Vertaiskoutsaus

Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea esimerkiksi siirto-opiskelijoita (opiskelija, jonka opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai TAMKin sisällä koulutuksesta toiseen) tai opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Tällä toiminnalla haluamme tavoittaa erityisesti vanhempia opiskelijoita, jotka voisivat hyötyä vertaisohjauksesta.

Vertaiskoutsauksessa koutsit pääsevät hyödyntämään omia vahvuuksiaan sekä mahdollista aiempaa ohjauskokemustaan. Vertaiskoutsaus voi olla niin yksilö- kuin ryhmätapaamisia tai vaikka tapahtuman järjestämistä. Vertaiskoutsit pääsevätkin suunnitelemaan toimintaansa yhdessä koutsattavien kanssa.

Vertaiskoutsauksesta voi saada 2 opintopistettä, mutta omalla aktiivisuudellaan on mahdollista nostaa pisteiden määrää. Pisteiden saamiseksi edellytetään koulutusten ja koutsauksen lisäksi oppimispäiväkirjan palauttamista. Vertaiskoutsihaku avautuu aina keväisin.

Lisätiedot: Tuutoroinnin asiantuntija

Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! Syksyn 2022 lisähaku on käynnissä!

Urheilukoutsi, finanssikoutsi, hengellinen koutsi… Millainen koutsi SÄ olisit toiselle opiskelijalle?

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi? Haluatko lisää opintopisteitä? Tule mukaan vertaiskoutsiksi!

Vertaiskoutsauksit tarjoaa vertaisohjausta opiskelun missä vaiheessa tahansa. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea esimerkiksi siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää!

Tamko kouluttaa kaikki vertaiskoutsit ja sinulla on mahdollisuus myös kehittää tulevaa toimintaa. Pakollinen koulutuskerta järjestetään 4.10. ja itse koutsaaminen alkaa kakkosperiodissa. Koutseille on tarjolla tukea koko koutsauksen ajan. Tämän lisäksi koutseilta vaaditaan loppuraportti kahden opintopisteiden saamiseksi.

Ilmoittaudu mukaan tämän lomakkeen kautta:https://forms.office.com/r/TVp3sqLQjZ