YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 47/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Edustajiston järjestäytymiskokous 22.11.
2. Haalarimerkkien Ompeluilta 21.11.
3. Onko taloutesi tasapainossa? Tule Ote omaan talouteen -valmennukseen

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
4. Kutsu Persoonallisuus ja aisti-informaation käsittely -tutkimukseen
5. SOPU ry mukana Joulupuun hyväntekeväisyyskeräyksessä
6. SOPU ry:n sääntömääräinen syyskokous
7. Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry on vuoden paikallisyhdistys 2016!
8. Kutsu Tarkan taidenäyttelyyn 25.11.
9. TIRO ry:n jäsenille suunnattu 100 % saunailta
10. TIRO ry:n leffailta
11. Tolu ry:n sääntömääräinen syyskokous 30.11.
12. TAMK osallistuu Euroopan Jätteenvähennysviikoille
13. Great Divas- Siru Airistolan B- tutkintokonsertti
14. Tolun Säbäsarja 2017

English Summary
15. First meeting of the new council held on 22.11.
16. Overall Patches' Sewing Evening
17. CLINT Survival Weekend 25.-27.11.
18. TAMK participating in European Week for Waste Reduction

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Edustajiston järjestäytymiskokous 22.11.

Kuka valvoo sinun etujasi? 

Onko sinulla ideoita miten opiskelijakunta voisi palvella jäseniään paremmin? Tai oletko kenties jo pitkään ihmetellyt ongelmia joille kukaan ei tee mitään? Nyt on tilaisuutesi, hae mukaan Tamkon hallitukseen ja vaikuta! 

Hallitukseen voi hakea kuka tahansa opiskelijakunnan jäsenistä ja edustajiston puheenjohtajistoon voivat hakea edustajiston jäsenet. 

Järjestäytymiskokouksessa valitaan edustajiston puheenjohtajisto, hallituksen puheenjohtaja ja hallitus. Edustajisto vastaa korkeimmasta päätöksenteosta opiskelijakunnassa ja hallitus puheenjohtajan johdolla puolestaan päivittäisestä toiminnasta. 

Jos piikkipaikoille pyrkiminen ei ole sinun juttusi, niin tule seuraamaan jännittävää kamppailua ja kysymään juuri ne ratkaisevat kysymykset. Tai tule kertomaan miksi juuri sinun kaverisi olisi hyvä opiskelijakuntatoimija. 

MITÄ: Tamkon edustajiston järjestäytymiskokous
MISSÄ: TAMK Pääkampus, Auditorio G00-10 
MiLLOIN: 22.11.2016 klo 16.30 alkaen

HUOM! Tapahtumasta saat Tursaspassiin leiman.

2. Haalarimerkkien Ompeluilta 21.11.

Ihan eivät Approille ehtineet kaikkien haalarit, mutta nyt ne ovat toivottavasti jo kaikilla hallussa. Syksy on aina rankkaa aikaa opiskelijatapahtumien kannalta, ja se näkyy haalarimerkkien määrässä! Nyt on jälleen aika tulla viettämään haalarimerkkien ompeluiltaa Solun saunalle ja hankkia samalla vaikka leima omaan Tursaspassiin. Parhaat niksit ja vinkit ompeluun kuulet paikanpäällä :)

Omat ompeluvälineet on hyvä ottaa mukaan, mutta Tamkolta löytyy tarvittaessa myös jonkun verran neuloja ja erilaisia lankoja. Merkkejäkin voi paikanpäältä ostaa, mutta ainoastaan korttimaksulla.

Muista kutsua kaverikin mukaan ja huolehtia siitä, että Tursaspassit on matkassa! Tapahtuma on alkoholiton.

www.facebook.com/events/1599062023733936

3. Onko taloutesi tasapainossa? Tule Ote omaan talouteen -valmennukseen

Tule keskiviikkona 23.11. klo 15-16.30 Y-kampuksen Stagelle kuulemaan oman talouden hallinnasta. Ote omaan talouteen -valmennuksessa perehdytään nuorten aikuisten rahankäyttöön, säästämiseen ja maksuhäiriömerkintöihin. 
Nuoret oppivat käytösmalleja kotoaan ja kavereiltaan, koska koulussa harvoin opetetaan rahan hallintaan liittyviä asioita. Aina tietoa ei ole tarpeeksi saatavilla, joten myös virheitä sattuu. Virheiden ja ongelmien välttämiseksi, nyt kannattaa tulla kuulemaan, miten pidät oman taloutesi hallinnassa. 

Ota ote omasta taloudestasi tänään, jotta voit höllätä huomenna! 

Koulutuksen tulevat pitämään entiset TAMKin Proakatemialaiset Taina Pelkonen ja Jenna Haapala / Volumi osk.

Lisätietoja: www.oteomaantalouteen.fi ja FB: Ote omaan talouteen

Valmennus on kaikille avoin, mutta toivomme ennakkoilmoittautumisia osoitteeseen sopo@tamko.fi, jotta valmentajat osaavat varata oikean määrän materiaaleja mukaan. 

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

4. Kutsu Persoonallisuus ja aisti-informaation käsittely -tutkimukseen

Pyydämme Sinua osallistumaan tutkimukseen, jossa selvitetään persoonallisuuden piirteiden yhteyttä havaintotoimintoihin. Tutkimus koostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen osa sisältää verkossa täytettävän kyselyn, joka sisältää kaksi persoonallisuuskyselyä sekä muutaman taustatietoihin liittyvän kysymyksen. Tutkimuksen toiseen osaan, laboratorio-osuuteen, kutsumme tammi-helmikuussa joukon kyselyihin vastanneista. Laboratorio-osuuteen kutsutut saavat testauksen jälkeen elokuvalipun palkkioksi osallistumisestaan.
 
Laboratoriokoe toteutetaan Tampereen yliopiston Pinni B rakennuksessa sijaitsevassa Human Information Processing -laboratoriossa (http://www.uta.fi/yky/tutkimus/hip.html). Koetilanne kestää noin tunnin ja se sisältää kaksi tehtäväosiota. Ensimmäisessä tutkittavia pyydetään tekemään yksinkertaista tunnistamistehtävää. Toisessa tutkittaville esitetään kuvaärsykkeitä ja samanaikaisesti tutkittavilta mitataan ihon sähkönjohtavuutta ja sydämen sykettä ihon pinnalle asetettavien elektrodien avulla. Fysiologiset kokeet ovat kivuttomia ja riskittömiä. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja tutkittavalla on oikeus kieltäytyä siitä milloin tahansa, syytä ilmoittamatta. Kieltäytymisestä ei aiheudu mitään haittaa. Kokeen ensimmäiseen osaan osallistuminen ei velvoita Sinua osallistumaan kokeen toiseen osaan, vaikka tulisitkin kutsutuksi.
 
Vastaajien tietoja ja vastauksia käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Kyselyssä pyydettyjä yhteystietoja käytetään ainoastaan tutkimuksen toiseen osaan kutsumisessa. Vastaamisaika persoonallisuuskyselyyn on 14.11.-5.12.2016. Vain kyseisenä aikana lähetyt vastaukset otetaan tutkimukseen mukaan.
 
VERKKOKYSELYYN PÄÄSET OSALLISTUMAAN TÄSTÄ LINKISTÄ:  https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/17832/lomake.html
 
5. SOPU ry mukana Joulupuun hyväntekeväisyyskeräyksessä

SOPUn jokavuotinen hyväntekeväisyystempaus keskittyy tänä vuonna joululahjojen keräämiseen vähävaraisten perheiden lapsille. Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Osallistu sinäkin yhdessä SOPUn hallituksen kanssa tähän hyvän mielen keräykseen. Lisätietoja keräyksestä ja lahjojen ohjeistuksesta osoitteesta joulupuu.org. 

Lahjan voit tuoda SOPUn päivystykseen H0-käytävälle klo 12-13 ti 22.11, ti 29.11 ja to 8.12. SOPU myös päivystää TAMKin Teiskontien puoleisessa aulassa to 8.12 klo 9-12!

Lisätietoja ja kysymykset osoitteeseen sopu@tamko.fi

6. SOPU ry:n sääntömääräinen syyskokous

SOPU ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 24.11.2016 klo 16.15 alkaen tilassa D1-02. Kokouksessa käsitellään muun muassa seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä valitaan hallitus toimikaudelle 2017. Lisäksi syyskokouksessa käsitellään sääntömuutoksia, koskien muun muassa yhdistyksen nimeä.

Kokous on kaikille avoin ja siitä saa Tursaspassiin leiman. 

Yhdistyksen kokouksessa ovat äänioikeutettuja ja vaalikelpoisia kaikki yhdistyksen varsinaiset jäsenet, jotka ovat suorittaneet erääntyneen jäsenmaksun. (pykälä 5 §) Hallitukseen pyrkivien on hyvä varautua siihen, että uuden hallituksen järjestäytymiskokous pyritään pitämään heti syyskokouksen päätyttyä.
 
7. Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry on vuoden paikallisyhdistys 2016!

Insinööriopiskelijaliitto IOL ry julisti liittokokouksessaan 11.11.2016 TIRO ry:n vuoden paikallisyhdistyksekseen. Perusteluina valinnalle mm. toiminnan pitkäjänteisyys, uusien perinteiden luominen (Jallukaste), jatkuva palaute ja keskustelu IOL:n hallituksen suuntaan ja se fakta, että paikallisyhdistys on osoittanut, että kaikki perinteet eivät ole aina hyviä perinteitä, vaikka ne ovatkin perinteitä.

TIROn hallitus kiittää kaikkia jäseniään kuluneesta vuodesta! Vielä on vähän jäljellä ja ensi vuonna mennään taas entistä isommin mm. vuosijuhlien merkeissä.

Joel Lindholm
Puheenjohtaja

Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry

8. Kutsu Tarkan taidenäyttelyyn 25.11.

Tampereen rakennusarkkitehtiopiskelijoiden kerho Tarkka toivottaa sinut  tervetulleeksi perjantai 25.11. järjestettävään taidenäyttelyyn.

Taidenäyttely sisältää opiskelijoiden maalauksia, piirustuksia sekä grafiikkaa. Olet tervetullut ihastelemaan teoksia, keskustelemaan  opiskelijoiden kanssa sekä mahdollisesti mieleisen työn löytyessä  ostamaan niitä myös omalle seinällesi.

Taidenäyttelyyn on vapaa pääsy klo 20.00 eteenpäin ravintola Bar Bertelin alakerrassa (Hämeenkatu 30).

Myynnin joudumme suorittamaan käteismaksulla.

Tervetuloa!

9. TIRO ry:n jäsenille suunnattu 100 % saunailta

TIRO ry tarjoaa jokaiselle jäsenluokalleen, joista luokan kaikki oppilaat ovat liittyneet TIROon, mahdollisuuden järjestää saunaillan tai vastaavaan tapahtuman. Luokan tarvitsee valita yhteyshenkilö, joka hakee listan opintosihteeriltä mistä löytyy luokan kaikki oppilaat. Listaan tarvitsee lisätä jokaisen oppilaan syntymäaika ja/tai liiton jäsennro. Lista lähetetään sähköpostiosoitteeseen vpj@tiro.fi opettajatuutorin tarkastuksella (allekirjoituksella) ja TAMKin leimalla varustettuna.

Mikäli lista menee tarkastuksesta läpi liiton puolesta, myönnetään luokalle budjetti, joka vaihtelee luokan koosta riippuen, yleensä kuitenkin noin 500 € tai 15 €/hlö. Budjetin saatuaan luokka voi alkaa varaamaan saunaa tai muuta aktiviteettia.
Mikäli 100 % saunaan liittyen herää kysymyksiä, ota yhteys vpj@tiro.fi.

10. TIRO ry:n leffailta

TIRO järjestää 28.11.2016 elokuvaillan Finnkino Plevnassa. Elokuvana on Harry Potter -maailmaan sijoittuva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (Fantastic Beasts and Where to Find Them). Esitysaika tulee tietoon vasta 22.11, ja lippuja voi ostaa solulta 23.11 eteenpäin. Lippuja rajoitettu määrä!

Hinta TIROn jäsenille vain 5€, muille hinta on 10€ (Ota mukaan TIROn jäsenkortti todistaaksesi jäsenyyden)

Kysymykset: 

Jesse Petäys
Kulttuuri- ja vapaa-aikavastaava.
kuva@tiro.fi

11. Tolu ry:n sääntömääräinen syyskokous 30.11.

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura - Tolu ry pitää  sääntömääräisen syyskokouksen 30.11.2016 klo 17:00 alkaen TAMKin Pääkampuksella E1-06 auditoriossa. Tervetuloa!

12. TAMK osallistuu Euroopan Jätteenvähennysviikoille
 
Jokavuotiset tavaroiden vaihtopäivät järjestetään ruokalan viereisessä syvennyksessä (B0-17) 22.-24.11. Tuo vaihtoon sinulle tarpeetonta tavaraa tai tule hamstraamaan!
 
Tapahtumasta tiedottavia julisteita sijoitetaan ympäri kampusta, tämän vuoden teeman ollessa pakkausmateriaalijätteen minimointi.
 
Lisää tietoa alla olevista linkeistä:
www.facebook.com/ewwr.eu
www.ewwr.eu/en
www.facebook.com/events/214932578917751/

13. Great Divas- Siru Airistolan B- tutkintokonsertti

Torstaina 24.11 klo 19.00 Kuntokadun Juhlasalissa. 

Oon aina, lapsesta asti, valinnut laulettaviksi kappaleiksi kappaleita, joissa ei mennä "sieltä mistä aita on matalin". Konsertti on kunnianosoitus diivoille, ja samalla toteamus, että tykkään vaan laulaa korkealta ja kovaa!"

Bändissä:
Taustalaulut: Emma Piitulainen ja Ella Jaakkola (Myös teatterimuusikko- opiskelijoita)
Keyboards: Johnny Nordström
Basso: Niklas Norrgrann
Rummut: Riku Airaksinen
Kitara: Emil Nordström

Ilmainen sisäänpääsy!

14. Tolun Säbäsarja 2017

Urheiluseura Tolun järjestämä Säbäsarja on täällä taas! Kokoa itsellesi vähintään 5 hengen joukkue innokkaita pelaajia ja ilmoita joukkueenne mukaan. Osallistumismaksu 5e/joukkue. Ottelut pelataan tammi-maaliskuussa 2017 ja palkintona parhaille joukkueille on luvassa saunailta Solun saunalla sekä muita liikunnallisia palkintoja. Ilmoittautumiset 9.12.2016 mennessä holviin https://holvi.com/shop/tolury/product/e57ff6b7b09bacf23256d7caff9fd0f6/ tai Solun tiskille sen aukioloaikoina. 

Lisätietoja Facebookista "Tolun Säbäsarja 2017" sekä hallitus@urheiluseuratolu.fi

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

15. First meeting of the new council held on 22.11.

Tamko´s board for next year will be elected at the first meeting of new the council. The meeting will be held 22.11.2016 starting at 4.30pm in the auditorium G00-10. Meeting is held in Finnish.

16. Overall Patches' Sewing Evening 21.11.

Not all of us got those overalls in time for Hämeenkadun Appro, but now they’ve found their owners finally. Fall is always a pretty hard semester considering all the student parties we have, and that’s why we have so many patches to sew. It’s time to spend some quality time with needles and patches (maybe friends too) at Solu. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event.

It’s probably best if you bring your own supplies, but The Students Union also has some for backup. You can buy patches too, but only paying with card.

Remember to bring all your class mates and make sure you have your Tursaspassi with you. Please notice that this event is non-alcoholic.

www.facebook.com/events/1599062023733936

17. CLINT Survival Weekend 25.-27.11.

Have you ever wondered how actual Finns live? Try it out for yourself on Clint’s survival weekend. Come join us and enjoy the most authentic finnish experience ever in Seitseminen Park near Tampere. 
During the trip there will be no electricity, no internet, no modern comfort; just sauna, cozy cottage, and good company by the bonfire!

Prices are 40/45€ for Tamko members and non-members respectively.

Find out more here www.facebook.com/events/226441824435547

18. TAMK participating in European Week for Waste Reduction

TAMK will be joining in the activities for the ”European Week for Waste Reduction”, (E.W.W.R.). Wk. 47, 19.-27.11.
 
The annual ”stuff exchange days” take place @ B0-17 (by the steps near the Campusravita), on 22nd, 23rd & 24th of November.
 
Informative posters will be placed around the campus, as this year’s agenda is to minimize packaging waste.
 
For more information, visit:
www.facebook.com/ewwr.eu
www.ewwr.eu/en
www.facebook.com/events/214932578917751/

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics