YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 1 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Talvitursajaiset 19.1.2018

2. Portti Työelämään 23.1. - 24.1.2018

3. Verna Rantala aloitti Tamkon Tampere3-asiantuntijana

4. Haemme opiskelijaedustajia! 

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Kela: opintotuen muutoksia vuonna 2018

6. Unipoli Sportilla avoimet ovet 8.- 14.1.2018

7. RESTO-tietotaitokilpailu 

8. Meriroskahaaste - Tehdään loppu Itämeren roskasta

English Summary

9. Tursajaiset goes Winter 19.1.2018

10. Unipoli Sports' open house 8.- 14.1.2018

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Talvitursajaiset 19.1.2018

Tursas on uusi opiskelija. Tursaalla on elämä mallillaan, sillä hän on saanut opiskelupaikan Suomen vetovoimaisimmasta ammattikorkeakoulusta. Be like Tursas! : )

Tursajaiset on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon järjestämä perinteikäs tapahtuma ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Talvitursajaiset järjestetään nyt ensimmäistä kertaa tammikuussa aloittaville uusille opiskelijoille. Tapahtuma alkaa 19.1.2018 kello 17.00. Lisätietoja tapahtumapaikasta ym. tulossa myöhemmin Tamko Topicsissa sekä Facebook-tapahtumassa "Talvitursajaiset / Tursajaiset goes Winter 19.1.2018". 

Tapahtuma on ilmainen uusille opiskelijoille. Tapahtuman jatkot ovat Bricksissä. Jatkojen liput 3,00€ jäsenille ennakkoon ja 5,00€ ei-jäsenille.

Tapahtumarasteja pitävät ainakin seuraavat organisaatiot:

- PIRATE 

- TIRO 

- Antura 

- TASO 

- CLINT

#talvitursajaiset2018

Lisätietoja Facebookissa

2. Portti Työelämään 23.1.- 24.1.2018

Tervetuloa tutustumaan Pirkanmaan työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksiin Kuntokatu 3:n pääaulaan ja sen lähiympäristöön tiistaina 23.1 ja keskiviikkona 24.1.2018 kello 10.00 - 14.00! Tapahtumaan osallistuu tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, ravintola- ja matkailualan sekä rekrytointialan yrityksiä. Lisäksi mukana on liittoja. Osallistuvien yritysten listauksen löydät porttityoelamaan.fi -sivulta.

Vuoden 2018 messujen teemana on CV ja alkukeväästä kuumana käyvä kesätyöhaku. Yritysten tapaamisen lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hioa CV:nsä timanttiseen kuntoon CV-preppauspisteessä sekä käydä otattamassa itsestään edustava valokuva CV:tä varten. 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa. Lisätietoja tapahtumasta löydät porttityoelamaan.fi -sivulta sekä Portti Työelämään Facebook-tapahtumasta. 

3. Verna Rantala aloitti Tamkon Tampere3-asiantuntijana

Verna Rantala aloitti tänään Tamkon Tampere3-asiantuntijana. Tampere3 on tamperelaisten korkeakoulujen yhdistymishanke, jossa kaksi yliopistoa yhdistyvät ja ammattikorkeakoulu siirtyy uuden yliopiston omistukseen samaan korkeakouluyhteisöön. Ammattikorkeakoulun omistajanvaihdos tapahtuu tämän kevään aikana. Uusi yliopisto aloittaa toimintansa 1.1.2019, ja sen ensimmäiset opiskelijat aloittavat opintonsa syksyllä 2019. 

Tämän vuoden aikana tehdään paljon kehittämis- ja valmistelutyötä, jotta uuden korkeakouluyhteisön toiminnan alku olisi mahdollisimman toimivaa ja mutkatonta. Opiskelijoiden rooli valmistelutyössä on merkittävä, sillä vain opiskelijat tietävät, millaista opiskelu todella on. Verna tulee toimessaan vastaamaan opiskelijakunnan Tampere3 vaikuttamisesta ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden näkemysten esiin tuomisesta. Tehtävään kuuluu muun muassa Tampere3:een liittyvän vaikuttamistoiminnan koordinointi, työryhmätyöskentelyn ohjaus ja opiskelijakunnan mahdollisten kannanottojen sekä lausuntojen valmistelu. 

Vernaan voit siis olla yhteydessä missä tahansa Tampere3:een liittyvässä opiskelijoita koskevassa asiassa: tampere3(at)tamko.fi!

4. Haemme opiskelijaedustajia!

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. 

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta: http://www.tamko.fi/avoimet-tehtavat. 

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi. 

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Kela: opintotuen muutoksia vuonna 2018

Kelan opintotukeen on tulossa muutoksia vuoden 2018 aikana. Muutokset koskevat huoltajakorotusta, enimmäistukiajan pidennystä, tukien maksupäivää sekä tulovalvonnan vuositulorajoja. 

Alaikäistä lasta huoltava opiskelija saa vuoden 2018 alusta alkaen opintorahaansa huoltajakorotuksen, joka on 75 e/kk. Huoltajakorotusta ei voi hakea, vaan Kela myöntää sen automaattisesti, kun tieto huoltajuudesta on väestötietojärjestelmässä. Korkeakouluopiskelija voi nyt myös saada enimmäistukiajan pidennyksen aiempaa helpommin, kun suorittamatta olevien opintojen määrä ei enää vaikuta pidennyksen saamiseen. 

Muistithan myös, että vuoden 2018 alusta alkaen opintoraha, asumislisä ja koulumatkatuki maksetaan kuukauden 1. päivänä tai sitä seuraavana pankkipäivänä. Vuoden 2017 loppuun asti maksupäivä on ollut kuukauden 4. päivä tai sitä seuraava pankkipäivä. Lisäksi 1.1.2018 alkaen opintotuen tulovalvonnan vuositulorajoja korotetaan.

Lisätietoja muutoksista Kelan sivuilla: Opintorahaan huoltajakorotus ja muita muutoksia.

6. Unipoli Sportilla avoimet ovet 8.- 14.1.2018

Nyt on hieno tilaisuus tulla kokeilemaan Unipoli Sportin palveluita ilman sitoumusta! Unipoli Sportin kaikilla kampuksilla on avointen ovien viikko 8.-14.1.2018. Viikon aikana kaikki ryhmäliikuntatunnit, kuntosalien käyttö sekä palloilun avoimet vuorot ovat käytössä veloituksetta. Avoimet ovet on tarkoitettu kaikille TTY:n, TAMKin sekä TaY:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. Mukaan on varattava opiskelija- tai henkilökuntakortti.

Tervetuloa nauttimaan liikunnasta!

7. RESTO-tietotaitokilpailu 

Tervetuloa Laurea-ammattikorkeakouluun merelliseen Espooseen kilpailemaan vuosittaiseen RESTO-tietotaitokilpailuun 22. – 23.03.2018! Nyt on aika nostaa purjeet, koota kasaan oma restotiimi, ja seilata maaliskuussa Urbaaniin Satamaan Espoon Leppävaaraan! 

Tiedossa on verkostoitumista alan kovien nimien kanssa sekä tutustumista muiden AMKien opiskelijakollegoihin ja lehtoreihin. Kilpailu huipentuu mahtavaan iltagaalaan, johon kuuluu tietysti myös jatkot. Teemana vuoden 2018 kisoissa on ”Urban Port” -Urbaani Satama, joka kuvastaa pääkaupunkiseudun merellistä ympäristöä ja erityistä asemaa kulttuurien kohtaamispaikkana. Tavoitteena on saada jokaisesta restonomeja kouluttavasta ammattikorkeakoulusta vähintään yksi neljän hengen joukkue mukaan – vai kiinnostaisiko teitä olla historian ensimmäinen AMK, joka nappaa kaksoisvoiton restokisoista?

RESTO -tietotaitokilpailun tavoitteena on tehdä restonomikoulutusta ja –nimikettä tutuksi. Tapahtuma edistää restonomiksi opiskelevien yhteistyötä sekä matkailu- ja ravitsemisalan asiantuntijoiden verkostoitumista. Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 31.1.2018. 

Lisätietoja

8. Meriroskahaaste - Tehdään loppu Itämeren roskasta

Itämeremme roskaantuu huolestuttavaa vauhtia. Millainen on sinun ratkaisusi mereen päätyvän roskan vähentämiseksi? 

Meriroskahaaste on kaikille avoin kilpailu, jossa etsitään Itämeren roskaantumista vähentäviä ratkaisuja. Suomen ympäristökeskuksen järjestämän haastekilpailun voittaja, tai voittajat, saavat yhteensä 32 000 euroa ratkaisunsa toteuttamiseen. Meriroskahaasteeseen osallistutaan ehdottamalla ratkaisua kilpailun verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella 15.1.2018 alkaen. 

Lisätietoja osoitteessa meriroskahaaste.fi.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

9. Tursajaiset goes Winter 19.1.2018

Tursajaiset goes Winter is an initiation rite, where your status as a student in TAMK gets its rightful measures. The event is meant for new TAMK students. 

As a new student (or as a Tursas, as we say), you'll have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams. The event is held on 19.1.2018 at 17.00.  

The daytime event is free for all the new students. After Party is held at Bricks restaurant. After party ticket prices: 3€ for Tamko members, 5€ for non-members. 

More information about the event place and after party tickets are coming soon on Tamko Topics news letter and "Talvitursajaiset goes Winter" Facebook event.

Checkpoint competition organizations:

- PIRATE 

- TIRO 

- Antura 

- TASO 

- CLINT

PS. If you happen to bring a "juice"bottle of your own, please make it plastic or aluminium one, Thank you!

#talvitursajaiset2018

10. Unipoli Sports' open house 8. - 14.1.2018

Now you have a great chance to try out all our services without commitment! Unipoli Sport has Open House in three campuses during 8-14 January 2018. During the Open House week, all the group exercise classes, the use of the gyms and the general activity slots of ball games are free of charge! Open house is for all the students and staff members of UTA, TUT and TAMK. Please show your student/staff card at the reception.

Welcome and enjoy!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topic