Tamko Topics 50 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon pikkujoulut 19.12.
2. Lähde tekemään avointa perhekerhoa
3. Haetaan opiskelijoita TAMKin koulutusten neuvottelukuntiin!
4. Portti työelämään 21. – 23.1.2020
5. Solun aukioloajat joulukuussa

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
6. Kirjastojärjestelmä uudistuu – toimi ajoissa kirjastoasioinnissasi!
7. Tolun vakiovuoro 10.12.
8. Syntaksin pikkujouluteemainen lautapeli-ilta 11.12.
9. Campusravitan joulun aukioloajat
10. Jouluspin Kaupissa 14.12.
11. SportUnin joulunajan aukioloajat
12. Avainlipun arvoista pankki- ja vakuutuspalvelua
13. Gaude! – Tampereen Yliopiston Laulajien joulukonsertit 12.12. ja 14.12.2019
14. Teekkarikuoro – Jouluun hiljaiseen 17.12.

English Summary
15. Tamko’s office opening hours in December
16. Tamko’s Christmas Party 19 December
17. Portti työelämään – Gateway to Work-life 21 – 23 January 2020
18. The Library System changes – do your Library business in time!
19. Campusravita restaurant’s opening hours during Christmas time
20. Tolu’s weekly sports shift 10 December
21. SportUni’s opening hours during Christmas
22. Teekkari choir – Jouluun hiljaiseen 17 December

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon pikkujoulut 19.12.

Glögit kattiloihin ja kynttilät ikkunoihin – Tamkon Pikkujoulut 2019 juhlitaan aivan joulun kynnyksellä torstaina 19.12. ravintola Bricksissä! Livemusiikista vastaamassa sekä pikkujoulufiilistä mukana nostattamassa ihana Costee!

Liput myynnissä Kideapp.fi (3 €/jäsen, 5€/ei-jäsen). Bricksissä on paikkoja rajallisesti joten lunasta lippusi ajoissa! Haalarimerkit nopeimmille ennakkolippua vastaan tapahtuman ovelta! Saavuitpa sitten pikkumustassa, tonttupuvussa tai haalareissa paikalle, kaikki ovat sallittuja!

2. Lähde tekemään avointa perhekerhoa

Tamko, Tampereen sosionomiopiskelijat SOPU ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto etsivät käytännön tekijöitä keväällä 2020 toteutettavaan opiskelijaperheille suunnattuun avoimeen perhekerhoon. Toivomme mukaan useampaa opiskelijaa, joiden vastuulla on toiminnan suunnittelu ja käytännön toteutus. Perhekerhon kokoontumispaikka on Laivapuiston perhetalo, muut yksityiskohdat on sovittavissa. Toiminnan hyväksilukemisesta tai opinnollistamisesta kannattaa kysyä lisää omalta koulutuspäälliköltä! Lisäkysymykset ja ilmoittautumiset osoitteeseen sopo(at)tamko.fi.

Ilmoittaudu mukaan yksin tai yhdessä 12.12.2019 mennessä!

3. Haetaan opiskelijoita TAMKin koulutusten neuvottelukuntiin!

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin. Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon. Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia 2019-2020, tällä hetkellä teemme täydennyshakua seuraaviin neuvottelukuntiin vuodelle 2020:

 • Bioanalyytikkokoulutuksen neuvottelukunta
 • Hyvinvointiteknologia, YAMK neuvottelukunta
 • Sähköalan neuvottelukunta
 • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (LVI)
 • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (STATE)
 • Terveysalan ylempien amk-tutkintojen neuvottelukunta

Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

4. Portti työelämään 21. – 23.1.2020

Portti työelämään -rekrytointimessut tulevat jälleen! Tapahtuma järjestetään TAMKin pääkampuksella 21. – 23.1.2020 kello 10 – 14. Paikalla on yli 80 organisaatiota: Tule nappaamaan itsellesi työ-, harjoittelu- tai opparipaikka!

Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen, ja sen tarkoituksena on luoda matalankynnyksen kohtaamispaikka TAMKin opiskelijoille ja eri organisaatioiden edustajille. Tapahtumapäiviä on jaoteltu eri alojen mukaisesti, mutta kannattaa vilkuilla esillelaittajien tarjontaa kokonaisuudessaan, ja saapua paikalle sinua kiinnostavien yritysten ständipäivinä.

Löydät listauksen esittelijöistä Facebook-tapahtumasta, Portti työelämään -nettisivuilta sekä joulukuussa julkaistavasta messukatalogista. Tsekkaa sinua kiinnostavat yritykset ja nappaa CV:si messiin!

Eikö CV ole vielä reilassa? Ei hätää, voit tulla hiomaan sen kuntoon työnhakua varten TAMKin työelämäpalveluiden CV-pisteelle Campusravitaa vastapäätä olevaan lämpiöön. Mikäli haluat, että CV:si tarkastetaan etukäteen, lähetä se TAMKin työelämäpalveluille 6.1. – 17.1.2020 välisenä aikana careerservices.tamk(at)tuni.fi, ja viestin aiheeksi ”Portti CV”.

Paikalla on lisäksi ammattivalokuvaaja, jonka luona voit käydä otattamassa edustavan valokuvan itsestäsi CV:hen. Tule samalla tutustumaan TAMKin alumnitoimintaan.

 

5. Solun aukioloajat joulukuussa

Tamkon toimisto Solu on poikkeuksellisesti suljettu perjantaina 13.12. uuden hallituksen perehdytyksen vuoksi. Olemme avoinna 20.12. saakka normaalisti. Joulun aikaan 23.12. – 1.1. toimistomme on suljettu. Solu palvelee jälleen 2.1.2020 lähtien normaalein aukioloajoin kello 9 – 16. Lisätietoja toimisto(at)tamko.fi.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

6. Kirjastojärjestelmä uudistuu – toimi ajoissa kirjastoasioinnissasi!

Kirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina 14.12.- 6.1.2020 ja painettuihin aineistoihin liittyvät asiakastoiminnot verkossa poissa käytöstä järjestelmävaihdoksen aikana 14.12.2019 – 2.1.2020. Tämä tarkoittaa sitä ettet voi uusia, lainata, tehdä varauksia tai maksaa maksujasi tällä välillä. Hoida nyt siis ajoissa kuntoon kaikki kirjastoasiointisi ensi vuotta varten!

Lisäksi kirjaston verkkomaksumahdollisuus tulee olemaan poissa käytöstä alkuvuodesta 2020, joten nyt kannattaa hoitaa myös kaikkien kirjastojen maksut pois ennen katkosta. Uusi kirjastojärjestelmä avataan verkossa 2.1.2020 ja kirjastojen toimipisteet avautuvat normaalein palveluajoin 7.1.2020.

Lisätietoja muutoksesta kirjaston nettisivuilla. 

7. Tolun vakiovuoro 10.12.

Tervetuloa Tolun tämän vuoden viimeiselle vakiovuorolle tiistaina 10.12. klo 17 – 19 TAMKin liikuntasaliin! Tällä kertaa vuorossa on toivelaji, eli laji/lajit päätetään vuoron alussa.

TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

8. Syntaksin pikkujouluteemainen lautapeli-ilta 11.12.

Keskiviikkona 11.12. Syntaksi järjestää vuoden viimeisen lautapeli-illan! Joulukuun kunniaksi teemana on pikkujoulut ja tarjolla tulee olemaan ainakin pipareita. Lautapeli-ilta järjestetään tikolossa (luokka C4-04b), eli tietojenkäsittelijöiden omassa ”olohuoneessa” klo. 17 – 21.30. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan ja pelaamaan yhdessä lautapelejä!

9. Campusravitan joulun aukioloajat

Campusravita on avoinna ennen joulua 16. – 20. joulukuuta kello 7.45 – 16.00. Ravintola on suljettu 21. joulukuuta – 1. tammikuuta. Ravintola on jälleen avoinna uuden vuoden jälkeen 2. – 3. tammikuuta kello 7.45 – 15.00, ja suljettu loppiaisen aikaan 4. – 6. tammikuuta. Ravintola on avoinna normaalisti 7. tammikuuta lähtien (kello 7.45 – 19.00).

Muita aukioloaikoja:
– Grilli ja puoli Q suljettuna 4. joulukuuta – 6. tammikuuta
– Campuscafe suljettu 16. joulukuuta – 6. tammikuuta (Delicafe avoinna Campusravitan aukioloaikojen mukaisesti)
– Deli Salaatti suljettu 19. joulukuuta – 6. tammikuuta
– Campusshop suljettu 20. joulukuuta – 6. tammikuuta

10. Jouluspin Kaupissa 14.12.

Tervetuloa SportUnin järjestämään Jouluspin-tapahtumaan lauantaina 14.12.2019 kello 10-11. Spinning-tunti pidetään SportUni Kaupin kampuksen ryhmäliikuntasalissa. Tunnilla soitetaan joulumusiikkia ja tonttulakit on toivottuja. Tunnin jälkeen on mahdollisuus osallistua joulusaunaan, eli sauna on poikkeuksellisesti päällä klo 11 eteenpäin.

11. SportUnin joulunajan aukioloajat

SportUni Kauppi

23.12. Suljettu
24.12 Suljettu
25.12 Suljettu
26.12 Suljettu
31.12. Avoinna 6-15
1.1.2020 Avoinna 12-18
2.1. Avoinna 6-21
3.1. Avoinna 6-21
6.1. Avoinna 12-18

Muiden toimipisteiden aukioloajat löydät täältä.

12. Avainlipun arvoista pankki- ja vakuutuspalvelua

Valitsemme kotimaista ja lähellä tuotettua ruokakaupassa, vastuullista tuotantoa vaateliikkeessä – tiesithän, että voit valita myös avainlipun arvoista, kotimaista ja vastuullista pankki- ja vakuutuspalvelua? Vastuullisuus on tiivis osa OP:n liiketoimintaa ja strategiaa, oikeita konkreettisia tekoja. Kuluneena vuonna OP Tampere on opettanut taloustaitoja lapsille ja nuorille, opastanut ikäihmisiä sähköisten palveluiden käyttämisessä, lahjoittanut yhdistyksille kesätyöpalkkoja nuorten työllistämiseksi ja rahaa paikalliseen hyväntekeväisyyteen monipuolisesti lasten, mielenterveystyön ja luonnon hyväksi, tukenut kulttuuria ja junioriurheilua sekä tehnyt työajalla vapaaehtoistyötä.

Kolahtiko arvoihisi? Tervetuloa asiakkaaksemme! Omistaja-asiakkaanamme nostat opintolainan ilman toimitusmaksua, ja uutta omistaja-asiakasta muistamme myös 30 kampuskahvilla. Lue lisää tästä. 

13. Gaude! – Tampereen Yliopiston Laulajien joulukonsertit 12.12. ja 14.12.2019

Tampereen Yliopiston Laulajat konsertoi joulun aikaan Finlaysonin kirkossa torstaina 12.12. klo 19 ja Viinikan kirkossa lauantaina 14.12. klo 19. Kuoroa johtaa musiikin maisteri ja kuoron taiteellinen johtaja Päivi Liimola.

Tampereen Yliopiston Laulajien (TYL) perinteisessä Gaude! -joulukonsertissa kuullaan tunnelmallista joulunajan musiikkia. Luvassa on rauhallista ja herkkää tunnelmointia, ja illan aikana kuoro esittää esimerkiksi Morten Lauridsenin ja Eric Whitacren kuorosävellyksiä. Konsertissa kuullaan myös suomalaisia joululauluja mm. Jean Sibeliukselta ja Oskar Merikannolta. Oman sävynsä konserttiin tuovat kuorolaisten muodostamat lauluyhtyeet, jotka esittävät jouluista musiikkia pienemmillä kokoonpanoilla.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Käsiohjelmia voi ostaa ovelta ennen konserttia hintaan 15/12 euroa. Konserttipaikkojen osoitteet ovat Finlaysonin kirkko, Puuvillatehtaankatu 2 (torstai 12.12. klo 19) ja Viinikan kirkko, Kaartotie 1 (lauantai 14.12. klo 19). Molempiin kirkkoihin on esteetön pääsy.

14. Teekkarikuoro – Jouluun hiljaiseen 17.12.

Teekkarikuoro konsertoi joulun alla jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan Aleksanterin kirkossa Jouluun hiljaiseen -konsertissa tiistaina 17.12.2019 kello 19. Jouluisessa ohjelmistossa kuullaan niin rakastetuimpia perinteisiä joululauluja kuin modernimpaa kuoromusiikkia. Teekkarikuoroa johtaa Johanna Lantto.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelmamaksu on 15/10 euroa (työssäkäyvät/muut). Konserttiin voi ostaa lippuja ennakkoon kuorolaisilta, Paulan tiskiltä Tampereen yliopiston Hervannan kampukselta ja Tiketti.fi:stä. Ennakkoliput vaihdetaan ovella käsiohjelmaan. Käsiohjelmia on saatavana myös konsertti-iltana ovelta käteismaksua vastaan. Lisätietoa Facebook-tapahtumassa.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

15. Tamko’s office opening hours in December

Tamko’s office is exceptionally closed on Friday, 13 December due to Board’s briefing. We’re open normally ’till 20 December. During the Christmas time we’re closed from 23 December to 1 January 2020. We’re open again on 2 January 2020 with normal opening hours (Mon – Fri 9am – 4pm).

 

16. Tamko’s Christmas Party 19 December

Tamko’s Christmas party 2019 will be held on Thursday, 19th of December in Bricks. Pikkujoulut (little Christmas in Finnish) is an annual non-formal pre-Christmas party.

Get your ticket from Kideapp.fi (3€/member, 5€/non-member). With the pre-sale ticket you will also get a Tamkos little christmas overall patch. Tamko’s little elves will give a Christmas present to one lucky participant who arrives before midnight with a pre-sale ticket! You can trade your pre-ticket for overall patch at Bricks (NB! limited amount of overall patches). There is no dress code so overalls are acceptable!

17. Portti työelämään – Gateway to Work-life 21 – 23 January 2020

Portti työelämään recruiting event comes again! The event is held at TAMK main campus lobby area on 21 – 23 January 2020 at 10am – 2pm. Welcome to fetch a work, trainee or thesis place!

The event is free for TAMK students and aims to create a low-threshold meeting place for students and representatives of different organizations. Event days are themed according to different fields of study but you should keep an eye on all event days and find the organizations which are the most interesting to you.

There’s a wide range of organizations attending to Portti työelämään and you can find the full listing of them from Portti työelämään website, Facebook event and later from the event catalogue. Check out the most interesting organizations from the listing and bring your CV with you.

In need of a CV prepping? No worries, you can get your CV checked at TAMK working life services’ CV stand in the event. There’s also an opportunity to have your photo taken by a professional photographer in a CV photo booth.

18. The Library System changes – do your Library business in time!

All of the library’s units are closed (14.12.12.-6.1.2020) and print-related customer functions online are disabled during the system change 14.12.2019 – 2.1.2020. This means that you will not be able to renew, lend, make reservations or pay your payments during the downtime. So, get all your library services up and running in time for next year!

The library’s online payment option will also be inactive in early 2020, so now it’s a good idea to take care of all libraries’ payments before the outage. The new library system will be opened online on 2.1.2020 and the library units will open with normal service hours on 7.1.2020.

More info about the change on library’s website.

19. Campusravita restaurant’s opening hours during Christmas time

Campusravita restaurant is open before Christmas on 16 – 20 December at 7.45am – 4pm. The restaurant is closed on 21 December – 1 January. Open again on 2 – 3 January at 7.45am – 3pm and closed for Epiphany time on 4 – 6 January. From Tuesday 7 January 2020 onwards Campusravita is open again as usual (7.45am – 7pm).

Other info
– Grill and Half Q (vegetarian section) is closed on 4 December – 6 January
– Campuscafe is closed 16 December – 6 January (Delicafe open within Campusravita’s opening hours)
– Deli Salad Line closed 19 December – 6 January
– Campusshop closed 20 December – 6 January

 

20. Tolu’s weekly sports shift 10 December

Tolu organizes a 2-hour drop-in sports shift every Tuesday from 5PM – 7PM at TAMK’s sports hall. We’ll play a different sport each week and on next time it’s going to be the sport you wish!

All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don’t need a SportUni membership in order to attend, just say to customer service desk that you’re coming to Tolu’s sport shift.

21. SportUni’s opening hours during Christmas

SportUni’s Kauppi campus sport center is open during the Christmas holidays as follows:

 • 23 – 26 December closed
 • 31 January open from 6am to 3pm.
 • 1 January open from noon to 6pm.
 • 2 – 3 January open from 6am to 9pm.
 • 6 January open from noon to 6pm.

Check out other sport centers opening hours from SportUni’s website.

22. Teekkari choir – Jouluun hiljaiseen 17 December

Teekkarikuoro will give a traditional Christmas concert, Jouluun hiljaiseen, at Alexander church. Come and enjoy the concert filled with beloved Christmas songs and more modern choir music on Tuesday 17th of December at 7 pm. Teekkarikuoro is conducted by Johanna Lantto.

Free admission. There is an optional charge of 15/10 euros (working/others) for the program. You can buy a ticket in advance from the choir members, Paula’s desk at Tampere University Hervanta Campus or Tiketti.fi, and your ticket will be exchanged for the program at the door. You can also purchase the program by cash at the entrance. More info in Facebook event.

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics