YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
Avoinna: ma - ke kello 10.00 - 16.00
to kello 10.00 - 18.00, pe 10.00 - 14.00

Avoimet opiskelijaedustajien tehtävät

Opiskelijaedustajien paikkoja avoinna! (Päivitetty 10.8.2020)

Tamko hakee lakisääteisiä opiskelijaedustajia TAMKin hallintoon

Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin hallinnossa.

Korkeakouluneuvoston opiskelijajäsenen valinta

Korkeakouluneuvoston tehtävänä on:

  1. päättää opetussuunnitelmatyön periaatteista ja vahvistaa uudet opetussuunnitelmat
  2. muodostaa tutkimus-, kehitys ja innovaatiotoiminnan (tki), oppimisympäristöjen ja monimuotoisten opiskelumahdollisuuksien kehittämislinjaukset
  3. vahvistaa tutkintoon johtavan koulutuksen, erikoistumiskoulutuksen ja opettajankoulutuksen valintaperusteiden periaatteet
  4. arvioida säännöllisesti ammattikorkeakoulun koulutustarjontaa ja tki-toimintaa
  5. vahvistaa ammattikorkeakoulun lukuvuoden aikataulut
  6. päättää ammattikorkeakoulun laadunhallinnan periaatteet

Tampereen ammattikorkeakoulun johtosäännön 4§:n mukaan korkeakouluneuvostossa on puheenjohtaja ja 12 jäsentä. Korkeakouluneuvostoon nimetään jäseniä TAMKin eri koulutusaloilta, korkeakoulupalveluista, opiskelijoista ja johdosta. Rehtori nimeää korkeakouluneuvoston jäsenet.

Korkeakouluneuvoston toimikausi on kaksi vuotta ja meneillään oleva toimikausi päättyy 31.12.2020. Uusi opiskelijajäsen valitaan meneillään olevan toimikauden loppuun saakka.

Tampereen ammattikorkeakoulussa esityksen korkeakouluneuvoston kahdesta opiskelijajäsenestä rehtorille tekee Tamkon edustajisto. Hakijoita ollessa useita Tamkon hallitus tekee esityksen edustajistolle. Ehdolle voivat asettua kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa läsnäolevat opiskelijat, joiden opiskeluajan tulisi kestää koko tutkintolautakunnan toimikauden ajan (syksyyn 2020 asti). Hakijalta vaaditaan vapaamuotoinen hakemus ja tarvittaessa hakijat haastatellaan Tamkon hallituksen toimesta. Haku korkeakouluneuvoston opiskelijajäseneksi on avoinna 13.8.2020 klo 15.00 saakka.  

Edustajisto tekee esityspäätöksen kevätkokouksessaan 13.8.2020 klo 17.00, TAMKissa pääkampuksella. Kokoukseen voi myös tulla paikan päälle.

Haemme uusia häirintäyhdyshenkilöitä opiskelijakunnalle

Tamkolla on useamman vuoden ollut nimettynä mies- ja naisoletetut häirintäyhdyshenkilöt, jotka ovat TAMKin opiskelijoita. Nämä häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita luottamuksellisesti ja vaitiolovelvollisuussopimuksen alaisuudessa. Kiusaamiseen, syrjivään tai loukkaavaan sekä epätasa-arvoiseen käytökseen suhtaudutaan Tampereen ammattikorkeakoulussa vakavasti ja häirintäyhdyshenkilöt ovat tukena tällaisissa tilanteissa.

Valitut opiskelijat koulutetaan tehtävään, joten haemme empaattisia, kuuntelevaisia ja luotettavia opiskelijoita eri koulutuksista. Toivomme hakijoilta myös välttävää englannin kielen taitoa, sillä opiskelijayhteydenottoja saattaa tulla myös englanniksi. Valittuja häirintäyhdyshenkilöitä työssään tukee Tamkon sosiaalipoliittinen vastaava ja Tamkon työntekijä. 

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus tehtävään osoitteeseen edunvalvonta@tamko.fi. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Lue lisää tai tutustu häirintäyhdyshenkilötoimintaan täällä.

TAMKin koulutusten neuvottelukunnat

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin. Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia (2019-2020), joten nyt haussa oleviin opiskelijaedustajatehtäviin toivotaan sitoutumista vähintään vuodeksi 2020. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

Haemme tällä hetkellä opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:

  • Ammatillisen opettajakoulutuksen neuvottelukunta
  • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (LVI)