YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 41/2015

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Äänestä ja vaikuta: Tamkon valtuustovaalit alkavat
2. Tamkon jäsenetuna 2 kuukauden Aamulehdet
3. Tervetuloa aktiivituutoriksi
4. Ilmoittaudu KV-tuutoriksi
5. Tervetuloa markkinointituutoriksi
6. Sähköisesti jäseneksi liittyneiden polkupyöräarvonnan voittaja selvisi

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
7. Wanted alive - tenor!
8. Joni Ahonen ja Ruut Luoto -- Reporanka
9. Tampere UAS Motorsport rekrytoi!
10. TAMKin aloittavien opiskelijoiden kysely sähköpostissasi
11. TTVO-festarit tulevat taas!
12. Perheleiri 13.-15.11. Kangasalla
13. TAMK hakee harjoittelijaa kahteen eri yksikköön

English Summary
14. Register for international tutoring!
15. Tampere UAS Motorsport is recruiting!
16. TAMK's survey for bachelor's degree students
17. Joni Ahonen ja Ruut Luoto -- Reporanka
18. TTVO Festival is here again!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Äänestä ja vaikuta: Tamkon valtuustovaalit alkavat

Tamkon valtuustovaalit alkavat tänään 5.10.!

Ennakkoäänestys 5.-9.10.2015 Uurnaäänestys 27.–28.10.2015 klo 9.00–15.00

Ennakkoäänestys tapahtuu sähköpostilinkin kautta, jonka kaikki Tamkon jäsenet tulevat saamaan suoraan omaan sähköpostiinsa viimeistään 5.10.2015 kello 9.00.

Varsinaisina vaalipäivinä järjestetään uurnaäänestys kaikilla neljällä kampuksella (Kuntokatu, Musiikin yksikkö, Mediapolis sekä Proakatemia) kello 9.00–15.00.

Äänioikeus on kaikilla läsnä oleviksi ilmoittautuneilla Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenillä.

Vaalilla valitaan 21 jäsentä valtuustoon toimikaudelle 1.1.2016–31.12.2016, sekä varasijoille jäävät.

Valtuuston tehtäviin kuuluu muun muassa valtuuston puheenjohtajiston sekä opiskelijakunnan hallituksen valitseminen että toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen. Valtuusto valitsee myös opiskelijaedustajat Tampereen ammattikorkeakoulun hallitukseen sekä muihin ammattikorkeakoululain 12 §:n 2 momentin 4 kohdassa tarkoitettuihin ammattikorkeakoulun monijäsenisiin toimielimiin. Tällaisia ovat esimerkiksi tutkintolautakunta sekä opintotukilautakunta. Valtuuston tehtävänä on lisäksi päättää muun muassa opiskelijakunnan säännöistä ja jäsenmaksusta.

2. Tamkon jäsenetuna 2 kuukauden Aamulehdet

Tamko tarjoaa jäsenilleen etuna Aamulehden kahdeksi kuukaudeksi veloituksetta. Lahjatilaus pitää sisällään sekä painetun Aamulehden, digitaalisen näköislehden että sähköisen juttuarkiston. Halutessasi voit tilata lahjalehden ilman paperilehteä Verkon täystilauksena.

Tilauslinkki on sähköpostitse ilmestyvässä Topicissa. Jos et ole sitä saanut, ota yhteyttä Tamkon tiedottajaan (tiedottaja@tamko.fi).

Etu on voimassa vain 11.10.2015 saakka.

3. Tervetuloa aktiivituutoriksi

Oletko kyllästynyt purnaukseen?  Mikä TAMKissa toimii ja mikä ei? Aktivoidu – anna rakentavaa palautetta ja tule aktiivituutoriksi. Aktiivituutorina pääset ideoimaan ja toteuttamaan Tamkon edunvalvontaviikkoa, lisäksi tutustut koulutuksissa eri alojen toimijoihin, mutta samalla myös tieto ja tuntemus omasta koulutusalasta lisääntyvät. Pyrimme löytämään innokkaita opiskelijoilta kaikilta eri aloilta, joilla olisi aidosti halua lähteä nostamaan kissa pöydälle, sekä kertomaan kuinka opiskelijat oikeasti asiat näkevät ja kokevat!

Iltakoulutukset järjestetään ti 20.10. ja to 22.10 klo 17-20. Ilmoittautuneet saavat lisäinfoa koulun sähköpostiosoitteeseen. Ilmoittaudu 8.10. mennessä, niin tiedämme varata tarpeeksi kahvia ja sämpylöitä!

https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/19461/lomake.html

Aktivoidu nyt!

4. Ilmoittaudu KV-tuutoriksi

Tamko kouluttaa kv-tuutoreita tänne tulevien vaihto-opiskelijoiden avuksi. Koulutuksissa käsitellään muun muassa vaihto-opiskelijan saapumiseen liittyviä käytännön asioita sekä tuutorin vastuita.

Koulutus on kaksi-iltainen ja järjestetään tiistaina 27.10. klo 17-20 ja torstaina 29.10. klo 17-20 auditoriossa G00-10. Ryhmähaastattelut järjestetään viikolla 43.
Voit ilmoittautua koulutukseen alla olevasta linkistä, ilmoittautuminen päättyy 15.10.
Ilmoittautumislinkki:  https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/19468/lomake.html

Kysyttävää? Ota yhteyttä international@tamko.fi tai satu@tamko.fi

5. Tervetuloa markkinointituutoriksi

Markkinointituutorina sinulla on loistava mahdollisuus päästä markkinoimaan TAMKia esim. koulutusalamessuille tai lukioihin. Markkinointituutorin rooli on tuoda esille TAMKin koulutusmahdollisuudet ja luoda positiivinen kuva omasta koulusta. TAMKin vetovoima on suuri ja sinä pystyt siihen osaltasi myös vaikuttamaan!
 
Koulutukseen osallistuminen ei vaadi etukäteen muita tuutorointimuotojen suorittamista. Lähde siis mukaan mukavaan toimintaan, jossa kartutat samalla omaa esiintymistaitoasi ja saat ison liudan uusia ystäviä!
Markkinointituutorikoulutukset järjestetään ti 3.11. ja to 5.11. Molempina iltoina koulutus alkaa klo 16.30 ja päättyy n. klo 20.00. Koulutus järjestetään Kuntokadun kampuksella. Ilmoittaudu mukaan 29.10. mennessä
 
linkki ilmoittautumislomakkeeseen:
https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/19677/lomake.html

6. Sähköisesti jäseneksi liittyneiden polkupyöräarvonnan voittaja selvisi

Sähköisesti jäseneksi 30.9. mennessä liittyneiden kesken arvottiin kotimaassa valmistettu polkupyörä. Arvonnassa "virallisina valvojina" toimivat Alina Perttula ja Elina Perämäki. Onnellinen voittaja oli rakennustekniikan opiskelija Konsta Österlund.

Tamko onnittelee voittajaa!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

7. Wanted alive - tenor!

TAMKin opiskelijoiden, henkilökunnan ja alumnien yhteinen kuoro TAMKvoice hakee sitä harvinaisinta lintua luonnossa... elävää tenoria! Jos olet itse sellainen ja laulattaa kovasti, tule mukaan kööriimme. Jos olet nähnyt päämäärättömästi haahuilevan tenorin luonnossa, ohjaa hänet oikeaan osoitteeseen. Kuoro kokoontuu torstaisin klo 16-18 Puolikuu-salissa (paitsi syyslomaviikolla) eli tupsahda paikalle tai ota yhteyttä: piri.hiltunen@tamk.fi  

Ohjelmistossa on tänä syksynä kasarikamaa (tilattuna pikkujouluihin) eli olkatoppaukset ja bleiserit ojennukseen!
Muutkin äänet toki ovat aina tervetulleita, mutta kuten aina - poikia ei voi olla koskaan liikaa.

8. Joni Ahonen ja Ruut Luoto -- Reporanka

03 – 25.10.2015 Taidekeskus Haihara, Tallirakennus

Näyttely avoinna: pe - su 12 - 18, muulloin sopimuksen mukaan

Reporanka on Joni Ahosen ja Ruut Luodon lopputyönäyttelyn yhteinen nimittäjä — Se on rantasalmelainen lehmä ja runokirja.
Joni Ahosen teos Kotitila käsittää kaksikymmentä öljyväri muotokuvaa lehmistä ja yhden suuren maalauksen hänen vanhemmistaan. Näyttelytilaan tulee esille sekä heinäseipäitä että maitotonkkia kuvaamaan sitä aikaa, jolloin taiteilijan vanhemmat aloittivat työskentelyn maatilalla. Teos on kunnianosoitus hänen vanhempiensa elämäntyötä kohtaan.

Reporanka on tekstilähtöinen installaatio, joka on syntynyt Ruut Luodon samannimisen runokirjan lyriikan mielleyhtymistä ja assosiaatioista. Maata reporankana on murteissa yleisesti tunnettu sanonta, jota käytetään, kun joku makaa rentona pitkin pituuttaan esimerkiksi syvässä unessa, vakavasti sairaana tai humalassa. Runojen ja installaation yhteisenä teemana on tuleminen, oleminen ja muuttuminen Reporangaksi, pyydetyksi eläimeksi.

Haiharan Taidekeskukseen pääsee parhaiten bussi nro:lla 10 Keskustorilta.

reporanka.wordpress.com

9. Tampere UAS Motorsport rekrytoi!

Tampere UAS Motorsport haluaisi muistuttaa tiimin rekrytilaisuudesta 6.10 alkaen klo 17.15 D1-02 auditoriossa. Paikalla on kauden 2014-2015 tiimi ja tilaisuuden tarkoituksena on uusien tiimiläisten rekrytointi ja tiedottaminen tulevasta kaudesta. Jos hallitset tai olet kiinnostunut liiketalouden, median tai tekniikan osa-alueista niin tule rekrytointitilaisuuteemme kuulemaan lisää!

10. TAMKin aloittavien opiskelijoiden kysely sähköpostissasi

Kaikki tänä syksynä TAMKissa opintonsa aloittaneet ammattikorkeakoulututkinto-opiskelijat ovat saaneet kyselyn, jossa selvitetään seuraavia asioita:
 
- koulutukseen hakeminen
- opiskelun aloittaminen, tiedotus- ja ohjaustarpeet
- opiskelu ja elämäntilanne
- palaute opiskelijakunta Tamkolle.
 
Samalla kerätään palautetta myös TAMKin toiminnan kehittämiseksi. Aikaisempien kyselyjen tuloksena tehdyt parannustoimenpiteet ovat seurantatietojen perusteella vaikuttaneet myönteisesti. Kehittämistoimet ovat liittyneet mm. intranetin sisältöön, opintojaksoille ilmoittautumisen opastamiseen, WinhaWillen käytön opastamiseen, opintojen rakenteesta ja opintojaksotarjonnasta opastamiseen sekä opintojen suunnittelun ohjaukseen. Vastaamalla voit vaikuttaa!
 
Kysely on vastaamista varten avoinna 28.9. - 11.10. ja linkki kyselyyn on lähetetty sähköpostitse.
 
Vastaathan kyselyyn mahdollisimman pian, mutta viimeistään sunnuntaina 11.10.2015.

11. TTVO-festarit tulevat taas!

Syksyn kovimmat ja mahtavimmat festarit ovat taas täällä, kun kulttuurialan opiskelijat pistävät parastaan ja järjestävät perinteiset TTVO-festarit! Tarjolla on ilta hyvän musiikin ja loistavan seuran parissa!

Tänä vuonna festarit pidetään tiistaina 6.10. Yo-talolla klo 20 alkaen. Esiintyjinä kuullaan bändejä Blue Note Incident, Hornbeam sekä Somehow Jo! Näiden jälkeen ilta jatkuu DJ:n vauhdittamana.

Hyvän musiikin lisäksi festareilla on helppo pitää huolta nesteytyksestä, sillä hanatuotteet kustantavat opiskelijoille vain 3,5€!

Saavu paikalle ja ota kaverikin mukaan!

Liput 5€ kappale (sis. narikan).

12. Perheleiri 13.-15.11. Kangasalla

Tampereen ev.lut.srk/oppilaitostyö järjestää perheleirin 13.-15.11. Kangasalla Ilkon leirikeskuksessa. Leiri alkaa perjantaina 13.11. klo 17 päivällisellä ja päättyy sunnuntaina 15.11. klo 13 lounaaseen.

Leiri on tarkoitettu opiskelijoille ja heidän lapsilleen. Ohjelmassa luontoretki, musiikkituokio, satuja ja tarinoita, aikuisten omia keskusteluhetkiä, perhekirkko, vapaana olemista, saunomista, uintia ja leikkiä. Hinta aikuisilta 30e, lapset 10e (alle 2v. ilmaiseksi). Sis. ohjelman ja täyshoidon. Tarvittaessa järjestämme bussikuljetuksen.

Ilmoittaudu 22.10. mennessä s-postilla tai puhelimitse: oppilaitosdiakoni Hanna Koivisto, 040 804 8270 oppilaitospastori Marita Hakala, 050 433 3693 sähköpostit: etunimi.sukunimi@evl.fi

13. TAMK hakee harjoittelijaa kahteen eri yksikköön

TAMK hakee harjoittelijoita, tarkemmat tiedot intrasta linkkien kautta:

Työelämäpalvelut-tiimi hakee harjoittelijaa syksylle 2015 http://bit.ly/1VrHLgG
 
Hyvinvointi- ja sosiaalipalvelut sekä Terveyspalvelut hakevat harjoittelijaa toimistotyötehtäviin  http://bit.ly/1LlIXTq

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

14. Register for international tutoring!

Tamko is again training new international tutors to help our incoming exchange students. In the trainings we will cover for example practical matters concerning the arrival of the exchange students and tutor’s responsibilities.

The training will take place on Tuesday 27.10. at 5pm-8pm and on Thursday 29.10. at 5pm-8pm in auditorium G00-10. Group interviews will be held on week 43.
You can register for the training by following the link below.
Registration ends on 15.10.
Registration link: https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/19468/lomake.html

15. Tampere UAS Motorsport is recruiting!

Tampere UAS Motorsport would like to inform this school’s English speakers that we are having a recruitment meeting on Monday 6.10. at 17:15 in the Auditorium D1-02. The current team for 2014-2015 will be there and the meeting’s purpose is for us to recruit new team members and give information concerning the upcoming season.

Please don’t let your lack of Finnish language skills get in the way. We are looking for people with skills or an interest in business, media or technical matters. So if you feel you are interested in those 3 things, come to our recruitment meeting to learn more!

16. TAMK's survey for bachelor's degree students

TAMK is carrying out a survey for all bachelor’s degree students who started their studies at TAMK this autumn. The survey covers the following themes:
 
- applying for the degree programme
- starting of studies, information and supervision needs
- studying and life situation
- feedback for the Students’ Union Tamko.
 
At the same time we are collecting feedback for improving TAMK operations. Follow-up data show that the development measures taken based on the survey results of previous years have had a positive impact. The taken development measures have been related to intranet contents, as well as guidance of course enrolment, WinhaWille use, structure of studies, course supply, and planning of studies. You can have an impact by answering the survey.

Survey link has been sent via email to all bachelor's degree students who started studies this autumn.

Please answer the survey as soon as possible but latest on Sunday 11 October 2015.

17. Joni Ahonen ja Ruut Luoto -- Reporanka

PV Fri Oct 2, 6 pm - 9 pm with performance by Duo Les Betteraves

Exhibition Oct 2 – 25, 2015 Taidekeskus Haihara, Tallirakennus

Dog-tired is the name of the degree exhibition of Tampere University of Applied Science by Joni Ahonen and Ruut Luoto. The only aspect the artworks have in common is the title -- Dog-tired is name of a cow and the title of a poetry book.

Joni Ahonen’s work Homestead is an installation which is compiled from oil paintings of cows and a big painting of his parents. Homestead is a tribute for his parent's lifework as farmers.

Dog-tired is the title of Ruut Luoto’s first poetry book. In the exhibition she presents an installation based on her poems. The theme of poetry and the installation is exhaustion from empathy.

reporanka.wordpress.com

18. TTVO Festival is here again!

The most awesome festival of the year is upon us again, as media students put together the traditional TTVO Festival – a night of good music and great company!

This year the Festival will be held on Tuesday 6th of October at Yo-talo, starting at 8pm. The programme will include performances from bands Blue Note Incident, Hornbeam and Somehow Jo! After these the party shall continue with a DJ.

In addition to amazing music, keeping yourself hydrated at the party will be cheap, since drinks on tap only cost 3,5€ for students!

Join us and bring friends!

Tickets 5€ (incl. cloakroom service fee).

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics