YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 7/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamkon valtuuston täydennysvaalit 22.2.-8.3.
2. Tamkon väkeä tavattavissa Mediapoliksella 17.2.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
3. Brändää se! - seminaari 15.2.
4. SpringBreak 2016 by Konekerho - 25€ Solun tiskille ja sitten Tallinnaan!"
5. Piraten vuosittainen ekskursio lähestyy
6. Tutkimuskutsu: mielikuvien visualisointi
7. Opinnäytetyön tukipaja
8.  Lähde porukalla katsomaan salibandyn superfinaalia 16.4. - osta liput nyt
09. Kiipeilykerho Tekiilan kiipeilykurssi alkaa 16.2.
10. Tukea opiskelun ja perheen yhteensovittamiseen – Hae mukaan nettiryhmään!
11. Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtuma 2016 - julistekilpailu
12. Remontoituja soluasuntoja Ritakadulla
13. NääsPeksin improkurssi alkaa
14. PISTOT Wild West Saloon
15. Teatterikerho Ääriraja etsii edelleen puvustajia, lavastajia ja valomiehiä!
16. Kosketinsoittaja haussa!
17. Inssikyykkä to 25.2.
18. Pimpla med TIRO la 27.2.

English Summary
19. The supplementary elections of Tamko’s student council 22.2.–8.3.
20. Tamko's staff coming to Mediapolis on 17th of February!
21. Renovated apartments for students!
22. This Tuesday - JadaJada Improv in Hervanta!
23. Pimpla med TIRO 27th February
24. Climbing club Tekiila organises popular beginner's course

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon valtuuston täydennysvaalit 22.2.-8.3.

Ehdolle asettumisen ajankohtaa on jatkettu tiistaille 16.2. klo 16 asti.

Maanantaina 8.2. alkaa ehdokkaaksi asettuminen Tamkon valtuuston täydennysvaaleihin, joissa eniten ääniä saanut opiskelija valitaan Tamkon valtuustoon. Lisäksi vaaleilla valitaan valtuuston varajäsenet. Tamkon valtuuston täydennysvaalit järjestetään silloin, kun niin moni valtuustoon valittu opiskelija nousee hallitukseen, että varajäsenten noustua valtuustoon jää sen koko silti alle 21 valtuutetun.

Täydennysvaalien ehdolleasettumisen ajankohta on ma 8.2. – pe 16.2. klo 16 asti. ja ehdolle voivat asettua Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet. Ehdokaslistoja voi noutaa Tamkon toimistolta, sen voi tulostaa Tamkon nettisivuilta tai täyttää TAMKin intra-lomakkeena (vaatii kirjautumisen). Mikäli täyttää lomakkeen intrassa, ei paperista ehdokaslistaa tarvitse enää täyttää. Täytetty ja allekirjoitettu ehdokaslista toimitetaan joko skannattuna osoitteeseen tomi(at)tamko.fi (kuittauspyynnön kera) tai paperisena opiskelijakunnan toimistolle osoitteeseen:

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Kuntokatu 3, L-rakennus
33520 Tampere

Ehdokkaasta tulee toimittaa painokelpoinen kasvokuva jpg-tiedostona 16.2.2016 kello 16.00 mennessä osoitteeseen tiedottaja(at)tamko.fi. Jos kuvaa ei toimiteta määräaikana, vaalimateriaalissa käytetään opiskelijakorttikuvaa.

Täydennysvaalien äänestys tapahtuu sähköisesti ma 22.2. – ti 8.3. ja tulokset julkaistaan viikolla 10. Lisätietoja voit kysellä osoitteesta valtuustovaalit(at)tamko.fi.

2. Tamkon väkeä tavattavissa Mediapoliksella 17.2.

Opiskelijakuntamme on taas tavattavissa Mediapoliksella tuttuun tapaan kirjastossa! Tule päivittämään opiskelijakorttisi tarra, ostamaan haalarimerkkejä, bilelippuja tai maksamaan UnipoliSport -jäsenyys!

Käteistä et välttämättä tarvitse mukaan, sillä meille käy myös kortti! Jos varsinaisille jäsenpalveluille ei ole tarvetta, tule juttelemaan koulutukseen liittyvistä asioista, tai no, oikeastaan mistä vaan!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

3. Brändää se! - seminaari 15.2.

Liiketalouden toisen vuoden opiskelijaryhmä järjestää 15.2.2016 Brändää Se! -seminaarin. Seminaari järjestetään 15.2.2016 klo 14.15-16 TAMKin Juhlasalissa D1-04. Puhujiksi saapuu: Matti Heikkilä, Nokian Panimon toimitusjohtaja, Marko Suksi, Tampere Chilifestin ja Poppamiehen toimitusjohtaja ja Ari-Veli Starcke, Starcken hallituksen puheenjohtaja. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

4. SpringBreak 2016 by Konekerho - 25€ Solun tiskille ja sitten Tallinnaan!

Konekerho ei valitettavasti pysty mainostamaan Isänmaan Valtakunnallisen Alkoholisensuurin (IVA) vuoksi tätä vuoden KOSTEINTA risteilyä, muuten kuin että ollaan menossa Tallinnaan, ja ei mennä "rantakauppoja" kauemmas keskustaan. Ruumiinkuljetusvälineenämme toimii bussi ja Silja Europa

Lippumme ovat jäsenillemme 25€ ja ei-jäsenille 30€.

Risteily on sunnuntai-maanantai, 3-4.4.2016. Bussit lähtevät TAMKilta - ruokalan TAYSin puoleisilta ovilta - klo 14.00.

Konekatti liittyy mukaan. May the katti be with you.

5. Piraten vuosittainen ekskursio lähestyy

Tänä vuonna lennämme Keski-Eurooppaan, Prahaan, luomaan suhteita ja tutustumaan paikalliseen kulttuuriin. Pirate tarjoaa kahden päivän reissun 20.-22.4. lentoineen, majoituksineen ja ohjelmineen jäsenilleen hintaan 95 e. Lipunmyynti alkaa 29.2. Seuraa ilmoittelua Tampereen ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijat - PIRATE ry:n facebook-sivuilla. Tätä reissua et halua missata!

6. Tutkimuskutsu: mielikuvien visualisointi

Etsin osallistujia psykologian oppiaineen tutkimukseen, jossa tutkitaan mielikuvien visualisointia. Palkkioksi tutkimukseen osallistumisesta saa vapaalipun Finnkinon elokuvateattereihin. Tutkimus toteutetaan psykologian oppiaineen HIP-laboratoriossa TAYS:n Finn-Medi 1 -rakennuksessa. Koko koe suoritetaan tietokoneella ja se kestää noin tunnin.

Tutkimukseen voivat osallistua täysi-ikäiset henkilöt, joilla ei ole todettua neurologista tai psykiatrista diagnoosia. Henkilöt, jotka ovat osallistuneet aiemmin Human Information Processing -laboratorion mielikuvien visualisointiin liittyviin tutkimuksiin, eivät voi osallistua tähän tutkimukseen.

Kaikki tutkittavien luovuttamat tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Aineiston analysoinnissa ilmiöitä tarkastellaan vain ryhmätasolla. Tiedostoihin pääsy on ainoastaan tutkimuksen avainhenkilöillä. Tutkimusta rahoittaa Suomen Akatemia.

Mikäli olet kiinnostunut tutkimukseen osallistumisesta, lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen Tavast.Mikke.J@student.uta.fi, niin ehdotan sinulle tutkimusaikoja. Viestin otsikoksi voit pistää esimerkiksi Mielikuvien visualisointi.

Lisätietoja ja hieman virallisemman tutkimuskutsun löydät osoitteesta:
http://www.uta.fi/yky/tutkimus/hip/ilmoittautuminen.html

Ystävällisin terveisin,
Mikke Tavast

7. Opinnäytetyön tukipaja

Onko opinnäytetyösi kesken tai onko sinulla vaikeuksia sen aloittamisessa?

Tukipaja on tarkoitettu kaikille TAMKin opiskelijoille, jotka haluavat edetä opinnäytetyönsä tekemisessä kesän aikana. Olemme tekniikan, liiketalouden ja sosiaali-terveysalan opettajia ja tulemme seitsemänä päivänä sinun tueksesi. Ohjausajankohdat ovat:

torstai 2.6. klo 15-19 (Lähteenmäki)
tiistai 7.6. klo 16-19 (Peltola)
keskiviikko 8.6. klo 15-19 (Peltola)
maanantai 13.6. klo 14-19 (Lähteenmäki)
tiistai 14.6. klo 14-18 (Tanner)
keskiviikko 15.6. klo 14-19 (Lähteenmäki
tiistai 21.6. klo 14-17 (Tanner)

Tarkoituksenamme on auttaa sinua etenemään opinnäytetyösi laatimisessa. Annamme sinulle ohjausta mm. aiheen rajaamisessa, lähdemateriaalin löytämisessä, menetelmävalinnoissa, toteutuksen kiemuroissa ja raportoinnissa.

Voidaksesi osallistua tukipajoihin, tulee sinun ilmoittautua Winhassa opintojaksolle NN00CE93, toteutus 3006.

Sinun on mahdollista tulla yhteen tai useampaan työpajaan. Voit kullakin kerralla olla paikalla lyhyemmän tai pidemmän aikaa. Ilmoittautumisesi jälkeen pääset näkemään opintojakson toteutussuunnitelman. Halutessasi tavata juuri tekniikan opettajaa, voit ottaa etukäteen yhteyden s.postilla osoitteeseen matti.peltola@tamk.fi. Liiketalouden opettajaan saat yhteyden s.postilla kirsi.tanner@tamk.fi ja sote-alan opettajaan osoitteella marja-leena.lahteenmaki@tamk.fi. Olemme käytettävissä myös yli ”oppiainerajojen”.

8.  Lähde porukalla katsomaan salibandyn superfinaalia 16.4. - osta liput nyt

Salibandyn superfinaali pelataan Helsingissä Hartwall Areenalla 16.4.Päivän aikana ratkaistaan miesten ja naisten suomenmestaruudet.Kerää opiskelijaporukka kasaan ja lähde seuraamaan huippupelejä! Yli 20 opiskelijan ryhmille liput alkaen 20e/hlö. Lisätietoja ryhmälipuista: tickets@floorball.fi ja http://floorball.fi/huippu-urheilu/superfinaali-2016/

09. Kiipeilykerho Tekiilan kiipeilykurssi alkaa 16.2.

Kiipeilykerho Tekiilan järjestämällä seinäkiipeilyn alkeiskurssilla on vielä tilaa! Kurssi järjestetään TTY:n, Tay:n ja TAMK:n opiskelijoille. Aiempaa kokemusta vaadita!
 
Kurssin teoriaosuus (n. 1 tunti) järjestetään TTY:n tilassa Rh215 tiistaina 16.2 kello 18:00 ja käytäntösuus (n. 4 tuntia) järjestetään Bommarissa myöhemmin sovittavana ajankohtana. Kurssin hinta on 20€, ja summa sisältää sekä varusteet kurssille että Tekiilan jäsenyyden loppukaudeksi.
 
Ilmoittaudu osoitteessa http://www.tekiila.fi/alkeiskurssi mahdollisimman pian, sillä kurssi täyttyy nopeasti! Kysymyksiä? Laita sähköpostia hallitukselle: tekiila-hallitus@listmail.tut.fi

10. Tukea opiskelun ja perheen yhteensovittamiseen – Hae mukaan nettiryhmään!

Tuntuuko opiskelun ja perhe-elämän yhdistäminen joskus haastavalta? Kaipaatko keinoja arjessa jaksamiseen? Entä haluatko jakaa kokemuksiasi ja löytää uusia ratkaisuja? Opiskelu ja perhe -nettiryhmässä (1.3. - 31.3.) saat tukea ja välineitä näihin kysymyksiin. Haku on nyt käynnissä - tule mukaan.
 
Nettiryhmä on tarkoitettu kaikille perheellisille 18-35 -vuotiaille opiskelijoille: yksinhuoltajille, parisuhteessa eläville lapsellisille sekä perheellisille joilla ei ole lapsia. Ryhmässä voit keskustella luotettavassa ja turvallisessa ympäristössä perheen ja opiskelun yhdistämiseen liittyvistä haasteista sekä löytää niihin uusia näkökulmia ja ratkaisuja.
 
Ryhmä toteutetaan kuukauden mittaisena (1.3. – 31.3.2016) ohjattuna nettikeskusteluna suljetulla alustalla. Keskustelua pääsevät siis näkemään vain ryhmän jäsenet ja osallistuminen tapahtuu nimimerkillä. Ohjaajina toimivat Nyyti ry:n työntekijät. Mukana keskustelussa ovat myös asiantuntijat Väestöliitosta sekä Suomen ylioppilaskuntien liitosta (SYL). Ryhmä on maksuton.
 
Hae ryhmään alla olevan linkin kautta. Hakuaika on käynnissä 15.2.2016 saakka. Ryhmään valituille ilmoitetaan sähköpostitse.

https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin...
 
Nyyti ry järjestää nettiryhmän yhdessä Väestöliiton Perheystävällisesti töissä -hankkeen ja SYL:n kanssa. Ryhmä toteutetaan Perheaikaa.fi-sivustolla.

11. Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtuma 2016 - julistekilpailu

Nuorille töitä Pirkanmaa –tapahtuman puitteissa järjestetään julistekilpailu, josta voi voittaa liput Blockfesteille!

Kilpailuun voi osallistua ajalla 1.-29.2.2016, ja sen toteutustapa on vapaa. Osallistujan tulee olla alle 30-vuotias henkilö, tai ryhmä henkilöitä.

Lisätietoa kilpailusta: https://www.facebook.com/events/1103615729657692/

12. Remontoituja soluasuntoja Ritakadulla

Etsitkö yksin tai kaverisi kanssa kimppakämppää? Ritakadulla olisi opiskelijoille tarjolla remontissa valmistuvia soluasuntoja! Lisätietoja www.insinoorioppilastalo.fi tai suoraan toimistoltamme. Asuntoja voit hakea suoraan netin hakulomakkeella.

13. NääsPeksin improkurssi alkaa

Rohkeutta esiintymiseen! Tamperelaisten korkeakouluopiskeijoiden teatterikerho NääsPeksi järjestää tänäkin keväänä suuren suosion saavuttaneen improvisaatiokurssin.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta improsta, näyttelemisestä tai esiintymisestä ylipäänsä, vaan siellä treenataan heittäytymistä ja tilanteiden luomista hyvässä hengessä ja seurassa. Esiintymistaito ja -varmuus karttuvat varmasti! Ja mikäli mielit näyttelemään NääsPeksin lavalle, on improkurssi hyvä kurkistus speksimaailmaan jo ennen näyttelijäpääsykokeita.

Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa uutta improharrastusta NääsImprossa. Tästä seuraa lisätietoja kurssin aikana.

Kurssin vetäjä on useaan otteeseen NääsPeksin ohjaajana toiminut ja improvisaatioteatteri Snorkkelista tuttu Harri Kailanto.

Improkurssi järjestetään 8.2. alkaen TTY:llä myöhemmin tarkentuvassa tilassa ja sen kesto on kolme viikkoa.

Kurssikerrat ovat:
ma 15.2. klo 17:00-19:30
ke 17.2. klo 16:00-18:30
to 18.2. klo 16:30-19:00

ma 22.2. klo 17:00-19:30
ke 24.2. klo 16:30-19:00
pe 26.2. klo 16:30-19:00

Hintaa kurssilla on 20 euroa ja kurssille mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä osoitteeseen niko.ranta@iki.fi sähköpostia 5.2. klo 23:59 mennessä. Viestissä on hyvä mainita ilmoittautumisestaan, kertoa nimensä, ikänsä, oppilaitoksensa sekä mahdollinen aikaisempi kokemus esiintymisareenoilta.

Kurssilla opitaan improvisaation perusteet ja samalla pidetään paljon hauskaakin. Myös uusien kavereiden löytymiseltä on vaikea välttyä. Rohkeasti siis mukaan vain!

Tule kurssille, tule, näe, improvisoi!

14. PISTOT Wild West Saloon

Helmikuussa PISTOT tuo mukanaan tuulahduksia suoraan Villistä lännestä. Valjasta hevosesi ja ratsasta paikalle torstaina 25.2. klo 21.30 Union work and leisure clubille. Pidä stetsonistasi kiinni ja nauti menosta uniikissa saluunassamme aina klo 4.00 saakka. Tervetuloa!

Liput ennakkoon 3€/ ovelta 5€
Tamkon toimisto (SOLU) (ma-pe 9-16)
Piraten toimisto (ke 8.2. alkaen klo 10-13)
Mingle (lataa applikaatio puhelimees: http://www.justmingle.fi/)
K-18

15. Teatterikerho Ääriraja etsii edelleen puvustajia, lavastajia ja valomiehiä!

Ääriraja etsii kevään näytelmäänsä henkilöitä toteuttamaan visuaalista ulkonäköä! Tarvitsemme joukkoomme vielä puvustajia, lavastajia sekä valomiehiä. Tehtävässä pääset todellakin käyttämään mielikuvitustasi luomalla uskomatonta satumaailmaa. Ei tarvitse osata mitään, kiinnostus ja innostus tehtävää kohtaan riittää. Tehtävä sitoo sinua tammikuusta huhtikuuhun, ja esitykset ovat huhtikuun alussa. Saat tehdä niin paljon kuin haluat oman jaksamisesi rajoissa! Kysy rohkeasti ja ilmoittaudu mukaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen: teatterikerho@tamko.fi

16. Kosketinsoittaja haussa!

Teatterikerho Ääriraja etsii kosketinsoittajaa bändiinsä, joka säestää näytelmää livenä lavalla. Soittotaito plussaa, muttei pakollinen. Innostus ja kiinnostus riittää! Bändi treenaa kerran viikossa tiistaisin, ja esitysten lähestyessä on muutamia ylimääräisiä harjoituksia. Tehtävä sitoo sinua huhtikuun puoleenväliin asti. Tule mukaan tekemään Äärirajan toista näytelmää! Kysymykset koskettimista tai elämästä sekä ilmoittautumiset osoitteeseen: teatterikerho@tamko.fi

17. Inssikyykkä to 25.2.

TIRO ry yhteistyössä Tekniikan Kerhojen kanssa järjestää insinööreilleen kyykkäturnauksen torstaina 25.2.2016. Kerää kasaan huipputiimisi ja heilauta karttusi matkaan, myös kannustusjoukot sallittu! Eikä maksa paljon, 2,5e/hlö,

10e/joukkue tai jatkobileitä hamuaville 5e/hlö sisältäen PISTOT ennakkolipun kyseiselle illalle. Luvassa huikeita palkintoja! Liput myynnissä Solun tiskillä alkaen viikolla 6. Tarjolla makkaraa sekä kuumaa mehua koko tapahtuman ajan!

18. Pimpla med TIRO la 27.2.

TIRO ry järjestää jo perinteeksi muodostuneen pilkkitapahtuman Pimpla med TIRO lauantaina 27.2.2016 Iidesjärven jäällä. Pilkkikisan osallistumismaksu 5e/hlö, erillistä ilmoittautumista ei tarvita, kunhan saavut paikalle ja suoritat maksun. Luvassa huikeita palkintoja sekä loistavaa seuraa. Jos pilkkiminen ei ole lempiharrastuksesi, vaihtoehtona on myös maksutonta oheisohjelmaa (mm. jääsählyä sekä kyykkää). Tarjolla makkaraa ja kuumaa mehua koko tapahtuman ajan!

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

19. The supplementary elections of Tamko’s student council 22.2.–8.3.

Changes to the schedule: you can present yourself as a candidate until Tuesday 16.2. 4pm.

Starting on Monday the 8th of February you can present yourself as a candidate for Tamko’s student council’s supplementary elections. The student with most votes will be elected to the student council. In addition, the substitute members for the council will be chosen. Tamko’s student council’s supplementary elections are held when the number of council representatives falls under 21. This may happen if there are a lot of members of the council transferring to the board, and there aren’t enough substitute members to take their vacant places.

You can present yourself as a candidate between Monday the 8th of February and Tuesday the 16th of February.

All members of Tamko are eligible to present as a candidate. Registration forms can be picked up from Tamko’s office, printed from Tamko’s website or filled in TAMK Intra (requires for you to log in). If you fill in the form in Intra, you don’t need to fill in the paper form. Please scan the filled and signed form and send in to tomi(at)tamko.fi (with a receipt request) or deliver it on paper to Tamko’s office:

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Kuntokatu 3, L-rakennus
33520 Tampere

All candidates must deliver a facial photo that is fit to be printed and in jpg-format. The photos must be delivered to tiedottaja(at)tamko.fi before 4 PM on Friday the 12th of February. If your photo hasn’t been delivered before the deadline, your student card picture will be used in the election material.

The voting for the supplementary elections starts on Monday the 22nd of February and ends on Tuesday the 8th of March. Results will be published during week 10. For more information: valtuustovaalit(at)tamko.fi

20. Tamko's staff coming to Mediapolis on 17th of February!

Our students' union's staff is available for meeting yet again at Mediapolis on 17th of February! Come and update your student validation sticker, buy some overall badges or tickets to parties, or pay the UnipoliSport fee. You won't necessarily need cash as we also accept a card as a payment method. If there's no need for the student services, come and talk about your education, or, well, just about anything!

21. Renovated apartments for students!

We have few available shared apartments in Ritakatu. Apartments are just renovated and rented with furniture. Please read more from www.insinoorioppilastalo.fi or ask more details from our office.  You can apply those via our internet application form.

22. This Tuesday - JadaJada Improv in Hervanta!

JadaJada Improv Presents: The JJ Cabaret!

JadaJada continues to bring its engaging, high energy improv performances to Hervanta.

This is your chance to see the JJ players showcasing their talents in a performance that features a variety of different elements, be they games, long form improv or music. See you there!

Herwood Stage Bar
Tuesday Feb 16
8 PM
Free entry!

https://www.facebook.com/events/1666995393589297

23.  Pimpla med TIRO 27th February

Now might be your only chance to take part in the most spectacular ice fishing event of all time! Tampere Engineering Student Association TIRO arranges a student-friendly contest to determine the ice fishing master of Tampere on Saturday 27th of February.

To participate to the ice fishing competition, all you have to do is purchase a fishing ticket for only 5 euros (paid on the lake). If you’re not into ice fishing, don’t worry! We have a lot of other activities (Ice Floorball, kyykkä) for you to participate in and all that is FOR FREE!

For more information go to "Pimpla med tiro" facebook event.

24. Climbing club Tekiila organises popular beginner's course

Sign up now for the popular beginner's course in beginner's course in climbing at the Tampere University of Technology! The course is open for TUT, UTA and TAMK students and no previous experience is required!
 
We will organize the course in English on March 3rd from 4:30 P.M until 9:00 P.M at Bommari (TUT basement). The fee for the course is 20€ covering the equipment for the course and also the membership for Tekiila for the rest of the academic year. After the course, you can join the climbing sessions and
excursions!
 
Sign up now at www.tekiila.fi/beginners-course, only limited space left!
 
Questions? Send a message to our board: tekiila-hallitus@listmail.tut.fi

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics