YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 38 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Asetu ehdolle edustajistovaaleissa!

2. Mediapoliksen tai terveydenhoitajakoulutuksen opiskelijat huomio!

3. Verenluovutus TAMKissa 25.9.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Kela: Opiskelija, hae asumistukea syyskuun loppuun mennessä

5. Korkeakouluopiskelijoille 5 % ostohyvitys K-ryhmän ruokakaupoista

6. Vähennä istumista - kokeile seisomatyötasoja kirjastossa!

7. Starttipäivä - opastusta yrittäjäksi aikoville

8. Nyyti ry:n Mokasin-kampanja

9. Tervetuloa ensiasunnon osto-iltaan 26.9.2017 TTY:lle

10. Tervetuloa Yle Perjantain 22.9. suoraan lähetykseen!

11. Kansainvälinen harjoittelu opiskelijoille ja vastavalmistuneille

12. Minä ja työ - videoi ja voita!

13. Tolun vakiovuoro

14. Aamulehti TAMKissa – pisteellä kävijöille Kismet! 

15. Tampereen yliopiston hevoslajikerho PIFFIn ratsastustapahtumia

16. Pi**ujouluralli 2017

17. ASTin 2017 with TIRO 28.-29.9.

English Summary

18. Take part at the Council Election enrollment 18.9. - 25.9.2017!

19. Reduce sitting - standing desks are here to mobilize you!

20. Blood donation at TAMK 25.9.

21. Tolu's weekly sport shift 

22. Pi**ujoulurallit – cruise to Tallinn 

23. ASTin 2017 with TIRO 28.9-29.9.

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Asetu ehdolle edustajistovaaleissa!

 TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, eli Tamko. Sitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli edustajisto. Nyt myös sinulla on mahdollisuus vaikuttaa! Ehdolle asettuminen edustajistovaaleihin vaalikaudelle 2018 alkaa 18.9. kello 9.00 ja päättyy 25.9.2017 kello 16.00. (Toimi siis nopeasti!) Ehdolle voivat asettua kaikki läsnä olevaksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet. 

Sinun ei tarvitse olla erityisasiantuntija tai pitkän linjan opiskelija-aktiivi lähteäksesi ehdolle. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut TAMKin opiskelijoiden yhteisistä asioista ja haluat tuoda esiin mielipiteesi. Edustajiston tehtäviin kuuluu esimerkiksi opiskelijakunnan budjetin, jäsenmaksun suuruuden sekä poliittisen vaikuttamistoiminnan linjoista päättäminen. Edustajiston jäsenenä pääset lisäksi halutessasi mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta, tapahtumien järjestämisestä tai opiskelijakokemuksen parantamisesta. Uusi edustajisto valitsee marraskuussa pidettävässä järjestäytymiskokouksessaan Tamkon uuden hallituksen, johon voi pyrkiä kuka tahansa valintahetkellä läsnä oleva opiskelijakunnan jäsen. Edustajisto kokoontuu noin 1 - 2 kuukauden välein, joten toiminta edustajistossa ei edellytä suurta ajallista satsausta, mutta antaa sitäkin enemmän. Valittavan edustajiston kausi alkaa 1.1.2018 ja kestää 31.12.2018 saakka.

 Kiinnostuitko? Käy lukemassa lisää Tamkon nettisivuilta. Sivulta ja sen alasivuilta löydät tarkempaa tietoa edustajistovaaleista, ehdolle asettumisesta sekä täytettävän ehdokaslomakkeen ehdolle asettumista varten. 

Vaalit käydään 10.10. - 30.10. välisenä aikana sähköisenä ennakkoäänestyksenä ja 7.11. - 9.11. uurnavaalilla jokaisella kampuksella.

 Muista: mielipiteelläsi ei ole väliä, ellet sano sitä ääneen.

2. Mediapoliksen tai terveydenhoitajakoulutuksen opiskelijat huomio!

Haemme opiskelijaedustajia terveydenhoitajakoulutuksen ja Mediapoliksen neuvottelukuntiin. Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Tapaamisia järjestetään vuodessa kaksi (keväisin ja syksyisin), joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle opetuksesta. Tehtävässä saa jatkaa koko opiskeluajan. Neuvottelukuntien jäseninä on TAMKin henkilökuntaa, työelämän edustajia sekä kyseisen koulutuksen opiskelijaedustaja. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Toivomme innokasta ja positiivista kehittäjää! Parhaimmillaan neuvottelukuntasuhteilla on jopa työllistytty!

Mikäli kiinostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla Tamkon edunvalvonta-asiantuntija Ilona Uusitalolle: edunvalvonta[at]tamko.fi. Paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä.

3. Verenluovutus TAMKissa 25.9

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin. Suuntaa siis askeleesi Pääkampuksen B-aulan lämpiöön 25.9. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi! Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen osoitteessa http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/ ja tämänhetkisen veren tarpeen osoitteesta http://www.veripalvelu.fi/. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus. Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Kela: Opiskelija, hae asumistukea syyskuun loppuun mennessä

Yleistä asumistukea voi saada takautuvasti enintään 1 kuukaudelta. Voit vielä saada elokuulta asumistukea.Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat ovat voineet saada yleistä asumistukea 1.8.2017 alkaen. Asumistuki voidaan myöntää takautuvasti elokuun alusta alkaen, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

-hakemus liitteineen on Kelassa syyskuun loppuun mennessä

-vuokrasopimus on ollut voimassa elokuun 1. päivänä

-asuntoon on muutettu elokuun aikana.

-asumistuki myönnetään aina kuukauden 1. päivästä alkaen. Jos esimerkiksi vuokrasopimus on alkanut 15.8., tuki voidaan myöntää 1.9. alkaen.

Hakemus kannattaa tehdä verkossa

Asumistukea voi hakea Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi tai yleisen asumistuen hakemuslomakkeella (lomake AT 1). Yleinen asumistuki myönnetään yhteisesti koko ruokakunnalle. Yksi asukkaista hakee tuen koko ruokakunnan puolesta. Jos ruokakuntaan kuuluva saa jo yleistä asumistukea, hänen pitää hakea tuen tarkistamista.

Asumistuen määrän voi arvioida asumistukilaskurilla.

Hakemusten käsittely pysynyt ripeänä

Opiskelijat ovat voineet hakea asumistukea jo keväästä lähtien. Kela odottaa hakemuksia edelleen tuhansilta opiskelijoilta. Viikolla 36 Kela vastaanotti kaikkiaan 13 413 yleisen asumistuen hakemusta ja ratkaisi 16 450 hakemusta. Keskimääräinen käsittelyaika oli 8,4 päivää. Kelan asiointipalvelussa voi tarkistaa oman hakemuksen käsittelytilanteen.

Lisätiedot: 

Asumistuen käsittelyaika 

Kimppakämppään asumistukea - tee hakemus näin

Opiskelijoiden tukien muutokset 

5. Korkeakouluopiskelijoille 5 % ostohyvitys K-ryhmän ruokakaupoista

K-ryhmä aloittaa uuden, koko Suomen kattavan opiskelijaedun tarjoamisen. Korkeakouluopiskelijat saavat jatkossa ostoksistaan 10-kertaisesti Plussaa. Tämä tarkoittaa 5 prosentin ostohyvitystä edellisen kuun ruokaostoksista. Ostohyvitys maksetaan Plussa-rahana. K-ryhmä haluaa uudella edulla tarjota myös opiskelijoille mahdollisuuden tehdä laadukkaita ja vastuullisia kulutusvalintoja. Korkeakouluopiskelijoiden ruokaostokset muuttuvat edullisemmiksi K-ryhmän kaupoissa. Opiskelijat saavat jatkossa ostoksistaan 5 prosentin ostohyvityksen, mikäli ruokaostokset K-ruokakaupoista ovat olleet kalenterikuukauden aikana yli 75€.

 ”Opiskelijoiden kulutustottumuksia säätelee ennen kaikkea tiukka taloudellinen tilanne, jolloin vastuullisten ostopäätösten tekeminen on vaikeaa. Toisaalta juuri nuorille vastuullisuus on tutkimusten mukaan tärkeintä. Olemme maailman vastuullisin kaupan alan yritys, joten haluamme, että myös opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä laadukkaita ja kestäviä kulutusvalintoja”, kertoo Lauri Peltola Keskon yhteiskuntavastuusta, sidosryhmäsuhteista ja viestinnästä vastaava johtaja.

Uusi etu maksetaan Plussa-rahana. Mikäli opiskelija on ostanut esimerkiksi syyskuussa ruokaa 100 eurolla, hän saa lokakuussa Plussa-kortilleen takaisin 5 euroa Plussa-rahana. Plussa-rahan voi käyttää missä tahansa K-ryhmän liikkeessä.

Opiskelijan K-Plussa -etu:

-Opiskelijaedut saadakseen korkeakouluopiskelijalla on oltava Opiskelijan K-Plussa -kortti.

-Opiskelijan K-Plussa -kortti on ilmainen ja korttia voi hakea Plussa.comissa.

-Hakemusta varten opiskelijalla tulee olla käytössään korkeakoulusähköposti ja hänen on oltava alle 32-vuotias.

-Kortilla saa 10-kertaisesti Plussaa, eli 5 % ostohyvityksen edeltävän kuukauden ruokaostoksista, kun ostokset ylittävät kalenterikuukauden aikana 75 €.

-Tämän lisäksi korkeakouluopiskelijat saavat etuja Caarasta, K-Raudasta ja Sotkasta.

6. Vähennä istumista - kokeile seisomatyötasoja kirjastossa!

Pääkampuksen kirjaston tiloissa on käytettävissä säädettäviä ja siirrettäviä, pöytien päälle asetettavia seisomatyötasoja. Niiden avulla työskentelyasentoa on mahdollista vaihdella ilman työpisteen vaihtamista. Tasoja on vapaasti käytettävissä sekä kirjaston aineistokerroksessa että kirjaston kakkoskerroksessa. Tampereen ammattikorkeakoulun kirjasto osallistuu Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) toteuttamaan istumisen vähentämisen interventioon. Interventio on osa OLL:n kolmivuotista Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa liikunnallisen elämäntavan edistämisen hanketta.

Palautteesi on meille tärkeää! Kerro mielipiteesi seisomatyötasoista sähköpostilla kirjasto[at]tamk.fi.

7. Starttipäivä - opastusta yrittäjäksi aikoville

Tervetuloa Osuuspankin Starttipäivään 26.9.2017 kello 8.00 - 13.30 Technopoliksen Häggman-saliin (Kalevantie 2). Tilaisuus on tarkoitettu uusille yrittäjille ja uuden yrityksen perustamista suunnitteleville. Ilmoittaudu tilaisuuteen 21.9. mennessä osoitteessa uusi.op.fi/tampere/tapahtumat. Mukaan mahtuu 150 ensiksi ilmoittautunutta.

Ohjelma

8.00–8.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

-Tilaisuuden avaus, Kari Lepistö, OP Tampere

-Oikeaksi yrittäjäksi OP Kevytyrittäjänä, Markus Sarja, OP

-Uusyrityskeskus Ensimetrin palvelut yrittäjäksi aikovalle, Anu Lehtola ja Tapani Kaskela

-Finnveran rahoitusratkaisut yritystoiminnan alkuun ja kasvuun, Juha Ketola, Finnvera

10.15-10.30 Jaloittelutauko, veri ja inspiraatio liikkeelle

-Kevytyrittäjyys ja eläketurva, Jaakko Kiander, Ilmarinen

-Ovatko yrityksen riskit hallinnassa?, Juho Laine, OP Vakuutus

-Jäsenyys yrittäjissä kannattaa, Pasi Mäkinen, Pirkanmaan Yrittäjät

11.40-11.50 Tauon paikka, hetki aivoille

-Mevent - rohkeasti matkalla tuntemattomaan, Jenni Hukkanen, Mevent Oy

-Lentokoneyrittäjäksi 20-vuotiaana, Joona Koskela, Aircraft Rental Finland Oy

-Kysymyksiä ja keskustelua

13.00-13.30 Ravintoa mielelle ja kropalle salaattibuffetissa

8. Nyyti ry:n Mokasin-kampanja

Muistatko sen hetken, kun jokin meni täysin pieleen? Mitä siitä jäi mieleen? Kenties mokasit ja hokasit sen nopeasti, tai sittein feilasit ja seilasit häpeän tunteessa pidemmänkin aikaa. Oli kämmi mikä tahansa – meille kaikille on käynyt niin! Yeesi ry ja Nyyti ry toteuttavat yhdessä Mokasin-kampanjan, jossa jaamme mokailukokemuksia ja oivalluksia niistä. Osallistu kampanjaan jakamalla oma kokemuksesi mokaamisesta. Meitä kiinnostaa erityisesti se, miten sinä olet onnistunut jatkamaan elämääsi feilaamisen jälkeen, sekä mitä ajatuksia siitä heräsi. Lisäksi haastamme kampanjaviikon aikana postaamaan epäonnistuneita selfietä somekanavilla, hashtagilla #failie.

Kampanjaviikko on 2.10.-6.10.2017. Voit osallistua kampanjaan jo nyt jakamalla oman kokemuksesi mokaamisesta.

Lähetä meille kertomus mokastasi anonyymisti tällä lomakkeella. Halutessasi voit jättää yhteystietosi leffalippu-arvontaan. Jaamme kertomuksia kampanjaviikolla Nyytin ja Yeesin some-kanavilla. Seuraa kampanjaa 2.-6.10.2017 #mokasin ja #failie

Lisätietoja kampanjan Facebook-sivulla.

9. Tervetuloa ensiasunnon osto-iltaan 26.9.2017 TTY:lle

Tampereen Teknillisen Seuran Nuorisojaosto, RIL-Nuoret Pirkanmaa sekä Tampereen Insinöörit järjestävät kaikille avoimen tilaisuuden ensiasunnon ostamisesta. Tilaisuudessa kuulemme mitä ensiasunnon ostamiseen liittyy pankin, kiinteistövälittäjän, korjausrakentamisen sekä isännöitsijän näkökulmasta. Käydään siis läpi koko ostoprosessi asuntoesittelystä muuttopäivään saakka. Isännöitsijän edustaja kertoo, mitä asunto-osakeyhtiössä asuminen tarkoittaa osakkaan näkökulmasta. Puheenvuoroissa nostetaan esille ensiasunnon ostamiseen liittyviä oikeudellisia ja verotuskysymyksiä, asuntokaupan tämän hetken tilannetta, eri rahoitusvaihtoehtoja, asunnon valintaan vaikuttavia rakennusteknisiä asioita, yleisimpiä korjausrakentamisen tarpeita ja kustannuksia sekä kaupantekoon liittyviä kysymyksiä. Tilaisuus järjestetään tiistaina 26.9.2017 klo 17:00-19:30 TTY:n salissa TB103. Alkuun on kahvitarjoilu ja varsinainen ohjelma aloitetaan klo 17:15

Ilmoittautumiset torstaihin 21.9.2017 mennessä lomakkeella. Ilmoittautumisia pyydetään, jotta osaamme varata riittävästi pullaa tarjolle. Ilmoittautuminen ei ole sitova.

Tapahtuma Facebookissa.

10. Tervetuloa Yle Perjantain 22.9. suoraan lähetykseen!

Perjantai on moderni ajankohtaisohjelma, jossa keskustelemme viikottain vaihtuvista aiheista. Viikon aiheena on lihavuus. Kuinka siihen suhtaudutaan ja miksi monilla omakuva on niin vääristynyt? Tällä viikolla Sean Ricksin ja Pekka Vahvasen vieraina aiheesta keskustelemassa ovat näyttelijä Mikko Kivinen ja toimittaja Jenny Lehtinen.

MILLOIN & MISSÄ?

Perjantaina 22.9. suora lähetys Yle TV1:ssä klo 21.05-22.00. Saapuminen TTT-Klubille (Hallituskatu 19) jo klo 20.30, jotta saamme koko yleisön paikoilleen ennen lähetyksen alkamista. Suorassa lähetyksessä nähdään myös viikoittainen, teemaan liittyvä Perjantai-dokkari. 

11. Kansainvälinen harjoittelu opiskelijoille ja vastavalmistuneille

Korkeakouluopiskelijat ja vastavalmistuneet voivat hakea Opetushallituksen kautta ulkomaille työharjoitteluun kaksi kertaa vuodessa. EDUFI-harjoittelun on tarkoitus tukea opintoja ja lisätä ammattitaitoa. Paikkaan valittu hakija saa Opetushallituksen apurahan. Apurahoja ei myönnetä itse hankittuihin harjoittelupaikkoihin. Haussa on eri alojen paikkoja useissa organisaatioissa. Harjoittelupaikkojen sijaintimaa, työtehtävät sekä apuraha on etukäteen määritelty. Seuraava EDUFI-harjoittelun hakukierros alkaa tiistaina 19.9.2017 klo: 14.00 ja päättyy tiistiana 3.10.2017 klo: 16.15. Opetushallituksessa tehdään alkuvalinta, jonka perusteella ehdotetaan 3-7 hakijaa kuhunkin paikkaan. Alkuvalinnan tuloksista ilmoitettaan kaikille hakijoille viimeistään 15.11.2017.

Lisätietoa Edufi (ent. Cimo) -harjoittelupaikoista.

12. Minä ja työ - videoi ja voita!

StaffPoint aloittaa syksyllä 2017 5-osaisen videokisasarjan MINÄ JA TYÖ. Videoilla kokoamme yhteen ideoita, ajatuksia ja vinkkejä hyvästä työelämästä. Erinomaisten työelämäkäytäntöjen esiintuomisen lisäksi haluamme herättää keskustelua työllistymisestä, työnteosta ja työn tärkeydestä. Osallistu tekemällä video pyydetystä aiheesta ja voita 300 euron Scandicin Lahjakortti. Kullakin viidellä osakilpailulla on oma teemansa, esimerkiksi elo-syyskuun teemana on "Miten valmistaudun työhaastatteluun" ja lokakuun "Miten ylläpidän työturvallisuutta omalta osaltani?". Loput teemat ja lisätietoa kilpailusta löydät kilpailun nettisivuilta.

13. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelaillaan sählyä tiistaina 19.9. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipolisportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Muistathan että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Vakiovuoron yhteistyökumppanina Unipoli Sport.

14. Aamulehti TAMKissa – pisteellä kävijöille Kismet! 

Tervetuloa Aamulehden pisteelle maanantaina 18.9., tiistaina 19.9. ja keskiviikkona 20.9. klo 9-13. Tarjoamme Aamulehden tilauksen 18-29-vuotiaalle -40% tilaushinnasta! Tilauksen päivien aikana tehneille leffalippu kaupan päälle. Halutessasi saat mukaasi myös päivän lehden. Aamulehden pisteen löydät ulko-ovien vierestä paikalta B1-05b.

15. Tampereen yliopiston hevoslajikerho PIFFIn ratsastustapahtumia

Tampereen Yliopiston hevoslajikerho eli PIFFI on UtaSportin alainen lajikerho, joka perustettiin yhdistämään hevosharrastuksesta kiinnostuneita yliopistolaisia. Järjestämme mm. tallivierailuja, kokeilutunteja, vaelluksia, ratsastusleirejä ja muita hevoslajeihin liittyviä tapahtumia. 

Syksyllä on tarjolla useampia kokeilutunteja: 

- 23.9. kello 13.00 - 14.00 

Osallistujat pääsevät nauttimaan ihanista vuonohevosratsuista istuntapainotteisella ratsastustunnilla Aitotallilla. Tunnilla tulee hallita itsenäisesti hevonen käynnissä, ravissa sekä laukassa. Talli sijaitsee Terälahdella, johon pyritään järjestämään kimppakyyti. 

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli sinulla on auto käytössä. Hinta PIFFIn jäsenille 20€ ja ei-jäsenille 24€. 

- 7.10. kello 16.00 - 17.00 ja 17.00 - 18.00. 

Kaksi ratsastustuntia Tampereen Ratsastuskeskuksessa Niihama Ridingissa. Luvassa on Helppo C -tasoinen ratsastustunti. Tunnilla tulee hallita itsenäisesti hevonen käynnissä, ravissa sekä laukassa. Tunneille mahtuu 6 ratsastajaa. Talli sijaitsee Niihamassa, mihin kulkee useampi bussi keskustasta. 

Tunnin hinta jäsenille 28€ ja ei-jäsenille 33€. 

- 14.10. kello 14.00 - 15.00 ja 15.00 - 16.00.

Helppo C -tason ratsastustunteja Harmoniatallilla. Tunnilla tulee hallita itsenäisesti hevonen käynnissä, ravissa sekä laukassa. Molemmille tunneille mahtuu 6 ratsastajaa. Talli sijaitsee Niihamassa, mihin kulkee useampi bussi keskustasta.

Tunnin hinta jäsenille 28€ ja ei-jäsenille 33€. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: piffinhallitus[at]gmail.com. Muistathan mainita viestissä nimesi ja puhelinnumerosi! 

16. Pi**ujouluralli 2017

Pi**uralli myytiin alta pois etkä kerennyt mukaan fiilistelemään? Vai kerkesitkö ostamaan rallipassin, mutta janoat lisää? Hätä ei ole tämän näköinen, sillä ennen kuin Pi**urallista on selvitty, SOPU ry, TaRe ry ja Tampereen Konekerho ry tuovat syksyn kisaisimman risteilyn hyttipaikat myyntiin maanantaina 18.09! Pi**ujouluralli vievät juhlijat Suomenlahden sykähdyttäviin maisemiin perinteiselle 22h-risteilylle Tallinnaan ja lähtö tapahtuu sunnuntaina 26.11. ja palaamme Tampereelle maanantaina 27.11. Tallinassa pääsee totta kai käymään maissa täydentämässä erinäisiä virvoikevarastoja tulevia rientoja varten. Hintana tälle koko paketille on vaivaiset 30 euroa, jos kuulut johonkin ainejärjestöistämme tai -kerhoistamme!

 Mikä: Pi**ujoulurallit – risteily Tallinnaan

Milloin: 26.11-27.11

Mitä maksaa: 30e/35e jäsen/ei-jäsen

Mistä liput: Jokainen taho järjestää oman hyttipaikkamyyntinsä. Seuratkaa sosiaalista mediaa ja puskaradiota!

17. ASTin 2017 with TIRO 28.-29.9.

ASTin on Länsi-Suomen Insinööriopiskelijoiden järjestämä risteily, jolla on hyvä aloittaa alkava kouluvuosi kunnolla. Luvassa on perinteistä rastikierrosta ympäri laivaa, sekä insinöörikaraoke upeine palkintoineen. Risteilyllä käydään läpi nestetasapainon alkeita ja verkostoidutaan ympäri Suomea saapuneiden insinööriopiskelijoiden kanssa. Hintaa koko paketille tulee 50 € TIROn jäsenelle ja 60 € muille (sis. risteilyn, bussikuljetukset Tre - Tku - Tre sekä 10,50 € ruokalipukkeen). Jos haluat buffetruokailun joko torstaille tai perjantaille, voit varata sen itse tapahtuman myyntisivuilta bailataan.fi:stä. Hyttikorttiin sisältyy 10,50 € arvoinen ruokalipuke, jonka voi käyttää esimerkiksi aamiaisbuffettiin. Lähtö to 28.9. tapahtuu perinteisesti Hakametsän jäähallin parkkipaikalta joskus iltapäivällä. Paluu tapahtuu perjantaina 29.9 illan puolella. Kaikki tarkemmat aikataulut ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse myöhemmin. Katso lisää TIROn Facebook-tapahtumasta TIROn Facebooksivujen kautta.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

18. Take part at the Council Election enrollment 18.9. - 25.9.2017!

There are approximately 10 000 students in TAMK and they are all represented by the Students' Union Tamko. The way how Tamko represents its members is determined by its council, which is formed by a chairperson and 20 other members.

Now you will have a chance to take part as well! All the members of the Students’ Union are eligible to run as a candidate and to vote in the council elections. (Please note that council's working language is Finnish!) 

Important dates:

-Stand as a candidate 18.9. - 25.9.2017. (Candidates and election lists will be announced on 26.9.2017).

-Digital pre voting 10.10. - 30.10.2017.

-Council elections (will be held at every TAMK campus) 7.11. - 9.11.2017. 

Council’s duties include naming the chairperson of the council, the chairperson of the board and the board itself. It also accepts the plan of operations and the budget for the upcoming term and validates the students’ union’s policies. It supervises the actions of the board and decides on many things, such as the rules of the students’ union and the amount of the membership fee. Council’s official term is from 1st of January 2018 to 31st of December 2018. 

Remember: Your opinion doesn’t matter if you don’t say it out loud. More information on Tamko's website.

19. Reduce sitting - standing desks are here to mobilize you!

In the Main Campus library there are available adjustable and mobile stand-up platforms. They allow the working position to be varied without changing the workstation. The standing desks are freely available both on the Main Campus library first and second floors.  TAMK library participates in the sedentary intervention by the Finnish Student Sports Federation (OLL). The intervention is part of OLL's three-year project of promoting the physical lifestyle funded by the Ministry of Education and Culture.

Your feedback is important to us! Tell your opinion about standing desks by email to  kirjasto[at]tamk.fi

20. Blood donation at TAMK 25.9.

Once again it's the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On January 25th between 11:00 AM and 3:00 PM come to the main campus, building B next to the dining area and reach your helping hand. 

If you're unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose "In English" in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here. Bring your ID card. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!

21. Tolu's weekly sport shift 

We will play floorball in our weekly sport shift on 19.9. at 5pm to 7pm at L-building.  Everybody can join our sport shift even if you haven't bought Unipoli membership. Please keep in mind that by visiting our sport shift often you have a chance to win a gift card to XXL!

Unipoli Sport is partner of our sport shift.

22. Pi**ujoulurallit – cruise to Tallinn 

Pi**uralli was sold out under you and you couldn’t take part? Or you already got your rally-ticket, but you are thirsting for more? No need to worry, since even before we have made through Pi**uralli, SOPU ry, TaRe ry and Tampereen Konekerho ry are bringing the tickets for sale on Monday 18.09 for the raciest cruise of this fall! Pi**ujouluralli takes the party-people to the amazing sights of Gulf of Finland on a traditional 22h-cruise to Tallinn and back. We are leaving on sunday 26.11 and will be coming back on Monday 27.11. And like always, at Tallinn you can go ashore to buy some different kinds of refreshment for the festivities of the future. And all this will cost you only 30 euroes if you are a member of our organizations! 

What: Pi**ujoulurallit – cruise to Tallinn

When: 26.11-27.11

How much: 30e/35e member/non-member

Where to buy tickets: Each of our groups will organize their own ticket sales. Follow our social media and keep your ear on the ground!

23. ASTin 2017 with TIRO 28.9-29.9.

ASTin is a cruise for all the engineering students that feel the need to meet engineering students from all over Finland and enjoy some alcoholic beverages. You are not an engineering student? No worries, you can attend anyways!

Cost of the cruise is 50 € for TIRO’s member and 60 € for non-members. This includes bus transports from Tampere to Turku and back, the cruise itself and food coupon (worth 10,5€). If you want to buy a separate buffet dinner, you can purchase it from bailataan.fi.

The buses leave on Thursday 28th of September from Hakametsä ice hockey stadium and return on Friday 29th of September to the same location. The specific schedule will be spent to all participants via e-mail. You can find out more at TIRO’s facebook event or from http://astin.fi/!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics