YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 45/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Opiskelija, valmistaudu äänestämään vaaleissa!
2. Vielä kerkiät hakemaan vertaistuutoriksi!
3. Onko taloutesi tasapainossa? Tule Ote omaan talouteen -valmennukseen
4. Tamkon Lautapeli-ilta 15.11.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
5. Opiskelijan Tampere hakee myyntijohtajaa ja asuntosihteeriä
6. Opiskelijakonsertti Pääkampuksella 10.11.
7. TIRO ry:n Pikujolusitsit
8. TIRO ry:n jäsenille suunnattu 100 % saunailta
9. InssiBeerPong 17.11.2016
10. Turku vs Tampere 10.11.2016
11. SOURCE, TAMKin Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden ainekerho, aloitti toimintansa
12. Doris 30-vuotissyntymäpäiväviikko!
13. InnoEvent Tampere 7.-11.11 TAMKin Pääkampuksella
14. Oletko sinä vuoden 2017 nuori urheilija? 

English Summary
15. Student, prepare to give your vote in student council elections
16. Apply for Degree Tutoring
17. Tamko has got 10 season tickets for Isku-Volley volleyball team's home games. 
18. Tamko's Board Games Evening
19. Student concert at Main Campus
20. InnoEvent Tampere 7.-11.11 at TAMK Main Campus
21. SOURCE, a club for Information and Communication technologies students

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Opiskelija, valmistaudu äänestämään vaaleissa!

Tamkon uusi edustajisto valitaan taas ensi vuodeksi ja sähköinen ennakkoäänestys keräsi vain hieman yli kuuden prosentin äänipotin. Varsinainen äänestys järjestetään 9.-10.11. kello 9-15 kaikilla TAMKin toimipisteillä. Varmista, että sinun äänesi kuullaan!

Lue lisää: www.tamko.fi/edustajistovaalit

#kavereidenkeskenedari

2. Vielä kerkiät hakemaan vertaistuutoriksi!

Oliko tuutorisi kingi? Ole sinäkin vertaistuutori!

Tamko hakee uusia reippaita tuutoreita ohjaamaan ja opastamaan syksyllä 2017 ja tammikuussa 2018 aloittavia opiskelijoita. Vertaistuutorina pääset kehittämään vuorovaikutus- ja esiintymistaitojasi, tutustumaan uusiin ihmisiin ja hankkimaan ennenkokemattomia elämyksiä.
Vertaistuutoriksi voit hakea 13.11. asti Tamkon nettisivuilta ja suoraan tästä: https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/22258/lomake.html

Kaikki hakeneet haastatellaan ja vertaistuutorit valitaan haastatteluiden perusteella.

3. Onko taloutesi tasapainossa? Tule Ote omaan talouteen -valmennukseen

Tule keskiviikkona 23.11. klo 15-16.30 Y-kampuksen Stagelle kuulemaan oman talouden hallinnasta. Ote omaan talouteen -valmennuksessa perehdytään nuorten aikuisten rahankäyttöön, säästämiseen ja maksuhäiriömerkintöihin. 
Nuoret oppivat käytösmalleja kotoaan ja kavereiltaan, koska koulussa harvoin opetetaan rahan hallintaan liittyviä asioita. Aina tietoa ei ole tarpeeksi saatavilla, joten myös virheitä sattuu. Virheiden ja ongelmien välttämiseksi, nyt kannattaa tulla kuulemaan, miten pidät oman taloutesi hallinnassa. 

Ota ote omasta taloudestasi tänään, jotta voit höllätä huomenna! 

Koulutuksen tulevat pitämään entiset TAMKin Proakatemialaiset Taina Pelkonen ja Jenna Haapala / Volumi osk.

Lisätietoja: www.oteomaantalouteen.fi ja FB: Ote omaan talouteen

Valmennus on kaikille avoin, mutta toivomme ennakkoilmoittautumisia osoitteeseen sopo@tamko.fi, jotta valmentajat osaavat varata oikean määrän materiaaleja mukaan. 

4. Tamkon Lautapeli-ilta 15.11.

Tule ystäviesi kanssa viettämään rentoa lautapeli-iltaa Solun saunalle. Tamkolta löytyy hyvä kattaus pelejä, mutta voit myös tuoda omat suosikkipelit mukanasi ja tutustuttaa meidän aivan uusiin peleihin!

Tästä tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin!

Huomioithan sen, että tämä ilta on alkoholiton.

Facebookissa www.facebook.com/events/1469025369779967/

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

5. Opiskelijan Tampere hakee myyntijohtajaa ja asuntosihteeriä

Oletko saanut itse kokea, miten mukava on nauttia opiskelija-alennuksista tai löytää kotoisa asunto opiskelujen ajaksi? Haluaisitko laittaa hyvän kiertämään? Liity nuorekkaaseen tiimiin, joka tekee kaikkea tätä, jotta Tampereesta tehdään Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki.

Tarjoamme joustavat työajat, kannustavan palkkauksen ja sanottaakoon se nyt ääneen – meillä on hauskaa ja inspiroivaa olla töissä!

Haemme kahta työntekijää: myyntijohtajaa ja asuntosihteeriä. Hakuaika loppuu 15.11.2016 klo 16.

Lisätietoja: http://www.opiskelijantampere.fi/tyota-tarjolla-%EF%BB%BFopiskelijan-tam...

6. Opiskelijakonsertti Pääkampuksella 10.11.

Opiskelijakonsertti Pääkampuksen juhlasalissa to 10.11. Klo 17:30 alkaen. Musiikkiakatemian opiskelijat esittävät syksyn soivaa satoa.

7. TIRO ry:n Pikujolusitsit

Ne ovat täällä tänäkin vuonna!! Jo perinteeksi muodostuneet pikujolusitsit järjestetään tänä vuonna Aktia Laulutalolla Koivistonkylässä lauantaina 26.11. klo 18.00 alkaen. Teemana jatkaa hyväksi havaittu, sikamainen unsmart casual. Olitpa sitten insinööri tai ihan mikä muu tahansa, tule paikan päälle kokemaan hieno sitsitunnelma. Pue päällesi jotain jouluista töhöilyä ja ota lahja mukaan. Nyyttikestityyliin pukki jakaa lahjat kaikille lahjan tuoneille, nussukastaan. Hintaa koko shöylle tulee 15 euroa sisältäen ruoat, juomat, ohjelman ja hyvän seuran. Ilmottautumiset Solun tiskille, nopeat syövät ei niin nopeat.

Lue tarkemmat ohjeet facebooktapahtumasta:
https://www.facebook.com/events/1787052238216073/

8. TIRO ry:n jäsenille suunnattu 100 % saunailta

TIRO ry tarjoaa jokaiselle jäsenluokalleen, joista luokan kaikki oppilaat ovat liittyneet TIROon, mahdollisuuden järjestää saunaillan tai vastaavaan tapahtuman. Luokan tarvitsee valita yhteyshenkilö, joka hakee listan opintosihteeriltä mistä löytyy luokan kaikki oppilaat. Listaan tarvitsee lisätä jokaisen oppilaan syntymäaika ja/tai liiton jäsennro. Lista lähetetään sähköpostiosoitteeseen vpj@tiro.fi opettajatuutorin tarkastuksella (allekirjoituksella) ja TAMKin leimalla varustettuna.

Mikäli lista menee tarkastuksesta läpi liiton puolesta, myönnetään luokalle budjetti, joka vaihtelee luokan koosta riippuen, yleensä kuitenkin noin 500 € tai 15 €/hlö. Budjetin saatuaan luokka voi alkaa varaamaan saunaa tai muuta aktiviteettia.
Mikäli 100 % saunaan liittyen herää kysymyksiä, ota yhteys vpj@tiro.fi

9. InssiBeerPong 17.11.2016

InssiBeerPong tulee taas, isompana kuin koskaan! 17.11. otetaan mittaa insinööriopiskelijoiden beerpong -mestaruudesta. Luvassa huiket palkinnot, sekä mahtavaa meininkiä. Nyt tarkkana! Joukkuepaikat tulevat myyntiin keskiviikkona 26.10. klo 9:00 Solun tiskille. Kerää siis ajoissa neljän hengen tiimi, valitkaa joukkueen kapteeni ja eikun ilmoittautumaan. Huom! Viime vuonna nämä myytiin parissa tunnissa loppuun! Ole siis nopea! Hinta 10e/henkilö, sisältää kaikki pelioluet! Jatkoina toimii PISTOT Unionissa.

10. Turku vs Tampere 10.11.2016

Kaupunkien välinen taisto järjestetään tänä vuonna Tampereella. Unohtumattomat jatkobileet UNIONISSA,jossa voittajat palkitaan ruhtinaallisesti sekä mukaan lähtee pokaali voittaneelle kaupungille!

Kerää siis voittamaton 4 - 6 hengen joukkue ja lähtekää puolustamaan tampereen mestaruutta rakasta arkkivihollisemme vastaan. Lipun hinta 5e (sisältää rastikierroksen sekä loppubileet) tai 3e (pelkät loppubileet). Lippuja saa solulta solun ollessa auki sekä ständeiltä.

11. SOURCE, TAMKin Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden ainekerho, aloitti toimintansa

SOURCE on TAMKin Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden ainekerho. SOURCE aloitti toimintansa vastikään, mutta sen suunnittelu pistettiin aluilleen jo vuosi sitten. Nyt olemme avanneet ovemme myös jäsenille, joten liity toki joukkoomme! Jäsenyyden voi hakea omakseen Solun tiskiltä 5 eurolla/vuosi ja sille lupaamme vastineeksi läjän jäsenetuja. Järjestämme tapahtumaa laidasta laitaan, pyrkimyksenä löytää kaikille jotain mieleistä. Aloitamme tapahtumatoimintamme Pikkujalluilla joulukuussa, joka jo maksaa jäsenmaksun takaisin, sillä jäsenille se on ilmainen! Jokainen on tervetullut nauttimaan tulevaisuuden toiminnasta tai osallistumaan järjestelyihin aktiivina. Otamme ideat avosylin vastaan. Liity monipuoliseen TiTe-verkkoon, niin luodaan meille arvoisemme yhteisö!

12. Doris 30-vuotissyntymäpäiväviikko!

Yökerho Doris juhlistaa erittäin kunnioitettavaa 30-vuoden ikää. Supertiistai 15.11. tarjoilee opiskelijoille sitä eritystä hyväähyvää - ilmainen sisäänpääsy, 200 ensimmäiselle haalarimerkki ja DJ:t Riku (Big Pop), Mr. Willy (Apulanta) ja Millionaire Menin DJ Juels! Juomat tarjolla tietysti opiskelijahinnoin!

Viikonlopulle 18.-20.11. on tarjolla toinen toistaan mahtavampia esiintyjiä ja ohjelmaa! Tsekkaa lisää Doriksen facebookista ja tuu vetään, TÄYSIL!

13. InnoEvent Tampere 7.-11.11 TAMKin Pääkampuksella

InnoEvent-viikko on käynnissä nyt!

Haluatko nähdä miten huippuja ideoita monialaiset tiimit kehittävät viidessä päivässä? Perjantaina järjestetään koko TAMKin väelle avoin messutapahtuma pääkampuksen B-aulan ständeillä klo 11-14. Tervetuloa tutustumaan InnoEvent-tiimien ideoihin sekä äänestämään suosikkiasi!

Huikeita InnoEvent-fiiliksiä kannattaa seurata myös
- Facebookissa: https://www.facebook.com/InnoEventTampere 
- Instagramissa: @innoeventtampere
- Snapchatissa: innoeventtre

14. Oletko sinä vuoden 2017 nuori urheilija? 

Voit nyt hakea Kauppaneuvos Kalle Kaiharin Tukisäätiön kautta nuorten urheilijoiden (16-23v.) stipendiä 2017 ja ne ovat haettavissa 1.11.–16.12.2016. Perusteena apurahan myöntämisessä käytetään urheilullista menestystä, mahdollisuuttaan menestyä tulevaisuudessa sekä urheilijan pyrkimyksiä edistyä siviilielämässä, koulussa, opinnoissa tai ammatissa. Hakemuksen laatii seura urheilijan puolesta oheiselle lomakkeelle. Jos seura tekee hakemuksen useasta urheilijasta, tulee heidät asettaa tärkeysjärjestykseen.

Lisätiedot: www.kultainenkiekko.fi tai säätiön asiamies tuomo.huhtanen@gmail.com.
 
Hakuilmoitus: http://www.kultainenkiekko.fi/nuorten-urheilijoiden-stipendit-2017-haett...

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

15. Student, prepare to give your vote in student council elections

Tamko's new council is elected again for next year. The advance voting only gathered a little over 6% of the votes. The election is being held 9.-10.11. from 9AM to 3PM at every TAMK campus. Make sure your voice is heard!

Read more from www.tamko.fi/council-elections

#kavereidenkeskenedari

16. Apply for Degree Tutoring

Has your own tutor been the best ever? Do you want to make tutoring yourself? Now is your change!

Tamko is seeking for new tutors to guide students starting in TAMK at autumn 2017! As a degree tutor you get a chance to develop your communication and performing skills, meet new people and get amazing memories!
You can apply as degree tutor from 24th of October till 13th of November. Link for applying and more information from tamko.fi and by following the link below 
https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/22260/lomake.html

Everyone who has applied will be interviewed and degree tutors will be selected according to the result of the interview. 

Degree tutoring is only for students who study in degree programs and don't speak Finnish as their native language.

17. Tamko has got 10 season tickets for Isku-Volley volleyball team's home games. 

Our members can borrow these season tickets from Tamko office for free. Ticket must be returned after the game.
Season ticket entitles you for free entrance to Isku-Volleys home games in Mestaruusliiga in the season 2016–2017.

Home games are being played in Pyynikki sports hall (Ammattikoulunkatu 20). You can check the schedule from Isku-Volley's website.
www.iskuvolley.com

Further information: office(at)tamko.fi

18. Tamko's Board Games Evening

Come with your friends and enjoy this laid-back evening by playing board games at Solu on 15th November starting from 5pm. Tamko has a good selection of games but you can also bring your own favourite games with you.

You will get a stamp on your Tursaspassi from this event!

Please note that this evening is non-alcoholic.

On Facebook: www.facebook.com/events/1469025369779967/

19. Student concert at Main Campus

Student concert is held at Main Campus festival hall on Thursday 10th of November starting at 5:30PM. Students from Music Academy perform harvest of the autumn.

20. InnoEvent Tampere 7.-11.11 at TAMK Main Campus

InnoEvent Tampere Is Here!

Want to see how brilliant ideas can multi-field teams come up with in only five days? On Friday we organize an open fair for every TAMK student and personnel in B -lobby area of main campus from 11:00 to 14:00. Welcome to take a look at the InnoEvent teams' ideas and to vote for your favorite!

Don't miss all the fun! Follow us on
- Facebook: https://www.facebook.com/InnoEventTampere 
- Instagram: @innoeventtampere
- Snapchat: innoeventtre

21. SOURCE, a club for Information and Communication technologies students

SOURCE is a club for Information and Communication technologies students’ in TAMK. SOURCE became active this fall, but planning was put to action a year ago. Now we’ve opened our doors to members, so come and join us! Membership can be obtained from Solu’s desk for 5 euros per year and in exchange we promise you a bunch of member benefits. We arrange events of all kinds, in an effort to find something pleasing for everyone. Our event activities are kicking off with Pikkujallut in December, which is going to pay back your subscription to the club as it is free for members! Everyone is welcome to enjoy our club and participate in organizing as an active. We welcome any ideas with open arms. Join our versatile IT-network and let’s create ourselves a community that is worth of us!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics