YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 47 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Haluatko vaikuttaa? - Tule mukaan Tamkon hallitukseen!

2. Tamko etsii siivoojaa!

3. Haalarimerkkien ompeluilta 30.11.

4. Portti Työelämään -rekrytointimessut 23.- 24.1.2018

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. TAMK tutkii ja kehittää 23.11.

6. Metso TALK: Rakas luonto, rikas elämä

7. Tolun vakiovuoro

8. Konekerhon ekskursio Tevo Lokomolle

9. Tahkofest 2018 - ilmoittaudu TahkoGuruksi! 

10. Tampere Chamber of Music 2018 – musiikki ja hyvinvointi soivat yhdessä Tampereella 15. - 18.2.2018

11. Tolun sääntömääräinen syyskokous

12. Ei Myytävänä! - Ja Positiivista Piparia 20.11.

13. Hae mukaan Tampere3 Tietotoimisto -projektiin!

14. Tähtien Sota VIII ja viimeinen TIROlainen

15. Yle Perjantai: Mustasukkaisuus 24.11. 

16. Suomen raitiotiekaupunkien seminaari - Raitioteiden merkitys kaupungeille 

English Summary

17. Overall Patches' Sewing Evening 30.11.

18. Tolu's weekly sport shift

19. Ei Myytävänä!(Not for Sale!)- citizen initiative and Positivie Cookie café 20.11.

20. Apply to Tampere3 Information Hub project!

21. Star Wars VIII and the last TIROyan  

22. Konekerho's excursion to Tevo Lokomo

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Haluatko vaikuttaa? - Tule mukaan Tamkon hallitukseen!

Tamkon ensi vuoden hallitus valitaan uuden edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Kokous pidetään keskiviikkona 22.11. kello 17.00 auditoriossa G00-10. Tamkon hallituksen toimintaan voivat hakea kaikki TAMKin läsnäolevat opiskelijat. Hallitukseen voi hakea, vaikka ei olisi ollutkaan ehdolla edustajistovaaleissa. Hallituksessa toimimiseen ei myöskään tarvitse aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta. 

Kokouksessa hallitukseen valitaan ensin vaalilla puheenjohtaja, ja sitten seitsemän hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenten kesken jaetaan seuraavia vastuualueita: varapuheenjohtaja, tuutorointi, kansainvälisyys, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, hyvinvointi ja liikunta sekä kulttuuri ja kerhot. Uuden hallituksen perehdytys on 9.12.-11.12.2017. Mikäli kiinnostuit, niin tervetuloa kokoukseen!

Ps. Lisätietoja hallituksen tehtävistä ja arjesta voit kysyä nykyisen hallituksen jäseniltä: (etunimi)(at)tamko.fi. 

2. Tamko etsii siivojaa!

Tamko etsii siivoojaa (1) hoitamaan opiskelijakunnan saunan siivouksia. Siivoukset tehdään pääasiassa lauantai- ja sunnuntaipäivisin. Työt jaetaan tasaisesti kahden työntekijän kesken, eli töitä ei ole joka viikonloppu. Palkka perustuu käyntiin, kuluu siivoukseen sitten 5 minuuttia tai 1,5 tuntia. Mikäli siivouksessa menee todella kauan, niin tällöin on mahdollisuus lisäkorvaukseen. Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi torstaihin 30.11.2017 mennessä. 

Lisätietoja: Tomi Hyppänen, toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi

3. Haalarimerkkien ompeluilta 30.11. 

Jäikö edellinen ompelukerta väliin ja merkkejä kasaantuu nurkkiin? Ei hätää, sillä syksyn toinen haalarimerkkien ompeluilta on täällä! Solun saunalla saa taas ommella merkkejään kiinni ja ostaa uusia, jos niitä ei vielä ole tarpeeksi (vain korttimaksu). Omat ompeluvälineet on hyvä ottaa mukaan, mutta Tamkolta löytyy tarvittaessa myös jonkun verran neuloja ja erilaisia lankoja. Tervetuloa ompelemaan torstaina 30.10. kello 17.00 - 21.00 Solulle!

Muista kutsua kaveritkin mukaan ja huolehtia siitä, että Tursaspassit on matkassa! Tapahtuma on alkoholiton.

4. Portti Työelämään -rekrytointimessut 23.- 24.1.2018.

Tervetuloa tutustumaan Pirkanmaan työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksiin Kuntokatu 3:n pääaulaan ja sen lähiympäristöön tiistaina 23.1. ja keskiviikkona 24.1.2018. kello 10.00 - 14.00! Tapahtumaan osallistuu tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, ravintola- ja matkailualan sekä rekrytointialan yrityksiä. Lisäksi mukana on liittoja.

Messuille on ilmoittautunut jo tähän mennessä kattava joukko näytteilleasettajia: ALTEN Finland, Bitwise, Cargotec Finland, Consti Yhtiöt, Eatech, Etteplan, Fastems, FCG Suunnittelu ja tekniikka, Framery, Futurice, Granite, Granlund Tampere, Insta Group, Koja, Leonidas, Metso, Patria, Proxion, RD Velho, Sandvik Mining and Construction, Smile Industries, Solteq, Stora Enso, Studentwork, Sweco Rakennetekniikka, Tamtron, Tasowheel Gears, Teknikum, Vahanen, Vexve, VR Track, Wapice, WorkPower, WSP Finland, Eilakaisla /EKA Keski,  Haltu, Opset, OP Tampere, Opteam / HRC Pirkanmaa, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Pihlajalinna Terveys, Promotion Point, Sasken Finland, Smile Henkilöstöpalvelut, Talenom, Tehy ja WorkPower. Lopullinen osallistujalista vahvistuu joulukuun alussa. Joulukuussa julkaistaan myös Portti Työelämään -katalogi, jossa on tarkempaa tietoa messuille osallistuvista yrityksistä. 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa. Messuohjelma päivittyy loppuvuoden aikana Portti Työelämään -nettisivuille sekä Facebook-tapahtumaan.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. TAMK tutkii ja kehittää 23.11.

TAMK tutkii ja kehittää on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä tapahtuma, jossa nimensä mukaisesti tuodaan esille korkeakoulun sisällä tapahtuvaa monimuotoista tutkimus- ja kehittämistyötä. Tapahtuma tarjoaa jälleen mielenkiintoisia opinnäytetyöseminaareja, esittelee TKI-hankkeita sekä muuttaa pääkampuksen aulatilat opinnäytetyöpostereiden näyttelyksi. Posterinäyttely on avoinna klo 9.00 - 16.00 pääkampuksen (Kuntokatu 3 ja 4) aula- ja käytävätiloissa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja

6. Metso TALK: Rakas luonto, rikas elämä

Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutus järjestävät marraskuussa Metso TALK -keskustelusarjan, jossa nostetaan esiin puhuttavia aiheita. Pääkirjaston lavalla keskustellaan ulkonäköpaineista, luonnon ja ihmisen suhteesta sekä totuudesta. Metso TALK -illat järjestetään uudella Metson lavalla pääkirjaston aulan vieressä, ja niihin on vapaa pääsy. 

Keskiviikkona 22. marraskuuta keskusteluun nostetaan ihmisen ja luonnon suhde. Millainen on ihmisen valintojen vaikutus luontoon? Onko ihminen noussut valtiaaksi muiden lajien yläpuolelle? Muun muassa näistä

teemoista tulevat keskustelemaan toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen ja ympäristöjärjestöjohtaja Leo Stranius. 

Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä paikan päällä tai Twitterissä hashtagilla #metsotalk. Toimittajaopiskelijoiden vetämiä iltoja voi seurata suorana myös Radio Moreenista tai kirjaston YouTube-kanavalta.

7. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelataan lentopalloa tiistaina 21.11. klo 17 - 19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Muistathan, että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Tapahtumasta saa myös leiman tursaspassiin. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

8. Konekerhon ekskursio Tevo Lokomolle

Konekerho järjestää jäsenistölleen ekskursion keskiviikkona 22.11.2017 Tevo Lokomolle Hatanpäälle. Tevo Lokomo on teräsvalimo ja yksi johtavista vaativaan käyttöön tarkoitettuja komponentteja valmistavista valimoista. Teräsvalimon yhteydessä on myös nykyaikainen konepaja. Ekskursio järjestetään heti aamusta klo 8.00, jotta osallistujilla on mahdollisuus päästä seuraamaan aamuvalua. Vierailun kesto on noin kaksi tuntia. Mukaan kannattaa lähteä jo mielenkiintoisen kohteen vuoksi, mutta reissulla on myös mahdollisuus verkostoitua ja hommata itselleen vaikka harjoittelupaikka!

Ekskursiolle mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen ronja.mikkola(at)eng.tamk.fi . Ilmoittautumisaikaa on 21.11 klo. 12.00 asti, tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoittautuja saa ilmoittautumisensa jälkeen sähköpostivahvistuksen, mikäli paikkoja on vielä jäljellä, sekä ennen ekskursiopäivää vielä tarkempaa lisätietoa päivästä. 

Ps. Jos ilmoitat myös kaverin mukaan, muistathan ilmoittaa hänen sähköpostiosoitteensa!

9. Tahkofest 2018 - ilmoittaudu TahkoGuruksi! 

Tahkolla järjestetään 2. – 4.2.2018 valtakunnallinen opiskelijatapahtuma Tahkofest. Tahkofestin yhteydessä pidetään Opiskelijoiden liikuntaliiton OSM -kisat hankifutiksessa sekä alppilajeissa. Tapahtuman markkinointiin tarvitaan Guruja ympäri Suomen. Gurun tärkein tehtävä on jakaa tapahtumasta tietoa omassa oppilaitoksessa. Ilmoittaudu TahkoGuruksi 20.11.2017 mennessä ja osallistut Tahkofestin VIP-paketin tai  Presentcardin 200 euron arvoisen SuperLahjakortin arvontaan. Guru voi valita hänelle sopivimman palkinnon. Lisäksi kaikki Tahkofestiin tulevat Gurut saavat Tahkofest 2018 -haalarimerkin ja pääsevät iltabileisiin jonon ohi!

TahkoGurun tehtävät

* Teet Tahkofestia tunnetuksi omassa oppilaitoksessa

* Jaat Tahkofestia some-kanavissa

* Kiinnität Tahkofestin julisteita oppilaitoksen ilmoitustauluille sekä jaat flyereita taukopaikoille.

VIP-paketti pitää sisällään

* Tahkofestin 2 vuorokauden majoituksen (majoitus pitää yhdistää kaveriporukan majoitukseen, esim. majoitut 4 hlön mökissä 3 kaverin kanssa, vähennetään sinun osuutesi (1/4) kokonaissummasta)

* Kuljetus opiskelupaikkakunnaltasi Tahkolle OnniBussilla (lähtöpaikka pitää olla OnniBussin vakioreitillä)

* VIP-kohtelun tapahtumassa (iltabilelippu, haalarimerkki, ruoka, ym.)

Ilmoittaudu Guruksi. Lisätietoa tapahtumasta: www.tahkofest.fi ja info(at)tahkofest.fi. 

10. Tampere Chamber of Music 2018 – musiikki ja hyvinvointi soivat yhdessä Tampereella 15. - 18.2.2018.

Tampere Chamber of Music 2018 -festivaali pidetään 15. - 18.2.2018. Talven 2018 festivaaliteemana on RYTMI-aika-ajattomuus-syklit. TAMKin pianonsoiton yliopettaja, pianotaiteilija ja kamarimusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja Heini Kärkkäinen on kutsunut festivaalille huippuartisteja sekä tutkijoita.  

Tapahtuman esiintyjät ovat: Robert Cohen, Ismo Eskelinen, Ralf Gothóni,Yuval Gotlibovich, Juan-Miguel Hernandéz, Heini Kärkkäinen, Kaari Martin, Priya Mitchell, Marzi Nyman & Ice loving animals, Satu Palo, Christoffer Sundqvist, Réka Szilvay ja Minna Tervamäki.

Tapahtuman tieteellisestä osuudesta vastaavat luennoitsijat: lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, emeritusprofessori Matti Leisola ja akatemiaprofessori Petri Toiviainen. 

Esiintymis- ja luentopaikkoina toimivat Tampere-talo, Tampereen Musiikkiakatemia (Pyynikkisali), Raatihuone, Telakka, TAMKin pianopedagoginen laboratorio sekä Grand Hotel Tammer. 

Liput myy lippu.fi

Lisätietoja: www.tamperechambermusic.com

11. Tolun sääntömääräinen syyskokous

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura - Tolu ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksen 27.11. klo 17.00 alkaen E1-06 auditoriossa. Kokouksessa valitaan hallitus vuodelle 2018. Esityslista on nähtävillä Tolun nettisivuilla. Tervetuloa osallistumaan kokoukseen!

12. Ei Myytävänä! - Ja Positiivista Piparia 20.11.

TAMKin kolmannen vuoden sosionomiopiskelijat keräävät allekirjoituksia Ei myytävänä! -kansalaisaloitteeseen (www.eimyytavana.fi) 20.11. klo 10 alkaen ja tarjoavat samalla pikkujoulun kunniaksi glögiä ja piparia Teiskontien aulassa. Kansalaisaloitteen tarkoituksena on auttaa lopettamaan vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttaminen. Kansalaisaloite koskee kaikkia kilpailutuksen piiriin kuuluvia palveluita, kuten asumis-, tulkkaus- ja henkilökohtaisen avun palveluita. Tarjoiltavaa hakiessa voit myös jakaa positiivisuutta muille kanssaihmisille viestien välityksellä. Välitystapa selviää tempauspäivänä. 

Allekirjoittamiseen tarvitset joko hetken aikaa käsinkirjoittamiseen TAI pankkitunnukset, joilla pystyy allekirjoittamaan aloitteen suoraan. Tulkaa kaikki paikalle hyvän asian puolesta!

13. Hae mukaan Tampere3 Tietotoimisto -projektiin!

Etsimme opiskelijatiimiä Tampere3 Tietotoimisto -projektiin. Projektin tarkoituksena on laatia konseptisuunnitelma Tampere3:n opiskelijoiden ja henkilöstön väliselle uudenlaiselle vuorovaikutukselle. Projektitiimin tehtävinä tulee olemaan mm. Tampere3:een liittyvän tiedon jakamisen tapojen ja metodien tutkiminen, laatia osallistava ja opiskelijakeskeinen konseptisuunnitelma toiminnosta ja/tai palvelusta sekä suunnitella ja raportoida toteutus uuden toiminnan aloittamiseksi. Projektin voi toteuttaa joko oppimisprojektina tai palkattomana harjoitteluna. Ajankohtana on joulukuu 2017 - tammikuu 2018. 

Tiimiltä vaadittava osaaminen:

- Viestintä & sosiaalinen media

- Kulttuurienvälinen vuorovaikutus

- Suunnittelutaidot (käyttäjäkeskeisyys tai palvelusuunnittelu)

- Konseptisuunnittelu

- UX 

- Projektinhallinta

Projektin työkielinä ovat suomi ja englanti. Pääasiallinen (tiimin sisäisenä) työkielenä on englanti. Osa tehtävistä saattaa vaatia taustatyön tekemistä ja materiaalin tuotantoa suomeksi, minkä vuoksi tiimissä tulee olla jäseniä, joilla on vahva suomen kielen taito. Haku on auki 24.11. saakka. Lue lisää ja hae mukaan täältä

14. Tähtien Sota VIII ja viimeinen TIROlainen

Talvi on tullut ja tähdissä soditaan! On taas aika perinteisen TIROn ja Galaktisen imperiumin kohtaamisen. Skywalker-saaga saa jatkoa Lucasfilmin elokuvassa Star Wars: The Last Jedi, kun The Force Awakens -elokuvasta tutut sankarit yhdistävät voimansa galaktisten legendojen kanssa ja matkaavat eeppiselle seikkailulle, jonka varrella kohdataan niin ikivanhoja arvoituksia kuin järisyttäviä paljastuksia menneisyydestä. Esitys Finnkino Plevnassa 14.12. kello 20.30 alkaen. Lippujen hinnat: TIRO ry:n jäsenille 5€, muille 8€. Lipput myynnissä Solun tiskillä. HUOM. vain muutama paikka jäljellä!

May the Force be with you. Tässä linkki traileriin. Lähde, Finnkino.

15. Yle Perjantai: Mustasukkaisuus 24.11. 

Tervetuloa mukaan yleisöön seuraamaan Yle Perjantain suoraa Mustasukkaisuus -lähetystä 24.11. klo. 21.05 - 22.00 TTT-klubille Tampereelle! Yle Perjantai on ajankohtaisohjelma, mikä paneutuu joka viikko uusiin aiheisiin vieraiden sekä viikoittaisen Perjantai-dokkarin muodossa. Yleisölle ilmainen sisäänpääsy.

Perjantaina 24.11. Yle Perjantain aiheena on mustasukkaisuus. Onko mustasukkaisuus osoitus siitä, että rakastaa ja välittää kumppanistaan? Vai onko se turhaa omistamisenhalua, joka pahimmillaan muuttuu vainoksi ja väkivallaksi? Miten jotkut pystyvät elämään polyamorisessa suhteessa tai harrastamaan parinvaihtoa? 

Joutsenen lailla yksiavioisen Sean Ricksin ja puolivallattoman poikamiehen Pekka Vahvasen kanssa näitä kysymyksiä pohtivat Juuso "Outo homo" Kekkonen, kirjailija Laura Gustafsson ja parisuhdeguru Sami Minkkinen. Perjantai-dokkari Sinua ja sinua rakastan kertoo kouvolalaisista polyamorikoista Paulasta, Antista ja Empusta. 

Kuinka ilmoittaudun yleisöön? Ilmoita yhteyshenkilön nimi sekä kuinka monta henkeä porukastanne olisi tulossa mukaan suoraan lähetykseen sähköpostitse tai puhelimitse yleisökoordinattori Uppa Hynyselle: ext-saara-lotta.hynynen(at)yle.fi, puh. 050 5746260. HUOM! Toivomme, että saavutte paikalle TTT-Klubille (Hallituskatu 19, Tampere) jo klo 20.30, jotta saamme koko yleisön paikoilleen ennen lähetyksen alkamista.

16. Suomen raitiotiekaupunkien seminaari - Raitioteiden merkitys kaupungeille 

Tampere järjestää yleisölle avoimen raitiotiekaupunkien seminaarin tiistaina 28.11.2017 klo 9.15–12.15 Plevnassa, Finlaysonin alueella (os. Itäinenkatu 4). Seminaarin teemana on raitioteiden merkitys kaupungeille.

Tilaisuus on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista verkkolinkin kautta 24.11. mennessä. 

Lisätiedot.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

17. Overall Patches' Sewing Evening 30.11. 

Did you miss the last sewing evening and your patches are piling up? Don't worry because Autumn's second overall patches' sewing evening is here! At Solu you can sew your patches and buy new ones if you don't have enough yet (payment only with card). It’s probably best if you bring your own supplies, but Tamko also has some for backup. Welcome to sew on Thursday 30.11. at 17.00 - 21.00 to Solu!

Remember to bring all your classmates and make sure you have your Tursaspassi with you. Please notice that this event is alcohol free. 

18. Tolu's weekly sport shift

We will play volleyball in our weekly sport shift on 21.11. from 5pm to 7pm at L-building.  Everybody can join our sport shift even if you haven't bought a Unipoli membership. Please keep in mind that by visiting our sport shift often you have a chance to win a gift card to XXL! Unipoli Sport is partner of our sport shift.

19. Ei Myytävänä!(Not for Sale!)- citizen initiative and Positivie Cookie café 20.11.

Come to sign the Ei Myytävänä! (Not for Sale!)- citizen initiative and crab yourself a positive cookie on 20th of November in the Teiskontie lobby. The citizen initiative is aiming to stop the competitive tendering with disabled people's essential assistance and support services and therefore supporting disabled people's rights.

20. Apply to Tampere3 Information Hub project!

Tampere3 wants to have students front and center in our new university community. This requires doing community communications in a new, interactive and participatory way. #Tampere3 Information Hub project aims to identify ways and methods that fit new university culture, and to develop a concept plan for a communication function that will be operated by students. A successful applicant is someone who is interested in designing services, understanding users, or doing communications in diverse organizations and communities. Willingness to work and to learn by doing is more important than prior experience. Project can be done as a learning project or as an unpaid internship. Project time frame is December 2017 - January 2018. 

Skills required from the team:

- Communications & Social Media

- Intercultural Communications

- Design skills (UX or Services Design)

- Project Management

Project working languages are Finnish and English. Main (internal) working language is English. The application period is open until Nov 24th. Read more and apply.

21. Star Wars VIII and the last TIROyan 

Winter has come and there is war going on among the stars! It is time for a traditional meeting with TIRO and Galactic Imperium. Having taken her first steps into a larger world in Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015), Rey continues her epic journey with Finn, Poe, and Luke Skywalker in the next chapter of the saga. The movie starts on 14.12. at 20.30. at Finnkino Plevna. Ticket prices: TIRO members 5€, others 8€.  

Link to the trailer. Source, Finnkino. Tickets available at Solu. NB! Just a few tickets left!

22. Konekerho's excursion to Tevo Lokomo

Konekerho is organizing excursion on Wednesday 22.11.2017 to Tevo Lokomo located in Hatanpää. Tevo Lokomo steel foundry is one of the leading foundries supplying cast components for demanding applications. Within the foundry there is also a modern machine workshop. The excursion is held in the morning at 8.00 so that the participants have a chance to follow the morning molding. The visit will last approximately 2 hours. 

The excursion will be held for 20 people. Registration for the excursion is via email to ronja.mikkola(at)eng.tamk.fi The registeration will close on 21.11 at 12.00 or as long as there are enough places. After registering you’ll receive a confirmation message. The participants will also receive an information email before the excursion day. 

Ps. if  you register your friend, please do give us his/her email address as well!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics