YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tapahtumat

2.1. Tursajaiset ja Alkumetri

Syksyllä aloittaville opiskelijoille syksyn kohokohtana toimivan Tursajaisten, eli uusien opiskelijoiden kastajaisten, valmistelut ovat lähteneet kovaa vauhtia jo alkukesästä liikkeelle. Kesän aikana Tamkon tapahtumavastaava hoitaa erinäisiä valmisteluita Tursajaisten lisäksi syksyn Alkumetriä varten.

Tursajaisten valmisteluihin menee aikaa, sillä järjestelyissä täytyy olla yhteistyössä Tampereen kaupungin sekä Tampereen poliisin kanssa. Näihin megasuuriin kekkereihin on kesän aikana hoidettu vapaaehtoisia työntekijöitä, suunniteltu aktiviteetit, luotu uusia yhteistyökumppanuuksia sekä oltu yhteydessä TAMKissa toimivien ainejärjestöjen sekä –kerhojen kanssa. Tursajaiset on tapahtumana on yksi niistä, jonka aikana luodaan ikuisia muistoja!

Kesä on myös sitä aikaa, kun suunnitellaan syksyn ensimmäisiä opiskelijabileitä, ja Alkumetri on yksi niistä! Tamkon Alkumetri on syyslukukauden aloitusbileet, jotka järjestetään yhteistyössä suurimman yhteistyökumppanimme NoHo Partners Oyj:n kanssa. Pidämme yhteyttä NoHoon jatkuvasti nykyisiin tapahtumiin sekä uusien tapahtumien kehittämiseen liittyen.

Näiden bileiden saattelemana syksyn opiskeluita ja uusia ystävyyssuhteita kohti!

Terkuin,

Heta, Tamkon tapahtumavastaava.

 

 2.2. Tursaspassi, käyntikortti opiskelijaelämään 

Moikka kaikille lukijoille! Hallituksen varapuheenjohtaja Miska täällä kertomassa mun lempparihommasta, joka kuuluu vpj:n rooliin, eli Tamkon Tursaspassista! Tursaspassileimojen kerääminen nimittäin sai mut innostumaan opiskelijakuntatoiminnasta ja päädyinkin Tamkon hallitukseen sen ansiosta!

Tursaspassi on aloittavan opiskelijan käyntikortti opiskelijaelämään. Passi jaetaan jokaiselle TAMKissa aloittavalle opiskelijalle opintojen alussa tuutorien toimesta, ja se on ensikatsaus tapahtumien monimuotoisuuteen TAMKin opiskelijaelämässä.

Passia kehitettäessä yritetään löytää kaikille opiskelijoille mielenkiintoista ohjelmaa, ja se sisältääkin rasteja Tamkon yhteistyökumppaneista ainejärjestöihin ja kerhoihin. Passista opiskelija löytää erilaisia tehtäviä, joista saa suoritusleiman. Rastit vaihtelevat opiskelijakuntaan liittymisestä verenluovutukseen ja ravintolavisiitteihin! Passin täyttäminen voi poikia hienojakin palkintoja: Viime vuosina eniten keränneet opiskelijat ovat voittaneet kaikenlaista aina televisiosta matkalahjakortteihin.Passien palauttajien kesken arvotaan myös tuotepalkintoja (väh. 10 leimaa) ja jaetaan Aktiivitursas-haalarimerkkejä (väh. 20 leimaa), joten palauttaminen on kannattavaa, vaikkei joka tapahtumaan ehtisikään.

Tursaspassin täyttämiseen voin antaa pari vinkkiä, millä pääsee keräilemisen makuun! Ensitöiksesi kannattaa liittyä opiskelijakuntaan ja ottaa eri järjestöjen sosiaalisia medioita seurantaan, Tamko Topics ja Facebook ovat parhaat paikat kuulla tulevista tapahtumista! Seuraava vinkki on hyödyntää Google-kalenterin synkronointiominaisuutta ja lisätä www.tamko.fi/tapahtumakalenteri omaan kalenteriin, päivittelen tietojeni mukaan tapahtumia heti, kun ne huomaan. Tärkein ohje Tursaspassin täyttämiseen on kuitenkin avoimuus ja hauskanpitäminen. Jos passi kiertää mukanasi, leimat ilmestyvät sinne kuin itsestään! Vuoden aikana pidät hauskaa, opit paljon uutta opiskelijaelämästä ja tutustut moniin uusiin kasvoihin: sitä varten Tursaspassi on sinulle annettu.

Miska Rantala,

2016 Mahtitursas ja hallituksen 2019 vpj.

 

2.3. Kerho- ja ainejärjestötoiminta

On hienoa, kuinka aktiivista kerho- ja ainejärjestötoimintaa meiltä täältä TAMKista löytyy! Enkä sano tätä vain siksi, että kyseessä on oma tontti, vaan koska asia on totta valtakunnalliseltakin tasolta katsottuna: meillä TAMKissa on poikkeuksellisen paljon kerhoja, jotka aktiivisesti järjestävät tapahtumia ja tekevät jäsenhankintaa.

TAMKissa toimii 9 ainejärjestöä, jotka toimivat oman alan opiskelijoiden lähimpänä edunvalvojana. Useimpien kohdalla myös ainejärjestö toimii linkkinä oman alan ammatti- ja opiskelijaliittoon. Kerhoja Tamkon alla toimii 25 erilaista: aine- tai harrastekerhoja sekä yksi yhteisökerho. Ainekerhot ovat suuntautuneet tietyn alan opiskelijoille, mutta useimmat tapahtumat eivät katso jäsenyyttä tai opintosuuntaa. Harrastekerhoja taas löytyy vaikka mihin harrasteluun, kuten liikuntaan, formuloihin, oluen panemiseen, sinkuille ja sinkunmielisille, jne.

Monia kiehtoo opiskelija-aktiivina toimiminen ja se on mahdollista kenelle tahansa TAMKin opiskelijalle! Järjestötoiminta on myös helposti lähestyttävää, eikä siinä tarvitse välttämättä osata mitään tai tietää erityisemmin aiheesta. Kaikkeen perehdytetään kyllä. Mukaan pääsee ottamalla osaa syyskokoukseen. Alla on kootusti tulevia syyskokouksia, joten merkkaathan sinua kiinnostavan ajan jo kalenteriin! Ainejärjestöjen ja kerhojen yhteystiedot löydät kootusti Tamkon nettisivuilta.

Ainejärjestöjen syyskokousten päivämäärät:

TTO: 30.10.

TAMPIO: 13.11.

SOPU: 19.11.

TIRO: 29.10.

PIRATE: 23.10.

TaRe: 29.10.

MusTa ja TARINA ovat jo pitäneet syyskokouksensa: onnittelut valituille kaudelle 2020!

Terv. Juuso, Hallituksen kerhot ja alayhdistykset -vastaava.

 

2.4. Kopokonffa

Tamkon hallituksen kopo eli koulutuspoliittinen vastaava Vilma täällä kirjoittelee vuorostaan yhdestä mun rooliin kuuluvasta hommasta, eli Kopokonffan järjestämisestä! Kopokonffa on lähes perinteeksi muodostunut konferenssi, joka järjestetetään yhdessä Tamkon ja TREYn eli Tampereen ylioppilaskunnan kanssa kahdesti vuodessa.

Kopokonffa on tarkoitettu kaikille aiheesta vähääkään kiinnostuneille: tänä syksynä pääset kuulemaan paneelikeskustelua hallitusohjelmasta, budjettiriihestä sekä miltä korkeakoulujen tulevaisuus näyttää. Mukana paneelissa esimerkiksi SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto, SAMOK eli Suomen opiskelijakuntien liitto sekä meidän ikioma Tamkon puheenjohtajamme Anna Laurila! Tapahtuman löydät Facebook-tapahtumista nimellä Kopokonferenssi. Tapahtumassa on myös workshoppeja, joista saat valita mielenkiintoisimman: aiheita löytyy uusien kopojen houkuttelusta koulutusuudistukseen. Olemme suunnitelleet myös iltaohjelmaa saunalle, joten jos mikään muu ei innosta, niin tule ainakin viettämään iltaa solun saunalle!

Tapahtuma on järjestetty siten, että nekin, ketkä eivät ole koskaan olleet missään muodossa mukana koulutuspoliittisessa toiminnassa, pääsevät hyvin kärryille! Ja toisaalta, jos olet lähes alan asiantuntija, pääset kuulemaan varmasti mielenkiintoisia keskusteluita aiheesta.

Ei ole väliä, minkä vuosiluokan tai alan opiskelija olet, jos olet kiinnostunut vaikuttamaan kouluympäristöösi, sen tapahtumiin, opiskelijan etuihin ja opiskelijan oikeuksiin opintojaksoilla. Uskalla mennä epämukavuusalueelle ja ole rohkea: hae hallitukseen, edustajistoon tai vaikka opiskelijaedustajaksi!

-Vilma Vastamäki, Tamkon koulutuspoliittinen vastaava