YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 46/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Vaalien tulos selvisi: edustajisto vuodelle 2017 on valittu
2. Tamkon Lautapeli-ilta 15.11.
3. Tamkon hallitusinfo 16.11.
4. Haalarimerkkien Ompeluilta 21.11.
5. Uuden edustajiston ensimmäinen kokous 22.11.
6. Onko taloutesi tasapainossa? Tule Ote omaan talouteen -valmennukseen
7. Solulla ei kahvia tai teetä tällä viikolla

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
8. Kutsu Tarkan taidenäyttelyyn 25.11.
9. Kysely ihmisten pelitottumuksista
10. Tolun Säbäsarja 2017
11. TIRO ry:n jäsenille suunnattu 100 % saunailta
12. InssiBeerPong 17.11.2016
13. Doris 30-vuotissyntymäpäiväviikko!
14. Tolun vakiovuorossa norsupalloa 
15. Ruokaoivallus -kilpailu opiskelijoille
16. Bar Studio – torstain etkot 17.11.
17. FIELDTRIP - Turku goes Tampere
18. Hakamettän Haalarilöylyt tulee taas!

English Summary
19. Welcome to an info about the board of the Students' Union Tamko!
20. First meeting of the new council held on 22.11.
21. Tamko's Board Games Evening
22. Overall Patches' Sewing Evening
23. No coffee or tea this week at Solu - kitchen has been way too messy
24. CLINT Survival Weekend 25.-27.11.
25. Questionnaire about gaming and playing preferences

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Vaalien tulos selvisi: edustajisto vuodelle 2017 on valittu

Tamkon edustajisto kaudelle 2017 on valittu ja tulos vahvistettu keskusvaalilautakunnan kokouksessa 10.11.2016. Ääniä annettiin yhteensä 665 kappaletta. Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja iso kiitos kaikille äänestäjille!

Käy kurkkaamassa, kuka sinua edustaa ensi vuonna: www.tamko.fi/edustajistovaalien-tulokset

2. Tamkon Lautapeli-ilta 15.11.

Tule ystäviesi kanssa viettämään rentoa lautapeli-iltaa Solun saunalle. Tamkolta löytyy hyvä kattaus pelejä, mutta voit myös tuoda omat suosikkipelit mukanasi ja tutustuttaa meidän aivan uusiin peleihin!

Tästä tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin!

Huomioithan sen, että tämä ilta on alkoholiton.

www.facebook.com/events/1469025369779967

3. Tamkon hallitusinfo 16.11.

Tervetuloa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallitusinfoon.

Tällä kertaa hallitusinfo alkaa Tamkon hallituksen avoimella kokouksella, jota jokainen opiskelijakunnan jäsen on tervetullut seuraamaan! Eli siinä pääsee seuraamaan meidän hallituksen kokoustamista ihan sivusta ja tarvittaessa antamaan omia mielipiteitä eri asioista.

Kokouksen jälkeen sitten meidän hallitus kertoo siitä, että mitä tämä meidän toiminta oikein on, mitä siitä saa irti, kuinka hauskaa tässä on ollut ja onko tässä revitty hiuksia omasta tai toisten päästä. Sen lisäksi toki esitellään tarkemmin myös Tamkoa yleisellä tasolla, vähän ehkä historiaa ja tulevaisuuden kuvioita!

-Matti Aho, hallituksen puheenjohtaja

www.facebook.com/events/330357490664993

4. Haalarimerkkien Ompeluilta 21.11.

Ihan eivät Approille ehtineet kaikkien haalarit, mutta nyt ne ovat toivottavasti jo kaikilla hallussa. Syksy on aina rankkaa aikaa opiskelijatapahtumien kannalta, ja se näkyy haalarimerkkien määrässä! Nyt on jälleen aika tulla viettämään haalarimerkkien ompeluiltaa Solun saunalle ja hankkia samalla vaikka leima omaan Tursaspassiin. Parhaat niksit ja vinkit ompeluun kuulet paikanpäällä :)

Omat ompeluvälineet on hyvä ottaa mukaan, mutta Tamkolta löytyy tarvittaessa myös jonkun verran neuloja ja erilaisia lankoja. Merkkejäkin voi paikanpäältä ostaa, mutta ainoastaan korttimaksulla.

Muista kutsua kaverikin mukaan ja huolehtia siitä, että Tursaspassit on matkassa! Tapahtuma on alkoholiton.

www.facebook.com/events/1599062023733936

5. Uuden edustajiston ensimmäinen kokous 22.11.

Tamkon ensi vuoden hallitus valitaan uuden edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Kokous pidetään 22.11.2016 kello 16.30 alkaen auditoriossa G00-10. Kokouksessa äänivaltaisina edustajina ovat juuri päättyneessä vaalissa valituksi tulee Tamkon ensi vuoden edustajiston jäsenet ja paikalle kokoukseen saavat tulla kaikki Tamkon jäsenet. Hallitukseen voi hakea, vaikka ei olisi ollutkaan ehdolla vaaleissa.

6. Onko taloutesi tasapainossa? Tule Ote omaan talouteen -valmennukseen

Tule keskiviikkona 23.11. klo 15-16.30 Y-kampuksen Stagelle kuulemaan oman talouden hallinnasta. Ote omaan talouteen -valmennuksessa perehdytään nuorten aikuisten rahankäyttöön, säästämiseen ja maksuhäiriömerkintöihin. 
Nuoret oppivat käytösmalleja kotoaan ja kavereiltaan, koska koulussa harvoin opetetaan rahan hallintaan liittyviä asioita. Aina tietoa ei ole tarpeeksi saatavilla, joten myös virheitä sattuu. Virheiden ja ongelmien välttämiseksi, nyt kannattaa tulla kuulemaan, miten pidät oman taloutesi hallinnassa. 

Ota ote omasta taloudestasi tänään, jotta voit höllätä huomenna! 

Koulutuksen tulevat pitämään entiset TAMKin Proakatemialaiset Taina Pelkonen ja Jenna Haapala / Volumi osk.

Lisätietoja: www.oteomaantalouteen.fi ja FB: Ote omaan talouteen

Valmennus on kaikille avoin, mutta toivomme ennakkoilmoittautumisia osoitteeseen sopo@tamko.fi, jotta valmentajat osaavat varata oikean määrän materiaaleja mukaan. 

7. Solulla ei kahvia tai teetä tällä viikolla

Solulla ei ole tarjolla kahvia tai teetä tällä viikolla. Syynä keitinten tauollaoloon on keittiön epäsiisteys. Solun keittiö toimii itsepalveluperiaatteella. Jokainen käyttäjä velvoitetaan siivoamaan jälkiä . Yhteisten tilojen siisteys parantaa viihtyvyyttä ja hygienia on tärkeää varsinkin näin flunssa-aikana.

Tässä on pieni täky kaikille: keräämme lupauksia keittiöstä huolehtimiseen: ilmainen kahvi ja tee palaavat HETI, kun sata teistä on allekirjoittanut Solun jääkaapin ovesta löytyvän adressin! Ei tarvitsisi odotella siis ensi viikon maanantaihin.

Ajan muodin mukaisesti viestikää sosiaaliseen mediaan #solunsiisteyslupaus

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

8. Kutsu Tarkan taidenäyttelyyn 25.11.

Tampereen rakennusarkkitehtiopiskelijoiden kerho Tarkka toivottaa sinut  tervetulleeksi perjantai 25.11. järjestettävään taidenäyttelyyn.

Taidenäyttely sisältää opiskelijoiden maalauksia, piirustuksia sekä grafiikkaa. Olet tervetullut ihastelemaan teoksia, keskustelemaan  opiskelijoiden kanssa sekä mahdollisesti mieleisen työn löytyessä  ostamaan niitä myös omalle seinällesi.

Taidenäyttelyyn on vapaa pääsy klo 20.00 eteenpäin ravintola Bar Bertelin alakerrassa (Hämeenkatu 30).

Myynnin joudumme suorittamaan käteismaksulla.

Tervetuloa!

9. Kysely ihmisten pelitottumuksista

Pelaajat ja pelaajamieliset huomio! Alla linkki vie sinut lyhyeen kyselyyn, joka liittyy Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijan Jesse Leppäsen kurssin lopputyöhön. Kyselyn tarkoituksena on kerätä dataa ihmisten pelitottumuksista. Kysely on täysin anonyymi, eli ei tarvitse kertoa nimeä/sähköpostia/opiskelualaa/yms. 

https://drive.google.com/open?id=1N-rBfb563tPHwKOPsv-mcLeXGgZ7SQcRE_i_Pe...

10. Tolun Säbäsarja 2017

Urheiluseura Tolun järjestämä Säbäsarja on täällä taas! Kokoa itsellesi vähintään 5 hengen joukkue innokkaita pelaajia ja ilmoita joukkueenne mukaan. Osallistumismaksu 5e/joukkue. Ottelut pelataan tammi-maaliskuussa 2017 ja palkintona parhaille joukkueille on luvassa saunailta Solun saunalla sekä muita liikunnallisia palkintoja. 

Ilmoittautumiset 9.12.2016 mennessä holviin https://holvi.com/shop/tolury/product/e57ff6b7b09bacf23256d7caff9fd0f6/ tai Solun tiskille sen aukioloaikoina. 

Lisätietoja Facebookista: Tolun Säbäsarja 2017 sekä hallitus@uhreiluseuratolu.fi

11. TIRO ry:n jäsenille suunnattu 100 % saunailta

TIRO ry tarjoaa jokaiselle jäsenluokalleen, joista luokan kaikki oppilaat ovat liittyneet TIROon, mahdollisuuden järjestää saunaillan tai vastaavaan tapahtuman. Luokan tarvitsee valita yhteyshenkilö, joka hakee listan opintosihteeriltä mistä löytyy luokan kaikki oppilaat. Listaan tarvitsee lisätä jokaisen oppilaan syntymäaika ja/tai liiton jäsennro. Lista lähetetään sähköpostiosoitteeseen vpj@tiro.fi opettajatuutorin tarkastuksella (allekirjoituksella) ja TAMKin leimalla varustettuna.

Mikäli lista menee tarkastuksesta läpi liiton puolesta, myönnetään luokalle budjetti, joka vaihtelee luokan koosta riippuen, yleensä kuitenkin noin 500 € tai 15 €/hlö. Budjetin saatuaan luokka voi alkaa varaamaan saunaa tai muuta aktiviteettia.
Mikäli 100 % saunaan liittyen herää kysymyksiä, ota yhteys vpj@tiro.fi

12. InssiBeerPong 17.11.2016

InssiBeerPong tulee taas, isompana kuin koskaan! 17.11. otetaan mittaa insinööriopiskelijoiden beerpong -mestaruudesta. Luvassa huiket palkinnot, sekä mahtavaa meininkiä. Nyt tarkkana! Joukkuepaikat tulevat myyntiin keskiviikkona 26.10. klo 9:00 Solun tiskille. Kerää siis ajoissa neljän hengen tiimi, valitkaa joukkueen kapteeni ja eikun ilmoittautumaan. Huom! Viime vuonna nämä myytiin parissa tunnissa loppuun! Ole siis nopea! Hinta 10e/henkilö, sisältää kaikki pelioluet! Jatkoina toimii PISTOT Unionissa.

13. Doris 30-vuotissyntymäpäiväviikko!

Yökerho Doris juhlistaa erittäin kunnioitettavaa 30-vuoden ikää. Supertiistai 15.11. tarjoilee opiskelijoille sitä eritystä hyväähyvää - ilmainen sisäänpääsy, 200 ensimmäiselle haalarimerkki ja DJ:t Riku (Big Pop), Mr. Willy (Apulanta) ja Millionaire Menin DJ Juels! Juomat tarjolla tietysti opiskelijahinnoin!

Viikonlopulle 18.-20.11. on tarjolla toinen toistaan mahtavampia esiintyjiä ja ohjelmaa! Tsekkaa lisää Doriksen facebookista ja tuu vetään, TÄYSIL!

14. Tolun vakiovuorossa norsupalloa 

Tiistaina 15.11. pelataan L-rakennuksessa norsupalloa. Mamboilut pelataan klo 17-19 ja mukaan voi liittyä koska vaan. ILMAISEKSI!

15. Ruokaoivallus -kilpailu opiskelijoille

RUOKAOIVALLUS on valtakunnallinen ruokainnovaatiokilpailu, jossa etsitään uusia ideoita koko ruokaketjuun raaka-aineista markkinointiin. Kilpailuun voivat osallistua Suomessa opiskelevat 16–29 –vuotiaat nuoret yksin tai maksimissaan neljän hengen ryhmissä. 

Kilpailussa on kolme sarjaa
1. Uusi raaka-aine tai elintarvike
2. Valmistus- tai pakkausmenetelmä
3. Jakelu tai markkinointi

Jokaisen sarjan voittaja saa 1000 euron tunnustuspalkinnon. 2. ja 3. sijalle tulleet saavat kunniakirjat ja tuotepalkinnot.

Oivalla ja osallistu 28.02.2017 mennessä www.ruokaoivallus.fi kautta!

16. Bar Studio – torstain etkot 17.11.

Menojalkaa vipattaa ja vähän meinaa olla nälkä pitkän päivän jälkeen? Bar Studio avaa ovensa jälleen kaikelle kansalle torstaina 17.11.2016. Tarjolla räätälöidyin hinnoin siipiä sekä janojuomaa moneen makuun. Ruoan ja juoman lisäksi Studiolta löytyy lautapelejä, joiden ohessa on mahdollista verkostoitua eri alojen ihmisten kanssa. Tulitpa sitten syömään, hengailemaan tai muuten vaan katselemaan paikkoja niin ota ihmeessä toveri kainaloon! Huomaathan, että poikkeuksellisesti avaamme jo kello 15 haalarilöylyjen vuoksi! 
 
MITÄ? Bar Studio - torstain etkot 
MISSÄ ja MITEN? Catering Studiolla G0-08, käynti ulkokautta Kuntokadun puolelta kirjaston alapuolelta
KENELLE? Opiskelijoille, henkilökunnalle, kaikille!
MILLOIN ja MONELTA? 17.11.2016 klo 15:00-21:00
PUKUKOODI: Tule sellaisena kuin olet, haalareilla tai ilman

17. FIELDTRIP - Turku goes Tampere

TSTS ry ja PIRATE ry järjestävät alojensa opiskelijoille ensimmäistä kertaa mahdollisuuden verkostoitua ja tutustua toisiinsa! Mukaan ovat tervetulleita myös muiden alojen opiskelijat! Turkulaiset köröttelevät luokkaretkelle Tampereelle 17.11. klo 17 alkaen. Paikkana Klubi 57 ja tarkoituksena on verkostoitua pienen ohjelman ja aktiviteettien äärellä esim. Bubiklubin Alcohockeyn ja Beer Pong -pelejä pelaillen. Jotakin purtavaa ja retkijuomaa on tarjolla, mutta janoisimmat voivat varautua omin eväin! 

Lippu kustantaa 4 e ja sellaisen voit lunastaa itsellesi Solulta tai PIRATEn toimistolta. Jatkoina PISTOT Superheroes UNIONissa, älä siis unohda hankkia ennakkolippua myös sinne! 

www.facebook.com/events/1684419238537078

18. Hakamettän Haalarilöylyt tulee taas!

Jääkiekkoa, tehtävärasteja, opiskelijaelämää - tätä kaikkea on Hakamettän Haalarilöylyt! Tampereen ammattikorkeakoulun restonomien ainejärjestö - TaRe ry järjestää kaikille opiskelijoille urheilun sekä opiskelijaelämän yhdistävän Hakamettän Haalarilöylyt- tapahtuman marraskuussa 17.11! Tampereen kiekkopyhättöön Tapparan vieraaksi saapuu Jyväskylän ylpeys - Jyp,joten ottelukin tulee olemaan mitä parhain! 

Haalarilöylyissä on tietysti muutakin odotettavissa, kuin vain jääkiekkoa ja kaikki paikalle saapuneet opiskelijat pääsevätkin testaamaan tiimihenkisyyttään ja urheilumieltään erilaisille kilpailuhenkisille rasteille!  Kerää mukaasi max. 6 hengen joukkue sekä sporttihenkisyyttä ja kilpailumieltä ja saavu Hakamettän jäähallille 17.11. klo 17.00. Voittajalle on tiedossa mahtava palkinto: Tapparan kuuden hengen aitio-lahjakortti! 

Jälkipelejä päästään viettämään huikeille jatkoille Pistoille, kun jääkiekkoväki siirtyy ottamaan viimeisetkin hiet pintaan Unionin tanssilattialla. 

Lompakkoa ei nämä löylyt turhan paljoa kevennä, sillä vain seitsemän euron (7e) hintaan lunastat itsellesi lipun rastikierrokselle ja Tappara- Jyp otteluun! Tämän lisäksi saat vielä Hakamettän Haalarilöylyjen virallisen haalarimerkin! Lisäksi jäähallilla on voimassa opiskelijahintaiset virvoikkeet!

Jatkoliput myydään erikseen, ja Pistot ennakkolipun hinta on 3e. Jatkolippuja myydään Haalarilöylyjen ständeillä sekä erillisissä Pistot lipunmyynneissä! 

LYHYESTI:
MITÄ: Hakamettän Haalarilöylyt
MISSÄ: Hakametsän jäähallilla
MILLOIN: 17.11.2016, kello 17.00. 
HINTA: 7e sis. rastiradan, Tappara-JYP- ottelun, sekä haalarimerkin. Jatkolippu Pistoille kustantaa 3e. 

Lipunmyynti
- Tamkon Solu - Liput myynnissä Solulla NYT!

www.facebook.com/events/209052362862013

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

19. Welcome to an info about the board of the Students' Union Tamko!

We're starting the info with an open board meeting in which all members of the students union are welcome this time! You'll get to follow our board meeting live and also express your own opinions on different matters.

After the meeting our board will tell you a little about of how we operate, what you get out of it, how fun it is and whether we've been into each others throtas or not. We also present a little history, general things and future matters of Tamko.

- Matti Aho, The Chairperson of the Board

www.facebook.com/events/330357490664993

20. First meeting of the new council held on 22.11.

Tamko´s board for next year will be elected at the first meeting of new the council. The meeting will be held 22.11.2016 starting at 4.30pm in the auditorium G00-10. Meeting is held in Finnish.

21. Tamko's Board Games Evening

Come with your friends and enjoy this laid-back evening by playing board games at Solu on 15th November starting from 5pm. Tamko has a good selection of games but you can also bring your own favourite games with you.

You will get a stamp on your Tursaspassi from this event!

Please note that this evening is non-alcoholic.

On Facebook: www.facebook.com/events/1469025369779967/

22. Overall Patches' Sewing Evening

Not all of us got those overalls in time for Hämeenkadun Appro, but now they’ve found their owners finally. Fall is always a pretty hard semester considering all the student parties we have, and that’s why we have so many patches to sew. It’s time to spend some quality time with needles and patches (maybe friends too) at Solu. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event.

It’s probably best if you bring your own supplies, but The Students Union also has some for backup. You can buy patches too, but only paying with card.

Remember to bring all your class mates and make sure you have your Tursaspassi with you. Please notice that this event is non-alcoholic.

www.facebook.com/events/1599062023733936

23. No coffee or tea this week at Solu - kitchen has been way too messy

There's no coffee or tea serving at Solu this week. The reason for this is bad kitchen hygiene: cups and plates are left on the tables, coffee is all over the tables etc. We ask every person using the kitchen to take care of it - even when it's not your own mess. Especially on these times of flu-epidemics going on it's very important to have clean common kitchen.

Here's a tip for everyone now: we are collecting a petition of promises about this matter. As soon as hunder people have wrote their names on it (located at fridge door in Solu), coffee and tea will make a comeback immediately.

24. CLINT Survival Weekend 25.-27.11.

Have you ever wondered how actual Finns live? Try it out for yourself on Clint’s survival weekend. Come join us and enjoy the most authentic finnish experience ever in Seitseminen Park near Tampere. 
During the trip there will be no electricity, no internet, no modern comfort; just sauna, cozy cottage, and good company by the bonfire!

Prices are 40/45€ for Tamko members and non-members respectively.

Find out more here www.facebook.com/events/226441824435547

25. Questionnaire about gaming and playing preferences

Take part on a questionnaire about game and playing preferences by Jesse Leppänen, IT student of TAMK. Questionnaire won't take long, but will provide useful information for final course project of Mr. Leppänen.

Questionnaire link: https://docs.google.com/forms/d/1N-rBfb563tPHwKOPsv-mcLeXGgZ7SQcRE_i_Pe9...

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics