YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 42 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Solun poikkeavat aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla (42)

2. Tutustumisilta Tamkon toimintaan 23.10.

3. Tamkon jäsenetuna 2 kuukauden Aamulehdet

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Unipoli Sportin loppusyksyn kurssit - ilmoittautuminen nyt käynnissä!

5. Kela: Ulkomailla opiskeleva, muista lähettää todistukset

6. Tampereen Liikesivistyssäätiön apurahat kaupallisiin opintoihin 

7. TIRO ry:n hallitusinfo ja yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

8. Mikä **t*n pikku prinssi? - Rouhea nykytulkinta Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi –klassikosta

9. InssiBeerPong 16.11. 

10. PIRATE ry:n sääntömääräinen syyskokous 24.10 ja ylimääräinen yhdistyskokous 16.10.

11. Jouluiloa Ukrainaan -dokumentti hakee joukkorahoitusta

12. Euroavian vaalikokous TTY:llä

13. Ole sellaisena kuin olet -kilpailu

14. Yle Perjantai: Vähemmän on enemmän 

English Summary

15. Changes in Tamko's office hours during the independent study week (week 42)

16. Unipoli Sport's autumn courses - enrolment is now open!

17. InssiBeerPong 16th of November

18. Euroavia election meeting in TUT 

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Solun poikkeavat aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla (42)

Itsenäisen opiskelun viikolla (16.10. - 20.10.) Tamkon toimisto on avoinna poikkeuksellisesti ma - to klo 10.00-14.00. Perjantaina 20.10. toimistomme on suljettu. 

2. Tutustumisilta Tamkon toimintaan 23.10.

Oletko kiinnostunut Tamkon toiminnasta ja haluat siihen kenties mukaan? Tervetuloa tutustumaan Tamkon toimintaan 23.10. kello 17.00 - 22.00! Tutustumisilta avaa sinulle, mitä Tamkon edustajistossa tai hallituksessa toimiminen tarkoittaa - tai mitä Tamko ylipäätään tekee. Tapahtumaan ovat tervetulleita hallitukseen hakemista pohtivat, edustajistoon hakeneet ja muutenkin kaikki Tamkosta kiinnostuneet. Tarjolla on pientä purtavaa ja kahvia. Nähdään Solulla!

Lisätietoja Facebook -tapahtumassa.

3. Tamkon jäsenetuna 2 kuukauden Aamulehdet

Tamko tarjoaa nyt jäsenetuna Aamulehden kahdeksi kuukaudeksi täysin veloituksetta. Lahjatilaukseen sisältyy Aamulehden painettu lehti päivittäin, uutissovellus (iOS ja Android), aamulehti.fi:n kaikki sisällöt sekä digitaalinen näköislehti. Halutessasi voit hyödyntää etusi digitilauksena, johon ei sisälly painettua lehteä.

Toimi siis pian ja hyödynnä jäsenetusi! Katso tarkemmat ehdot ja tilausohjeet sähköpostiisi saapuneesta Tamko Topics viestistä. Tilaus on tehtävä viimeistään 3.11.2017. 

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Unipoli Sportin loppusyksyn kurssit - ilmoittautuminen nyt käynnissä!

Ilmoittautuminen Unipoli Sportin loppusyksyn kursseille on nyt alkanut. Ilmoittautumisaika päättyy 22.10.2017. Tsekkaa mieletön kurssitarjonta täältä.

HUOM! Mukana myös "Kunnon Startti" -kurssit ilman mitään maksuja!

5. Kela: Ulkomailla opiskeleva, muista lähettää todistukset

Ulkomailla opiskelevan täytyy toimittaa Kelaan oppilaitoksen antama läsnäolotodistus ja todistus edellisen vuoden opintosuorituksista. Todistukset puuttuvat vielä noin 3 500 opiskelijalta. Jos Kela ei ole saanut todistuksia, opintotukea ei makseta marraskuusta alkaen. 

Skannaa todistukset tai ota niistä hyvälaatuinen valokuva. Kirjaudu sen jälkeen Kelan asiointipalveluun ja valitse Viestit. Voit lähettää todistukset viestin liitteenä. Kun lähetät viestiä tai liitettä, valitse viestin aiheeksi Opiskelijan tuet ja Opintotuki.

6. Tampereen Liikesivistyssäätiön apurahat kaupallisiin opintoihin 

Tampereen Liikesivistyssäätiö myöntää vuosittain apurahoja tamperelaistaustailsille opiskelijoille kaupallisten opintojen tukemiseksi. Perusopintoja on viime vuosina rahoitettu 800 - 1500 euron ja jatko-opintoja 2000 - 3500 euron suuruisilla apurahoilla. Vuonna 2016 apurahan saajia on yhteensä 58. Apurahahakemukset tulee lähettää 25.10.2017 mennessä Tampereen Liikesivistyssäätiön nettisivujen kautta

Lisätietoja apurahoista antaa säätiön asiamies:

Niilo Järkäs, KTM

p. 040 5336 198

niilo.jarkas(at)gmail.com 

7. TIRO ry:n hallitusinfo ja yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry etsii uusia toimijoita vuodelle 2018. Yhdistyksen hallitus järjestää hallitusinfon keskiviikkona 11.10. klo 17:00 Solulla. Hallitusinfossa yhdistyksen jäsenten on mahdollista tutustua nykyiseen hallitukseen ja heidän tehtäviinsä ainejärjestössä. Kannattaa tulla paikalle  tutustumaan, jos ainejärjestötehtävät kiinnostavat!

Yhdistyksen syyskokous pidetään 25.10. klo 17:00 myöhemmin  ilmoitettavassa tilassa. Syyskokouksessa käydään läpi mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018, sekä valitaan hallitus vuodelle 2018. Tervetuloa kaikki TIRO ry:n jäsenet. Lisätietoja  sähköpostilla puheenjohtaja(at)tiro.fi.

8. Mikä **t*n pikku prinssi? - Rouhea nykytulkinta Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi –klassikosta

Esitys kuvaa 17-vuotiaan pojan mielen haaksirikkoa ja paljastaa ironista puolta aikuisista liikkeen, livepiirrosten, videon ja puheen keinoin. Nuori poika etsii oman elämänsä suuntaa yhteiskunnassa, jossa vastuu kaatuu yksilölle ja lääkkeeksi pahaan oloon annetaan pillereitä. Lopulta turva ja tuki löytyvät ystävyydestä ja rakkaudesta. 

Ohjaus ja koreografia: Elina Jakowleva

Käsikirjoitus: Janne Mäkelä 

Tanssi: Ville Oinonen

Visualisointi: Petri Seppä.

Esityksen kesto 45 min. ja ikäraja K13. Esitykset la 14.10. klo 16, la 28.10. klo 16 ja ke 1.11. klo 10. Lippujen hinnat: opiskelijat/ työttömät 10 €,  peruslippu 22 € ja nuorisolippu (13 - 17v.)/ eläkeläinen 15 €. 

Myynti ja lisätiedot: liput(at)tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025 / ryhmämyynti p. 050 550 7019. 

9. InssiBeerPong 16.11.

TIRO ry ja Tekniikan kerhot järjestävät vuotuisen InssiBeerPongin 16.11. virallisina PISTOT-etkoina. Tapahtuma on joka vuosi myyty loppuu, joten ole kuulolla TIROn tiedotuskanavilla, kun asiasta kerrotaan enemmän!

Lisätiedot: Facebook: tirory. Instagram (at)tirory, sekä tietysti TIROn oma ilmoitustaulu D-rakennuksessa. Tapahtumasta tiedotetaan lisää myös tulevissa Topicseissa.

10. PIRATE ry:n sääntömääräinen syyskokous 24.10 ja ylimääräinen yhdistyskokous 16.10.

Tampereen ammattikorkeakoulun Terveysalan opiskelijat - PIRATE ry hakee uusia hallitustoiminnasta kiinnostuneita kaudelle 2018. Pidämme sääntömääräisen syyskokouksen 24.10. klo 17 alkaen auditoriossa E1-06.

Syyskokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä 12 uutta hallituslaista PIRATEn hallituskaudelle 2018. Tämän lisäksi käymme läpi toimintasuunnitelman sekä talousarvion ensivuodelle. Mikäli toiminta ainejärjestössä kiinnostaa, tule paikalle! 

Kysymyksiä voit lähettää sähköpostitse nykyiselle puheenjohtajalle sanna(at)pirateopy.net tai tulla toimistopäivystyksen yhteydessä kyselemään. 

Syyskokouksen Facebook-tapahtuma.

Ps. Haluatko tulla tutustumaan toimintaamme jo ennen syyskokousta? Järjestämme ylimääräisen yhdistyskokouksen 16.10. UG:ssä (Kuntokatu 4) klo 16 alkaen, jonne ovat tervetulleita kaikki PIRATEn jäsenet. Kokouksen aikana on tarkoitus käydä läpi sääntömuutos. Esityslista on näkyvillä Piraten ilmoitustauluilla Kuntokatu 4:ssä sekä nettisivuillamme.

11. Jouluiloa Ukrainaan - dokumentti hakee joukkorahoitusta

Jouluiloa Ukrainaan on Tampereen ammattikorkeakoulun elokuva- ja televisiolinjan opiskelijoiden toteuttama dokumentti Timo Puustisen ja hänen seuralaistensa matkasta Ukrainan sota-alueelle viemään joululahjoja orpokodin lapsille. Dokumentti rahoitetaan pääosin joukkorahoituskampanjan avulla. Rahoituksen summa käytetään kuvauskalustoon ja markkinointiin. Voit tukea dokumentin tekoa lahjoittamalla haluamasi summan Mesenaatti-kampanjan sivulla.

Lisätiedot Facebookissa: Christmas joy to Ukraine

12. Euroavian vaalikokous TTY:llä

Lentotekniikan ammattiainekerho Euroavia pitää vapaamuotoisen vaalikokouksen keskiviikkona 18.10. kello 17.00 Sähkötalon harjoitussalissa SJ212B TTY:llä. Kokouksessa valitaan hallitus ja toimihenkilöt vuodelle 2018. Tarjolla on kahvia ja pullaa. Kokouksen jälkeen on mahdollista kokeilla ilmailukerho Albatrossin lentosimulaattoria.

Euroavia Helsinki ry kokoaa seuraavan hallituksensa tamperelaisista jäsenistään, jolloin muutto Tampereelle saatetaan päätökseen. Nykyinen hallitus koostuu otaniemeläisistä jo valmistuneista dippainsseistä. Heidän vastuullaan on tehdä patentti- ja rekisterihallitukselle muutos, jossa uudet nimenkirjoittajat ilmoitetaan ja samalla kotipaikka ja postiosoite voidaan muuttaa Tampereelle.

13. Ole sellaisena kuin olet -kilpailu

Osallistu kilpailuun ja voita ilmainen teekkarisauna! Usein elämme illuusiossa että kaikilla muilla menee paremmin. Opiskeluaika on haastavaa aikaa elämässä ja opintoihin liittyvät ongelmat ovat aivan tavallisia. Miten voisimme auttaa toinen toistamme ymmärtämään, että näistä asioista voi puhua?

YTHS, TTY ja TTYY järjestävät yhdessä kilpailun tamperelaisille korkeakouluopiskelijayhteisöille, jossa etsitään parasta ideaa sanoman levittämiseen. Kerätkää opiskelijaporukkanne ja tuottakaa paras meemi, video, kaava, näytelmä, sarjakuva tai juliste tai mikä tahansa mieleenne juolahtaa! Kilpailusta on luvassa huikeat palkinnot! Voittajaporukka pääsee yhdessä rentoutumaan ilmaisen saunaillan merkeissä ja myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan lohdutuspalkinnoin.

Toimittakaa valmis tuotoksenne viimeistään 23.10. mennessä osoitteeseen sopo(at)ttyy.fi. Kilpailun säännöt löydät täältä.

Lisätietoja kilpailun Facebook-tapahtumassa

14. Yle Perjantai: Vähemmän on enemmän

Tervetuloa seuraamaan Yle Perjantain suoraa "Vähemmän on enemmän" -lähetystä 20.10! Minimalismi, downshiftaaminen, köyhäily, konmari, itsensä löytäminen... rakkaalla elämänmuutoksella on monta nimeä. Onko vähemmän palkkatyötä, rahaa, tavaraa tai stressiä parempi tapa elää? Löytyykö onni pienemmästä materiaalisesta elämästä? Vai onko myönnettävä, että tavara tuo ihmiselle aidosti onnea? 

Hipsteriminimalisti Sean Ricksin ja tuhlaajapoika Pekka Vahvasen vieraina joogaguru, ex-markkinointimies Tommi Charanpal Singh Kujala ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Mika Maliranta. Perjantai-dokkari Pieni talo pellolla kertoo ihmisistä, jotka haluavat rakentaa itselleen 12,5 neliömetrin kokoisen talon - jossa on kaikki mitä elämiseen tarvitsee. Illan musiikkivieraina Markus Nordenstreng ja Tuomo Prättälä. 

Suora lähetys Yle TV1:ssä klo 21.05-22.00. Yleisölle ilmainen sisäänpääsy. Ilmoittaudu yleisökoordinaattori Uppa Hynyselle: ext-saara-lotta.hynynen(at)yle.fi tai 050 5746260. Ilmoita viestissä nimesi ja kuinka monta henkeä mukanasi on tulossa suoraan lähetykseen. Toivomme, että saavutte paikalle TTT-Klubille (Hallituskatu 19, Tampere) jo klo 20.30, jotta saamme koko yleisön paikoilleen ennen lähetyksen alkamista.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Changes in Tamko's office hours during the independent study week (week 42)

Tamko's office has exceptional opening hours during the independent study week (16.10. - 20.10.2017). The office is open Monday - Thursday at 10.00 - 14.00. The office is closed on Friday 20.10.2017.

16. Unipoli Sport's autumn courses - enrolment is now open!

Enrolment for Unipoli Sport's autumn courses is now open! Enrolment end on 22.10. Check out the awesome course offerings here.

NB! "Get Started" courses 0 €! 

17. InssiBeerPong 16th of November

TIRO ry and engineering guild’s are organizing InssiBeerPong in 16th of  November. The event has been sold out every year so stay tuned for more information about the event on TIRO's official channels!

More information: Facebook: tirory. Instagram (at)tiroy and TIRO's own bulletin board in the building D. Also, there will be more information in the future issues of Tamko Topics.

18. Euroavia election meeting in TUT 

Association for Aerospace Students Euroavia will hold an informal election meeting in exercise room SJ212B in Sähkötalo in TUT in Wednesday 18.10. at 17.00. The purpose of the meeting is to elect the next board members for the year 2018. Coffee will be served and after the meeting there is playing with flight simulator.

Euroavia Helsinki ry will assemble its next board members from Tampere and then the club’s moving to Tampere will be accomplished. Current board members are already graduated from Aalto University and they will announce the new board members and new mailing address to the Finnish Patent and Registration Office.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics