Vertaiskoutsaus

Vertaiskoutsauksit tarjoaa vertaisohjausta opiskelun missä vaiheessa tahansa. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea esimerkiksi siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää!

Vertaiskoutsaus voi olla niin yksilö- kuin ryhmätapaamisia tai vaikka tapahtuman järjestämistä. Vertaiskoutsit pääsevätkin suunnitelemaan toimintaansa yhdessä koutsattavien kanssa. Tamko kouluttaa kaikki vertaiskoutsit ja tarjoaa tukea koko koutsauksen ajan.

Vertaiskoutsauksesta voi saada 2 opintopistettä, mutta omalla aktiivisuudellaan on mahdollista nostaa pisteiden määrää jopa 5 opintopisteeseen. Pisteiden saamiseksi edellytetään koulutusten ja koutsauksen lisäksi oppimispäiväkirjan palauttamista. Vertaiskoutsihaku avautuu aina keväisin.

Lisätiedot: Tuutoroinnin asiantuntija

Lähde mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Tökkiikö opinnot? Oletko siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta? Kaipaatko yhteistä tekemistä muiden opiskelijoiden kanssa? Tule mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Vertaiskoutsaus on matalan kynnyksen vertaisohjauksen muoto TAMKissa.

Tarkoituksena on, että koulutetut vertaiskoutsit voivat toiminnallaan jeesata kanssaopiskelijoita yksilö- tai ryhmätapaamisissa. Koutsit voivat olla tukena myös ilman että on sen isompaa ongelmaa, eli hae rohkeasti mukaan myös, jos vaan kaipaat esimerkiksi tsemppausta opiskeluun tai lounasseuraa. Vertaiskoutsit voivat tukea ja ”tuutoroida” myös tilanteissa, joissa olet ehkä juuri palannut takaisin opiskelemaan poissaolojakson jälkeen tai siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta. Vertaiskoutsia voi hakea missä vaiheessa opintoja vaan. Toiminnan tavoitteista ja kestosta voit sopia yhdessä koutsin kanssa. Mukaan toimintaan voi hakea tällä lomakkeella (https://forms.office.com/r/L3k9jVRnYg).

Toivomme hakemuksia 24.10. mennessä, mutta mukaan toimintaan pääsee myös muina aikoina.

Tietosi käsitellään luottamuksella.

Lisätietoja toiminnasta saa Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elli Korhoselta: elli@tamko.fi. tai soittamalla +358440826567