YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 4/2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamko @ Mediapolis 26.1.2017
2. Isku-Volleyn kausikortteja lainattavissa Solulta!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
3. Kiinnostaako videoiden tekeminen? Tule mukaan VideoCV-tiimiin!
4. Tolun #Talvikuplafutis 1.2. ja Pussipallo 30.1.
5. Tolun Talviliikuntaviikko
6. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE
7. Y-kampuksen kattaus yrittäjyydestä TAMKin opiskelijoille - tutustu ja valitse omasi
8. Verenluovutus TAMKissa 25.1.
9. Cafe Scientifique - Tiedekahvila 24.1.
10. Vuosipalaute on nyt auki, käy antamassa oma palautteesi 
11. OSALLISTUMISKUTSU TUTKIMUKSEEN: Mielikuvien visualisointi ja tarkkaavuus

English Summary
12. Tamko @ Mediapolis 26.1.2017
13. Blood donation for Finnish Red Cross at TAMK 25.1.
14. Annual Feedback survey is open - go and give your own comments

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamko @ Mediapolis 26.1.2017

Tamkon Mediapolis päivystys torstaina 26.1.2017 kello 12.00 - 15.00 kirjaston läheisyydessä. Tällöin voit noutaa mm. uuden lukuvuositarran, maksaa Unipolisport -liikuntamaksun tai ostaa haalarimerkkejä. Voit myös tulla juttelemaan ja kertomaan kuulumisia.

2. Isku-Volleyn kausikortteja lainattavissa Solulta!
    
Tamkolla on 10 kappaletta Isku-Volleyn kausikortteja. Kausikortteja lainataan Solulta Tamkon jäsenille veloituksetta yhden pelin ajaksi. Kortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Isku-Volleyn kotiotteluihin Mestaruusliigan runkosarjassa kaudella 2016 - 2017.

Kotiottelut pelataan Pyynikin Palloiluhallissa (Ammattikoulunkatu 20). Otteluohjelman voit tarkistaa Isku-Volleyn sivuilta.

Lisätiedot kausikortin lainaamisesta:
toimisto(at)tamko.fi

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

3. Kiinnostaako videoiden tekeminen? Tule mukaan VideoCV-tiimiin!
 
Kiinnostaako sinua videoiden tekeminen? Floworks on aloittamassa uuden projektin, VideoCV-klinikan. Klinikalla opiskelijat voivat kuvata itsestään hyvälaatuisen esittelyvideon.

Etsimme nyt opiskelijoita, jotka tulisivat pyörittämään VideoCV-klinikkaa. Jos sinua kiinnostaa videotuotanto, osaat käyttää tietokonetta ja uusien ohjelmistojen opettelu onnistuu luonnikkaasti, olet etsimämme henkilö. VideoCV-tiimiläiset ohjaavat valmentaja Jussi Hannusen johdolla kuvattavia ja valmistavat heitä muun muassa käsikirjoittamaan ja esiintymään kameran edessä. Jos kiinnostuit, niin lähetä viestiä Floworksin valmentaja Jussille (jussi.hannunen@tamk.fi)!

Huom. Tässä vaiheessa etsimme vielä tiimiläisiä klinikalle, mutta alkukeväästä tulemme avaamaan klinikkamme ovet kaikille, jotka haluavat kuvata itsestään videocv:n.

Esittelyvideo YouTubesta löytyy tästä https://youtu.be/VhIaBhUffmM

4. Tolun #Talvikuplafutis 1.2. ja Pussipallo 30.1.

Keskiviikkona 1.2. klo 17-19 Kiovanpuistossa koittaa Tolun #Talvikuplafutis, joissa pääsee pelaamaan kyykkää ja kuplapalloa 3€:n hintaan. Tiedossa myös pientä lämmintä pelien ohelle :) Osta lippusi Solulta tai osoitteesta: https://holvi.com/shop/tolury/product/61b7314f7868e0c3beb6230ecba8526b/

Tolun Pussipallo 30.1:

Tolun Pussipallo on biljardin ystäville järjestettävä 8-pallo turnaus, jonka palkinnoista löytyy muun muassa keilausta neljälle ja saunalahjakortti, jonka tarjoaa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (Tamko) :)

Hinta on vain 6€/osallistuja. Lippuja on myynnissä Tolun verkkokaupassa Holvissa https://holvi.com/…/produ…/3d2fa0c985495d25098e4e5696ffdaca/ sekä Solun tiskillä.

Paikkoja turnaukseen on yhteensä 16.

5. Tolun Talviliikuntaviikko

Tolun talven kirkkain timantti on jo lähellä. Talvihenkisiä tapahtumia läpi viikon ilmaiseksi tai edulliseen hintaan! 

Tutustu tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/352791901762148/

Talviliikuntaviikot starttaavat 30.1. maanantaina keilaten ja biljardia pelaten opiskelijaystävälliseen hintaan. Tiistaina pelaillaan Kissanmaalla pipolätkää.

Keskiviikkona 1.2. Kiovanpuistossa koittaa Tolun #Talvikuplafutis, joissa pääsee pelaamaan kyykkää ja kuplapalloa 3€:n hintaan. Tiedossa myös pientä lämmintä pelien ohelle :) Osta lippusi Solulta tai osoitteesta: https://holvi.com/shop/tolury/product/61b7314f7868e0c3beb6230ecba8526b/

Torstaina avautuu mahdollisuus ilmaiseen avantouintiin. Viikko huipentuu perjantaina 3.2. huippuedulliseen Tolu&PIRATE goes SAPPEE!-tapahtumaan. Varaa lippusi ja varmista pääsysi mukaan!
https://www.facebook.com/events/1211488508887476/

6. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE

Tolu ja PIRATE lähtevät yhdessä viemään TAMKilaisia Sappeen lumisille laskettelurinteille 3.2.2017. Lähtö Kuntokatu 3 pääoven edestä (G -siiven edestä) klo 15.00. Bussikyyti Sappeelta takaisin TAMKille lähtee klo.20.00. Hinta:  matka + hissilippu 23e / matka + hissilippu + välinevuokra (sukset tai lauta) 40e. Lippuja myytävillä Solulla ja Tolun verkkokaupassa Holvissa! Kypärävuokra erikseen 5e ja myynti vain Solulta. Paikkoja reissuun on 50kpl, joten älä jahkaile vaan lunasta paikkasi pikimmiten! 

Lisätietoja Facebookista www.facebook.com/events/1211488508887476/1211661465536847

7. Y-kampuksen kattaus yrittäjyydestä TAMKin opiskelijoille - tutustu ja valitse omasi

Y-kampus tarjoaa monipuolisen kattauksen opintoja yrittäjyyden eri puolista kaikille TAMKin opiskelijoille. Ilmoittaudu mukaan än yy tee NYT!

B2B arvomyynti 2 op, starttaa 24.1.

Olisiko sinulla innostusta siirtyä myyntityöhön, mutta ei ehkä vielä osaamista? Mitä asiakaskohtaamisissa sitten oikein tapahtuu? Mitä se clousaaminen oikein on?

Innovointi ja ketterät kokeilut 3 op, starttaa 2.2.

-Haluatko oppia, miten ideasta kehitetään lyhyessä ajassa toimiva konsepti? Kiinnostaako sinua liiketoiminnan kehittäminen?

Business Camp 5 op, vko 9

Leirillä perehdytään valmentajien ja asiantuntijoiden johdolla liikeidean kehittämiseen, asiakkuuksiin, myyntiin ja markkinointiin. Viikon aikana saa hiottua oman liikeideansa pitchausvalmiiksi.

Business Development 5 ECT, 27th of February - 3rd of March

Have you ever wondered if you could explore ideas on entrepreneursip, business environment and leadership while planning and implementing a challenging development project? You?ll experience all this on the Business Development intensive (5 days) course.

Talousvalmennus 3 op, starttaa 8.3.

-Valmennuksessa keskitytään yrittäjän talouden dokumentteihin mm. liikevaihtotavoitelaskelma, tulos- ja rahoitusbudjetti, arvonlisäverolaskelmat. Opiskelijoille, jotka haluavat syventää omaa talousosaamistaan ja kehittää bisnesideaansa tai yritystään eteenpäin.

Tsekkaa tarkemmat kurssikuvaukset: y-kampus.fi

Lisätietoja: Leena Varis, vastuuvalmentaja, leena.varis@tamk.fi, 0505925105

www.y-kampus.fi

8. Verenluovutus TAMKissa 25.1.

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin. Suuntaa siis askeleesi Pääkampuksen B-aulan lämpiöön 25.1. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi. Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen osoitteessa http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/ ja tämänhetkisen veren tarpeen osoitteesta http://www.veripalvelu.fi/. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus. Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

Kuka voi luovuttaa?

Suurin osa suomalaisista voi luovuttaa verta. Yleisimmin käytetyt lääkkeet kuten verenpaine-, kolesteroli- ja lievät masennuslääkkeet eivät lääkkeinä estä verenluovutusta. Verenluovuttajan tulee olla terve, 18–70-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. 66 vuotta täyttänyt henkilö voi luovuttaa verta, jos edellisestä verenluovutuksesta on alle kaksi vuotta. Miehet voivat luovuttaa verta 61 ja naiset 91 vuorokauden välein.

Hemoglobiiniarvo mitataan aina ennen luovutusta ja sen tulee olla miehillä vähintään 135 g/l ja naisilla 125 g/l. Verenluovuttajan tulee todistaa henkilöllisyytensä virallisella henkilötodistuksella.

Kannattaa tarkistaa ennen jokaista luovutusta, voiko luovuttaa verta juuri silloin. Tee testi osoitteessa www.sovinkoluovuttajaksi.fi tai soita ilmaiseen luovuttajainfoon 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17). Soveltuvuus arvioidaan myös paikan päällä ennen jokaista luovutuskertaa.

Vuosittain arviolta 50 000 potilasta saa Suomessa hoitoa verivalmisteilla. Verivalmisteita tarvitaan muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaiden hoidossa, onnettomuuksien uhreille sekä keskosvauvoille. Veripalvelu kerää verta sairaaloiden veriryhmäkohtaisen tarpeen mukaan. Suomessa tarvitaan joka arkipäivä lähes 1000 verenluovuttajaa. Verenluovuttajan kannattaa seurata oman veriryhmänsä tilannetta Veripalvelun verkkosivuilta tai mobiilisovelluksesta ja tulla ainakin silloin, kun kutsutaan.

9. Cafe Scientifique - Tiedekahvila 24.1.

Kvanttihiukkasten aaltoluonne ja identtisyys, Prof. Tapio Rantala.

Kvanttiteoria on modernia fysiikkaa, jonka käsitteet ja ilmiöiden selittäminen vaativat uudenlaista ajattelua. Esityksessä tarkastellaan ensin sitä, mitä kvanttiteoria on ja voidaanko sitä ymmärtää klassillisen fysiikan käsittein sekä voitaisiinko jopa Schrödingerin aaltoyhtälö löytää klassillisesta fysiikasta lähtien. Esimerkkien avulla selvitellään aineen aaltoluonnetta ja sen seurauksia, ja lopuksi vielä pohditaan niitä merkillisiä ilmiöitä, jotka seuraavat alkeishiukkasten identtisyydestä. Tapio Rantala työskentelee Tampereen teknillisessä yliopistossa teknis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa fysiikan laboratoriossa. 

Tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa!

Paikka: Lehmus-sali, Pääkirjasto Metso
Aika: Tiistaina 24.1. klo 18 alkaen

10. Vuosipalaute on nyt auki, käy antamassa oma palautteesi 

Jälleen on Vuosipalautteen aika – kyselyä  on sisällöllisesti uudistettu ja se on aiempaa lyhyempi. Vastaamalla osallistut TAMKin toiminnan kehittämiseen! Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja (5 x 2 kpl).

Kysely on avoinna 16.1. – 31.1. osoitteessa: https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21921/lomake.html

Vuosipalautetta kerätään 2. ja 3. vuoden opiskelijoilta. Vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, ja tulosten raportointi tapahtuu tilastollisesti siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Koulutuskohtaisten tulosten käsittely tapahtuu keväällä yhteisessä palautetilaisuudessa. Kiitos palautteestasi!

11. OSALLISTUMISKUTSU TUTKIMUKSEEN: Mielikuvien visualisointi ja tarkkaavuus

Pyydämme sinua osallistumaan Tampereen yliopiston Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön psykologian oppiaineen tutkimukseen, jossa tutkimme mielikuvien visualisoinnin ja tarkkaavuuden yhteyksiä. Tutkimuksessa osallistujat tekevät mielikuvien visualisointiin ja tarkkaavuuteen liittyviä tehtäviä. Lisäksi osallistujat täyttävät kyselylomakkeita. Koetilanne kestää kokonaisuudessaan noin tunnin. Osallistumalla tähän tutkimukseen saa palkkioksi Finnkinon elokuvalipun.

Kaikki tutkittavien luovuttamat tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Aineiston analysoinnissa ilmiöitä tarkastellaan vain ryhmätasolla. Tiedostoihin pääsy on ainoastaan tutkimuksen avainhenkilöillä. Tutkimusta rahoittaa Suomen Akatemia.

Tutkimukseen voivat osallistua täysi-ikäiset henkilöt, joilla ei ole todettua neurologista tai psykiatrista diagnoosia. Osallistujilla tulee olla normaali näkö, tai esimerkiksi silmälaseilla normaaliksi korjattu näkö. Henkilöt, jotka ovat osallistuneet aiemmin Human Information Processing -laboratorion tutkimuksiin, eivät voi osallistua tähän tutkimukseen. Tutkimuspaikkana on psykologian oppiaineen Human Information Processing -laboratorio, joka sijaitsee Pinni B -rakennuksessa yliopiston alueella. (http://www.uta.fi/yky/tutkimus/hip.html/).

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tähän tutkimukseen, lähetä yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) sähköpostilla osoitteeseen aro.jenny.e@student.uta.fi, niin ehdotamme mahdollista tutkimusaikaa. Ilmoittautuminen ei ole tässä vaiheessa sitova.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

12. Tamko @ Mediapolis 26.1.2017

We are having a stand at Mediapolis on 26th January 2017 from noon am to 3.00pm. Welcome to check out your membership status, join the students' union and get some overall patches!

13. Blood donation for Finnish Red Cross at TAMK 25.1.

Once again it's the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On January 25th between 11:00 AM and 3:00 PM come to the main campus, building B next to the dining area and reach your helping hand. If you're unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here: http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/# (choose "In English" in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here: https://www.bloodservice.fi/. Bring your ID card. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!

Who can donate?

To be eligible to donate, you must be in good health, aged between 18 and 70 and weigh at least 50 kg. You can donate for the first time until the age of 59 and, after you have turned 66, you can continue if you donate blood at least every two years. The minimum interval between whole blood donations is 91 days for women and 61 days for men.

Your heamoglobin concentration will be measured before donation and it should be at least 125 g/l for women and 135 g/l for men. You need to have a Finnish personal identity code and an official document to verify it (e.g Kela card) and have lived at least for the last three months in Finland or some other EU or EFTA state.

Before every donation you should check if you can donate by doing the test at http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/# or by phoning free information number for donors at +358 800 0 5801 (Mon to Fri from 8:00 am to 5:00 pm). The eligibility to donate is also assessed at the donation location every time.

Each year, an estimated 50 000 patients in Finland receives treatment with the blood products. Blood products are needed for example in the treatment of surgical patients, accident victims, cancer patients and premature babies. Blood Service collects the needed blood groups for hospitals. In Finland nearly 1,000 blood donors are needed every weekday. Follow the situation of your blood group on the website of Blood Service and please come and donate at least when you receive an invitation.

14. Annual Feedback survey is open - go and give your own comments

It is again time to give annual feedback – the survey is revised and it is shorter than earlier. By giving feedback you can participate in development of TAMK’s operation! 5 x 2 movie tickets will be raffled among the respondents.

The survey is open on 16 - 31 January at https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21921/lomake.html?rinnakkaislomake=eng

The annual feedback is collected from second- and third-year students. Your responses will be processed in absolute confidentiality and reporting of the results will be statistical in such a manner that no individual respondent can be identified. Processing of the degree programme specific results with students will take place in the joint feedback session of the degree programme in spring.

Thank you for your feedback.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics