YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 9/2015

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
01. Valtuuston kokous 2/2015 
02. Solun aukiolomuutos tällä viikolla (vko 9)
03. Kehitys- ja koulutuspalveluiden kysely Tamkon jäsenille

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
04. Suksi v*ttuun 2015
05. Tolun Talviliikuntaviikko
06. Nuori, yritykset janoavat ideoitasi!
07. Tarkan ekskursio Helsinkiin
08. Vastuullinen esimies-tapahtuma 3.3.
09. Ilmaisia lounaita – onko niitä?
10. Office-ohjelmisto veloituksetta opiskelijoille ja henkilökunnan kotikoneille
11. Opiskelijoiden SM-frisbeegolf 2015
12. PIRATE ry:n haalarimerkkiskaba
13. PIMPLA med TIRO
14. Back to koulu -pulkkarallitapahtuma 3.3.
 
English Summary
15. Changes in Tamko's office hours between 23.2.-27.2.
16. Students' Union Tamko's council meeting 2/2015
17. TAMK Ambassadors
18. Suksi v*ttuun 2015
19. Tolu's Winter sports week
20. Office software free of charge to students’ and staff’s home computers
21. The Finnish Student Championship disc golf tournament 2015
22. PIMPLA med TIRO
23. Back to school -sled ride event 3.3.
 
******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

01. Valtuuston kokous 2/2015 

Tämän vuoden valtuuston toisessa kokouksessa käsiteltiin muun muassa seuraavia asioita:
-Hallituksen kuulumiset
-Eniten hallituksen jäseniä työllistää Tampere3 prosessi
-Tuutorikoulutukset alkaneet
-Campusravitan edustajan vierailu kokouksessa

Campusravitan toimitusjohtaja Risto Masonen vieraili kokouksessa kertomassa muun muassa seuraavista asioista: Henkilöstölinja, aamupala puoli Q:n uudistuminen. Henkilöstölinja on Campusravitalla koettu hyödyllyiseksi toimintansa kannalta ja sitä tullaan jatkamaan. Aamupala tulee jatkumaan, puoli Q:n uudistus on helpottanut muiden linjojen jonotilannetta. Valtuustolta annettiin palautetta ja ehdotuksia Campusravitan suuntaan mm. kotiruokamaisempaa lounasta tarjolle. Keskusteltiin että olisiko mahdollista porrastaa ruokailua. Porrastuksella saataisin pienennettyä jonoja.

Valtuusto oli kutsunut myös ainejärjestöjen puheenjohtajat tai heidän sijaisensa kertomaan kuulumisiaan sekä suunnitelmiaan. Vain Happo ry:stä ei saatu edustajaa paikalle. Ainejärjestöjet tulevat tänä vuonna keskittymään edunvalvontaan sekä suurempien ja pienempien tapahtumien järjestämiseen omille jäsenilleen sekä muille opiskelijoille.

Kokouksessa valittiin henkilökohtaiset varajäsenet opintotukilaitakunnan opiskelijajäsenille. Linda Jalosen varajäseneksi valittiin Verna Rantala ja Emmi Hyvärisen varajäseneksi Essi Ihalainen.

Hallituksen varapuheenjohtaja Ilona Uusitalo esitteli opiskelijakunnan suunnitelman liittyen eduskuntavaaleihin. TAMKille saatiin ennakkoäänestyspiste ajankohdalle 13.4.2015-14.4.2015. Piste on avoinna kello 8.00-20.00 kyseisinä päivinä. TAMKilla järjestetään myös vaalipaneeli sekä vaalitori 31.3. Tori tapahtuu pääaulassa, jossa eduskuntavaaliehdokkaat ovat tavattavissa ja jututettavissa. Paneelin paikka varmistuu piakkoin.

Valtuustolle käytiin läpi Tampere3-prosessin tämän hetkinen tilanne. Koulutusalakohtaiset tutkintorakennetyöryhmät ovat saaneet opiskelijaedustajat. Ensimmäiset selvitystyöt valmistuvat loppukeväästä. Näiden pohjalta aletaan työstämään jatkoa. Konkreettisia toimia ei näillä näkymin ole tulossa ennen vuotta 2020.

Valtuustolle kerrottiin myös että, TAMKissa ollaan siirtymässä Bring your own devices-menetelmään. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelijoilla tarvitsee olla entistä enemmän omia laitteita koulussa mukana, sillä koulun yleisiä ATK-tiloja tullaan tulevaisuudessa vähentämään.

Jäikö joku asia mietityttämään tai tuliko kysyttävää mieleen? Ota yhteyttä valtuuston puheenjohtajaan Linda Jaloseen (valtuusto.pj@tamko.fi) tai varapuheenjohtajaan Jussi Alankoon (valtuusto.vpj@tamko.fi)

Kaikki valtuuston kokoukset ovat avoimia Tamkon jäsenille, joten tervetuloa paikan päälle kuulemaan ja keskustelemaan asioista valtuutettujen kanssa.

02. Solun aukiolomuutos tällä viikolla (vko 9)

Tamkon toimisto, Solu, on auki tällä viikolla (vko 9) klo 10-14. Huomioithan poikkeuksen aukiolossa asioidessasi. Ensi viikolla palaamme normaaliin aukioloon. Tervetuloa!

03. Kehitys- ja koulutuspalveluiden kysely Tamkon jäsenille

Vastaa kyselyyn ja auta TAMKia kehittämään toimintaansa, vastaajien kesken arvotaan Verkkokauppa.comin 100 € lahjakortti! 

TAMKin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa suunnitellaan uutta opintomallia, josta kaipaamme mielipiteitä. Lisätietoa ja linkki intratiedotteessa:

https://intra.tamk.fi/fi/group/tamk-intra/ajankohtaista?p_p_id=eduixanno...

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

04. Suksi v*ttuun 2015

Bubiklubi järjestää talven viileimmän talvitapahtuman Tampereella Nalkalan alueella torstaina 12. maaliskuuta! Lähtörasti löytyy Yöbaari Kaijakasta, jossa paljastetaan bubiklubihenkisen talvirastiradan supersalainen sijainti. 

Lähtörasti aukeaa klo 16.00, rastirata suljetaan kello 21.00 ja koko tapahtuma päättyy Kaijakkaan huikeisiin loppupirskeisiin, jotka jatkuu aina tappiin asti! Parhaiten suksineille on luvassa huikeita palkintoja vielä saman illan aikana!

Tapahtuma kustantaa 5€/henkilö (sis. mahtavan haalarimerkin!.) Tapahtumaan osallistutaan joukkueittain (max. 5 henkilöä/joukkue).

Ilmoittautuminen tapahtumaan (huom joukkueittain!) joko ennakkoon Solulla (Tamkon toimisto) tai Yöbaari Kaijakassa 12.3. klo 16 alkaen.

www.facebook.com/events/1382207732092971

05. Tolun Talviliikuntaviikko

Täältä se taas tulee, nimittäin talviliikuntaviikko mallia 2015. Vaikka ollaankin jo maaliskuun puolella niin silti meininkiä riittää. Luvassa siis lajiesittelyjä ja kokeiluja, rasteja ja häppeninkiä.

Tolu järjestää tänäkin vuonna perinteisen Talviliikuntaviikon.

Tietoja päivitellään tässä, kun asiat varmistuvat.

Tiistai 3.3.
Ainejärjestöjen ja kerhojen pitämiä rasteja pitkin päivää ympäri Tamperetta!

Keskiviikko 4.3.
TAMKin B-aulassa klo 10-14 erilaisia liikunnanedustajia ständäämässä, joten tässä on oiva mahdollisuus sinulle tulla tutustumaan erilaisiin liikuntamahdollisuuksiin ja lajeihin Tampereen alueella!

Torstai 5.3.
Lisätietoja tulossa!

06. Nuori, yritykset janoavat ideoitasi!

Mikäli sinulla on innostusta, luovuutta ja uuden sukupolven digitaalisia ideoita niin tämä kilpailu on sivua varten. Lue lisää Inspired in Finland –hankkeesta, jossa myös OP on mukana. Voit osallistua yksin tai useammankin opiskelijan tiimillä. Voittaja palkitaan palkallisella trainee-ohjelmalla ja 3000 euron rahapalkinnolla. Kilpailun ensimmäinen vaihe on käynnissä 
14.1.-27.2. välisen ajan.

http://taloudessa.fi/2015/01/28/nuori-yritykset-janoavat-ideoitasi/

07. Tarkan ekskursio Helsinkiin

Tampereen rakennusarkkitehtien kerho Tarkka järjestää ekskursion Hyvinkään kautta Helsinkiin maaliskuun 3. päivä. Käymme tutustumassa Hyvinkään ja Temppeliaukion kirkkoihin sekä Kaisa-Taloon. 

Lipun hintaan sisältyy: Bussikuljetus TAMK-Hyvinkää-Helsinki-TAMK, ruokailu, ohjatut opastukset kaikissa kolmessa kohteessa sekä ekskursio-opas

Ei-jäsenen lipun hinta on 15€, eli ei ole tapahtuma hinnalla pilattu! Paikkoja rajoitetusti!

Voit varata lippusi ekskursiolle laittamalla sähköpostitse viestiä Anna-Riikka Manniselle (anna-riikka.manninen@eng.tamk.fi)

Lähde sinäkin mukaan Tarkan Helsingin ekskursiolle!

08. Vastuullinen esimies-tapahtuma 3.3.

Palveluliiketoiminnan ensimmäisen vuoden opiskelijat järjestävät Y-kampuksella 3.3 Vastuullinen esimies-tapahtuman kello 12-14. Ohjelmassa erilaisia kiinnostavia työpajoja sekä kilpailuja. Tapahtuma sopii kaikkien alojen opiskelijoille. Tule paikalle testaamaan olisitko sinä hyvä esimies!

09. Ilmaisia lounaita – onko niitä?

On! Keskitä pankki- ja vakuutusasiointisi OP Tampereeseen ja nauti lounaita omassa opiskelijaravintolassasi 80 euron lahjakortilla! Lahjakortin lunastat opiskelijahintaisiksi lounaiksi 31.5.2015 asti TAMK:n Dot- ja Live-ravintoloissa.

Uudet edut bongaat: www.facebook.com/optampere

10. Office-ohjelmisto veloituksetta opiskelijoille ja henkilökunnan kotikoneille

Saat veloituksetta käyttöösi Microsoftin Office Pro Plus -ohjelmiston viidelle laitteellesi. Ohjelman asentaminen omalle laitteelle on helppoa suoraan Microsoftin pilvipalvelusta, jonne voit kirjautua TAMKin sähköpostiosoitteella ja salasanalla milloin haluat ja mistä haluat. Seuraa Intran ja Tamko-Topicsin linkkejä asennuspaikkaan ja ohjeisiin.
 
Henkilökohtaiseen käyttöösi varattuja lisenssejä ei kannata kuluttaa työkoneen Officen päivittämiseen. TAMKin työasemien Officet päivitetään maaliskuusta alkaen 2013 versioon osana Office 365 -projektia.
 
Jos ajaudut asennuksen kanssa ongelmiin, poikkea työpajalle perjantaina 20.2. tai 6.3. klo 12 - 15 Pääkampuksen juhlasalin lämpiöön. Ratkotaan ongelmia yhdessä!
 
Tarkemmat asennusohjeet löydät Intran IT-ohjeista https://intra.tamk.fi/fi/web/it-ohjeet/office-proplus

Lisätietoja:
helpdesk@tamk.fi
B1-44, Kuntokatu 3
03 245 2000
Ma-to klo 8.00 – 18.00 ja pe 8.00 – 15.00

Opetuksen loma-aikoina päivystämme klo 8.00 – 15.00

11. Opiskelijoiden SM-frisbeegolf 2015

Frisbeegolfin opiskelijoiden SM-kisat järjestetään tänä vuonna Siekkilän frisbeegolfpuistossa Mikkelissä. Kisat järjestetään kaksipäiväisenä kolmen kierroksen kisana 9.-10.5. Kisoihin voi osallistua opiskelija, joka on Opiskelijoiden Liikuntaliiton jäsenjärjestönä toimivan opiskelijakunnan tai ylioppilaskunnan jäsen. Kilpasarjoissa kilpaillaan opiskelijoiden Suomen mestaruuksista. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi lisenssiä vaan kilpailuun on avoin pääsy. Kisoissa noudatetaan frisbeegolfin virallisia sääntöjä. 

Katso lisää: www.facebook.com/events/1534770446777961

12. PIRATE ry:n haalarimerkkiskaba

Nyt on tilaisuutesi suunnitella terveysaloille oma haalarimerkki: olit sitten sairaanhoitaja, bioanalyytikko, insinööri, tradenomi, sosionomi tai minkä tahansa alan opiskelija TAMKissa voit ottaa osaa kilpailuun omalla mielikuvituksellisella panoksellasi! 

Osallistua voi enintään viiden hengen joukkueissa.

Kuten aina, parhaille on luvassa myös palkinto. Aikaa on helmikuun loppuun asti, lähetäthän kilpailuehdotuksesi osoitteeseen hallitus(at)pirateopy.net

13. PIMPLA med TIRO

Lauantaina 14.3. on aika selvittää kenet kruunataan vuoden pilkkimestariksi nässyllä. Tapahtumaa on koko päiväksi ja jos ei pilkkiminen nappaa niin tarjolla on roppakaupalla muutakin tekemistä erilaisten urheilulajien muodossa ja tottakai ILMAISEKSI!

Itse tapahtuma polkaistaan käyntiin klo 11.00 ja taistelu pilkkimestaruudesta aloitetaan kellon lyödessä 12.00. Jokaisella kilpailijalla on tästä hetkestä tasan 3 tuntia aikaa kiskoa niin paljon siikoja kuin sielu ja siima antaa myöden.

Osallistuminen pilkkiskabaan onnistuu pilkkipassilla jonka hinta on naurettavat 5 euroa.  Pilkkipassit ovat myynnissä Tamkon toimistolla Solulla, ständeillä ja paikan päällä.

Kukapa tulisi pilkkimään näinkin naurettavaan hintaan ilman palkintoja? Siksipä lyömmekin punnituksen jälkeen kolmelle parhaalle seuraavanlaiset vetimet reppuun aplodien saattelemana:

1. Samsung Galaxy S5 mini -älypuhelin
2. Gigantin lahjakortti (70€)
3. S-ryhmän lahjakortti (50€)

Lisätiedot tapahtumasta ja muusta ohjelmasta löydät Facebook eventistä: www.facebook.com/events/440156499475011

14. Back to koulu -pulkkarallitapahtuma 3.3.

TIRO, TTO ja PIRATE järjestävät osana Tolu ry:n Talviliikuntaviikkoa massiivisen pulkkatapahtuman tiistaina 3.3. (16:00-20:00). Tapahtuma sijoittuu Tampereen ehdottomasti parhaalle pulkkamäelle Hervannan vanhalle kaatikselle!

Rakenna laskuväline yksin tai kavereiden kanssa (max. 8 osallistujaa) ja osallistu huikeaan pulkkakisaan, jossa tyylikkäin, parhaiten laskeva ja innovatiivisin pulkka palkitaan! Laskuväline pitää olla näytillä ja laskuvalmiina Klo 19:00.

Paikan päällä saatte kavereiden kanssa skaboilla max. 8 hlö tiimeissä pienemmissä kilpailuissa muita vastaan. Skaboista voittajille jaetaan pienempiä palkintoja!

Paikalla on tarjolla ilmaista tarjoilua makkaran ja kuuman juoman merkeissä.

Tapahtuma järjestetään Hervannan vanhalla kaatiksella Näyttelijänpuistossa. Kulku tänne on todella helppoa:
-Bussi numero 3 saapuu aivan viereen Näyttelijänkadulle.
-Bussit 13,20 ja 24 saapuvat lähelle Näyttelijänpuistoa, josta ei ole kuin pieni kävelymatka paikalle.

Jos ei halua tulla kilpailemaan, ei kannata silti missata tätä ainutlaatuista pulkkatapahtumaa! Kaikkihan on vanhoista ajoista jäänyt haikailemaan, että koska pääsisi taas pulkkamäkeen!

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

15. Changes in Tamko's office hours between 23.2.-27.2.

Tamko's office is open 10-14 between 23.2. and 27.2. Welcome!

16. Students' Union Tamko's council meeting 2/2015

The following matters were dealt with at the second meeting of the current council: 
- News of the board: Tampere3 process employs most members of the board, tutor trainings have begun, Campusravita's representative visited at the meeting.

Campusravita's managing director Risto Masonen visited the meeting to tell about the following matters: Staff line, breakfast,  reviving of 1/2  Q. The users of the staff line have experienced it to be useful and the staff line will be continued. The breakfast will continue, the reform of 1/2Q has eased the queue situation of other lines.
-The council gave feedback and propositions to the representative, among others, a more homefood kind lunch.
-it was discussed if it would be possible to create a timetable to eating times. With the timetable the queues could be reduced since all the students wouldn't be there at the same time. 

- The council also invited chairpersons of associations to tell about their plans for this year. Only from Happo Ry there weren't a representative present. This year associations will concentrate on educational affairs and to  arrange bigger and smaller events to their own members and other students. 
- The personal substitutes were chosen to the student member of the study grant council. Essi Ihalainen was chosen as a substitute for  Emmi Hyvärinen and Verna Rantala as a substitute for Linda Jalonen.
- The vice chairperson of the board presented Tamko's plan regarding the general elections this spring. At TAMK you can vote in advance at 13.04.2015-14.04.2015 from 8am to 8pm. There will also be an election panel on 31st of March.
- The current situation of the Tampere3 process was presented to the council.
- The council was informed  that TAMK will start to apply Bring your own devices -policy. It means that the students have to have more devices of their own than before since the amount of computer classrooms will be reduced in the future. 

17. TAMK Ambassadors

We will train TAMK students who have already received Tamko International Tutor training before on this pilot programme to become TAMK Ambassadors.

TAMK Ambassador is as student who guides international visitors around TAMK campus and tells them about the students experience of TAMK. TAMK Ambassador also participates in the events, international weeks, group visits to TAMK or helps arranging international events, days, meetings.

TAMK Ambassador explains to the visitors what is best in TAMK, how it differs from some other forms of education, what it is really like to study here,and helps them find their way in Tampere as well, promoting the events in Tampere.

To be a TAMK Ambassador: You have to be friendly, helpful and dependable.

What do you get:
•    A cool TAMK Ambassador hoodie
•    TAMK Ambassador Certificate (work certificate)
•    New contacts and experiences

NOTE! If you are missing part of your International Tutor credits, you can make up a part of it with TAMK Ambassador Tours.
Time: 17.00 – 20.00
Place:  E1-06

MORE INFORMATION AND HOW TO ENROL
Enrolment form will be published soon: meanwhile you can enroll to incoming.students@tamk.fi or to international@tamko.fi. by stating your name, email address, phone number and what is your International Tutor situation.

More information:
Krista Merikoski: krista.merikoski@tamk.fi
Anu Laine: tamkrekry@tamk.fi
Ursula Helsky-Lehtola: ursula.helsky-lehtola@tamk.fi

18. Suksi v*ttuun 2015

Now it's a good opportunity to have real fun on wintertime. Bubiklubi is hosting Winter Jamboree at Nalkala area. Gather together team with max 5 friends and come! There's checkpoints where you can have some fun with your pals. With the ticket you get a suprise gift, access pass to checkpoint journey! Event starts at Yöbaari Kaijakka at 4pm. You can join in at Tamko office or at Yöbaari Kaijakka. Wear something warm because checkpoints are outside. Tickets 5€.

www.facebook.com/events/1382207732092971

19. Tolu's Winter sports week

Winter sports week is here again! There will be information about different kind of sports and also chances to try some of them out!

Tolu will organize this year the traditional Winter Sports Week.

Some information will be updated soon!

Tuesday 3.3.
Student organizations and clubs are going to keep different types of checkpoints around the city.

Wednesday 4.3.
Different kind of sports agents are introduce sports in the B lobby at o'clock 10-14. This is an amazing chance to explore a variety of sports facilities in Tampere.

Thursday 5.3.
More information is coming soon!

20. Office software free of charge to students’ and staff’s home computer

You can install Microsoft OfficeProPlus software free of charge to five devices. The installation from the Microsoft cloud service is easy. You can log in there with your TAMK email address and password when and where you want. Please follow the intranet and Tamko Topics links to the installation site and guidelines.

It is not worth using the personal use licences to upgrade your software at workplace. TAMK workstations will be upgraded from March with the 2013 Office version as part of the Office 365 project.

Follow this link to more detailed installation instructions in the Intranet  https://intra.tamk.fi/fi/web/it-ohjeet/office-proplus

More info:
helpdesk@tamk.fi
B1-44, Kuntokatu 3
03 245 2000
Mon-Thu 8.00 – 18.00 and Fri 8.00 – 15.00
Teaching vacation times  8.00 – 15.00
 
If facing any problems with the installation, pop in to our workshop in main Auditorium’s lobby (B0)on Friday 20 February or 6 March at 12-15. Let’s solve the problems together.

21. The Finnish Student Championship disc golf tournament 2015

The Finnish Student Championship disc golf tournament will be held at the Siekkilä disc golf park in Mikkeli on the 9th and 10th of May 2015. The tournament will consist of three rounds of disc golf; two on Saturday and the final round on Sunday morning. Participants must be members of the Finnish Student Sports Federation (FSSF) and students in a Finnish university or university of applied sciences. To be a member of FSSF a student has to be member of their student union. At the moment student unions of University of the arts, University of Oulu and Lappeenranta University of technology are not members of the FSSF so students of these three universities can not participate. The tournament is open to everyone and students don't need a PDGA licence or anything similar. The official rules of disc golf will be followed in the tournament.

See more at: www.facebook.com/events/1534770446777961

22. PIMPLA med TIRO

PIMPLA med TIRO Now might be your only chance to take part in the most spectacular ice fishing event of all time! Tampere Engineering Student Association TIRO arranges a student-friendly contest to determine the ice fishing master of Tampere on Saturday 14th of March. If you’re not into ice fishing, don’t worry! We have a lot of other activities for you to participate in and all this is FOR FREE! The event itself starts at 11 a.m. and the ice fishing competition will begin at 12 p.m. From this moment on every competitor will have 3 hours to catch as many fish as possible. To participate to the ice fishing competition all you have to do is purchase a fishing ticket for only 5 euros. Fishing tickets will be sold at Tamko office (Solu), on stands and on the spot.

What would be a competition without prizes, right? The top 3 fishers will be awarded with the following magnificent prizes:

1. Samsung Galaxy S5 mini smartphone

2. Gift card for Gigantti electronics (worth 70€)

3. Gift card for S-group markets (worth 50€)

More information from the Facebook event: www.facebook.com/events/440156499475011

23. Back to school -sled ride event 3.3.

TIRO, TTO and PIRATE will organise a massive sled ride event as a part of the Tolu ry Winter sports week on tuesday 3.3. (16:00-20:00). The happening will take place at definitely the best Tampere’s sledding hill there is, Hervanta’s old landfill.

Build your own sled alone or with friends (max. 8 paticipants) and take part in the wild sled race, where the most swanky, best sliding and innovative sled is awarded! The sled has to be on display and ready to slide at 19:00.

On the event spot you with your friends can compete with max. 8 teams in smaller games against others. The winner will be granted smaller prices!

There will be served complimentary sausages and hot beverages.

The happening will be held at Hervanta’s old landfill at Näyttelijänpuisto. The way to get there is very easy:
-Bus number 3 comes right around the corner to Näyttelijänkatu.
-Busses 13,20 ja 24 will arrives near Näyttelijänpuisto where there is only a slight walk to get to the place.

If you don’t want to come to race or compete, you still shouldn’t miss this remarkable sledding event. Isn’t everyone been thinking of getting to a sledding hill from the old times 

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics