YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 6/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
 
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.
 
Opiskelijakunta
1. Tamkon valtuuston täydennysvaalit 22.2.-8.3.
2. Tamkon väkeä tavattavissa Mediapoliksella 17.2.
 
Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
3. Kela tiedottaa: Korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus on uudistettu
4. Kelan kesätyöpaikkoja voi hakea helmikuussa
5. Tukea opiskelun ja perheen yhteensovittamiseen – Hae mukaan nettiryhmään!
6. Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtuma 2016 - julistekilpailu
7. Remontoituja soluasuntoja Ritakadulla
8. Kesähommiin finanssialalle?
9. Mikä **t*n Pikku Prinssi?
10. NääsPeksin improkurssi alkaa
11. PISTOT Wild West Saloon 25.2.
12. Teatterikerho Ääriraja etsii edelleen puvustajia, lavastajia ja valomiehiä!
13. SOPUn naiskalenterita alennettuun hintaan!
14. Kosketinsoittaja haussa
15. Brändää se! - seminaari 15.2.
16. Kyykkää Tolun Vakiovuorolla
17. Inssikyykkä to 25.2.
18. Pimpla med TIRO la 27.2.
19. Voi hyvin – treenaa turvallisesti 10.2.
 
English Summary
20. The supplementary elections of Tamko’s student council 22.2.–8.3.
21. Tamko's staff coming to Mediapolis on 17th of February!
22. Renovated apartments for students!
23. SOPU's charity calendars on SALE

 

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

 

1. Tamkon valtuuston täydennysvaalit 22.2.-8.3.

Maanantaina 8.2. alkaa ehdokkaaksi asettuminen Tamkon valtuuston täydennysvaaleihin, joissa eniten ääniä saanut opiskelija valitaan Tamkon valtuustoon. Lisäksi vaaleilla valitaan valtuuston varajäsenet. Tamkon valtuuston täydennysvaalit järjestetään silloin, kun niin moni valtuustoon valittu opiskelija nousee hallitukseen, että varajäsenten noustua valtuustoon jää sen koko silti alle 21 valtuutetun.

Täydennysvaalien ehdolle asettumisen ajankohta on ma 8.2. – pe 12.2. ja ehdolle voivat asettua Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet. Ehdokaslistoja voi noutaa Tamkon toimistolta, sen voi tulostaa Tamkon nettisivuilta tai täyttää TAMKin intra-lomakkeena (vaatii kirjautumisen). Mikäli täyttää lomakkeen intrassa, ei paperista ehdokaslistaa tarvitse enää täyttää. Täytetty ja allekirjoitettu ehdokaslista toimitetaan joko skannattuna osoitteeseen tomi(at)tamko.fi (kuittauspyynnön kera) tai paperisena opiskelijakunnan toimistolle osoitteeseen:

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Kuntokatu 3, L-rakennus
33520 Tampere

Ehdokkaasta tulee toimittaa painokelpoinen kasvokuva jpg-tiedostona 12.2.2016 kello 16.00 mennessä osoitteeseen tiedottaja(at)tamko.fi. Jos kuvaa ei toimiteta määräaikana, vaalimateriaalissa käytetään opiskelijakorttikuvaa.

Täydennysvaalien äänestys tapahtuu sähköisesti ma 22.2. – ti 8.3. ja tulokset julkaistaan viikolla 10. Lisätietoja voit kysellä osoitteesta valtuustovaalit(at)tamko.fi.

 

2. Tamkon väkeä tavattavissa Mediapoliksella 17.2.

Opiskelijakuntamme on taas tavattavissa Mediapoliksella tuttuun tapaan kirjastossa! Tule päivittämään opiskelijakorttisi tarra, ostamaan haalarimerkkejä, bilelippuja tai maksamaan UnipoliSport -jäsenyys!

Käteistä et välttämättä tarvitse mukaan, sillä meille käy myös kortti! Jos varsinaisille jäsenpalveluille ei ole tarvetta, tule juttelemaan koulutukseen liittyvistä asioista,
tai no, oikeastaan mistä vaan!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

 

3. Kela tiedottaa: Korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus on uudistettu

Suosituksella edistetään opiskelijoiden hyvää ravitsemusta, terveyttä ja opiskeluvireyttä sekä varmistetaan opiskelija-aterioiden hyvä laatu. Suositus on päivitetty uusimpien ravitsemus-suositusten mukaiseksi.
 
Suosituksen tärkeimpiä uudistuksia on se, että opiskelijaravintolat ohjeistetaan käyttämään ruoanvalmistuksessa jodioitua suolaa. Suosituksen kriteerit täyttävää kalaruokaa tulee nyt tarjota vähintään kaksi vertaa viikossa. Rasvan,  proteiinin, hiilihydraattien, suolan sekä D-vitamiinin ja folaatin saantia koskevat suositukset on päivitetty vastaamaan uusimpia kansallisia ravitsemussuosituksia.
 
Suosituksessa käsitellään uusina aiheina mm. aterioiden suositeltavia annoskokoja, aterioista tiedottamista, ruokahävikin vähentämistä sekä syömishäiriöiden ja hammassairauksien ehkäisyä.
 
”Kelan tukema opiskelija-ateria ei ole pelkkä pääruoka vaan ateriakokonaisuus”, korostaa johtava tutkija Paula Hakala. ”Siihen kuuluvat pääruoan lisäksi tuoreet kasvikset tai tuoresalaatti, kasviöljypohjainen salaatinkastike, leipä, rasvalevite ja ruokajuoma.”
 
Suosituksessa annetaan päivitetyt ohjeet rasvan enimmäismäärästä ja laadusta, suolan määrästä sekä kuidun vähimmäismäärästä.

 

4. Kelan kesätyöpaikkoja voi hakea helmikuussa

Kela tarjoaa mielenkiintoisia kesätöitä ympäri Suomea. Kela rekrytoi kesäksi 2016 työntekijöitä muun muassa asiakaspalvelutehtäviin toimistoihin, puhelinpalveluun Yhteyskeskuksiin ja etuusratkaisutehtäviin.
Kesätyöpaikkoja voi selailla ja hakea helmikuussa osoitteessa www.kela.fi/rekrytoi. Sivuilla kirjaudutaan eRekry-järjestelmään, jossa hakija täyttää sähköisen työhakemuksen. Kesätyöhaussa esivalituille lähetetään kutsu videohaastatteluun, jonka perusteella pyydetään osa henkilökohtaiseen haastatteluun.

Kela osallistuu tänäkin vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Tavoitteena on antaa nuorille onnistunut työkokemus ja tehdä Kelaa tunnetuksi työnantajana. Kelan kesätyöntekijät ovat kokeneet työnsä mielekkääksi sekä antaneet kiitosta työilmapiiristä ja perehdyttämisestä.

Suuri osa 6 000 kelalaisesta työskentelee asiakaspalvelussa ja etuuksien ratkaisussa. Erilaiset suunnittelu- ja johtotehtävät työllistävät ammattilaisia juristeista farmaseutteihin, it-asiantuntijoihin ja lääkäreihin.

 

5. Tukea opiskelun ja perheen yhteensovittamiseen – Hae mukaan nettiryhmään!

Tuntuuko opiskelun ja perhe-elämän yhdistäminen joskus haastavalta? Kaipaatko keinoja arjessa jaksamiseen? Entä haluatko jakaa kokemuksiasi ja löytää uusia ratkaisuja? Opiskelu ja perhe -nettiryhmässä (1.3. - 31.3.) saat tukea ja välineitä näihin kysymyksiin. Haku on nyt käynnissä - tule mukaan.
 
Nettiryhmä on tarkoitettu kaikille perheellisille 18-35 -vuotiaille opiskelijoille: yksinhuoltajille, parisuhteessa eläville lapsellisille sekä perheellisille joilla ei ole lapsia. Ryhmässä voit keskustella luotettavassa ja turvallisessa ympäristössä perheen ja opiskelun yhdistämiseen liittyvistä haasteista sekä löytää niihin uusia näkökulmia ja ratkaisuja.
 
Ryhmä toteutetaan kuukauden mittaisena (1.3. – 31.3.2016) ohjattuna nettikeskusteluna suljetulla alustalla. Keskustelua pääsevät siis näkemään vain ryhmän jäsenet ja osallistuminen tapahtuu nimimerkillä. Ohjaajina toimivat Nyyti ry:n työntekijät. Mukana keskustelussa ovat myös asiantuntijat Väestöliitosta sekä Suomen ylioppilaskuntien liitosta (SYL). Ryhmä on maksuton.
 
Hae ryhmään alla olevan linkin kautta. Hakuaika on käynnissä 15.2.2016 saakka. Ryhmään valituille ilmoitetaan sähköpostitse.

https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin...
 
Nyyti ry järjestää nettiryhmän yhdessä Väestöliiton Perheystävällisesti töissä -hankkeen ja SYL:n kanssa. Ryhmä toteutetaan Perheaikaa.fi-sivustolla.

 

6. Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtuma 2016 - julistekilpailu

Nuorille töitä Pirkanmaa –tapahtuman puitteissa järjestetään julistekilpailu, josta voi voittaa liput Blockfesteille!

Kilpailuun voi osallistua ajalla 1.-29.2.2016, ja sen toteutustapa on vapaa. Osallistujan tulee olla alle 30-vuotias henkilö, tai ryhmä henkilöitä.

Lisätietoa kilpailusta: https://www.facebook.com/events/1103615729657692/

7. Remontoituja soluasuntoja Ritakadulla

Etsitkö yksin tai kaverisi kanssa kimppakämppää? Ritakadulla olisi opiskelijoille tarjolla remontissa valmistuvia soluasuntoja! Lisätietoja www.insinoorioppilastalo.fi tai suoraan toimistoltamme. Asuntoja voit hakea suoraan netin hakulomakkeella.

8. Kesähommiin finanssialalle?

Tunnetko vetoa finanssialaan ja haluat tarjoa asiakkaalle parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen? Ensi kesän oranssit pelipaidat jaetaan nyt!  OP Tampere on yksi Pirkanmaan Vuoden työnantaja 2015 -finalisteista, eikä suotta. Meillä on

hyvä boogie! Kesäharjoittelijanamme työskentelet asiakaspalvelumme etulinjassa pankkitoiminnan perustehtävien parissa ja palvelet asiakkaitamme päivittäisissä raha-asioissa.
 
Tutustu muutamiin huippumukaviin meikäläisiin täällä ja laita hakemus: http://www.op-ura.fi/kesaharjoittelija-op-tampere/. Kannattaa hakea jo tänään, mutta viimeistään 7.2.2016!

9. Mikä **t*n Pikku Prinssi?

Mikä **t*n Pikku Prinssi? on uudenrohea nykytulkinta Pikku Prinssi –klassikkosadusta nykynuoren näkökulmasta.

Se on tarina, jossa hämmästellään yhä medikalisoituvaa terveydenhuoltoa sekä kipuillaan niin vastuun ottamisen, rakkauden kaipuun kuin itseensä tutustumisen parissa, mutta pilke silmäkulmassa.

Esityksessä tanssi, livepiirrokset ja videot sekä nuorekkaat musiikit ja nauhoitetut äänet keskustelevat herkullisesti keskenään.

Elina Jakowlevan ohjaamassa ja koreografioimassa sekä Janne Mäkelän käsikirjoittamassa Pikku Prinssissä nuoren pojan roolin esittää Ville Oinonen. Oinosen seurassa lavalla taiteilee Petri Seppä, joka piirtäen luo tarinaan toisen tason,  nuoren sisäisen maailman ja mielikuvituksen.

Ohjaus ja koreografia: Elina Jakowleva
Käsikirjoitus: Janne Mäkelä
Tanssi: Ville Oinonen
Livepiirrokset ja visualisointi: Petri Seppä
Äänimaailmat ja musiikki: Niko Huttunen
Valosuunnittelu: Sari Mayer ja Elina Nopanen
Lavastus: Teemu Kiiskilä
Pukusuunnittelu: Elina Vättö

Kesto 45 minuuttia
Ikäraja K13

ESITYKSET 2016
Ti 15.3. klo 19
Ke 16.3. klo 13
Ke 16.3. klo 19
To 17.3. klo 13
To 17.3. klo 19

Opiskelijaliput 10 €
Opiskelijaryhmät (väh. 10 hlöä) 8 €
Teatteri- ja tanssialan opiskelijat 6 €

Lippuvaraukset ja lipunmyynti
liput@tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025
www.lippu.fi

 

10. NääsPeksin improkurssi alkaa

Rohkeutta esiintymiseen! Tamperelaisten korkeakouluopiskeijoiden teatterikerho NääsPeksi järjestää tänäkin keväänä suuren suosion saavuttaneen improvisaatiokurssin.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta improsta, näyttelemisestä tai esiintymisestä ylipäänsä, vaan siellä treenataan heittäytymistä ja tilanteiden luomista hyvässä hengessä ja seurassa. Esiintymistaito ja -varmuus karttuvat varmasti! Ja mikäli mielit näyttelemään NääsPeksin lavalle, on improkurssi hyvä kurkistus speksimaailmaan jo ennen näyttelijäpääsykokeita.

Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa uutta improharrastusta NääsImprossa. Tästä seuraa lisätietoja kurssin aikana.

Kurssin vetäjä on useaan otteeseen NääsPeksin ohjaajana toiminut ja improvisaatioteatteri Snorkkelista tuttu Harri Kailanto.

Improkurssi järjestetään 8.2. alkaen TTY:llä myöhemmin tarkentuvassa tilassa ja sen kesto on kolme viikkoa.

Kurssikerrat ovat:
ma 8.2. klo 17:00-19:30
to 11.2. klo 16:30-19:00
pe 12.2. klo 16:30-19:00

ma 15.2. klo 17:00-19:30
ke 17.2. klo 16:00-18:30
to 18.2. klo 16:30-19:00

ma 22.2. klo 17:00-19:30
ke 24.2. klo 16:30-19:00
pe 26.2. klo 16:30-19:00

Hintaa kurssilla on 20 euroa ja kurssille mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä osoitteeseen niko.ranta@iki.fi sähköpostia 5.2. klo 23:59 mennessä. Viestissä on hyvä mainita ilmoittautumisestaan, kertoa nimensä, ikänsä, oppilaitoksensa sekä mahdollinen aikaisempi kokemus esiintymisareenoilta.

Kurssilla opitaan improvisaation perusteet ja samalla pidetään paljon hauskaakin. Myös uusien kavereiden löytymiseltä on vaikea välttyä. Rohkeasti siis mukaan vain!

Tule kurssille, tule, näe, improvisoi!

11. PISTOT Wild West Saloon

Helmikuussa PISTOT tuo mukanaan tuulahduksia suoraan Villistä lännestä. Valjasta hevosesi ja ratsasta paikalle torstaina 25.2. klo 21.30 Union work and leisure clubille. Pidä stetsonistasi kiinni ja nauti menosta uniikissa saluunassamme aina klo 4.00 saakka. Tervetuloa!

Liput ennakkoon 3€/ ovelta 5€
Tamkon toimisto (SOLU) (ma-pe 9-16)
Piraten toimisto (ke 8.2. alkaen klo 10-13)
Mingle (lataa applikaatio puhelimees: http://www.justmingle.fi/)

K-18

 

12. Teatterikerho Ääriraja etsii edelleen puvustajia, lavastajia ja valomiehiä!

Ääriraja etsii kevään näytelmäänsä henkilöitä toteuttamaan visuaalista ulkonäköä! Tarvitsemme joukkoomme vielä puvustajia, lavastajia sekä valomiehiä. Tehtävässä pääset todellakin käyttämään mielikuvitustasi luomalla uskomatonta satumaailmaa. Ei tarvitse osata mitään, kiinnostus ja innostus tehtävää kohtaan riittää. Tehtävä sitoo sinua tammikuusta huhtikuuhun, ja esitykset ovat huhtikuun alussa. Saat tehdä niin paljon kuin haluat oman jaksamisesi rajoissa! Kysy rohkeasti ja ilmoittaudu mukaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen: teatterikerho@tamko.fi

 

13. SOPUn hyväntekeväisyys-naiskalentereita alennettuun hintaan

Nyt lähtee ja halvalla! Sosiaalialan ainejärjestö SOPU Ry myy tästä hetkestä lähtien itse teettämiään hyväntekeväisyys-naiskalenterita 8€ kappalehintaan. Tule noutamaan omasi Solun jäsenpalvelutiskiltä,
tai SOPUn ständiltä torstaina 4.2. Kaikki tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Tampereen Tyttöjen Talolle.
Lisätietoa Tyttöjen Talosta sivuilta: http://www.tytto.fi

 

14. Kosketinsoittaja haussa!

Teatterikerho Ääriraja etsii kosketinsoittajaa bändiinsä, joka säestää näytelmää livenä lavalla. Soittotaito plussaa, muttei pakollinen. Innostus ja kiinnostus riittää! Bändi treenaa kerran viikossa tiistaisin, ja esitysten lähestyessä on muutamia ylimääräisiä harjoituksia. Tehtävä sitoo sinua huhtikuun puoleenväliin asti. Tule mukaan tekemään Äärirajan toista näytelmää! Kysymykset koskettimista tai elämästä sekä ilmoittautumiset osoitteeseen: teatterikerho@tamko.fi

 

15. Brändää se! - seminaari 15.2.

Liiketalouden toisen vuoden opiskelijaryhmä järjestää 15.2.2016 Brändää Se! -seminaarin. Seminaari järjestetään 15.2.2016 klo 14.15-16 TAMKin Juhlasalissa D1-04. Puhujiksi saapuu: Matti Heikkilä, Nokian Panimon toimitusjohtaja, Marko Suksi, Tampere Chilifestin ja Poppamiehen toimitusjohtaja ja Ari-Veli Starcke, Starcken hallituksen puheenjohtaja. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

16. Kyykkää Tolun Vakiovuorolla

Pumppaa pumppaa ja hiki tulloo! Mutta hyvässä hengessä tietenkin. Se on Tolun vakivuoro taas, niin kuin joka tiistai kuluukin olla! 10.2 tiistaina ollaan taas tuttuun tapaan menossa mukana.Tuu sääki:) Rennolla otteella ja positiivisella

mielellä harrastellaan tällä kertaa kyykkää. Paikkana Hakametsän jäähallin parkkialue kello 17:00 aikaan.

 

17. Inssikyykkä to 25.2.

TIRO ry yhteistyössä Tekniikan Kerhojen kanssa järjestää insinööreilleen kyykkäturnauksen torstaina 25.2.2016. Kerää kasaan huipputiimisi ja heilauta karttusi matkaan, myös kannustusjoukot sallittu! Eikä maksa paljon, 2,5e/hlö,

10e/joukkue tai jatkobileitä hamuaville 5e/hlö sisältäen PISTOT ennakkolipun kyseiselle illalle. Luvassa huikeita palkintoja! Liput myynnissä Solun tiskillä alkaen viikolla 6. Tarjolla makkaraa sekä kuumaa mehua koko tapahtuman ajan!

 

18. Pimpla med TIRO la 27.2.

TIRO ry järjestää jo perinteeksi muodostuneen pilkkitapahtuman Pimpla med TIRO lauantaina 27.2.2016 Iidesjärven jäällä. Pilkkikisan osallistumismaksu 5e/hlö, erillistä ilmoittautumista ei tarvita, kunhan saavut paikalle ja suoritat maksun. Luvassa huikeita palkintoja sekä loistavaa seuraa. Jos pilkkiminen ei ole lempiharrastuksesi, vaihtoehtona on myös maksutonta oheisohjelmaa (mm. jääsählyä sekä kyykkää). Tarjolla makkaraa ja kuumaa mehua koko tapahtuman ajan!

 

19. Voi hyvin – treenaa turvallisesti 10.2.

Tervetuloa mukaan tapahtumaamme Facebookissa keskiviikkona 10.2. kello 9–11 sinä terveellisemmästä elämästä, energisestä arjesta, turvallisesta treenaamisesta ja urheiluvammojen estämisestä kiinnostunut! Samalla saat oivia vinkkejä oman terveyden vakuuttamiseen. Asiantuntijoina vieraanamme tietokirjailija ja ravintovalmentaja Kaisa Jaakkola ja Omasairaalan ylilääkäri Markus Torkki. Lähetä mieltäsi askarruttava kysymys ennakkoon FB-yksityisviestillä tai kysy livenä ensi keskiviikkona: osallistujien kesken arvotaan kolme Kaisan uusinta Hyvän olon hormonidieetti -menestyskirjaa ja Optimal Performancen suosituin verkkovalmennus, Oikotie Optimaaliin 2.0.

Lue lisää ja liity joukkoon: https://www.facebook.com/events/106236253096393/

 

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

 

20. The supplementary elections of Tamko’s student council 22.2.–8.3.

Starting on Monday the 8th of February you can present yourself as a candidate for Tamko’s student council’s supplementary elections. The student with most votes will be elected to the student council. In addition, the substitute members for the council will be chosen. Tamko’s student council’s supplementary elections are held when the number of council representatives falls under 21. This may happen if there are a lot of members of the council transferring to the board, and there aren’t enough substitute members to take their vacant places.

You can present yourself as a candidate between Monday the 8th of February and Friday the 12th of February.

All members of Tamko are eligible to present as a candidate. Registration forms can be picked up from Tamko’s office, printed from Tamko’s website or filled in TAMK Intra (requires for you to log in). If you fill in the form in Intra, you don’t need to fill in the paper form. Please scan the filled and signed form and send in to tomi(at)tamko.fi (with a receipt request) or deliver it on paper to Tamko’s office:

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Kuntokatu 3, L-rakennus
33520 Tampere

All candidates must deliver a facial photo that is fit to be printed and in jpg-format. The photos must be delivered to tiedottaja(at)tamko.fi before 4 PM on Friday the 12th of February. If your photo hasn’t been delivered before the deadline, your student card picture will be used in the election material.

The voting for the supplementary elections starts on Monday the 22nd of February and ends on Tuesday the 8th of March. Results will be published during week 10. For more information: valtuustovaalit(at)tamko.fi

 

21. Tamko's staff coming to Mediapolis on 17th of February!

Our students' union's staff is available for meeting yet again at Mediapolis on 17th of February! Come and update your student validation sticker, buy some overall badges or tickets to parties, or pay the UnipoliSport fee. You won't necessarily need cash as we also accept a card as a payment method. If there's no need for the student services, come and talk about your education, or, well, just about anything!

 

22. Renovated apartments for students!

We have few available shared apartments in Ritakatu. Apartments are just renovated and rented with furniture. Please read more from www.insinoorioppilastalo.fi or ask more details from our office.  You can apply those via our internet application form.

 

23. SOPU's charity calendars on SALE

The social services subject-based student organisation SOPU Ry is selling their self-made charity calendars in the lowered price of 8€ per piece. Come and get your own from Solu, or from SOPU's stand
on thursday, 4th of February. All income is donated unabridged to the Tampere Girls' House. You can find more info about them from here:
http://www.tytto.fi/kielet/englanti/

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics