemme empaattisia, kuuntelevaisia ja luotettavia opiskelijoita eri koulutuksista. Toivomme hakijoilta myös välttävää englannin kielen taitoa, sillä opiskelijayhteydenottoja saattaa tulla myös englanniksi. Valittuja häirintäyhdyshenkilöitä työssään tukee Tamkon työntekijä. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ja näkyvyyttä parannetaan kampanjoimalla toiminnasta syksyllä 2018. Yhteydenottomäärien mahdollisesti kasvaessa, rekrytoimme lisää häirintäyhdyshenkilöitä, sillä tarkoitus ei ole kuormittaa opiskelijoita vapaaehtoistoiminnalla. 

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus tehtävään osoitteeseen opiskelijaedustajat(at)tamko.fi perjantaihin 23.3.2018 mennessä. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Lue lisää tai tutustu nykyisiin häirintäyhdyshenkilöihin Tamkon nettisivuilla.  

5. Verenluovutus TAMKissa

Jälleen olisi aika ojentaa auttava kätesi ja luovuttaa verta! SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKin pääkampuksen B-aulan lämpiöön keskiviikkona 28.3. kello 11.00 - 15.00. 

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täällä ja vilkaista tämänhetkisen veren tarpeen veripalvelun nettisivuilta. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus! Muistithan, että tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

6. Haemme opiskelijaedustajia 

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta.

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Läsnäoloilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 nyt käynnissä

Läsnäoloilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 on alkanut. Läsnäoloilmoitus tehdään Pakissa (kohdasta opinnot --> läsnäoloilmoittautuminen). 

Läsnäoloilmoittautumisen tekevät kaikki tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijat itse (ml. ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat sekä TAOKin opiskelijat). Opiskelijat, joilla normiopiskeluaika päättyy 31.7.2018 eivät pysty tekemään läsnäoloilmoittautumista keväälle 2019. HUOM. Lukuvuosimaksuvelvolliset opiskelijat eivät voi ilmoittautua Pakin kautta. Heille lähetetään erillinen ohjeistus sähköpostitse. 

Läsnäoloilmoittautuminen päättyy 31.5.2018. Jos opiskelija ei ole tehnyt läsnäoloilmoittautumista lukuvuodelle 2018-2019, menettää hän opiskeluoikeutensa 31.7.2018. Opiskeluoikeuden palautusta on anottava erikseen. Opiskeluoikeuden palautushakemuksen käsittelymaksu on 50 euroa. Ilmoittautumisongelmissa ota yhteys osoitteeseen helpdesk(at)tamk.fi.

8. Arvioi oman korkeakoulusi saavutettavuutta opiskelijakyselyssä

Osana OKM:n rahoittamaa OHO!-hanketta selvitetään korkeakoulutuksen saavutettavuutta eli sitä, miten korkeakoulun ympäristö ja toimintakulttuuri tukevat opiskelijoiden osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Kyselytulosten perusteella kehitetään korkeakouluille apuvälineitä saavutettavuuden edistämiseen. Kyselyn tuloksia tullaan julkaisemaan mm. ESOK-verkoston verkkosivuilla

http://www.esok.fi/). Kyselyyn vastataan anonyyminä ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti. Vastaamiseen menee aikaa noin 10–15 minuuttia ja vastata voi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Lisätietoja kyselystä antaa hankekoordinaattori Reeta Lehto Turun yliopistosta reeta.lehto(at)utu.fi. Linkki kyselyyn.

9. Kaamoksen Torjunta

Tule ottamaan torjuntavoitto kaamoksesta, erävoitto pakkasista, tai sitten ihan muuten vaan kuppia. Anturan jokavuotinen Kaamoksen Torjunta on taas täällä!

Kemut käynnistetään torstaina 15.3. kello 18.00. Kylmää ja pimeää pakenemme tällä kertaa Majurisaunalle osoitteeseen Satakunnankatu 23. Siellä meitä eheyttää saunan lisäksi poreamme, biljardipöytä, hyvä musiikki, hyvä seura, hyvä ruoka, ei niin hyvä, mutta ilmainen, Akkuhappo ja kaikkien rakastama Valuvisa, jonka voittajille on tälläkin kertaa luvassa jotain tähdellistä. Tapahtuma on avoin kaikille, ei pelkästään rakennusalan opiskelijoille. 

Liput löydät Solun tiskiltä ja ständeiltämme 8.3 ja 14.3 kello 10.00-12.00. Lippu maksaa Anturan jäsenille 1€ ja muille 3€.

10. TiTeLAN? No TiTeLAN!

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden kerho SOURCE järjestää jälleen nyt jo perinteeksi muodostuneen TiTeLAN-verkkopelitapahtuman. Koneet hurahtavat käyntiin TAMKin Unipoli Sportin tiloissa perjantaina 23.3. ja lanit jatkuvat aina sunnuntaille 25.3. asti! 

Ohjelma pitää sisällään ainakin turnaukset CS:GO:sta, Tekkenistä ja Crash Team Racingistä. Muitakin turnauksia on tiedossa, niistä lisätietoa myöhemmin. Lipunmyynnin olemme jo avanneet Solulle, joten kipin kapin omaa paikkaa varaamaan! SOURCEn jäsenet saavat paikkansa 10 euron hintaan, muille hinta on 15 euroa.

Pelipaikka kattaa 75cm pöytätilaa, tarvittavat puitteet pelailuun (netti, sähköt jne.), vapaan kulun tiloihin koko tapahtuman ajaksi ja oikeuden osallistua kaikkiin turnauksiin. Oma kone ja siihen liittyvät laiteet on kuitenkin tuotava itse. Tähän tulisi kuulua nettijohtoa 5-10m sekä jatkojohto. 

Lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

11. Opiskelijoiden hohtokeilacup 2018

Space Bowling & Billiards Tampere järjestää opiskelijoiden hohtokeilacupin maaliskuussa 2018! Maaliskuun jokaisena maanantaina ja tiistaina klo 18 alkaen voi tulla tekemään kilpailutuloksia. 

Osallistuminen vaatii opiskelijakortin sekä vähintään 18 vuoden iän. Kilpailu tapahtuu kolmen hengen opiskelijajoukkueissa. Osallistumismaksu on vaivaiset 12€/joukkue/tunti eli vain 4€ per keilaaja.

Huom. jokaisessa joukkueessa pitää olla vähintään yksi naisedustaja. Tarkoitus on saada mahdollisimman hyvä yhteispistemäärä samalla kierroksella. Parhaimmille joukkueille järjestetään finaalitapahtuma huhtikuussa, jossa voittajajoukkueelle on pääpalkintona bilepaketti 10 hengelle, arvo n. 350€.

BONUSKILPAILU: Joka kerta kun tulet osallistumaan cuppiin, saat täyttää nimelläsi arvontalipukkeen ja 27.3. lipukkeiden jättäneiden kesken arvotaan 2 VIP-lippua Blockfesteille (17.-18.8.2018)! Voit tulla siis osallistumaan vaikka jokaisena iltana!

Lisätietoja Facebook-tapahumassa.

12. Antura Goes SuperPark

Antura järjestää jäsenilleen hauskan liikuntapäivän SuperParkissa! Tiistaina 20.3. suuntaamme askeleet kohti Särkänniemeä. SuperPark on pyhitetty opiskelijoille kello 19.00 alkaen.

Antura on hankkinut jäsenilleen sisäänpääsyn alennettuun hintaan, 5€ per nenä. Sisäänpääsyn voit lunastaa joko Solun tiskiltä tai Anturan ständeiltä 8.3. ja 14.3. kello 10.00 - 12.00. Välitämme myös pääsylippuja kaverillesi, joka ei ole Anturan jäsen, mutta hän joutuu pulittamaan lipusta 10€.

13. Herwantapeli Solulla

“Herwantapeli on pääsääntöisesti Tampereen Hervannassa pelattava ratkiriemukas lautapeli, jolla on päihdyttäviä vaikutuksia pelaajiinsa". SOURCE tuo nyt Herwantapelin ensimmäistä kertaa Solulle 3.4.2018 kello 17.30 alkaen!

4 hengen joukkuepaikkoja on jaossa yhteensä 8 kappaletta. Paikka pelipöydän ääreen maksaa pelaajalle 15€, vastineeksi saat kokemuksen, jota et seuraavana päivänä muista. Hinta sisältää kaiken mitä pelin aikana tarvitset. Omia juomia ei pelin aikana tarvitse nauttia (tehtaantakuu). Sauna on koko illan lämmin, jos kykenet sinne asti pöydästä suunnistamaan.

Herwantapeli on puhdas juomapeli, joka perustuu löyhästi vanhaan kunnon Monopoli®-peliin. Perusidea on kuin Monopolissa, eli liikkua pelilaudalla, ostaa ruutuja ja ansaita rahaa (=opintopisteitä). 

Siihen yhtäläisyydet suurin piirtein loppuvatkin. Herwantapelissä pelaaminen on vain tekosyy, loppujen lopuksi kaikki ovat vain tulleet pelilaudan ympärille vetämään enemmän tai vähemman lärvit. 

Tee näin: 1. Kerää 4 hengen joukkue, 2. ilmoita joukkue Solulle ja 3. maksa joukkue (15€/hlö). 

14. IOP - Insinööriopiskelijapäivät

TIRO ry kutsuu kaikki insinöörit ja insinöörinmieliset opiskelualaan ja työllisyystilanteeseen katsomatta Insinööriopiskelijapäiville (IOP) 7.4. teemana SUOMIROCK! Vuosittain järjestettävä IOP on tapahtuma, joka tuo yhteen opiskelijoita joka puolelta Suomea. Tapahtuma keskittyy Tampereen Keskustorille, jossa löytyy mm. sponsoreiden oheistoimintaa, haalarimerkkitori, rockimeininkiä ja paljon muuta aktiviteettia, joista infotaan myöhemmin. Keskustorilta starttaa myös rastikierros, joka huipentuu jatkoihin Hullussa porossa ja Rannassa, jossa esiintyy Tamperelainen Uniklubi! 

Tsekkaa lisää Facebook -eventistä IOP 2018 Tampere tai osoitteesta www.iopaivat.fi.

15. SalesUp –myyntitapahtuma 

Tampereen ammmattikorkeakoulun liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijat järjestävät tiistaina 13.3. kello 10.00 - 14.00 SalesUp -myyntitapahtuman. Tapahtumassa näytteilleasettajina toimivat opiskelijat itse. 

Pääset tutustumaan 23 TAMKin oppiyritykseen ja kahteen yritykseen Raumalta. Ständeillä luvassa arvontoja, pientä naposteltavaa ja kilpailuja. Vierailijana sinulla on mahdollisuus ostaa oppiyritysten tuotteita ja palveluita infopisteellä jaettavalla virtuaalirahalla. 

Ständien lisäksi pääset näkemään oppiyritysten ytimekkäitä esittelyjä Y-kampuksella. Myyntitapahtuma huipentuu kello 14.00 järjestettävään palkintojen jakoon, jossa palkitaan päivän myyntikilpailun parhaat. Tervetuloa! 

16. Tre3 -yhteisölehti 1/2018 on ilmestynyt

Vuoden 2018 ensimmäinen Tre3 -yhteisölehti on ilmestynyt! Lehdessä mm. Tampere3 hallituksen puheenjohtaja Marja Makarowin, uuden hankekehitysjohtaja Ilkka Haukijärven sekä tutkimuspalvelujohtaja Floora Ruokosen haastattelut. Tre3 -lehden toimittaja myös testasi Unipoli Sportin kaikki liikuntakeskukset - lue plussat ja miinukset! 

Lehteen pääset intran kautta.

17. Café Scientifique - Tiedekahvila: Rokotteiden uudet tuulet

Café Scientifique - Tiedekahvila tiistaina 13.3.2018 klo 18.00 alkaen Lehmus-salissa pääkirjasto Metsolla. Tällä kertaa tiedekahvilassa pohditaan rokotteiden tulevaisuutta. 

Rokotteet ovat yksi lääketieteen isoimmista saavutuksista ja niiden avulla on pystytty vähentämään merkittävästi varallisia sairauksia. Valtaosa käytössä olevista rokotteista torjuu infektiosairauksia ja perustuu heikennettyjen tai inaktivoitujen taudinaiheuttajien käyttöön rokotevalmisteina. Uuden sukupolven rokotteet perustuvat tarkasti määriteltyihin ainesosiin, kuten viruksen kaltaisiin partikkeleihin. Kehitteillä on myös uudenlaisia rokotteita, jotka voisivat otrjua sairauksia, jotka aiheutuvat mikrobeista ja viruksista suoraan riippumattomista tekijöitä, kuten esimerkiksi rokotteet lihavuutta, sydän- ja verisuonitauteja ja syöpää vastaan. 

Illan puhujana on solu- ja molekyylibiologian apulaisprofessori, FT Vesa Hytönen lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnasta, Tampereen yliopistosta. Tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa! 

18. Turvaa kesäsuunnitelmasi AIESEC -projektilla!

Oletko kiinnostunut työskentelemään yhteisen hyvän vuoksi monikultuurisessa ympäristössä? AIESEC Tampere tarjoaa mahdollisuuden osallistua kuuden viikon mittaiseen vapaaehtoistyöprojektiin Koratiassa, jossa työskennellään turvapaikanhakijoiden parissa. Päätehtäviä projektissa on mm. aktiviteettien järjestäminen, kulttuurikasvatus, paikalliseen toimintaan tutustuttaminen ja muu kotouttamiseen liittyvä toiminta. Projekti sijoittuu ajalle 18.6 - 31.7.2018.

Projektimaksu on 400€, ja siihen sisältyy: 

- Asuminen kohteessa koko projektin ajan

- Nouto lentokentältä tai bussiasemalta

- Valmistava seminaari

- AIESEC tukiverkosto koko projektin ajan

- Henkilökohtainen suunnitelma johtajuuden kehittämiseksi.

Usein projektit on mahdollista sisällyttää opintoihin kuuluvaan harjoitteluun. Hae nyt, sillä kesän projektit täyttyvät kovaa vauhtia!  Löydät projektin täältä. Lisätietoa tästä, ja muista kesän projekteistamme löydät osoitteesta aiesec.org, tai ota yhteyttä kelly.keodara(at)aiesec.net

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

19. Become an International Tutor!

Tamko is training again new international tutors this spring for autumn semester to help our incoming exchange students. In the trainings we will cover for example practical matters concerning the arrival of the exchange students, tutor’s responsibilities and culture shock.

The training will take place on Tuesday 10th and Thursday 12th of April at 5pm-8pm in auditorium G00-10. We'll invite all participants to a team brief to hear more about tutoring and ask questions. Coffee and sandwiches are served in the trainings. You'll get a bunch of nice experiences, a lot of new friends and study credits. When the course is done, you'll get also an extra point when applying to the exchange.

You can register for the training by following the link. Registration ends on Wednesday 28th of March 2018. Registration link. Questions? Contact: international(at)tamko.fi

Welcome to the world of tutoring!

20. Tamko's Evening!

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 19.3. at 16.00! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers some light snacks and drinks. You will get a stamp on your Tursaspassi from this event to Overall patches' sewing evening, Board games evening or Tursaspassi Bonus event 1! Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!

21. Tamko is seeking two new harassment contact persons!

What on earth is a harassment contact person? Bullying and sexual harassment do not belong in TAMK or any other place of study and work. Tamko has had assumed male and female harassment contacts for years, who are students at TAMK. These harassment contacts provide help and guidance for students who have experienced disturbance in any form. We do not document these cases and the contact people have full confidentiality.  

The chosen persons for the position will be trained for the part, so we are searching for emphatic, listening and reliable students of different educations. We also hope for good written and spoken Finnish skills. Harassment contact person activity is being developed  continuously and we will have a campaign about students awareness of these matters during fall 2018. 

If you are interested, send a free-formed application to ilona(at)tamko.fi. Application period is open until 23.3.2018. All applicants will be noted after this time. Read more about the activity or the current harassment contact persons from Tamko's website.  

22. Blood donation at TAMK

Once again it's the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, March 28th between 11:00 AM and 3:00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand. If you're unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose "In English" in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here. Please remember to bring your ID card. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!

23. The Week of Promoting Students' Interests 

What kind of would be a life of a student if there weren't organizations who promote students' interests? How everything could be worse? Come and find out at Tamko's Week of Promoting Students' Interests on 3.4.-5.4. at 10-14!

TAMK has about 10 000 students, and there are nearly 70 000 students in Tampere. But who are the people and organizations who act as your, and other students', voice when needed? Now you'll have a unique chance to meet them! At the week of promoting students' interests, you'll have a chance for example to meet and talk with student associations, clubs, The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko), University of Applied Sciences Students in Finland (SAMOK), trade unions and other organizations who take care of students' interests! 

Week's program will be revealed later. Please keep and eye on Topics and our Facebook event "The Week of Promoting Students' Interests" for more information. 

24. Nyyti's English chat

Welcome to Nyyti's chat platform for the exchange of thoughts and ideas between you and your fellow students. Chats in English will be held every other Thursday from 18.00 to 20.00. Please come and join us for a relaxed conversation in good company. Next chat date is on 15.3 with the topic: Exams. You can join the chat through Nyyti's website

We've also other chats coming up this Spring:

  • 29.3. Balancing study and other commitments
  • 12.4. Grades/academic performance
  • 26.4. Personal, family or relationship problems
  • 24.5. Insomnia/trouble sleeping
  • 7.6. Loneliness.

Welcome to chat! 

25. SalesUp event at TAMK

SalesUp event takes over TAMK's main campus on 13.3. at 10.00 - 14.00. SalesUp is a sales expo-event organised by first year Business Management and International Business students. In the event, you can meet 23 Business Management and IB student companies from TAMK and two from Rauma. Virtual checks are handed out to visitors which can be used to buy products and services from student companies. 

In addition to visiting stands, you can see company pitchings at Y-campus. During the day student companies participate in sales competition and the event culminates to award ceremony in Y-campus at 14.00. Welcome! 

26. IOP - Engineering Student Days 

TIRO ry invites all engineers, engineer minded students and everyone who wants to have a rocking time at Engineering Student Days (IOP) on 7.4! The annually organized IOP brings students together from all around Finland. The D-Day starts from central square of Tampere which is also the place where team challenge tour begins. Alongside of all the happening you can find overall badge market, several activities set up by our sponsors and great Rock n’ Roll atmosphere! The whole day ends up with a magnificent After Party feat. Uniklubi in Hullu poro / Ranta. You can find more info from Facebook event: IOP 2018 Tampere and www.iopaivat.fi.

27. Secure your summer plans with AIESEC project

Are you interested to work for community in intercultural atmosphere? AIESEC Tampere offers you an opportunity to go to Croatia for 6 weeks to work with refugees. The main tasks include arranging activities, integration for local society and helping with other daily tasks. Project takes time between 18.6 - 31.7.2018.

Project fee is 400€, which includes all following:

- Accommodation during the whole time in Croatia

- Personal development plan for leadership

- Pick up from airport or busstation

- Outgoing and incoming preparation

- AIESEC support network

If the project is anyhow related to your study field, it is usually possible to include to be part of your studies. Apply now, since the spots are usually filled quickly for summer! More information about this, or other projects for summer you can find from aiesec.org or by contacting kelly.keodara(at)aiesec.net. 

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topic