YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 40 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tervetuloa aktiivituutoriksi!

2. Ilmoittaudu kansainvälisyystuutoriksi!

3. Haalarimerkkien ompeluilta 3.10.

4. Nyt kannattaa olla Tamkon jäsen ja seurata Tamkoa sosiaalisessa mediassa!

5. Voita festivaalipassi Lost in Music -festarille

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Opintojen edistymisen seuranta alkaa

7. Tule mukaan CLINTin toimintaan!

8. Tolun vakiovuoro

9. TAMK liikuntakaveri

10. Tolun keilailta

11. TIRO ry:n hallitusinfo ja yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

12. Tekniikan opiskelijoiden työssäkäyntitutkimus 2017

13. Opiskelijan Tampereen opiskelija-alennukset

14. Nyyti ry:n syksyn chatit

English Summary

15. Become an International Tutor!

16. Club International of Tampere (CLINT) is looking for new members!

17. Tolu's weekly sport shift

18. Tolu's Bowling evening

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tervetuloa aktiivituutoriksi!

Oletko kyllästynyt purnaukseen? Mikä TAMKissa toimii ja mikä ei? Aktivoidu – anna rakentavaa palautetta ja tule aktiivituutoriksi. Aktiivituutorina pääset ideoimaan ja toteuttamaan Tamkon edunvalvontaviikon. Lisäksi tutustut koulutuksissa eri alojen toimijoihin, mutta samalla myös tieto ja tuntemus omasta koulutusalasta lisääntyvät. Pyrimme löytämään innokkaita eri alojen opiskelijoita, joilla olisi aidosti halua lähteä nostamaan kissa pöydälle, sekä kertomaan kuinka opiskelijat oikeasti asiat näkevät ja kokevat! Iltakoulutukset järjestetään ti 24.10. ja to 26.10 klo 17-20. Ilmoittautuneet saavat lisäinfoa koulun sähköpostiosoitteeseen.

Ilmoittaudu 11.10. mennessä, niin tiedämme varata tarpeeksi kahvia ja sämpylöitä! Aktivoidu nyt! Ilmoittaudu mukaan tästä.

2. Ilmoittaudu kansainvälisyystuutoriksi!

Tamko kouluttaa kansainvälisyystuutoreita TAMKiin tulevien vaihto-opiskelijoiden avuksi. Koulutuksissa käsitellään muun muassa vaihto-opiskelijan saapumiseen liittyviä käytännön asioita, kulttuurishokkia sekä tuutorin vastuita. Koulutus on kaksi-iltainen ja järjestetään tiistaina 14.11. ja torstaina 16.11. klo 17-20 auditoriossa G00-10. Kutsumme kaikki ilmoittautuneet kuulemaan lisää kansainvälisyystuutoroinnista vielä ennen koulutuksia. Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Muistathan, että monen muun kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kansainvälisyystuutoroinnista saa myös opintopisteitä. Lisäksi opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Tervetuloa mukaan tuutoroimaan!

Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 29.10.2017. Ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä international[at]tamko.fi

Ps. Saat Tursaspassiisi leiman kun haet kansainvälisyystuutoriksi!

3. Haalarimerkkien ompeluilta 3.10.

Haalarit ovat saapuneet, ja nyt niihin pitäisi jo sormet syyhyten saada niitä uusia merkkejä kiinni. Kauhea paine, mutta ei ole neulaa, ei ole lankaa ja liima ei hemmetti sentään vaan pidä. Äiti on liian kaukana ja kohta olisi jo aika alkaa käyttää haalareita. Mikä avuksi?

Tamko pitää Haalarimerkkien Ompeluiltaa juuri tällaisia tilanteita varten. Apua ompeluongelmaan löytyy Solun saunalta tiistaina 3.10. klo 17-22. Meiltä löytyy tarvikkeita, osaamista ja tahtoa näyttää. Tämä nimenomainen ilta on kohdistettu uusia opiskelijoita varten, mutta mukaan saa tulla kuka vain, myös jo vankat ammattiompelijat. Opiskelijakunnan puolesta tarjolla on tutusti jonkin verran purtavaa ja juotavaa.

Tästä tapahtumasta saa myös leiman Tursaspassiin! Huomioithan, että tapahtuma on alkoholiton.

4. Nyt kannattaa olla Tamkon jäsen ja seurata Tamkoa sosiaalisessa mediassa!

Tamko arpoo seuraavat palkinnot Instagramissa seuraajien ja Facebookissa tykkääjien kesken:

- Hampaiden itsehoitopaketti (arvonta ti 10.10.2017)

- Lahjakortti hammaskiven poistoon sekä laservalkaisu (arvonta pe 10.11.2017)

- Sähköhammasharja Oral B pro 2000 (arvonta pe 8.12.2017)

Arvonnassa voi voittaa vain Tamkon jäsen. Jäsenyys tarkastetaan arvonnan yhteydessä. Palkinnot ovat lahjoittanut Hammasklinikka Kruunu.

Muistathan, että Tamkon jäsenet saavat Hammasklinikka Kruunusta -20% alennuksen kaikista hammashoidoista (ei koske hammasteknisiä kuluja eikä oikomishoitoa). 

Lisätietoja Hammasklinikka Kruunusta.

5. Voita festivaalipassi Lost in Music -festarille

Viimeinen mahdollisuus voittaa festivaalipassi Lost in Music -festarille! Festivaalin artistit esiintyvät Tampereen ravintoloissa 5.10.-7.10.2017.

Festivaalipassin voit voittaa kahdella eri tavalla:  

1. olemalla Tamkon jäsen ja tykkäämällä Tamkon FB-sivusta.

2. valitsemalla sinua kiinnostavan Lost in Music esiintyjän ja kommentoimalla Tamkon Lost in Music FB-postaukseen miksi haluaisit nähdä juuri hänen/heidän keikkansa.

Saimme myös myyntiin rajoitetun erän Lost in Music -festivaalipasseja hintaan 32,50€ (Tamkon jäsenhinta). Käy vilkaisemassa esiintyjät ja aikataulu Lost in Musicin nettisivuilta.

Kilpailun lisätiedot:

-Ensimmäisen passin voittaja arvotaan Tamkon FB-sivun tykkääjien joukosta. Voittajan jäsenyys tarkastetaan ennen nimen julkaisua. 

-Tamkon hallitus valitsee toisen lipun voittajan tähän postaukseen kommentoineiden vastauksista. Lipun voittaa henkilö, joka perustelee hallituksen mielestä parhaiten oman vastauksensa. 

-Molempien festaripassien voittajat ilmoitetaan 3.10. Tamkon FB-sivulla. Voittajat voivat noutaa liput Solulta.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Opintojen edistymisen seuranta alkaa 

TAMKin opintotukilautakunta suorittaa lokakuussa yhteistyössä Kelan kanssa opintotukea saaneiden opiskelijoiden opintojen edistymisen seurannan. Edistymisen seurannassa opintosuoritusrekisteristä saatuja opintosuoritustietoja verrataan käytettyjen opintotukikuukausien määrään. Edistymisen seurannan kirjeet postitetaan opiskelijoille ke 4.10.2017 –  to 5.10.2017. Kirje on luettavissa myös Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Selvityspyyntö lähetään vain niille opiskelijoille, joiden edistyminen on ollut riittämätöntä lukuvuonna 2016-2017. Vastauksen tulee olla perillä TAMKin opintotukilautakunnassa viimeistään 24.10.2017.

Huomaa, että 16.-20.10.2017 opettajat ovat pääsääntöisesti vapaajaksolla. Jos sinun pitää pyytää opintosuoritusten kirjauksia tai esimerkiksi opettajan arvioita opinnäytetyösi valmiusasteesta, toimi ajoissa!

 Lisätietoja: Kela/opintojen edistyminen.

Seuraa myös TAMKin opintotukilautakunnan tiedotusta intranetistä, infomonitoreista, Tuudosta ja FB-sivulta: (at)TAMKinopintotukilautakunnansihteerit.

7. Tule mukaan CLINTin toimintaan!

CLINT eli Club International of Tampere on Tamkon alaisuudessa toimiva järjestö. Tarkoituksena on vahvistaa suomalaisten opiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden yhteistyötä. CLINT järjestää vaihto-opiskelijoille paljon toimintaa: risteilyn Tukholmaan, mökkiviikonlopun, läksiäisjuhlat sekä erilaisia pienempiä aktiviteettejä. CLINTiin voivat liittyä kaikki kansainvälisyydestä kiinnostuneet alasta riippumatta. CLINT on loistava tapa saada uusia kansaivälisiä ystäviä ja päästä tarjoamaan vaihto-opiskelijoille ikimuistoinen aika Suomessa! Kaikille löytyy sopivia hommia tapahtumien järjestämisestä rahastonhoitoon ja kaikkeen muuhun siltä väliltä oman kiinnostuksen ja ajan mukaan. Laita rohkeasti WhatsApp viestiä 050 353 2951 Nora/CLINT tai Facebook CLINT/TAMPERE. Kerromme mielellämme lisää!

8. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelaillaan lentopalloa tiistaina 3.10. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain.

Muistathan että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Tapahtumasta saa myös leiman tursaspassiin. Vakiovuoron yhteistyökumppanina Unipoli Sport.

9. TAMK liikuntakaveri

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen, mutta et haluaisi tehdä sitä yksin? Olisitko valmis ohjeistamaan liikkumisesta kiinnostuneita esimerkiksi kuntosalilla? Etsitkö porukkaa rentoon höntsyilyyn? 

TAMK Liikuntakaveri on apunasi etsiessäsi liikunnalista seuraa!

Kysyttävää? Ota yhteyttä Vesa-Pekka Tuomaalaan: opiskelijapalvelut(at)tamko.fi

Liity TAMKin liikuntakaveriryhmään Facebookissa.

10. Tolun keilailta

Edellisvuosilta tuttu Tolun Rännipallo tekee paluun uudella nimellä! Paikkana tuttu Space Bowling & Billiards ja ajankohtana maanantai 9.10.2017 klo 18-19. Tulethan paikalle kuitenkin viimeistään 17.45, jotta saadaan pelit käyntiin jo tasalta.

Tunnin keilaukselle hintaa kertyy vaivaiset 5 euroa (sis. kenkävuokran). Voit lunastaa paikkasi Tolun Holvi verkkokaupasta. Tapahtumasta saat myös leiman tursaspassiin!

Lisätietoa ja linkki lipunmyyntiin Facebook -eventissä.

11. TIRO ry:n hallitusinfo ja yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry etsii uusia toimijoita vuodelle 2018. Yhdistyksen hallitus järjestää hallitusinfon keskiviikkona 11.10. klo 17:00 Solulla. Hallitusinfossa yhdistyksen jäsenten on mahdollista tutustua nykyiseen hallitukseen ja  heidän tehtäviinsä ainejärjestössä. Kannattaa tulla paikalle tutustumaan, jos ainejärjestötehtävät kiinnostavat! Yhdistyksen syyskokous pidetään 25.10. klo 17.00 myöhemmin ilmoitettavassa tilassa. Syyskokouksessa käydään läpi mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018 sekä valitaan hallitus vuodelle 2018. Tervetuloa kaikki TIRO ry:n jäsenet. 

Lisätietoja sähköpostilla puheenjohtaja(at)tiro.fi.

12.  Tekniikan opiskelijoiden työssäkäyntitutkimus 2017

Työssäkäyntitutkimuksella Insinööriliitto ja Insinööriopiskelijaliitto kartoittavat tekniikan alan  ammattikorkeakouluopiskelijoiden kesäharjoittelua, kesätöitä ja  opiskelun ohessa tapahtuvaa työtä. Tulosten perusteella julkaistaan mm. palkkataulukot kesälle 2018. Tietoja käytetään apuna myös neuvotteluissa työnantajien ja viranomaisten kanssa. Kyselyn voit täyttää viimeistään 7.10 ja sen täyttäminen vie aikaa noin 5-10 minuuttia. Huom. Kysely ei koske ensimmäisen vuosikurssin syksyllä 2017 aloittaneita.

13. Opiskelijan Tampereen opiskelija-alennukset

- Jotta opiskelija-arki olisi mahdollisimman mutkatonta, K-kauppiaat ja K-Plussa tarjoavat korkeakouluopiskelijoille veloituksettoman Plussa-asiakkuuden, Opiskelijan K-Plussan!

Sen lisäksi, että kanta-asiakkuus on opiskelijalle ilmainen, Opiskelijan K-Plussalla tehdyistä ruokaostoksista saa takaisin 5% Plussa-rahana, mikäli ruokaostoksia kertyy kalenterikuukauden aikana yli 75 eurolla.

- Kelien huonontuessa on mukava siirtyä nauttimaan leffateatterin lämmöstä. Ja kyllä nyt kannattaa: Finnkinon leffalipuista -30% prosentin alennus ma-pe ennen kello 17.00 alkaviin näytöksiin ja -20% alennus ma-to näytöksiin kello 17.00 jälkeen. Event Cinema -näytöslipuista -10% alennus ma-pe. Syksyn kuumimpina ensi-iltoina tulossa mm. Tuntematon sotilas (27.10), Blade Runner (6.10), Thor: Ragnarok (3.11) ja Star Wars: The Last Jedi (13.12).

- Leffan jälkeen iltaa voi jatkaa italialaisravintola Piemontessa, missä opiskelijakorttia vilauttamalla saa -15% alennuksen menun annoksista. 

Kaikki Opiskelijan Tampereen alennukset löydät täältä.

14. Nyyti ry:n syksyn chatit

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisenna chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Välillä chattaillaan ennalta sovitusta teemasta, toisinaan keskustelun aihe on vapaa. Chatteja järjestetään joka toinen torstai klo 18 – 20.00. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa!

Seuraavia chatteja:

- to 5.10. Seksuaalisuudesta puheenollen. Chatissa jutellaan seksuaalisuudesta ja siihen liittyvistä ilon & huolen aiheista. Asiantuntijana Marjo Tossavainen YTHS:stä.

- to 19.10. How to approach and where to meet Finnish people?

- to 2.11. Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin? Tuu mukaan chattailemaan rennolla otteella siitä, miten ja missä voisi tutustua uusiin porukoihin.

- to 16.11. Vaaditko itseltäsi liikaa? Chatissa vaihdetaan ajatuksia siitä, miten voisi olla itseään kohtaan lempeämpi ja vähemmän kriittinen.

- to 30.11. Avoin aihe:)

- to 14.12. Jännittääkö? Chatissa keskustellaan rennolla otteella jännittämisestä erilaisissa tilanteissa ja miten jännittämisen kanssa voisi tulla toimeen.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Become an International Tutor!

Tamko is training again new international tutors to help our incoming exchange students. In the trainings we will cover for example practical matters concerning the arrival of the exchange students and tutor’s responsibilities.

The training will take place on Tuesday 14th of November and on Thursday 16th of November at 5pm-8pm in auditorium G00-10. We'll invite all participants to a team brief to hear more about tutoring and ask questions. Coffee and sandwiches are served in the trainings. You'll get a bunch of nice experiences, a lot of new friends and credits. When the course is done, you'll get also an extra point when applying to the exchange. Welcome to the world of tutoring!

You can enroll for the training by the following link. Enrolment ends on Sunday 29.10.2017. 

Questions? Contact international[at]tamko.fi

16. Club International of Tampere (CLINT) is looking for new members!

Club International of Tampere known as CLINT enhances the co-operation between Finnish students and exchange students. CLINT organizes various events for the exchange students such as a cruise to Stockholm, Survival Weekend and a farewell party. CLINT is meant for everyone interested in making new international friends and providing a life lasting experience for the exchange students in Finland! If you are interested in joining don’t hesitate to contact us: WhatsApp 050 353 2951 Nora/CLINT or Facebook CLINT/TAMPERE. We will gladly tell more!

17. Tolu's weekly sport shift

We will play volleyball in our weekly sport shift on 3.10. from 5pm to 7pm at L-building.  Everybody can join our sport shift even if you haven't bought Unipoli membership. Please keep in mind that by visiting our sport shift often you have a chance to win a gift card to XXL! Unipoli Sport is partner of our sport shift.

18. Tolu's Bowling evening

Tolu is going to organize one hour bowling at the Space Bowling & Billiards on Monday 9.10.2017 from 6pm to 7pm. NOTE: Be there at least 17.45 so we can start bowling 6 o'clock! Price is 5€/participant (includes bowling shoe rental). Payment will be paid on Tolu's Holvi web store. 

More information and a link to Holvi on Facebook event.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics