YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 48 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon vuoden 2018 toimijat on valittu!

2. Haalarimerkkien ompeluilta 30.11. 

3. Portti Työelämään 23.1. - 24.1.2018

4. Tamko etsii siivojaa!

 

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Hae mukaan Tampere3 Tietotoimisto -projektiin!

6. Anna lapselle lahja

7. Bar Studion pikkujoulut 30.11.

8. Metso TALK: Monen totuuden maailma

9. PIRATE ry:n Glögitilaisuus Undergroundissa 14.12.

10. Tolun vakiovuoro

11. Yle Perjantai: Suomi 100 Perkele 1.12.

12. Harjoittelumahdollisuuksia Kreikassa!

13. Tolun sääntömääräinen syyskokous

14. Harjoittelumahdollisuuksia ympäristötekniikan opiskelijoille

15. Opiskelijan Tampereen kuponkiedut!

16. Tanssiteatteri MD:n juhlavuoden huipennus intelligiibeli-iltamat nähdään joulukuussa

 

English Summary

17. Apply to Tampere3 Information Hub project!

18. Bar Studio's pre-Christmas party

19. Tolu's weekly sport shift

20. Internship in Greece!

21. Training programs for environmental engineers 

22. ComedyO’Connell’s - Free Comedy Every Thursday

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon vuoden 2018 toimijat on valittu!

Hallitus

Jarno Setälä, musiikki - puheenjohtaja

Roope Paasonen, sähkötekniikka - varapuheenjohtaja

Joel Haataja, konetekniikka - koulutuspolitiikka

Virve Pekkanen, terveydenhoitaja - sosiaalipolitiikka

Anna Laurila, liiketalous - kansainvälisyys

Miska Rantala, tietojenkäsittely - tuutorointi

Kalle Kairistola, palveluliiketoiminta - kulttuuri- ja kerhot

Heta Ylä-Nojonen, palveluliiketoiminta - opiskelijapalvelut

 

Edustajiston puheenjohtajisto

Vesa-Pekka Tuomaala, fysioterapia - puheenjohtaja

Arttu Myllys, liiketalous - varapuheenjohtaja

 

2. Haalarimerkkien ompeluilta 30.11. 

Jäikö edellinen ompelukerta väliin ja merkkejä kasaantuu nurkkiin? Ei hätää, sillä syksyn toinen haalarimerkkien ompeluilta on täällä! Solun saunalla saa taas ommella merkkejään kiinni ja ostaa uusia, jos niitä ei vielä ole tarpeeksi (vain korttimaksu). Omat ompeluvälineet on hyvä ottaa mukaan, mutta Tamkolta löytyy tarvittaessa myös jonkun verran neuloja ja erilaisia lankoja. Tervetuloa ompelemaan torstaina 30.11. kello 17.00 - 21.00 Solulle!

Muista kutsua kaveritkin mukaan ja huolehtia siitä, että Tursaspassit on matkassa! Tapahtuma on alkoholiton.

3. Portti Työelämään 23.1. - 24.1.2018

Tervetuloa tutustumaan Pirkanmaan työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksiin Kuntokatu 3:n pääaulaan ja sen lähiympäristöön tiistaina 23.1 ja keskiviikkona 24.1.2018 kello 10.00 - 14.00! 

Porttiin osallistuvat yritykset ovat nyt varmistuneet! Luvassa on mahtava kattaus erilaisia yrityksiä:

1. päivä: ALTEN Finland, Bitwise, Cargotec Finland, Consti Yhtiöt, Eatech, Etteplan, Fastems, FCG Suunnittelu ja tekniikka, Framery, Futurice, Granite, Granlund Tampere, Insta Group, Koja, Leonidas, Metso, Patria, Proxion, RD Velho, Sandvik Mining and Construction, Smile Industries, Solteq, Stora Enso, Studentwork, Sweco Rakennetekniikka, Tamtron, Tasowheel Gears, Teknikum, Vahanen, Vexve, VR Track, Wapice, WorkPower ja WSP Finland.

2. päivä: Aito Säästöpankki, Alen Consulting, ALSO Finland, Azets, Eilakaisla / EKA Keski, Glaston, Haltu, Intopalo, Mehiläinen, Opset, OP Tampere, Opteam / HRC Pirkanmaa, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Pankkiiriliike Alexandria, Pihlajalinna Terveys, Plugit Finland, Promotion Point, Sasken Finland, Smile Henkilöstöpalvelut, Sospro, StaffPoint, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Talenom, Tehy, Tradenomiliitto TRAL, YIT Rakennus, Visma Consulting ja WorkPower. 

Lisätiedot: porttityoelamaan.fi ja Facebook-tapahtuma.

4. Tamko etsii siivojaa!

Tamko etsii siivoojaa (1) hoitamaan opiskelijakunnan saunan siivouksia. Siivoukset tehdään pääasiassa lauantai- ja sunnuntaipäivisin. Työt jaetaan tasaisesti kahden työntekijän kesken, eli töitä ei ole joka viikonloppu. Palkka perustuu käyntiin, kuluu siivoukseen sitten 5 minuuttia tai 1,5 tuntia. Mikäli siivouksessa menee todella kauan, niin tällöin on mahdollisuus lisäkorvaukseen. Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi torstaihin 30.11.2017 mennessä. 

Lisätietoja: Tomi Hyppänen, toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Hae mukaan Tampere3 Tietotoimisto -projektiin!

Hakuaikaa on jatkettu 1.12. saakka! Etsimme opiskelijatiimiä Tampere3 Tietotoimisto -projektiin. Projektin tarkoituksena on laatia konseptisuunnitelma Tampere3:n opiskelijoiden ja henkilöstön väliselle uudenlaiselle vuorovaikutukselle. Projektitiimin tehtävinä tulee olemaan mm. Tampere3:een liittyvän tiedon jakamisen tapojen ja metodien tutkiminen, laatia osallistava ja opiskelijakeskeinen konseptisuunnitelma toiminnosta ja/tai palvelusta sekä suunnitella ja raportoida toteutus uuden toiminnan aloittamiseksi. Projektin voi toteuttaa joko oppimisprojektina tai palkattomana harjoitteluna. Ajankohtana on joulukuu 2017 - tammikuu 2018. 

Tiimiltä vaadittava osaaminen:

- Viestintä & sosiaalinen media

- Kulttuurienvälinen vuorovaikutus

- Suunnittelutaidot (käyttäjäkeskeisyys tai palvelusuunnittelu)

- Konseptisuunnittelu

- UX 

- Projektinhallinta

Projektin työkielinä ovat suomi ja englanti. Pääasiallisena (tiimin sisäisenä) työkielenä on englanti. Osa tehtävistä saattaa vaatia taustatyön tekemistä ja materiaalin tuotantoa suomeksi, minkä vuoksi tiimissä tulee olla jäseniä, joilla on vahva suomen kielen taito. Haku on auki 1.12. saakka. Lue lisää ja hae mukaan täältä.

6. Anna lapselle lahja

Joulupuu-kampanja on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on kerätä joululahjoja vähävaraisten perheiden 0-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka todennäköisesti muuten jäisivät ilman omaa pakettia.

Osallistu keräykseen hankkimalla lapselle lahja. Lahjan tulee olla uusi ja käyttämätön. Tuo se Sopu ry:n päivystykseen (tiistaisin H0-käytävällä klo 12-13) paketoitavaksi, tai tule paikan päälle paketoimaan. Päivystyksessä lahjan mukaan kiinnitetään jakamisen helpottamiseksi lappu, mistä ilmenee esimerkiksi minkä ikäiselle lapselle sisältö olisi sopiva. Lahjoista ja niiden keräämisestä tulee lisäinfoa H0:n sohvien läheisyyteen sekä Sopu ry:n Facebook-sivulle.

Tehdään yhdessä hyvää, sillä jokainen lapsi on lahjan arvoinen! ❤

7. Bar Studion pikkujoulut 30.11.

Vuosi lähenee loppuaan ja vuoden viimeistä Bar Studiota juhlitaan pikkujouluisissa merkeissä! Ohjelmassa on luvassa muun muassa jouluaiheinen visa. Ota siis tonttulakkisi, joulumielesi sekä kaverisi mukaan ja tule meidän kanssa juhlimaan pikkujouluja Bar Studioon 30.11. klo 16-21.

Lisätiedot: Bar Studion pikkujoulujen Facebook-tapahtuma

8. Metso TALK: Monen totuuden maailma

Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutus järjestävät marraskuussa Metso TALK -keskustelusarjan, jossa nostetaan esiin puhuttavia aiheita. Metso TALK -illat järjestetään uudella Metson lavalla pääkirjaston aulan vieressä, ja niihin on vapaa pääsy. 

29. marraskuuta klo 18.00 Metso TALKissa keskitytään totuuteen. Tietokirjailija, tiedetoimittaja Jani Kaaro ja emeritusprofessori Markku Ojanen pohtivat, onko olemassa yhtä absoluuttista totuutta vai onko totuuksia yhtä paljon kuin ihmisiä. Miksi ihmiset valehtelevat ja onko valehtelu joskus oikein?

Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä paikan päällä tai Twitterissä hashtagilla #metsotalk. Toimittajaopiskelijoiden vetämiä iltoja voi seurata suorana myös Radio Moreenista tai kirjaston YouTube-kanavalta.

9. PIRATE ry:n Glögitilaisuus Undergroundissa 14.12.

Hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika!

PIRATE ry tarjoaa terveysalan opiskelijoille, yhteistyökumppaneilleen, alumneilleen sekä terveysalan opettajille glögiä, joulutorttuja ja pipareita opiskelijoiden olohuoneessa Undergroundissa Kuntokatu 4:n kampuksella keskiviikkona 14.12. klo 9-13 välisenä aikana. Piipahda keskellä koulupäivää nauttimaan kupillinen kuumaa glögiä ja maistamaan tuoreita joulutorttuja sekä pipareita!

10. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelataan futsalia tiistaina 28.11. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Muistathan, että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään!

Tapahtumasta saa myös leiman tursaspassiin. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

11. Yle Perjantai: Suomi 100 Perkele 1.12.

Tervetuloa mukaan yleisöön seuraamaan Yle Perjantain suoraa Suomi 100 Perkele! -lähetystä 1.12. klo. 21.05 - 22.00 TTT-klubille Tampereelle! Yle Perjantai on ajankohtaisohjelma, mikä paneutuu joka viikko uusiin aiheisiin vieraiden sekä viikoittaisen Perjantai-dokkarin muodossa. Yleisölle ilmainen sisäänpääsy.

Viina, sauna, nyhtökaura. Mikä kaikki tekee Suomesta Suomen ja mistä on jo aika päästää irti? 100-vuotiasta Suomea kyseenalaistamassa kirjailijat Tuomas Kyrö ja Juha Hurme. Illan Perjantai-dokkarissa vieraillaan 197 asukkaan Finland Townissa Minnesotassa. 

Kuinka ilmoittaudun yleisöön? Ilmoita yhteyshenkilön nimi sekä kuinka monta henkeä porukastanne olisi tulossa mukaan suoraan lähetykseen sähköpostitse tai puhelimitse yleisökoordinattori Uppa Hynyselle: ext-saara-lotta.hynynen(at)yle.fi, puh. 050 5746260. HUOM! Toivomme, että saavutte paikalle TTT-Klubille (Hallituskatu 19, Tampere) jo klo 20.30, jotta saamme koko yleisön paikoilleen ennen lähetyksen alkamista. 

12. Harjoittelumahdollisuuksia Kreikassa!

Oletko kiinnostunut käytännön harjoittelusta ulkomailla? AIESEC Tampereella on mahdollisuus osallistua vapaaehtoisesti 6 viikon ajan Costa Ricassa. Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja hyvistä ympäristökäytännöistä. Aktiviteetit ovat muun muassa työpajoja ja keskusteluja kenttätöistä, kuten esimerkiksi metsätalous, luonnonmukainen maatalous. Hanke toteutetaan 10.12.-21.1.2018 välisenä aikana. Lisätietoa projektista saat lähettämällä kyselyä osoitteeseen: tinja.uotila(at)aiesec.net tai luomalla profiilin aiesec.org -sivustolle (profiilin luominen ei sitouta mihinkään).

13. Tolun sääntömääräinen syyskokous

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura - Tolu ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksen 27.11. klo 17.00 alkaen E1-06 auditoriossa. Kokouksessa valitaan hallitus vuodelle 2018. Esityslista on nähtävillä Tolun nettisivuilla osoitteessa www.urheiluseuratolu.fi. Tervetuloa osallistumaan kokoukseen!

14. Harjoittelumahdollisuuksia ympäristötekniikan opiskelijoille

AIESEC Tampere tarjoaa mahdollisuuden osallistua 6 viikon vapaaehtoisprojektiin Costa Ricassa. Projektityöntekijän velvollisuuksia ovat mm. uudelleen metsittäminen, luomuviljely, työpajat sekä luennointi liittyen ilmaston muutokseen ja sen ehkäisemiseen. Ensimmäinen mahdollisuus osallistua projektiin on jo joulukuussa. Lisätietoa projektista saat kirjautumalla osoitteeseen aiesec.org (kirjautuminen ei sitouta mihinkään), tai lähettämällä viestiä osoitteeseen tinja.uotila(at)aiesec.net.

15. Opiskelijan Tampereen kuponkiedut!

Marraskuun piristävät tarjoukset kaamokseen: 

- Siipiä -20% alennuksella Hervannan Speakeasysta

Nyt lykästi siipien ystäviä! Hervannan Speakeasy tarjoaa kaikille opiskelijoille -20% alennuksen kaikista pääruuista. Löydät mobiiliopiskelijakortistasi kuponkin, jolla saat edun käyttöön. Etu ei ole voimassa tusinatorstaina, mutta silloinkin syöt rajattoman määrän siipiä edulliseen 12 euron hintaan. Tutustu Speakeasy Hervantaan osoitteessa www.speakeasy.fi/hervanta.

- Virtual Reality -elämys 25€/h (norm. 36€)

Portaali on Tampereen ensimmäinen virtuaalielämysliike, jossa pääset kokemaan virtuaalitodellisuuden markkinoiden parhaiden laitteiden ja mahtavimpien elämysten kautta. Portaalissa viihdyt niin yksin kuin kavereiden seurassa. Tervetuloa tutustumaan! Kuponki: Tunti virtuaalitodellisuudessa 25 € 1-3 hengelle (norm. 36€). Lisähenkilöt + 5€/hlo. Voimassa su – to. Mainitse kuponki varauksen yhteydessä. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin.

Tutustu Portaaliin

Lataa Pivo, vilauta opiskelijakorttia ja nauti! :) Lue lisää Pivo-etuohjelmasta ja uudesta mobiiliopiskelijakortista täältä.

Muita mahtavia tarjouksia löydät Opiskelijan Tampereen nettisivuilta

16. Tanssiteatteri MD:n juhlavuoden huipennus intelligiibeli-iltamat nähdään joulukuussa 

Tanssiteatteri MD palauttaa ainutlaatuisissa Intelligiibeli-iltamissa hymy korvissa mieleen 20 vuoden aikana tehtyjä löytöretkiä ja valloitettuja vuoria. Tunnelmallinen eri esitysten kudelma solmitaan mm. Samuli Roinisen Lemminkäinen-, Ari Nummisen Triumfi- ja Mari Rosendahlin Klaffi-teoksista sekä monista muista MD:n timanteista.

Juhlavuoden huipentumassa esiintyvät MD:n tanssija-koreografit Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Anniina Kumpuniemi, Samuli Roininen, Mari Rosendahl sekä vierailijat tanssija Ville Oinonen ja pianisti Arto Piispanen. Esityksen kesto on noin 1,5 h ja sisältää väliajan. Esitys nähdään vain kolme kertaa joulukuun alussa. intelligiibeli = järjellä ymmärrettävissä oleva.

Intelligiibeli-iltamat nähdään vain kolme kertaa joulukuussa Hällä-näyttämöllä Tampereella:

Pe 1.12. klo 19            

Su 3.12. klo 17

Ti 5.12. klo 19

Lisätietoja

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

17. Apply to Tampere3 Information Hub project!

The application deadline has been extended to 1.12! Tampere3 wants to have students front and center in our new university community. This requires doing community communications in a new, interactive and participatory way. #Tampere3 Information Hub project aims to identify ways and methods that fit new university culture, and to develop a concept plan for a communication function that will be operated by students. A successful applicant is someone who is interested in designing services, understanding users, or doing communications in diverse organizations and communities. Willingness to work and to learn by doing is more important than prior experience. Project can be done as a learning project or as an unpaid internship. Project time frame is December 2017 - January 2018. 

Skills required from the team:

- Communications & Social Media

- Intercultural Communications

- Design skills (UX or Services Design)

- Project Management

Project working languages are Finnish and English. Main (internal) working language is English. The application period is open until Dec 1st. Read more and apply here.

18. Bar Studio's pre-Christmas party

It's time for the Bar Studio's own pre-Christmas party! We celebrate the best holiday with our own pre-celebration. Take your Christmas hat, Christmas spirit and all of your friends with you and come to Catering Studio (G0-08) on the 30th of November from 4pm to 9pm. More information in Facebook-event: (https://www.facebook.com/events/115239012499521/)

19. Tolu's weekly sport shift

We will play futsal (indoor football) in our weekly sport shift on 28.11. from 5pm to 7pm at L-building.  Everybody can join our sport shift even if you haven't bought Unipoli Sport membership. Please keep in mind that by visiting our sport shift often you have a chance to win a gift card to XXL! Unipoli Sport is partner of our sport shift.

20. Internship in Greece! 

Are you interested in practical training experience abroad? AIESEC Tampere has an opportunity to volunteer for 6 weeks in Costa Rica. The project aims to raise awareness about climate change and good environmenral practices. The activities go from workshops and talks to fieldwork, such as reforeststion, organic agriculture, amongst other activities. The project takes place from December 10th to January 21st in 2018. More information you can get by creating a profile in aiesec.org or sending email to anqi.mao@aiesec.net. Creating a profile doesn't commit you to anything. 

21. Training programs for environmental engineers

Are you interested in practical training experience abroad? AIESEC Tampere has an opportunity to volunteer for 6 weeks in Costa Rica. The project aims to raise awareness about climate change and good environmental practices. The activities go from workshops and talks to fieldwork, such as reforestation, organic agriculture, among other activities. The project takes place from December 10th to January 21st in 2018. More information you can get by creating a profile in aiesec.org or sending email to anqi.mao(at)aiesec.net. Creating a profile doesn't commit you to anything.

22. Comedy O’Connell’s - Free Comedy Every Thursday

ComedyO'Connell's is Tampere's only weekly English Language Comedy Show. With free shows every Thursday, we offer a huge variety of stand up and improv comedy in English performed by Finns and Foreigners from around the globe!

Check us out every Thursday at 8pm at O'Connell's Irish Bar! See what’s coming up this month at Facebook

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics