YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko topics 46 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Vertaistuutorihaku loppuu keskiviikkona 15.11!

2. Haluatko vaikuttaa? - Hae mukaan Tamkon hallitukseen!

3. Portti Työelämään -rekrytointimessut 23.- 24.1.2018

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Kysely Unipoli Sportin palveluista

5. Bavarian Bar Studio torstaina 16.11.

6. Tolun sääntömääräinen syyskokous

7. Tervetuloa SOPU ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen!

8. MMA:n syksyn 2017 Community Spirit -stipendihaku on auki!

9. NääsPeksi 2017: Rikollisia riimejä - vaientakaa runopoika Olkiluoto! 

10. Yle Perjantai 17.11: Koulutus

11. Uusi Metso talk -sarja tuo ajankohtaiskeskustelun keskelle kirjastoa

12. Opiskelijan Tampereen menovinkkiedut

13. Tolun vakiovuoro

14. Tolun syysekskursio

English Summary

15. Application period for Degree Tutoring ends on 15.11!

16. Answer to Unipoli Sports' survey and win a Unipoli Sport gift package!

17. Bavarian Bar Studio on Thursday 16th of November

18. NääsPeksi 2017: Criminal Rhymes - Silence the Poem Boy Olkiluoto!

19. Tolu's weekly sport shift

20. Tolu's autumn excursion

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Vertaistuutorihaku loppuu keskiviikkona 15.11!

Nyt on viimeiset hetket hakea vertaistuutoriksi! Oletko sinä seuraava Super-tuutori? 

Tamko hakee uusia reippaita tuutoreita ohjaamaan ja opastamaan syksyllä 2018 ja tammikuussa 2019 aloittavia opiskelijoita. Vertaistuutorina pääset kehittämään vuorovaikutus- ja esiintymistaitojasi, tutustumaan uusiin ihmisiin ja hankkimaan ennenkokemattomia elämyksiä. Vertaistuutoriksi voit hakea 15.11. mennessä Tamkon nettisivuilta tai suoraan tästä.

2. Haluatko vaikuttaa? - Hae mukaan Tamkon hallitukseen!

Tamkon ensi vuoden hallitus valitaan uuden edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Kokous pidetään keskiviikkona 22.11. kello 17.00 auditoriossa G00-10. Tamkon hallituksen toimintaan voivat hakea kaikki TAMKin läsnäolevat opiskelijat. Hallitukseen voi hakea, vaikka ei olisi ollutkaan ehdolla edustajistovaaleissa. Hallituksessa toimimiseen ei myöskään tarvitse aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta. 

Kokouksessa hallitukseen valitaan ensin vaalilla puheenjohtaja, ja sitten seitsemän hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenten kesken jaetaan seuraavia vastuualueita: varapuheenjohtaja, tuutorointi, kansainvälisyys, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, hyvinvointi ja liikunta sekä kulttuuri ja kerhot. Uuden hallituksen perehdytys on 9.12.-11.12.2017. Mikäli kiinnostuit, niin tervetuloa kokoukseen! 

3. Portti Työelämään -rekrytointimessut TAMKilla 23.1.- 24.1.2018.

Tervetuloa tutustumaan Pirkanmaan työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksiin Kuntokatu 3:n pääaulaan ja sen lähiympäristöön tiistaina 23.1. ja keskiviikkona 24.1.2018. kello 10.00 - 14.00! Tapahtumaan osallistuu tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, ravintola- ja matkailualan sekä rekrytointialan yrityksiä. Lisäksi mukana on liittoja.

Vuoden 2018 messujen teemana on CV ja alkukeväästä kuumana käyvä kesätyöhaku. Yritysten tapaamisen lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hioa CV:nsä timanttiseen kuntoon CV-preppauspisteessä sekä käydä otattamassa itsestään edustava valokuva CV:tä varten. Messuohjelma päivittyy loppuvuoden aikana Portti Työelämään -nettisivuille: portti.tamk.fi sekä Facebook-tapahtumaan. Lisäksi joulukuussa julkaistaan Portti Työelämään -katalogi, jossa on tarkempaa tietoa messuille osallistuvista yrityksistä. Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin Työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa. 

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Kysely Unipoli Sportin palveluista

Vastaa mielenkiintoiseen Maptionnaire-kyselyyn ja auta Unipoli Sportia kehittämään palveluitaan! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme Unipoli Sport -lahjapakkausta.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan maisteriopiskelija Lubomir Kocis ja Unipoli Sport toteuttavat yhteistyössä kyselyn, jonka tulosten pohjalta kehitetään Unipoli Sportin palveluita entistä kattavammiksi. Kysely on osa Kocisin pro gradu -tutkielmaa. Kyselyyn suositellaan vastaamaan tietokoneelta käsin, sillä Maptionnaire-ohjelman karttatoiminnot eivät välttämättä toimi älypuhelimilla ja tableteilla. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10-15 minuuttia. Vastaathan viimeistään 27.11. mennessä täällä. Kiitos avustasi!

5. Bavarian Bar Studio torstaina 16.11.

TAMKin Catering Studion Bavarian Bar Studio torstaina 16.11. kello 16.00 - 21.00. Tarjolla on pientä saksalaistyyppistä syötävää opiskelijaystävällisin hinnoin. Ruoan lisäksi tarjolla myös juotavaa A-oikeuksin. Tule kaverin kanssa tutustumaan uusiin ihmisiin tai muuten vaan viettämään iltaa! 

Lisätietoja löytyy Facebook -tapahtumasta

6. Tolun sääntömääräinen syyskokous

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura - Tolu ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksen 27.11. klo 17.00 alkaen E1-06 auditoriossa. Kokouksessa valitaan hallitus vuodelle 2018. Esityslista on nähtävillä Tolun nettisivuilla. Tervetuloa osallistumaan kokoukseen!

7. Tervetuloa SOPU ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen! 

SOPU ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 16.11.2017 klo 16.30 alkaen tilassa h0-27. Kokouksessa käsitellään muun muassa seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä valitaan hallitus toimikaudelle 2018. Kokous on kaikille avoin ja siitä saa Tursaspassiin leiman. Yhdistyksen kokouksessa ovat äänioikeutettuja ja vaalikelpoisia kaikki yhdistyksen varsinaiset jäsenet, jotka ovat suorittaneet erääntyneen jäsenmaksun (5.§). Hallitukseen pyrkivien on hyvä varautua siihen, että uuden hallituksen järjestäytymiskokous pyritään pitämään heti syyskokouksen päätyttyä. Virallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille sähköpostitse.

Syyskokouksen esityslista:

1. Kokouksen avaus

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

3. Kokouksen järjestäytyminen

4. Esityslistan hyväksyminen

5. Edellisen vuoden 2016 tilinpäätöskertomus ja sen vahvistaminen

6. Vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2016 hallitukselle

7. Seuraavan vuoden 2018 jäsenmaksujen suuruudesta päättäminen

8. Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

9. Talousarvio vuodelle 2018

10. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja toimikaudelle 2018

11. Hallituksen puheenjohtajan valinta toimikaudelle 2018

12. Hallituksen muiden jäsenten lukumäärä toimikaudelle 2018

13. Hallituksen jäsenten valinta toimikaudelle 2018

14. Hallituksen järjestäytymiskokous

15. Ilmoitusasiat

16. META

17. Kokouksen päättäminen

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

8. MMA:n syksyn 2017 Community Spirit -stipendihaku on auki!

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA haluaa kehittää myynnin ja markkinoinnin opiskelijaryhmien yhteisöllisyyttä entisestään, minkä vuoksi opiskelija tai ryhmä opiskelijoita hakevat itse valitsemalleen valopilkulle stipendiä. Opiskelijaryhmän valopilkku on muita tsemppaava, iloinen ja muuten vain päivää piristävä persoona.  MMA jakaa tänä syksynä 20 Community Spirit -stipendiä, jokainen arvoltaan 50 euroa. Mieti siis, kuka (tai ketkä) ryhmästäsi oikeasti tämän ansaitsee, ja laita meille hakemus eteenpäin! Hakuaikaa on 30.11. asti. 

Kerro ehdotuksesi ja lähetä hakemus

9. NääsPeksi 2017: Rikollisia riimejä - vaientakaa runopoika Olkiluoto!

”Rikollisia riimejä – vaientakaa runopoika Olkiluoto!” vie tekijänsä ja katsojansa 1920-luvun Suomeen kieltolain, salakuljetuksen ja boheemin runoilijaelämän keskelle. Tule selvittämään, kuka mahtaa olla kaupungin kokenein salakulj... ööh, saksanopettaja, ja minne katosi kolmas Olkiluoto! Nämä ja monet muut kysymykset saavat vastauksensa marraskuussa, kun Tampere-talon ja Pakkahuoneen valtaa NääsPeksi 2017!

Liput: 20€ työssäkäyvät, 15€ opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet. Paikkalippu: 30€ sis. nimetyn paikan ja painetun käsiohjelman. Väliaikatarjoilulippu (kahvi/tee/mehu ja leivonnainen). Pakkahuoneen esityksiin: 4€ ennakkoon / paikan päällä erikseen kahvi 2€ ja leivonnainen 3€. Tätä seikkailua et halua missata, joten varaa heti paikkasi tämän syksyn suurimpaan kulttuuripläjäykseen täältä.

ESITYKSET:

Ensi-ilta, Tampere-talo I: ti 14.11. klo 18

Tampere-talo II: su 19.11. klo 17 (Huom! aiempi alkamisaika)

Pakkahuone I: ke 22.11. klo 18

Pakkahuone II: to 23.11. klo 18

Pakkahuone III: to 30.11. klo 18

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa. Lämpimästi tervetuloa!

10. Yle Perjantai 17.11: Koulutus 

Tervetuloa mukaan yleisöön seuraamaan Yle Perjantain suoraa Koulutus -lähetystä 17.11. kello 21.05 - 22.00 TTT-klubille Tampereelle! Yleisölle ilmainen sisäänpääsy.

Koulutus tuo edelleen parempaa palkkaa ja mielekkäämpiä työtehtäviä, mutta tutkinnot eivät nykymaailmassa takaa mitään. Pitäisikö koulutusta tarjota vain niillä aloilla, joista on taloudelle välitöntä hyötyä? Vai onko mistään koulutuksesta tulevaisuudessa hyötyä, jos keinoäly tekee kaiken ihmistä paremmin?

Filosofian maisteri Pekka Vahvasen ja gradua vaille valmiin yhteiskuntatieteiden maisterin Sean Ricksin vieraina on kaksi miestä eri maailmoista: pelien avulla oppimimiseen uskova miljonääri Peter Vesterbacka ja turhan päiten kouluttautunut kirjailija Ossi Nyman.Perjantai-dokkarissa "Ikuisen opiskelijan paluu" tapaamme 37-vuotiaan luonnonlapsen Juho Koskimiehen, jonka mielestä hänen teoreettisista kasvatustieteen opinnoista ei ole ollut mitään hyötyä.

Kuinka osallistun? Ota yhteyttä yleisökoordinaattori Uppa Hynyseen: ext-saara-lotta.hynynen(at)yle.fi, p. 050 5746260. Toivomme että saavutte paikalle TTT-Klubille (Hallituskatu 19, Tampere) jo klo 20.30, jotta saamme koko yleisön paikoilleen ennen lähetyksen alkamista.

11. Uusi Metso talk -sarja tuo ajankohtaiskeskustelun keskelle kirjastoa

Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutus järjestävät marraskuussa Metso TALK -keskustelusarjan, jossa nostetaan esiin puhuttavia aiheita. Pääkirjaston lavalla keskustellaan ulkonäköpaineista, luonnon ja ihmisen suhteesta sekä totuudesta. Metso TALK -illat järjestetään uudella Metson lavalla pääkirjaston aulan vieressä, ja niihin on vapaa pääsy. 

Ensimmäisen Metso TALK -illan aiheena keskiviikkona 15. marraskuuta kello 18.00 ovat ulkonäköpaineet. Keskustelijoina lavalle astuvat YTT, taiteileva tutkija Saara Särmä ja Saara Sarvas Ylen Vaakakapinasta. Illan aikana pohditaan,

saako toisten ulkonäköä kommentoida, missä menee sopivan kehun raja ja onko kauneuden tavoittelu väärin. Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä paikan päällä tai Twitterissä aihetunnisteella #metsotalk. Toimittajaopiskelijoiden vetämiä iltoja voi seurata suorana myös Radio Moreenista tai kirjaston YouTube-kanavalta.

12. Opiskelijan Tampereen menovinkkiedut

Opiskelijan Tampereen marraskuu on täynnä uusia tarjouksia! Tässä tämän hetken kuumimmat kuponkitarjoukset ja menovinkit:

- Museokeskus Vapriikki: ilmainen sisäänpääsy.

Vapriikissa näet kaikki näyttelyt yhdellä lipulla! Juuri nyt näyttelyinä mm. Bircala 1017 - viikinkiaikainen hämäläiskylä, Postimuseo: Eläintarha 4 - Nuoren naisen tarina postikorttialbumissa ja Pelit-lehti 25 vuotta. Tulossa joulukuussa: Kadonneet kaunottaret - Tampereen katukuvasta kadonneet uusrenessanssi ja jugendkauden rakennukset (1.12.2017 - 8.4.2018). 

- Tampereen Dennis: - 20% valitsemastasi pizzasta.

Tampereen Dennis tarjoaa opiskelijoille suussa sulavat pizzat edullisesti! Saat PIVO-kupongilla -20% valitsemasi pizzan hinnasta. Voimassa ma-pe 15:00 jälkeen.

- Lautapelikahvila Taverna: peli + toast.

Suomen ensimmäinen lautapelikahvila tarjoaa PIVO-kupongilla pelin + toastin alennettuun hintaan 5,50€ (norm. 9,20€). Tervetuloa nauttimaan laadukkaasta kahvista, maistuvista herkuista ja pelikirjaston antimista!

Lisää mahtavia Opiskelijan Tampereen etuja ja tarjouksia löydät osoitteesta opiskelijantampere.fi sekä PIVO -mobiiliaplikaatiostasi. 

13. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelataan ultimatea tiistaina 14.11. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Ei haittaa, vaikket ole pelannut aiemmin, sillä Tamkon letuilta tulee oppaat paikalle. Vuorolle ei tarvitse olla myöskään maksettuna Unipolisportin jäsenmaksua, eli mukaan pääsee kuka vain. Muistathan, että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Tapahtumasta saa myös leiman tursaspassiin. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimivat Unipoli Sport ja Tamkon letut.

14. Tolun syysekskursio

Tolun liikunnallinen ekskursio tulee jälleen! Tällä kertaa keräämme porukan Särkänniemessä sijaitsevaan Superparkkiin tiistaina 21.11. klo. 19-21. Huomioithan, että puisto on vain opiskelijoiden käytössä. Varustaudu liikunnallisilla vaatteilla ja sisäliikuntakengillä (tai sukkasilleen) ja juomapullolla. Hintaa tälle lystille tulee vain 5 € / hlö, saat lunastettua paikkasi Solulta tai Holvi-verkkokaupastamme. Tulethan paikalle ajoissa jotta päästään pitää hauskaa heti klo. 19.00 alkaen!

Lisätietoja ja linkki lippuihin Facebook-tapahtumasta

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Application period for Degree Tutoring ends on 15.11!

Now is the last chance to apply for Degree Tutoring! Are you the next Super-tutor? 

Tamko is seeking for new tutors to guide students starting in TAMK at autumn 2018! As a degree tutor you get a chance to develop your communication and performing skills, meet new people and get amazing memories! You can apply as degree tutor from 23rd of October till 15th of November. Link for applying and more information from tamko.fi and by the following link.

Everyone who has applied will be interviewed and degree tutors will be selected according to the result of the interview. Degree tutoring is only for students who study in degree programs and don't speak Finnish as their native language.

16. Answer to Unipoli Sports' survey and win a Unipoli Sport gift package!

Unipoli Sports is conducting an interesting Maptionnaire survey about their services in order to improve them even further. The survey is a part of Master's Degree student Lubomir Kocis' (Health Sciences at University of Jyväskylä) thesis. The survey is built with graphical, easy to use Maptionnaire program. Please use your computer or laptop to fill out the survey as the program might not work on smartphones, Ipads or other tablets. Answering takes about 10 - 15 minutes. The survey is open until 27.11. Unipoli Sport will raffle off three gift packages among the respondents. You can find the survey here.

Thank you for your help! 

17. Bavarian Bar Studio on Thursday 16th of November

TAMK's Catering Studio is having a Bavarian themed Bar Studio on Thursday, 16th of November at 16.00 - 21.00. There are German-style dishes with student friendly prizes. Take your friend with you or come alone to enjoy the food, the drinks or the relaxed atmosphere. More information can be found from the event’s Facebook page.

18. NääsPeksi 2017: Criminal Rhymes - Silence the Poem Boy Olkiluoto!

NääsPeksi is an interactive theatrical play made by students living in Tampere. This year's play is called ”Rikollisia riimejä – vaientakaa runopoika Olkiluoto!”, and it is set in Finland in the 1920s, during the age of alcohol prohibition laws, organized crime, smugglers, and poets. Unfortunately, the play is available only in Finnish, but you're still welcome to watch and enjoy the show. You can purchase your tickets here

19. Tolu's weekly sport shift

We will play ultimate in our weekly sport shift on 14.11. at 5pm to 7pm at L-building.  Everybody can join in the sport shift even if you haven't bought Unipoli membership. Please keep in mind that by visiting our weekly sport shift often you have a chance to win a gift card to XXL! Unipoli Sport and Tamkon letut are the partners of this sport shift.

20. Tolu's autumn excursion

This time we will gather a group and have fun in the Superpark in Särkänniemi on Tuesday 21.11. from 7pm to 9pm. Please note that the park is open only for students. Gear up with sporty clothes and indoor shoes (or socks) and a drinking bottle. The price is only 5 € / person, you can easily buy your ticket from Solu or our Holvi online store. See you on Tuesday, November 21st. Please be there on time so we can start having fun at 7 o'clock sharp!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics