YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 44/2015

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamkon valtuustovaalit alkavat huomenna 27.10.
2. Tamko Mediapoliksella 17.11.
3. Hae vertaistuutoriksi
4. Tervetuloa markkinointituutoriksi

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
5.  Opiskeluterveydenhuoltoon voi varata sähköisesti kiireettömiä vastaanotto- ja puhelinaikoja
6. Salibandyn Tappi-liiga
7. Punainen Risti kaipaa uusia vapaaehtoisia vaatelajitteluun
8. Tampere ES mega-tapahtuma
9. TASO:n syyskokous 28.10.
10. TASO:n tursassauna 29.10.
11. Opiskeluterveydenhuolto opastaa klamydian etätestaukseen
12. Tolun Megazone-ekskursio
13. Formulatiimi vaihtaa renkaita 20.10. alkaen
14. Opintojen edistymisen seuranta - toimi ajoissa
15. Opiskelijoille tarjotaan vapaasti valittavina opintoina mahdollisuutta opinnäytetyön tukipajaan
16. 29.10. PISTOT Nightmares
17. PISTOT Bileristeily 10.-11.12.
18. TTO:n Soppasauna
19. AEC Hackathon 6.-18.11.

English Summary
20. Tamko at Mediapolis 17.11.
21. Apply for Degree Tutoring
22. Take care of your student cards, ordering a new card costs
23. Student cards and stickers
24. Tampere Entrepreneurship Society organizes a mega-event
25. Floorball and Tappi-league
26. TAMK Formula Team changes tires
27. Tolu's Megazone games
28. PISTOT Nightmares
29. PISTOT Party cruise 10.-11.12.
30. TTO's Soppasauna
31. FREE ENGLISH LANGUAGE IMPROV SHOWS!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon valtuustovaalit alkavat huomenna 27.10.

Valtuuston tehtäviin kuuluu muun muassa valtuuston puheenjohtajiston sekä opiskelijakunnan hallituksen valitseminen että toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen. Valtuusto valitsee myös opiskelijaedustajat Tampereen ammattikorkeakoulun hallitukseen sekä muihin ammattikorkeakoululain 12 §:n 2 momentin 4 kohdassa tarkoitettuihin ammattikorkeakoulun monijäsenisiin toimielimiin. Tällaisia ovat esimerkiksi tutkintolautakunta sekä opintotukilautakunta. Valtuuston tehtävänä on lisäksi päättää muun muassa opiskelijakunnan säännöistä ja jäsenmaksusta.

Vaalipäivinä järjestetään uurnaäänestys kaikilla neljällä kampuksella (Kuntokatu, Musiikin yksikkö, Mediapolis sekä Proakatemia) kello 9.00–15.00. Uurnaäänestys 27.–28.10.2015 klo 9.00–15.00.

Äänioikeus on kaikilla läsnä oleviksi ilmoittautuneilla Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenillä.

Vaalilla valitaan 21 jäsentä valtuustoon toimikaudelle 1.1.2016–31.12.2016, sekä varasijoille jäävät.

Käytä äänioikeutesi - se ei vie juurikaan aikaasi!

2. Tamko Mediapoliksella 17.11.

Tamko tulee käymään Mediapoliksellla 17.11. klo 9-11. Tervetuloa hoitamaan jäsenasioita kuntoon! Jos sinulla on toiveita tai kysymyksiä, lähetä sähköpostia toimisto@tamko.fi

3. Hae vertaistuutoriksi

Onko oma tuutorisi ollut hyvä? Onko oma tuutorisi ollut huono? Tee ite paremmin!

Tamko hakee uusia reippaita tuutoreita ohjaamaan ja opastamaan syksyllä 2016 aloittavia opiskelijoita. Vertaistuutorina pääset kehittämään vuorovaikutus- ja esiintymistaitojasi, tutustumaan uusiin ihmisiin ja hankkimaan ennenkokemattomia elämyksiä.

Vertaistuutoriksi voit hakea 26.10.-15.11. välisenä aikana Tamkon nettisivuilta ja suoraan tästä: https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/19816/lomake.html

Kaikki hakeneet haastatellaan ja vertaistuutorit valitaan haastatteluiden perusteella.

4. Tervetuloa markkinointituutoriksi

Markkinointituutorina sinulla on loistava mahdollisuus päästä markkinoimaan TAMKia esim. koulutusalamessuille tai lukioihin. Markkinointituutorin rooli on tuoda esille TAMKin koulutusmahdollisuudet ja luoda positiivinen kuva omasta koulusta. TAMKin vetovoima on suuri ja sinä pystyt siihen osaltasi myös vaikuttamaan!
 
Koulutukseen osallistuminen ei vaadi etukäteen muita tuutorointimuotojen suorittamista. Lähde siis mukaan mukavaan toimintaan, jossa kartutat samalla omaa esiintymistaitoasi ja saat ison liudan uusia ystäviä!
Markkinointituutorikoulutukset järjestetään ti 3.11. ja to 5.11. Molempina iltoina koulutus alkaa klo 16.30 ja päättyy n. klo 20.00. Koulutus järjestetään Kuntokadun kampuksella. Ilmoittaudu mukaan 29.10. mennessä
 
linkki ilmoittautumislomakkeeseen:
https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/19677/lomake.html

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

5.  Opiskeluterveydenhuoltoon voi varata sähköisesti kiireettömiä vastaanotto- ja puhelinaikoja

Sähköinen ajanvaraus Tullinkulman keskitettyyn toimipisteeseen ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen Nirvan toimipisteeseen on mahdollista tässä vaiheessa opiskelijoille, joiden kotikunta on Tampere, Orivesi, Lempäälä, Kangasala, Pirkkala, Vesilahti, Nokia tai Ylöjärvi. Tullinkulman keskitetyssä toimipisteessä toimii kolme tiimiä. Tarkista ennen ajan varaamista mihin tiimiin oma oppilaitoksesi ja opiskelualasi kuuluu ja varaa aika omasta tiimistäsi.

Varattavia aikoja osoitteessa: http://www.tampere.fi/terveyspalvelut/sahkoinenasiointi/terveyspalvelut....

6. Salibandyn Tappi-liiga

Kiinnostaako sählyn pelaaminen kaveriporukalla tai saunaillan voittaminen Hervannan Varjobaarista?

TTY:n Salibandyseura Soittorasia järjestää marraskuussa kaikille Unipoli Sport-liikuntamaksun maksaneille tarkoitetun sählysarjan Tappi-liigan.

Marraskuun arkipäivinä järjestettävät sählypelit pelataan TTYn liikuntahallin eli Tamppi areenan jaetuilla lohkoilla, 4 vastaan 4 ja ilman maalivahtia. Tuomareina toimivat Soittorasian pelaajat.

Tappi-liigassa voit ilmoittaa joukkueesi joko kilpa- tai sekasarjaan pelaamaan. Pelit jatkuvat noin 3 viikon ajan ja molempien sarjojen voittajat saavat palkinnoksi saunaillan! Osallistuminen joukkueelta kustantaa 20 euroa.

Ilmoittaudu viimeistään 31.10 mennessä!

Lisätietoa ja ilmoittautumisen löydät osoitteesta http://soittorasia.net/tappiliiga/

7. Punainen Risti kaipaa uusia vapaaehtoisia vaatelajitteluun

Punainen Risti kaipaa kipeästi uusia vapaaehtoisia vaatelajitteluun. Olemme viime viikkojen aikana vastaanottaneet valtavan määrän monenlaista vaate- ja lahjoitustavaraa turvapaikanhakijoille. Ennen kuin tavaralahjoitukset saadaan jaettua eteenpäin avun tarvitsijoille, on tärkeää, että tavarat käydään läpi ja lajitellaan, jotta jakelu saadaan tehtyä mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti. Suuri joukko vapaaehtoisia on jo ollut mukana lahjoitustavaroiden lajittelussa, mutta apua kaivataan yhä.

Lajittelupäivät ovat tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai klo 12- 20. Ilmoittautuessa varaat itsellesi sopivan ajan, jolloin tulet paikalle ja olet paikalla niin kauan, kun itsestä hyvältä tuntuu/jaksaa. Voit tehdä myös ryhmäilmoittautumisen, jos olet tulossa vaikkapa työ- opiskelu- tai kaveriporukan kanssa. Lajittelupisteessä on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa. Lajittelupaikan osoite on Lindforsinkatu 4, Tampere. Tämä toimintamuoto tukee turvapaikanhakijoiden tilannetta konkreettisesti, sillä tavarat ja vaatteet toimitetaan hätämajoituksiin ja vastaanottokeskuksiin aina tarpeen mukaan. Vapaaehtoiseksi vaatelajitteluun voi ilmoittautua suoraan alla olevan linkin kautta:

https://www.lyyti.in/Lahjoitustavaroiden_lajittelu_ja_pakkaus_4545

8. Tampere ES mega-tapahtuma

Tampere Entrepreneurship Society järjestää helmikuussa 2016 megatapahtuman, jonka teemana tulee olemaan Opiskelijoiden ideat, osaaminen ja tarinat. Etsimme tapahtumaan puhujia ja projektitiimiläisiä kaikista Tampereen korkeakouluista.

Puhujaksi. Onko sinulla idea, osaamista tai tarina, jonka haluat jakaa muille? Puhujiksi valitaan jokaisesta Tampereen korkeakoulusta yhdestä kolmeen vakuuttavinta hakijaa, jotka saavat ennen tapahtumaa runsaasti sparrausta esitystä varten yhdessä muiden esiintyjien kanssa. Lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemuksesi 7.11.2015 mennessä, jossa kerrot ainakin esityksesi aiheen.

Projektitiimiin. Tule mukaan tekemään Tampereen suurinta ja kauneinta opiskelijaseminaaria yhdessä muiden korkeakoulujen opiskelijoiden kanssa! Ilmoita itsesi mukaan laittamalla viestiä ja muista mainita, mikäli sinulla on esimerkiksi valokuvaajan tai bloggarin kykyjä, joista voi olla hyötyä järjestelyissä ja myöhemmin omassa CV:ssäsi.

Mikael Ahonen, Tampere ES
mikael.ahonen@tampere.es

9. TASO:n syyskokous 28.10.

TASO:n syyskokous: 28.10. klo 17:30 Sähkösiiven auditoriossa A3-27. Kokoukseen on tervetulleita kaikki TASO:n toiminnasta kiinnostuneet.

10. TASO:n tursassauna 29.10.

TASO:n tursassauna: 29.10. klo 18:00 Sorin saunalla. TASO järjestää uusille sähköopiskelijoille saunaillan.

11. Opiskeluterveydenhuolto opastaa klamydian etätestaukseen

Opiskeluterveydenhuollossa pilotoidaan klamydian kotitestausmenetelmää yhdessä YTHS:n kanssa syyslukukauden ajan. Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon opiskelijana voit selvittää maksuttoman etätestauksen avulla, onko sinulla klamydiatartuntaa. Etätestauksessa näyte otetaan kotona ja tutkitaan laboratoriossa. Testin voi tehdä ilman lähetettä tai yhteydenottoa terveydenhuollon ammattilaiseen.

Katso seksitautien etätestauksesta kertova videotiedote Opiskeluterveydenhuollon nettisivuilla.

12. Tolun Megazone-ekskursio

Tolu järjestää huikean nelituntisen laasersotailuillan 28.10. klo 19:40-24:00 Megazonessa (Itäinenkatu 9-13).

Lunastat paikkasi laasersotaekskursiossa Tolun ständiltä tai verkkokaupasta (19.10. klo 11 alkaen https://holvi.com/shop/tolury/ ) vaivaiseeen 8 euron hintaan! Ständin löydät B-aulasta 19.-22.10. tai niin kauan kun paikkoja riittää. Paikkoja on rajoitetusti, joten olethan vikkelä! Tapahtumasta saa myös leiman tursaspassiin.

Lisäinfoa Tolun Facebookista!

13. Formulatiimi vaihtaa renkaita 20.10. alkaen

Yöpakkaset ovat saapuneet tänne Etelä-Suomeenkin, mutta niin on myös jokavuotinen formulatiimin renkaanvaihtokin!

Voit vaihdattaa renkaasi meillä tänäkin syksynä. Palvelu on tarkoitettu TAMK:n henkilökunnalle sekä opiskelijoille ja se tapahtuu hintaan 15 €/pyörien vaihto ja 15 €/renkaiden pesu. Tuotolla tuetaan formulatiimin toimintaa.

Palvelemme teitä 20.10.2015-14.11.2015 välisenä aikana ajanvarauksella:

Vaihto tapahtuu TAMK:n autolaboratoriossa F0-23 ja autot tulisi parkkeerata sen läheisyyteen.

Toiminnan selkeyttämiseksi renkaanvaihtoon tulijoita pyydetään ottamaan autoonsa helposti saataville renkaat, sekä mahdolliset toiset pyöränpultit ja lukkopultinavaimet.

Lisätietoja ja ajanvaraus:
Tommi Penttilä
formula@tamk.fi
0408458426

14. Opintojen edistymisen seuranta - toimi ajoissa

TAMKin opintotukilautakunta suorittaa lokakuussa yhteistyössä Kelan kanssa opintotukea saaneiden opiskelijoiden opintojen edistymisen seurannan. Edistymisen seurannassa opintosuoritusrekisteristä (Winha) saatuja opintosuoritustietoja verrataan käytettyjen opintotukikuukausien määrään. Kelaan siirtyvät opintosuorituksina vain kokonaan arvioidut opinnot - toteutuksen osan suoritukset eivät siirry Kelaan.  Seuranta koskee lukuvuotta 2014–2015 (1.8.2014 - 31.7.2015).

Opintojen edistymisen seuranta on alkanut eli edistymisen seurannan kirjeet on postitettu opiskelijoille 5.-6.10.2015.  
 
Kirje näkyy opiskelijalle myös Kelan asiointipalvelussa (kirjautuminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).

Lue lisää intrasta:
https://intra.tamk.fi/fi/web/tutkinto-opinto-opas/opintotuki-ja-edistymi...

15. Opiskelijoille tarjotaan vapaasti valittavina opintoina mahdollisuutta opinnäytetyön tukipajaan

Tukipaja on tarkoitettu kaikille TAMKin AMK- ja YAMK-tutkinto-opiskelijoille.
Tukipaja tarjoaa lisätukea opinnäytetyön tekemiselle.

Opiskelija saa opintopisteet oman opinto-ohjelmansa opinnäytetyöprosessin mukaisesti omalta ohjaajaltaan. Tukipaja ei tuota lisäpisteitä.
Tukipajaan voi tulla vapaasti opiskelijalle sopivana aikana. On tärkeää, että opiskelijat ottaa mukaansa omaan opinnäytetyöhönsä aiemmin tuottamaansa materiaalia.
Tukipajat toteutetaan seuaavina ajankohtina:

Kirsi Tanner:
ke 28.10. klo 14-18;  luokka B3-19
la 7.11. 2015 klo 9-13 luokka C2-04
to 19.11. klo 14-18 luokka C2-04

Matti Peltola / luokka B3-19:
ma 26.10. klo 16-18
ke 28.10. klo 16-18
ke 11.11. klo 16-18

16. 29.10. PISTOT Nightmares

Lokakuun pimein yö kuuluu teille!

Laita herätyskello soimaan torstaiyönä klo 21:30 ja villiinny pelottomasta menosta. Tervetuloa PISTOT painajaisten juhlaan 29.10. Union Work & Leisure Clubille.

Liput ennakkoon 3 euroa, osta omasi:
-Tamkon toimisto
-Piraten toimisto
-Mobiililippu Minglestä (latausohjeet justmingle.fi)

Muistathan leimata Bilepassisi sisäänkäynnissä! Hyvää yötä ;]

17. PISTOT Bileristeily 10.-11.12.

Toista kertaa järjestettävä pikkujouluinen risteily keinutaan Turkkusen satamasta Tukholmaan ja takaisin.

Tällä välillä opiskelijoille tarjoillaan unohtumattomia merielämyksiä PISTOT hengessä.

Liput tulevat myyntiin ständeillä 4.11.

Liput bilepassilaisille 35€, normaalisti 40€ (sis. kuljetus, aamiainen, elämykset ja jatkobileet)

18. TTO:n Soppasauna

Soppasauna tulee taas Pistojen etkoina 29.10. Tule suorittamaan arvostettu kauhamestarin tutkinto! Ilmoittautumiset  osoitteeseen teemu@ttory.fi. Lähetä viesti otsikolla "Syksyn Soppasauna 2015" ja laita siihen molempien osallistujien nimet ja tieto onko edes toinen TTO:n jäsen. Maksuohjeet saat paluuviestillä.

Katso lisää: www.facebook.com/events/1632202020364761

19. AEC Hackathon 6.-18.11.

Espoossa marraskuun 6.-8. päivän viikonloppuna innovaattorit valjastavat 3D mallit, virtuaalimaailmat ja lisätyn todellisuuden, GIS työkalut, datasetit ja IoT (internet of things) sensorit rakennusalan käyttöön. Hackathonin osallistujat pääsevät ratkaisemaan kiinnostavia alan haasteita, joista parhaimmat tekijät palkitaan. Paras tiimi pääsee lisäksi Slushiin pitchaamaan omaa työtään kansainväliselle startup -yleisölle ja kilpailemaan 20 000 euron pääpalkinnosta.

Kiinnostuitko? AEC Hackathonin ohjelma ja rekisteröityminen löytyvät tilaisuuden nettisivuilta: http://aechackathon.com/aec-hackathon-2-7-helsinki/ ja Facebookissa: www.facebook.com/events/760310504078776

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

20. Tamko at Mediapolis 17.11.

Tamko is coming to Mediapolis on 17.11. 9am-11am. If you have any wishes or questions, please send an email to office@tamko.fi

21. Apply for Degree Tutoring

Has your own tutor been good? Has your own tutor been bad? Do it better yourself!

Tamko is seeking for new tutors to guide students starting in TAMK at Autumn 2016! As a degree tutor you get a chance to develop your communication and performing skills, meet new people and get amazing memories!

You can apply as degree tutor from 26th of October till 15th of November. Link for applying and more information: tamko.fi

Everyone who has applied will be interviewed and degree tutors will be selected according to the result of the interview.

Degree tutoring is only for students who study in degree programs and don't speak Finnish as their native language.

Apply here: https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/19817/lomake.html

22. Take care of your student cards, ordering a new card costs

Attention, owners of the student card! Remember to take care of your student card and keep it so that it doesn’t get worn out. If the text or the picture become impossible to read we have to order a new card and the owner always pays the ordering of the new card, also in situations when the card has disappeared or got broken. So keep your cards in good care!

23. Student card: Autumn sticker 2015 is valid until the end of January

Notice to members: Autumn 2015 (Syksy/Höst 2015) sticker for your student card is valid until the end of January.

24. Tampere Entrepreneurship Society organizes a mega-event

Tampere Entrepreneurship Society organizes a mega-event at February 2016 with a theme Ideas, expertise and stories by students. Now we are looking for speakers and members for project team for the event from all three universities in Tampere.

Apply for speaker. Do you have an idea, expertise or a story to share with others? One to three most convincing applicants will be chose from each Tampere-based university. Before the event you will have plenty of exercise for your show together with other speakers. Send your short application by 7.11.2015 including the topic of the presentation.

Apply for project team. Join us to build the biggest and the most beautiful student seminar in Tampere along with other university students! Sign up by sending email and remember to mention any special skills such as photographing or blogging that can help in arrangements and later on in your own CV.

Mikael Ahonen, Tampere ES
mikael.ahonen@tampere.es

25. Floorball and Tappi-league

Do you want to play floorball with your friends or win a free sauna evening?

Gather a team and join Tappi-league. Games are played in November at TUT-Sportshall Tamppi-areena. In Tappi-league we play in 4 versus 4 mode and without goalies. Participating costs 20eur/team and winners get a free sauna evening at the restaurant Varjobaari in Hervanta.

For more information  contact matti.riutta@student.tut.fi

26. TAMK Formula Team changes tires

The winter frosts have arrived, but so has the annual formula team's tire change!

Also this autumn you can change your tires with us. The service is meant for TAMK personnel and students and it costs 15 €/tire change and 15 €/tire wash. The income supports the activities of the formula team.

We will serve you from 20th Oct till 14th Nov 2015 with an appointment.

The changing of the tires takes place in TAMK auto lab F0-23, and the cars should be parked in the near vicinity.
To clarify the operation, the customers are asked to bring the tires in a way that they are easy to unload, and also to possibly bring the second wheel studs and locking bolt key.

More information at, and reserving the appointment:
Tommi Penttilä
formula@tamk.fi
0408458426

27. Tolu's Megazone games

Tolu organizes a lazer tag night October 28th, at 19:40-24:00 at Megazone (Itäinenkatu 9-13).

Tickets cost only 8 euros and are sold in B-lobby from October 19th to 22nd. You can also buy your ticket from here: https://holvi.com/shop/tolury/ . There is only limited amount of lazer guns so be quick. For more information check out our Facebook-page: www.facebook.com/liikuntaseuratolu

28. PISTOT Nightmares

This night is for you creepy little creatures. Set your alarm clock Thursday night on 9:30 pm and join the celebration of darkness. We’re so pleased to welcome you to the PISTOT Nightmares on 29th of October.

Wear a costume, make up or come without, but get ready to be spooked. It’s not the time to be fancy and pretty, we want your worst.

Tickets to PISTOT are 3 euros advance, 5 euros from the door. Remember to get your stamp to your Party pass from the front desk.

www.facebook.com/events/516439951853241

29. PISTOT Party cruise 10.-11.12.

The first cruise was a hit so let’s do this again!

We’ll rock your boat PISTOT style (and if you’re lucky also your body) from Åbo to Stockholm and back.

Tickets are available 4.11.

Tickets with Party pass 35€, normally 40€ (inc. transportation, breakfast, the cruise experience and after party)

30. TTO's Soppasauna

Soppasauna is coming again on 29.10. Come and accomplish very valuable scoop masters degree. Send email to teemu@ttory.fi and sign up. Headline is "Syksyn Soppasauna 2015" and put both participant names and if you are members of TTO. You get payment instructions with the return message

See more: www.facebook.com/events/1632202020364761

31. FREE ENGLISH LANGUAGE IMPROV SHOWS!

The improvAcademy and ComedyO'Connell's have joined forces to bring you a new night of comedy on Sundays at O'Connell's Irish Bar!

Sundays Unscripted is a showcase of a variety of Longform Chicago-Style Improvisation performed by the students and ensemble members at The improvAcademy! You'll see 3 different shows by 3 different teams!

The shows are FREE ENTRY and happen EVERY SUNDAY IN NOVEMBER!

And don’t forget, Sundays are STUDENT NIGHTS at O’Connell’s!

Sundays In November
8pm
O'Connell's Irish Bar
Free Entry

www.facebook.com/events/854655997964608

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics