YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 5/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Solu on auki normaalisti, tiskin sijainti on muuttunut
2. Syksyn 2015 opiskelijakortti ei ole enää voimassa.
3. TAMKin edustajat opetusministeriön Tampere3-työryhmiin
4. Verenluovutus TAMKissa

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä 
5. Asta Rakentaja 2016: TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden voimannäyte
6. Etsitään osallistujia tutkimukseen
7. Lahjoitustavaroiden lajittelu tarvitsee vapaaehtoisia!
8. Tampereella tehdään laaja korkeakouluopiskelijoiden asumista koskeva tutkimus
9. Remontoituja soluasuntoja Ritakadulla
10. Kesähommiin finanssialalle?
11. Mikä **t*n Pikku Prinssi?
12. OPEN MIC – JAMIT Tuopissa
13. HAPPO ry:n Talvirieha 4.2. 
14. NääsPeksin improkurssi alkaa
15. Helmikuun PISTOJEN muuttunut päivämäärä
16. Kysely sosiaalisen median hyödyntämisestä rekrytointiprosessissa
17. Teatterikerho Ääriraja etsii edelleen puvustajia, lavastajia ja valomiehiä!
18. Käythän vastaamassa opinnäytetyöhön liittyvään kyselyyn!
19. SOPUn naiskalenterita alennettuun hintaan!

English Summary
20. Tamko's office is open normally, desk has moved
21. The student card sticker of the Fall 2015 is no longer valid.
22. TAMK's representatives for the Tampere3 working groups in Minedu
23. Blood donation at TAMK on February 3rd between 10am and 2pm
24. OPEN MIC JAM Session at Restaurant Tuoppi
25. Talvirieha winter games happening 4.2.
26. Renovated apartments for students!
27. SOPU's charity calendars on SALE 

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Solun on auki normaalisti, tiskin sijainti on muuttunut

Solu on auki arkisin klo 9-16. Tiedotamme poikkeuksista Tamkon nettisivuilla ja muissa kanavissa. Muistutus kaikille: Solun jäsenpalvelutiski on muuttanut remontin takia. Löydät perille menemällä vasemmalle käytävän perälle heti astuttuasi toimistolle sisään.

2. Olethan päivittänyt Syksyn 2015 -opiskelijatarran?

Opiskelijakortissa olevat Syksyn tarra ei ole enää voimassa, joten sillä ei saa enää opiskelija-alennuksia. Uuden tarran korttiisi voit käydä päivittämässä Solulla. Muistathan ottaa mukaan yliaikatodistuksen, mikäli sinulle on yliaikaa myönnetty!
Huomio: Opiskelijakorttisi on voimassa ensi syksyyn asti, mikäli tarrassa lukee vihreällä 2015-2016

3. TAMKin edustajat opetusministeriön Tampere3-työryhmiin 

Tampereen ammattikorkeakoulun hallitus päätti kokouksessaan 27.1.2016 ehdokkaista opetus- ja kulttuuriministeriön asettamiin Tampere3-valmisteluryhmiin. Ministeriö on pyytänyt kaikkia Tampere3-korkeakouluja nimeämään korkeakoulunsa edustajat sekä sen henkilöstön ja opiskelijoiden edustajat hankkeen ohjaus- ja johtoryhmään.

TAMKin hallituksen edustajaksi esitetään hallituksen puheenjohtajaa Matti Höyssää, varalla Linda Asikainen.

TAMKin johdon edustajaksi esitetään rehtori Markku Lahtista, varalla vararehtori Marja Sutela.

TAMKin henkilöstön edustajaksi luottamusmiehet ovat esittäneet lehtori Lauri Hietalahtea, varalla lehtori Päivi Koppanen.

Opiskelijakunta Tamko esittää jäseniksi valtuuston puheenjohtajaa Verna Rantalaa ja hallituksen puheenjohtajaa Matti Ahoa.

Kaikkien kolmen korkeakoulun hallitukset ovat käsitelleet asiaa kokouksissaan tällä viikolla ja jättävät ehdotukset ministeriöön 29.1.2016.

4. Verenluovutus TAMKissa

Lomat ovat ohi ja koulu on jälleen alkanut. Onko sellainen olo, että tekisi jo mieli luovuttaa? Onneksi on taas se aika vuodesta kun teemme sen sinulle helpoksi, kesken koulupäivän! 
Verenluovutus sijoittuu tuttuun tapaan TAMKin pääkampukselle B-rakennuksen ruokalan tiloihin tällä kertaa 3.2. klo 10-14.
Ojentamalla kätesi ja luovuttamalla voit parhaimmassa tapauksessa pelastaa toisen elämän!
Tämänhetkisen veren tarpeen näet täältä: http://www.veripalvelu.fi/ 

Verenluovuttajan tulee todistaa henkilöllisyytensä virallisella henkilötodistuksella.

Kannattaa tarkistaa ennen jokaista luovutusta, voiko luovuttaa verta juuri silloin. Soveltuvuus arvioidaan myös paikan päällä ennen jokaista luovutuskertaa.

Vuosittain arviolta 50 000 potilasta saa Suomessa hoitoa verivalmisteilla. Verivalmisteita tarvitaan muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaiden hoidossa, onnettomuuksien uhreille sekä keskosvauvoille. Veripalvelu kerää verta sairaaloiden veriryhmäkohtaisen tarpeen mukaan. Suomessa tarvitaan joka arkipäivä lähes 1000 verenluovuttajaa. 

Onko sinusta luovuttajaksi? Testaa se täällä: http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/ tai soita 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17)

Verenluovutuksesta voit saada myös leiman Tursaspassiin!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

5. Asta Rakentaja 2016: TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden voimannäyte

Pirkanmaan suurin rakentamisen messutapahtuma on vuoden mittavin työelämäprojekti TAMKin keväällä valmistuville rakennusinsinööreille.

Tampereen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoiden yhdistys Puusuutarit ry vastaa messujärjestelyistä yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n kanssa. Asta Rakentaja 2016 -messut pidetään 5. - 7.2.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Yhteistyötä yritysten kanssa Rakennustekniikan opiskelijoille messut on vuoden tärkein opintoprojekti, jossa tehdään tiivistä yhteistyötä yritysten ja elinkeinoelämän kanssa.

Puusuutarit ovat ideoineet ja järjestäneet messuohjelman yhdessä Tampereen Messujen kanssa.

Puusuutarit vastaavat messuille rakentuvasta TuoteTalosta. TuoteTalossa on esillä rakennusalan viimeisimmät materiaalit ja trendit. Opiskelijat toimivat myös talon esittelijöinä koko messuviikonvaihteen ajan.

Puusuutareiden perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään Asta Rakentaja 2016 -messuilla sunnuntaina 7.2 klo 13.00 A-hallin ohjelmalavalla. Tänä vuonna Puusuutarit lahjoittavat huutokaupan tuoton lyhentämättömänä Hope ry:n hyväksi.

Messuilla ja messuyhteistyöllä on pitkät perinteet. Asta Rakentaja -yhteistyötä Tampereen Messujen, Puusuutareiden ja TAMKin kesken on tehty vuodesta 2008 alkaen.

6. Etsitään osallistujia tutkimukseen, palkkioksi Finnkino-leffalippu tai S-ryhmän lahjakortti!

Etsimme osallistujia psykologiseen tutkimukseen, jossa tutkitaan sanojen havaitsemista. Tutkimus toteutetaan Tampereen yliopiston psykologian oppiaineen HIP-laboratoriossa TAYS:n Finn-Medi 1 -rakennuksessa. Koko koe suoritetaan

tietokoneella ja se kestää noin puoli tuntia. Kokeeseen voi osallistua yhtäaikaisesti neljä henkilöä. Kiitokseksi osallistumisesta jokainen tutkittava saa joko Finnkino-leffalipun tai S-ryhmän 10 euron lahjakortin.

Mikäli olet kiinnostunut tutkimukseen osallistumisesta, katso tarkemmat ilmoittautumisohjeet osoitteesta http://www.uta.fi/yky/tutkimus/hip/ilmoittautuminen.html.

Lisätiedot:
Jonne Hietanen, hietanen.jonne.o@student.uta.fi

7. Lahjoitustavaroiden lajittelu tarvitsee vapaaehtoisia!

Kansalaisten halu lahjoittaa on ollut valtava ja edelleenkin lahjoituksia tulee runsaasti. Lahjoitustavaroiden lajittelu Hervannassa jatkuu maaliskuun loppuun asti ja vapaaehtoisille olisi kova tarve. Teemme siellä samalla myös

lajittelua kansainväliseen apuun, joten työtä riittää. Mitään erityisvaatimuksia ei ole, halu auttaa riittää J Ohjeistamme kyllä paikan päällä työtehtäviin.
Laitan teille ilmoittautumislinkin, jonka toivon teidän laittavan eteenpäin vapaaehtoisille ja kannustavan tulemaan mukaan (vaikka ystävän kanssa). Myös toimintaryhmät voivat osallistua omana ryhmänään. Jo muutama tunti auttaa todella

paljon.
Tarjoamme paikan päällä pientä purtavaa ja juotavaa.
Osoite on Lindforsinkatu 4, Tampere ja sisäänkäynti rakennuksen takaa lastaussillan kautta. Kaupan pihalla on 2h pysäköinti paikkoja.
Ilmoittautumislinkillä ”varataan” saapumisaika ja paikan päällä saa olla juuri sen ajan kuin sopii/jaksaa/haluaa J
https://www.lyyti.in/Lahjoitustavaroiden_lajittelu_ja_pakkaus_4545
 
Mikäli tulee ihan mitä tahansa kysyttävää, niin rohkeasti viestiä osoitteeseen anu.myllari@redcross.fi, otsikolla LAJITTELU, niin vastaan niihin mielelläni

8. Tampereella tehdään laaja korkeakouluopiskelijoiden asumista koskeva tutkimus

Tampereella on tekeillä laaja korkeakouluopiskelijoiden asumista koskeva tutkimus, jossa selvitetään, miten Tampereen korkeakouluissa opiskelevat asuvat ja mitä he opiskeluaikaiselta asumiseltaan toivovat. Helmikuun aikana kaikki Tampereen korkeakouluissa opiskelevat perustutkinto-opiskelijat saavat asumistaan koskevan kyselylomakkeen. Tutkimuksen tulokset julkaistaan tutkimusraportissa, joka valmistuu loppuvuodesta 2016.

Asuminen on yksi sujuvan opiskelun perusedellytyksistä. Opiskelijoiden tämän hetkisestä asumisesta ei kuitenkaan ole käytettävissä ajankohtaista tietoa. Tutkimuksen tuloksia tullaan hyödyntämään opiskelijoiden asumistilanteen paikalliseen kehittämiseen ja jokasyksyisen tiukan asuntomarkkinatilanteen hallitsemiseen. Nyt tehtävä tutkimus on seurantatutkimus ja sen toteuttavat yhteistyönä Tampereen kaupunki, Tamy, TTYY, Tamko, Opiskelijan Tampere ry, TaY, TTY ja TAMK. Aikaisemman tutkimuksen raportti Tampereen korkeakouluopiskelijoiden asuminen löytyy Tampereen kaupungin sivuilta, ks. http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/tietoatampereesta/tilastot-ja-t...

9. Remontoituja soluasuntoja Ritakadulla

Etsitkö yksin tai kaverisi kanssa kimppakämppää? Ritakadulla olisi opiskelijoille tarjolla remontissa valmistuvia soluasuntoja! Lisätietoja www.insinoorioppilastalo.fi tai suoraan toimistoltamme. Asuntoja voit hakea suoraan netin

hakulomakkeella.

10. Kesähommiin finanssialalle?

Tunnetko vetoa finanssialaan ja haluat tarjoa asiakkaalle parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen? Ensi kesän oranssit pelipaidat jaetaan nyt!  OP Tampere on yksi Pirkanmaan Vuoden työnantaja 2015 -finalisteista, eikä suotta. Meillä on

hyvä boogie! Kesäharjoittelijanamme työskentelet asiakaspalvelumme etulinjassa pankkitoiminnan perustehtävien parissa ja palvelet asiakkaitamme päivittäisissä raha-asioissa.
 
Tutustu muutamiin huippumukaviin meikäläisiin täällä ja laita hakemus: http://www.op-ura.fi/kesaharjoittelija-op-tampere/. Kannattaa hakea jo tänään, mutta viimeistään 7.2.2016!

11. Mikä **t*n Pikku Prinssi?

Mikä **t*n Pikku Prinssi? on uudenrohea nykytulkinta Pikku Prinssi –klassikkosadusta nykynuoren näkökulmasta.

Se on tarina, jossa hämmästellään yhä medikalisoituvaa terveydenhuoltoa sekä kipuillaan niin vastuun ottamisen, rakkauden kaipuun kuin itseensä tutustumisen parissa, mutta pilke silmäkulmassa.

Esityksessä tanssi, livepiirrokset ja videot sekä nuorekkaat musiikit ja nauhoitetut äänet keskustelevat herkullisesti keskenään.

Elina Jakowlevan ohjaamassa ja koreografioimassa sekä Janne Mäkelän käsikirjoittamassa Pikku Prinssissä nuoren pojan roolin esittää Ville Oinonen. Oinosen seurassa lavalla taiteilee Petri Seppä, joka piirtäen luo tarinaan toisen tason, nuoren sisäisen maailman ja mielikuvituksen.

Ohjaus ja koreografia: Elina Jakowleva
Käsikirjoitus: Janne Mäkelä
Tanssi: Ville Oinonen
Livepiirrokset ja visualisointi: Petri Seppä
Äänimaailmat ja musiikki: Niko Huttunen
Valosuunnittelu: Sari Mayer ja Elina Nopanen
Lavastus: Teemu Kiiskilä
Pukusuunnittelu: Elina Vättö

Kesto 45 minuuttia
Ikäraja K13

ESITYKSET 2016
Ti 15.3. klo 19
Ke 16.3. klo 13
Ke 16.3. klo 19
To 17.3. klo 13
To 17.3. klo 19

Opiskelijaliput 10 €
Opiskelijaryhmät (väh. 10 hlöä) 8 €
Teatteri- ja tanssialan opiskelijat 6 €

Lippuvaraukset ja lipunmyynti
liput@tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025
www.lippu.fi

 

12. OPEN MIC – JAMIT Tuopissa

Vipattaako varvasta? Poltteleeko multakurkussa? Are you ready to ROCK and ROLL!!!

MusTa ry - musiikinopiskelijoiden ainejärjestö - järjestää ihka ensimmäiset matalan kynnyksen "open mic" - jamit Kulttuuriravintola Tuopissa, osoitteessa Pyynikintori 6 ke 27.1. klo 19–22. Paikan päällä on valmiina bändisoittimia. Liity

siis joukkoomme jammaamaan soittotaidosta ja musiikkimaustasi riippumatta! Jamien jälkeen on vielä mahdollista jäädä nauttimaan virvokkeita tähän muusikoiden kantapaikkaan.

P.S. Tursaat! Helppo tapa hankkia samalla klo 20.30 asti "käynti Pyynikin kampuksella" leima!

13. HAPPO ry:n Talvirieha 4.2.

"On hanget korkeat nietokset, vaan Joulu, Joulu ei ole enää meillä"! Nyt HUOMIO, kun HAPPO ry tiedottaa!
On aika osallistua Happo ry:n talviriehaan. Kuvitelkaa aurinkoinen talvisää, pauttiarallaa -10 astetta pakkasta ja huisin hauskoja talvisia pihapelejä! Homman nimi on, että 4.2. laboratoriotekniikan ainejärjestö Happo ry vie kaikki

halukkaat Tampereen Sorsapuistoon temmeltämään keskenään pelejen ja leikkien kera ja mikä parhainta, paikalle saadaan grilli makkaroineen! Makkarat kustantavat 50snt per kyrsä, mutta sitä riittää. Omat minttukaakaot pitää tuoda

termarissa itse, mutta me autamme kyllä niiden juomisessa, jos niikseen. Tapahtuma on oiva aloittelupaikka illan haalaribileille!

Tapahtuma on siis ILMAINEN ja KAIKKI saa sinne tulla ketkä vaan haluavat. Mitä enempi, sen parempi, sanoo kansanviisaus. Sorsapuiston vieressä on luistelukenttä, jossa on pukukopit käytössä tarpeen mukaan. ENSIMMÄISEN VUODEN

OPISKELIJOILLE muistutuksena, että saatte leiman tursaspassiinne tästä tapahtumasta!

MITÄ?: Happo ry:n Talvirieha, jossa mukana talviset pihapelit, makkarat ja
MISSÄ?: Tampereen Sorsapuisto (katso mapseista, jos et tiedä)
MILLOIN?: Torstaina 4.2.  klo 18 alkaen, ennen helmikuun haalaribileitä

Ps. Tapahtuma myös Facebookissa nimellä Hapon Talvirieha!

Tulkaa sankoin joukoin ja ottakaa ystävännekin mukaan, mikseipä myös vihamiehiänne.

 

14. NääsPeksin improkurssi alkaa

Rohkeutta esiintymiseen! Tamperelaisten korkeakouluopiskeijoiden teatterikerho NääsPeksi järjestää tänäkin keväänä suuren suosion saavuttaneen improvisaatiokurssin.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta improsta, näyttelemisestä tai esiintymisestä ylipäänsä, vaan siellä treenataan heittäytymistä ja tilanteiden luomista hyvässä hengessä ja seurassa. Esiintymistaito ja -varmuus

karttuvat varmasti! Ja mikäli mielit näyttelemään NääsPeksin lavalle, on improkurssi hyvä kurkistus speksimaailmaan jo ennen näyttelijäpääsykokeita. Mikäli puolestaan et aiemmin ollut kiinnostunut suurelle yleisölle näyttelemisestä, kurssin jälkeen saatat

olla...

Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa uutta improharrastusta NääsImprossa. Tästä seuraa lisätietoja kurssin aikana.

Kurssin vetäjä on useaan otteeseen NääsPeksin ohjaajana toiminut ja improvisaatioteatteri Snorkkelista tuttu Harri Kailanto.

Improkurssi järjestetään 8.2. alkaen TTY:llä myöhemmin tarkentuvassa tilassa ja sen kesto on kolme viikkoa.

Kurssikerrat ovat:
ma 8.2. klo 17:00-19:30
to 11.2. klo 16:30-19:00
pe 12.2. klo 16:30-19:00

ma 15.2. klo 17:00-19:30
ke 17.2. klo 16:00-18:30
to 18.2. klo 16:30-19:00

ma 22.2. klo 17:00-19:30
ke 24.2. klo 16:30-19:00
pe 26.2. klo 16:30-19:00

Hintaa kurssilla on 20 euroa ja kurssille mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä osoitteeseen niko.ranta@iki.fi sähköpostia 5.2. klo 23:59 mennessä. Viestissä on hyvä mainita ilmoittautumisestaan,

kertoa nimensä, ikänsä, oppilaitoksensa sekä mahdollinen aikaisempi kokemus esiintymisareenoilta.

Kurssilla opitaan improvisaation perusteet ja samalla pidetään paljon hauskaakin. Myös uusien kavereiden löytymiseltä on vaikea välttyä. Rohkeasti siis mukaan vain!

Tule kurssille, tule, näe, improvisoi!

15. Helmikuun PISTOJEN muuttunut päivämäärä

Helmikuun PISTOT pidetään TORSTAINA 25.2.2016 Union Work & Leisure Clubissa. Huomiothan muuttuneen päivämäärän.
Lisätietoa tulevista PISTOISTA lähiaikoina, pysy kuulolla!

K-18

PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry

16. Kysely sosiaalisen median hyödyntämisestä rekrytointiprosessissa

Hei! Olen kauppatieteiden opiskelija Oulun kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta ja teen Pro Gradu-tutkimusta siitä, miten sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää yrityksen rekrytointiprosessissa. Tutkimuksella on tarkoitus selvittää,

miten suomalaiset käyttävät sosiaalista mediaa työnhaussa, ja millä yrityksen toimilla sosiaalisessa mediassa on vaikutusta työnhakijoihin. Kysely koostuu 26:sta kysymyksestä ja siihen vastaaminen kestää n. 6 - 8 minuuttia.

Kiitoksena ajastasi arvon kaikkien halukkaiden kesken viisi 2 elokuvalipun pakettia Finnkinon elokuvateattereihin. Elokuvalippupaketit lähetetään voittajille e-lippuina sähköpostitse.

Pääset tekemään kyselyn osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/562CF06719712D27.par

17. Teatterikerho Ääriraja etsii edelleen puvustajia, lavastajia ja valomiehiä!

Ääriraja etsii kevään näytelmäänsä henkilöitä toteuttamaan visuaalista ulkonäköä! Tarvitsemme joukkoomme vielä puvustajia, lavastajia sekä valomiehiä. Tehtävässä pääset todellakin käyttämään mielikuvitustasi luomalla uskomatonta

satumaailmaa. Ei tarvitse osata mitään, kiinnostus ja innostus tehtävää kohtaan riittää. Tehtävä sitoo sinua tammikuusta huhtikuuhun, ja esitykset ovat huhtikuun alussa. Saat tehdä niin paljon kuin haluat oman jaksamisesi rajoissa! Kysy

rohkeasti ja ilmoittaudu mukaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen: teatterikerho@tamko.fi

18. Käythän vastaamassa opinnäytetyöhön liittyvään kyselyyn!

Asiapitoisia vastauksia opinnäytetyöhön liittyvään kyselyyn kaivataan. Kyselyyn on helppo vastata ja kysymykset koskevat kuluttajien tottumuksia käyttää ja valita erilaisia kassivaihtoehtoja asiointireissuillaan. Linkki kyselyyn

(huomaathan kirjoittaa isot ja pienet alkukirjaimet paikalleen):

http://goo.gl/forms/pTDgOpvXWI

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni suomalainen vastaisi kyselyyn mahdollisimman monesta maakunnasta eri puolilta suomea tarjoten arvokasta tietoa opinnäytetyötä varten. Jokainen kansalainen osaa varmasti vastata tähän kyselyyn!

Linkkiä saa myös levittää eteenpäin.

Kiitos vastauksista ja avusta jo etukäteen kaikille! : )

Terveisin,
opinnäytetyötä työstävä opiskelija

19. SOPUn hyväntekeväisyys-naiskalentereita alennettuun hintaan

Nyt lähtee ja halvalla! Sosiaalialan ainejärjestö SOPU Ry myy tästä hetkestä lähtien itse teettämiään hyväntekeväisyys-naiskalenterita 8€ kappalehintaan. Tule noutamaan omasi Solun jäsenpalvelutiskiltä,
tai SOPUn ständiltä torstaina 4.2. Kaikki tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Tampereen Tyttöjen Talolle. 
Lisätietoa Tyttöjen Talosta sivuilta: http://www.tytto.fi

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

20. Tamko's office is open normally, desk has moved

Tamko's office Solu is open Mon-Fri 9-16. From the office you can e.g. apply for student card and buy tickets to various events. Exceptions are posted on our website at www.tamko.fi and social media too. Reminder: Solu's service desk has moved to another location inside the building. You will find it when going left when entering the office. Welcome!

21. The student card sticker of the Fall 2015 is no longer valid.

The student card sticker of the Fall 2015 is no longer valid. You can update to valid one at Solu! Just remember to take your validation for stoppage time if you've been granted one!
Note: Your card is valid till the next September if the text is green and says 2015-2016

22. TAMK's representatives for the Tampere3 working groups in Minedu

The Board of Tampere University of Applied Sciences had a meeting on 27 January 2016 and decided upon the nominees to represent TAMK in the Tampere3 preparatory working groups set by the Ministry of Education and Culture. The Ministry has asked all Tampere3 universities to name their representatives for the steering group and the executive group.

To represent the Board of TAMK: Chairman of the Board Matti Höyssä, substitute Linda Asikainen.

To represent TAMK's executive group: President Markku Lahtinen, substitute Vice President Marja Sutela.

Staff trustees' nominee to represent TAMK's staff: Senior lecturer Lauri Hietalahti, substitute Senior lecturer Päivi Koppanen.

To represent the students' union Tamko: Chairperson of the Council Verna Rantala and Chairperson of the Board Matti Aho.

All Tampere3 universities have discussed this issue in their board meetings this week and will send their proposals to the Ministry by 29 January 2016.

Previous news about this: Ministry of Education sets working groups to support Tampere3 process

More information at TAMK: rehtori Markku Lahtinen

23. Blood donation at TAMK

Holidays are over and school has started again. Do you already feel like giving up… some blood? Fortunately it’s that time of year when we make it easy for you, in the middle of school day. The donation takes place at the main campus, building B next to the dining area on February 3rd between 10:00 AM and 2:00 PM.
Best-case scenario, by handing over and giving up you can save someone’s life. Check the necessity of your blood type here: http://www.veripalvelu.fi/ (top right corner).

Who can donate?

If you're unsure about your eligibility to donate, you can read more about it in here:
http://www.redcrossblood.org/donating-blood/eligibility-requirements

You can also take an online test, and see if you're good to go!
Go to:
http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/
And choose "In English" in the top left corner.

24. OPEN MIC JAM Session at Restaurant Tuoppi

Do you feel like singing? Does rhythm drive your blood? Are you ready to ROCK and ROLL!!!
MusTa - subject organization for musicians in Tampere - arranges for the first time public "open mic" jam session at restaurant Tuoppi, at address Pyynikintori 6 on Wednesday the 27th of January from 7 PM to 10 PM. Essential band

instruments are available on sight. So feel free to join us - whatever your skill level or music taste is! After the session you can stay and enjoy refreshment at this musician’s favorite haunt.

P.S. Tursaspassi stamp for visiting Pyynikki Campus is easy to obtain at the same visit up to half past eight!

25. Talvirieha winter games happening 4.2.

Welcome to HAPPO ry winter games! This event is FREE and takes place at Sorsapuisto, Tampere (check the map) on thursday 4.2. from 6pm until we are tired! There will be all kind of different games, grilled sausages (0,5€/sausage) and an

opportunity getting to know new people. If you want to drink something, we prefer you bring your own beverages.

So come along and lets have fun:)

WHAT?: HAPPOs Winter games and plays IT'S FREE!
WHEN?: Thursday 4.2. 6pm.
WHERE?: Sorsapuisto, Tampere (Salhojankatu 33 is so near that you can see the park with a pond)

Ps. The event is also in Facebook so go and spot us there!

26. Renovated apartments for students!

We have few available shared apartments in Ritakatu. Apartments are just renovated and rented with furniture. Please read more from www.insinoorioppilastalo.fi or ask more details from our office.  You can apply those via our internet

application form.

27. SOPU's charity calendars on SALE

The social services subject-based student organisation SOPU Ry is selling their self-made charity calendars in the lowered price of 8€ per piece. Come and get your own from Solu, or from SOPU's stand
on thursday, 4th of February. All income is donated unabridged to the Tampere Girls' House. You can find more info about them from here:
http://www.tytto.fi/kielet/englanti/

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics