YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 37 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen alkaa 18.9!

2. Tursajaiset 13.9.

3. Tamkon lautapeli-ilta 11.9.

4. Tamko goes Tallinn

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Tolun vakiovuoro

6. iWall haastaa sinut liikkumaan – Otatko haasteen vastaan?

7. Pesäpallohöntsyt Kaupissa keskiviikkoisin

8. TAMKin kiekkokerho ATIK etsii pelaajia

9. Kela: Uusi opiskelija, laita palkkakuitit talteen!

10. Piraten ja SOPUn kirppis 25.9.

11. Kolmioiden ennakkolipunmyynti jatkossa Bailataan -sovelluksen kautta

12. Ilmoittaudu mukaan Villi kortti -ohjelman nauhoituksiin syksylle 2017- vietä hervoton iltapäivä Tampereen Tohlopissa!

13. Cirque De La Medicine

14. Rakennustietosäätiö RTS:n stipendihaku 2017

15. Kerro omakohtainen kokemuksesi ja osallistu Teatterikerho Äärirajan näytelmän käsikirjoitukseen

16. Sytyke ry:n laivaseminaari: 2037 - tiekartta tulevaisuuteen

17. Auta opiskelijaa opinnäytetyön edistymisessä - vastaa kyselyyn ja voita 100€!

18. Aamulehti TAMKissa – pisteellä kävijöille Kismet!

19. ASTin 2017 with TIRO 28. - 29.9.

English Summary

20. The participation time for running as a candidate of the Students' Union begins at 18th of September!

21. Tamko's Board Games evening

22. Tamko goes Tallinn

23. Tolu's weekly sport shift

24. iWall challenges you to move – Do you accept the challenge?

25. Chill Finnish baseball games in Kauppi during Wednesdays! 

26. Pirate and SOPU's second hand shop

27. Preticket sales for Kolmio parties via Bailataan-application 

28. Share Your Own Experiences And Take Part in Teatterikerho Ääriraja's Script

29. ASTin 2017 with TIRO 28.9-29.9.

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen alkaa 18.9!

TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta, eli Tamko. Sitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli Edustajisto. Se koostuu puheenjohtajasta ja 20:stä jäsenestä, joista sinä voit olla yksi. Kaikki opiskelijakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle tämän syksyn edustajistovaaleissa. Vaalit suoritetaan listavaaleina, joten etsi lista, joka mielestäsi parhaiten sinua itseäsi edustaa.

Ja jos sellaista ei löydy, perusta uusi lista. Lisää infoa löydät osoitteesta: tamko.fi/edustajistovaalit 

Muista: mielipiteelläsi ei ole väliä, ellet sano sitä ääneen.

2. Tursajaiset 13.9.

Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä Tursaaksi Tamkon 76:nsissa Tursajaisissa!

Perinteisesti Tursajaispäivän aamuna meikkailun (tai miekkailun) ja peilin edessä patsastelun jälkeen on siirrytty opintielle. Opintiellä ei ole kuitenkaan kauaa viivytty, sillä ymmärtäväiset tiedonlähteenne ovat usein viimeistään yhdeltätoista vapauttaneet Teidät pienet opiskelijat päivän opinnoista, jotta Teistäkin ehditään tämän suuren päivän aikana koulia Tursaita! Opintieltä kannattaa suunnata pikaisesti ruokailemaan. Ruokailun yhteydessä on mahdollista opiskelijahintaista korvausta vastaan lunastaa ruokajuomaksi myös olutta tai siideriä. Kun kupu on ahdettu täyteen, pyydämme Teitä tuttavallisesti siirtymään pääkampuksen etupihalle Taivaallisen Rauhan Aukiolle, josta KELLO 12.00 lähdemme yhtenä suurena kulkueena kohti Keskustoria ja siellä suoritettavaa Tursasvalaa. Keskustorilta iloinen kulkueemme suuntaa kohti kultaista Tursasten valtakuntaa. Täällä Tursasten valtakunnassa, Teidän vastakastettujen Tursaiden tulee suorittaa joukkueittain läjäpäin toinen toistaan haastavampia rastisuorituksia!

Päivätapahtuma on kaikille uusille opiskelijoille ilmainen, mutta pääsylippu jatkoille ravintola UNION - Work and Leisure Clubiin maksaa Tamkon jäsenille ennakkoon 5€, ovelta 7€ ja muille 7€. Lippuja saatavilla Solulta. Lippuja saatavilla myös mobiilipalvelu Bailataan.fi:stä. HUOM. Ravintola Union avaa ovensa poikkeuksellisesti jo kello 21.00!

Päivätapahtumassa Kultaisessa Tursaiden Valtakunnassa mm:

- Grilli (Käteistä, eli sitä oravannahoista seuraavaa, eli ei muovirahaa, mukaan!)

- Red Bull Event -teltta!

PS. Mikäli matkaasi tarttuu ikioma mehupullo (tai kymmenen), niin ethän ota lasista. Muoviset ja alumiiniset pakkaukset on kivempiä. Kivi kivempi kivein.

3.  Tamkon lautapeli-ilta 11.9.

Syksyn ensimmäinen lautapeli-ilta on täällä! Tule ystäviesi kanssa viettämään rentoa iltaa Solun saunalle ja nauttimaan pientä naposteltavaa. Tamkolta löytyy hyvä kattaus pelejä, mutta voit myös tuoda omat suosikkipelit mukanasi ja tutustuttaa meidät aivan uusiin peleihin! Huomioithan, että tämä ilta on alkoholiton. 

HUOM! Tästä tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin! Syksyn toinen lautapeli-ilta järjestetään 30.10.2017.

4. Tamko goes Tallinn

Hyvässä seurassa reissuun? Ilmoittaudu mukaan vaihtareiden ja suomalaisten opiskelijoiden yhteiselle Tallinnan matkalle! Hinta Tamkon jäsenille 95€ (jäsenyys tarkistetaan ennen maksua) ja ei-jäsenille 135€. Hintaan kuuluu hotelliyö 2 hengen huoneissa, joten Tallinnassa on koko ilta aikaa, eikä ole kiire laivalle (kerrankin). Ilmoittauduthan viimeistään 18.9!

PS. Myös pikkujoulu eväät on helppo noutaa samalla reissulla.

Lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuoro palaa kesälomilta tiistaina 12.9 klo 17-19, jolloin pelaamme futsalia TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipolisportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Muistathan, että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

6. iWall haastaa sinut liikkumaan – Otatko haasteen vastaan?

iWall on virtuaalipeliseinä, joka haastaa sinut neljässä eri pelivaihtoehdossa. Pelivaihtoehtoina Shadow master, Hyperslam, Parkour ja Space Shooter. iWall on hauska tapa liikkua ja jokaisen on ehdottomasti päästävä se testaamaan!

Tiistaina 12.9.17 klo. 10-14 Kuntokatu 3:n pääaulassa sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tulla testaamaan iWallia yhdessä TAMK Hyvinvointiklinikan kanssa. Päivän parhaille luvassa palkintoja! Paikan päällä mahdollisuus myös kehonkoostumusmittaukseen opiskelijaystävällisellä 5€ hinnalla sekä puristusvoiman mittaamiseen.

Ota rohkeasti haaste vastaan ja tule pelailemaan Hyvinvointiklinikan kanssa!

7. Pesäpallohöntsyt Kaupissa keskiviikkoisin

Kaupissa vesitornin kentällä on kaikille avoin pesäpallovuoro keskiviikkoisin kello 18.00–19.30. Kenttä sijaitsee noin kilometrin päässä Kaupin urheilupuistosta osoitteessa Kaupinkatu 2, 33500 Tampere. Räpsiä, palloja ja mailoja löytyy tarvittaessa lainaan, eikä osallistuakseen tarvitse olla Unipolisportin jäsen tai korkeakouluopiskelija. Tervetuloa!

Lisätietoja: 0408358318/Veera Järvinen.

8. TAMKin kiekkokerho ATIK etsii pelaajia

Taas on se aika vuodesta kun TAMKin kiekkokerho heräilee kesälomalta. ATIK etsii n. kymmentä (10) kenttäpelaajaa aktiiviseen joka maanantaiseen kiekkoiluun. Kausimaksu on 50€ ja pelailemme maanantaisin Haka 2 hallissa. Mukaan tarvitset setin jääkiekkovarusteita, peleissä ei taklata eikä lämätä. 

Laita spostia osoitteeseen atik[at]tamko.fi, mikäli kiekkoilu kiinnostaa.

9. Kela: Uusi opiskelija, laita palkkakuitit talteen!

Opiskelijan omat tulot vaikuttavat opintotukeen. Tänä syksynä opintonsa aloittavien kannattaa panna talteen palkkakuitit koko alkuvuoden ansioista. Niitä saattaa tarvita helmikuussa 2019, jolloin Kela tekee vuonna 2017 opintotukea saaneiden tulovalvonnan.Tulovalvonnassa opintotuen saajan koko vuoden tuloja verrataan koko vuoden vuositulorajaan. Tuloraja riippuu siitä, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija nostaa opintotukea. Uusi opiskelija, joka aloittaa opintonsa syyskuussa ja nostaa opintotukea tänä vuonna 4 kuukaudelta, voi ansaita tänä vuonna 18 400 euroa ilman, että tulot vaikuttavat opintotuen määrään. Jos vuosituloraja ylittyy, opiskelija voi selvittää Kelalle, että tulot on ansaittu ennen opintoja. Vaikka tuloraja ylittyy, opiskelija voi nostaa 4 kuukauden tuen, jos hänen bruttotulonsa syyskuun alusta joulukuun loppuun ovat enintään 2 640 euroa. Tuloraja nousee, jos uusi opiskelija ei käytä kaikkia syksyn opintotukikuukausia. Kelan verkkosivuilla on laskuri, jolla voi arvioida tulovalvonnan lopputulosta.

Tulojen maksuajankohta ratkaisee

Opintotuen tulovalvonnassa otetaan huomioon kaikki veronalaiset ansio- ja pääomatulot ilman opintotukea. Tulot kohdistetaan opiskeluajalle ja muulle ajalle maksuajankohdan perusteella. Jos esimerkiksi lomaraha maksetaan syyskuussa, se on opiskeluajan tuloa, vaikka työt olisi tehty ennen opintoja. Tulovalvonnassa opiskeluajan lasketaan alkavan siitä kuukaudesta, josta alkaen opintotuki voidaan kyseisiin opintoihin myöntää. Jos opinnot alkavat esimerkiksi 1.9. mutta opiskelija nostaa opintotukea vasta marraskuusta alkaen, tulovalvonnassa huomioitava opiskeluaika alkaa silti syyskuusta.

Opintotuen saajan kannattaa tarkistaa tulonsa ja tukikuukautensa viimeistään keväällä, kun kaikki edellisen vuoden tulot ovat tiedossa. Jos tulosi ylittävät vuositulorajan, voit palauttaa liiat opintotuet toukokuun 2018 loppuun mennessä. Kun toimit näin, vältät sen, että liikaa maksettu tuki peritään takaisin korotettuna 7,5 %:lla. Uuden opiskelijan kannattaa laittaa talteen todistukset tuloista, jotka hän on saanut ennen opintojen aloituskuukautta. Niistä tulee käydä ilmi tulojen maksuajankohta ja määrä. Helmikuussa 2019 Kela lähettää takaisinmaksuehdotukset niille opintotuen saajille, joiden vuositulot ylittävät vuositulorajan. Sen jälkeen opiskelijan on selvitettävä Kelalle, minkä osan tuloista hän on saanut opiskeluaikana ja minkä muulloin.

Opintotuessa ja asumistuessa on erilaiset tulorajat

Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin 1.8.2017. Opintotukea ja asumistukea on haettava erikseen. Niissä on erilaiset tulorajat ja tarkistussäännöt. Opintotuen takautuva tulovalvonta ei koske yleistä asumistukea. Asumistuen määrään vaikuttavat ruokakuntaan kuuluvien henkilöiden bruttotulot. Kun Kela laskee asumistuen määrän, jokaisen henkilön tulot arvioidaan joko keskiarvotulona tai jatkuvana tulona. Jos henkilön tulot jatkuvat samanlaisina vähintään 3 kuukautta myöntö- tai tarkistamisajankohdasta, asumistuen määrä lasketaan näiden tulojen mukaan. Jos henkilön tulot vaihtelevat eli eivät pysy samoina vähintään 3 kuukautta, arvioidaan keskiarvotulo. Tällöin otetaan huomioon kaikki tulot, jotka henkilö saa seuraavan 12 kuukauden aikana. Yleisessä asumistuessa tulojen muutoksista on ilmoitettava välittömästi. Ilmoita Kelaan välittömästi, jos ruokakunnan tulot suurenevat vähintään 400 e/kk tai pienenevät vähintään 200 e/kk.

Esimerkki uuden opiskelijan tulovalvonnasta:

Matti Meikäläinen asuu yksin vuokralla. Hän tekee töitä tammikuusta elokuuhun ja ansaitsee 3 000 e/kk (yhteensä 24 000 e). Syyskuun alussa hän aloittaa opinnot korkeakoulussa ja nostaa syyskuusta joulukuuhun opintotukea (4 kk). Matti selviää ilman opintotuen takaisinperintää, kun hän pitää huolen siitä, että saa syys-joulukuussa opintotuen ohessa lisätuloja enintään 2 640 euroa. Jos Matti hakee yleistä asumistukea syyskuun alusta, saa syys-joulukuussa palkkaa kuukausittain enintään noin 660 euroa ja lisäksi nostaa joka kuukausi 250 euroa opintorahaa, hänen tulonsa eivät vielä pienennä asumistukea.

Lisätiedot: 

Verkossa

Kysy verkossa

Puhelimessa: Kelan Opiskelijan tuet -palvelunumero, puh. 020 692 209, ma–pe klo 8–17

Opintotuki Facebookissa

10. PIRATEn ja SOPUn kirppis 25.9.

PIRATE ry ja SOPU ry järjestävät yhteisen kirpputorin. Hyvä tilaisuus pistää kaappeihin jääneet vaatteet, kirjat ja vaikka korut kiertoon. Sopun ja Piraten jäsenille pöytä 0€, muille 2€. Kaikkien muidenkin ainejärjestöjen myyjät ovat tervetulleita. Ilmoittautumiset Google formsin kautta, joko aamuun, iltapäivään tai koko päiväksi. (Ilmottautumislomake löytyy FB-tapahtumasta). Vaikkei myyminen olisi itselle ajankohtaista juuri nyt, lähde itse ostoksille ja nappaa kaveri mukaan! 

Lisäinfoa ja tarkentuneet tiedot tapahtumapaikasta FB-tapahtumasta.

11. Kolmioiden ennakkolipunmyynti jatkossa Bailataan -sovelluksen kautta

Kolmioiden lippuja ei enää myydä Solulla, vaan lippuja voi jatkossa ostaa Bailataan -sovelluksen kautta. Paperilippuja saa edelleen Luupin, Staabin ja Indecsin toimistoilta. Lipunmyynti jatkuu edelleen samoissa määrin kuin ennenkin, mutta liput ovat helpommin saatavilla. Ennakkolippuja on vain rajattu määrä ja edellisellä kerralla ne loppuivat hurjan nopeasti, joten muistathan seurata kolmioiden virallista tiedotuskanavaa Facebookia. Teemme myös jokaisille kolmioille oman tapahtumansa, jossa tiedotamme mm. ennakkolipunmyynnin alkamisesta ja ennakkolippujen mahdollisesta loppumisesta.

Kolmiot ovat Koskikeskuksen Ravintolamaailmassa järjestettävät kuukausittaiset bileet, jotka Staabi järjestää yhteistyössä tuotantotalouden kilta Indecsin ja tietojenkäsittelytieteiden ainejärjestö Luupin kanssa. Kolmiot ovat staabilaisen kuukauden kohokohta, sillä koko ainejärjestön yhteiset etkot tarjoiluineen ja Koskikeskuksen Ravintolamaailman opiskelijaystävälliset hinnat ja loistava meno takaavat hengähdystauon opiskelusta.12. Ilmoittaudu mukaan Villi kortti -ohjelman nauhoituksiin syksylle 2017 – vietä hervoton iltapäivä Tampereen Tohlopissa!

Vakavan hauska urheiluviihdeohjelma Villi kortti kuvataan taas syksyllä 2017 Tohlopissa, Tampereella.  Haemme studioyleisöä nauhoituksiin ja tarjoamme teille mahdollisuutta ilmoittautua mukaan. Jos teillä on halu päästä seuraamaan panelistien hervotonta sanailua paikan päältä, on nyt tilaisuuteenne toimia. Villi Kortti on viihteellinen paneelishow, jonka aiheena on yksi suomalaisten suosituimmista vapaa-ajanviettotavoista: penkkiurheilu. Ohjelmassa urheilu- ja viihdemaailmasta tutut panelistit pureutuvat urheilun merkittävimpiin tapahtumiin, nostavat esiin omia huippuhetkiään ja kokeilevat kummallisia tehtäviä urheilun maailmassa. Ohjelman juontajana ja erotuomarina toimii Riku Riihilahti.

Nauhoituksiin voi osallistua joko yksin, kaverin kanssa tai vaikka isommankin porukan voimin. Huomioittehan kuitenkin, että keskustelu ja sketsit voivat paikoitellen äityä alaikäisille sopimattomiksi ja tästä syystä nauhoitusten ikäraja on 15 vuotta. 

Ilmoittautuminen. Skrollaa sivun loppuun ja valitse Tapahtumakalenterista ”Studioyleisöksi” -osio. Samasta osoitteesta voi ilmoittautua myös ennen nauhoituksia järjestettäville opaskierroksille Ylen tiloissa. 

Syksyn 2017 nauhoituspäivät:

Maanantai 18.9. - paikalla Tampereen Tohlopissa tulee olla klo 14

Maanantai 2.10. - paikalla Tampereen Tohlopissa tulee olla klo 14

Maanantai 9.10. - paikalla Tampereen Tohlopissa tulee olla klo 14

13. Cirque De La Medicine

Perinteinen PIRATE ry:n ja Cursus Starckin järjestämä Cirque De La Medicine -tapahtuma tulee jälleen!

Terveysalojen ja lääketieteen opiskelijat kohtaavat perinteisesti Koskipuistossa, josta lähdetään yhdessä moniammatillisissa tiimeissä kiertelemään Tampereen ravintoloita. Ravintolakierroksen lisäksi meillä on tarjota osallistujille hieman ennennäkemätöntäkin oheisaktiviteettia. Yhteistyötä ja verkostoitumista päästään jatkamaan FatLadyn Sikatiistaille, jonne passilla on ilmainen sisäänpääsy. Haalarimerkin saat lunastettua jatkoilta, mikäli passistasi löytyy vähintään viisi leimaa! Liput Kuntokatu 4 -ständiltä 12.9. ja sen jälkeen PIRATEn toimistolta toimiston aukioloaikoina. HUOM. Vain käteinen!

MITÄ? CIRQUE DE LA MEDICINE moniammatillinen baarikierros.

MISSÄ? Lähtö Koskenrannasta (Rosson puolelta), jatkot alkaen klo 22 FatLadyssä.

MILLOIN? tiistaina 26.9.2017 alkaen klo 17.

LIPUT? Kuntokatu 4 -ständiltä 12.9 ja sen jälkeen PIRATEn toimistolta. Rastipassi 4 €, sis. haalarimerkin + pääsyn jatkoille.

14. Rakennustietosäätiö RTS:n stipendihaku 2017

Rakennustietosäätiö RTS julistaa haettavaksi kolme stipendiä, á 7000 €, yhdyskuntasuunnittelua, yhdyskuntarakentamista, arkkitehtuuria, rakennustekniikkaa, talotekniikkaa tai kiinteistönhallintaa käsittelevien diplomitöiden tai amk-opinnäytetöiden tekemiseen. Stipendit on tarkoitettu myös tuotteistamisen ja palveluliiketoiminnan, e-liiketoiminnan sekä IT-alan opiskelijoille. Arvostamme monialaista ja poikkitieteellistä lähestymistapaa. Töiden pitää sisällöllisesti liittyä läheisesti rakennus- ja kiinteistöalan tietopalveluun ja kehittää jotain siihen liittyvää. Rakennustietosäätiö antaa opinnäytetyön tekijälle lisäksi vuoden ajaksi käyttöön tietokoneen sekä nimeää hänelle organisaatiosta kontaktihenkilön ja tarjoaa mahdollisuuden tuutorointitapaamisiin. 

Aihepiiristä pidetään esittely Rakennustietosäätiössä torstaina 19.10. klo 14.30–15.30. Ilmoittautumiset 16.10.2017 mennessä: merja.laitinen[at]rakennustieto.fi. 

Stipendiä haetaan vapaamuotoisella Rakennustietosäätiö RTS:n hallitukselle osoitetulla hakemuksella, johon tulee liittää työsuunnitelma ja josta ilmenee vähintään:

-tehtäväalue

-tarkoitus ja tavoitteet

-tehtävän ja tavoitteiden sisältämät tutkimuskysymykset ja olettamukset

-työssä käytettävät menetelmät 

-aikataulu, (korkeintaan 1 vuosi)

-työn tulevan ohjaajan suositus. 

Hakemus tulee toimittaa Rakennustietosäätiöön sähköpostilla (petri.neuvonen[at]rakennustieto.fi) viimeistään 9.11.2017. Lisätietoja Rakennustietosäätiön nettisivuilla.

15. Kerro omakohtainen kokemuksesi ja osallistu Teatterikerho Äärirajan näytelmän käsikirjoitukseen

Tänä kautena Teatterikerho Ääriraja haluaa näytelmässään käsitellä aihetta, josta useammat vaikenevat, mutta josta lähes jokaisella on ollut kokemusta jossain kohtaa elämäänsä: yksinäisyys. Yksinäisyyttä voi yhtälailla olla syrjäytyminen muista ihmisistä, kaveriporukan ulkopuolelle jääminen kuin tunne siitä, ettei kukaan ymmärrä. Aihe on vaikea ja ehkä siksi siitä ei halutakaan puhua. Me äärirajalaiset haluamme kuitenkin nostaa aiheen esille, sillä on tärkeää, että vaikeistakin asioista pystyttäisiin keskustelemaan, jotta niistä olisi helpompaa päästä irti. Tällä kertaa emme Äärirajassa halunneet tehdä näytelmästämme täysin fiktionaalista, vaan haluamme sisällyttää siihen aitoja kokemuksia. Oletko sinä kokenut yksinäisyyttä elämässäsi? Millaisessa tilanteessa ja mitä tunteita se herätti? Ja jos et enää koe yksinäisyyttä, niin mikä auttoi sinua selviytymään siitä? Jaa tarinasi.

Näytelmäämme valitaan x määrä tarinoita. Jokainen tarinoista pysyy nimettöminä ja käsitellään luottamuksellisesti. Niitä ei jaeta koko kerhon nähtäville, vaan ne ovat ainoastaan tuottajan ja kahden ohjaajan luettavissa. Valitut tarinat menevät nimettöminä käsikirjoitustiimille, joka muodostaa niistä kokonaisuuden. Kaikkien tarinoiden kirjoittajat pysyvät ainoastaan pääohjaajan tiedossa, eikä myöskään valittujen tarinoiden kirjoittajia julkaista missään.

Lähetä tarinasi 17.9 mennessä joko sähköpostitse teemu.sytela[at]cult.tamk.fi tai käytä lomaketta, jolloin pystyt lähettämään tarinasi kokonaan nimettömänä. Valittujen tarinoiden kirjoittajille tarjotaan mahdollisuus tulla katsomaan näytelmää ilmaiseksi. Jos haluat hyödyntää mahdollisen kutsun, kirjoita tarinan loppuun sähköpostiosoitteesi, jonne kutsu voidaan lähettää keväällä.

16. Sytyke ry:n laivaseminaari: 2037 - tiekartta tulevaisuuteen

Oletko kiinnostunut it-alan tulevaisuudesta? Sytyke ry järjestää laivaseminaarin 5.-7.9.2017 teemana vuosi 2037. Seminaariin osallistuu useita it-alan ammattilaisia. Seminaarin lippujen hinnat ovat 300€, mutta opiskelijoille liput ovat 100€. Hintaan sisältyy hytti, sekä ruokailu. Laivalla on erinomainen mahdollisuus  tutustua alan toimijoihin. Tapahtuma on kaikille opiskelijoille avoin. 

Lavalle nousevat: 

-Risto Linturi, Tulevaisuuden tutkija 

-Kimmo Rousku, VAHTI 

-Maria Nikkilä, JulkICT 

-Jarkko Saarimäki, Viestintävirasto, kyberturvallisuus 

Lisätietoja: 

Tapahtuman kotisivut http://www.2037.fi 

Yhdistyksen kotisivut http://www.sytyke.fi

17. Auta opiskelijaa opinnäytetyön edistymisessä – vastaa kyselyyn ja voita 100€!

Kiinnostaako 100 €? Osallistu pikaiseen kyselyyn koskien opiskelijoiden sijoittamista ja voit voittaa Aito Sp Oy:n lahjoittaman 100 €:n rahasto-osuuden. Kyselyyn vastaaminen vie pari minuuttia. Mitään aikaisempaa tietoa sijoittamisesta et tarvitse kyselyyn osallistuaksesi. Vastaukset ovat luottamuksellisia ja ne käsitellään ja analysoidaan niin, ettei niistä voi tunnistaa yksittäistä vastaajaa. Kysely on osa Proakatemian liiketalouden opiskelijan opinnäytetyötä. Kiitoksia kaikille vastaajille jo etukäteen! 

Linkki kyselyyn.

18. Aamulehti TAMKissa – pisteellä kävijöille Kismet!

Tervetuloa Aamulehden pisteelle maanantaina 18.9., tiistaina 19.9. ja keskiviikkona 20.9. klo 9-13. Pisteellä kävijöille tarjolla Kismet! (rajoitettu erä). Tarjoamme Aamulehden tilauksen 18-29-vuotiaalle -40% tilaushinnasta. Tilauksen päivien aikana tehneille leffalippu kaupan päälle. Halutessasi saat mukaasi myös päivän lehden. Aamulehden pisteen löydät ulko-ovien vierestä paikalta B1-05b.

 19. ASTin 2017 with TIRO 28.–29.9.

ASTin on Länsi-Suomen Insinööriopiskelijoiden järjestämä risteily, jolla on hyvä aloittaa alkava kouluvuosi kunnolla. Luvassa on perinteistä rastikierrosta ympäri laivaa, sekä insinöörikaraoke upeine palkintoineen. Risteilyllä käydään läpi nestetasapainon alkeita ja verkostoidutaan ympäri Suomea saapuneiden insinööriopiskelijoiden kanssa.

Hintaa koko paketille tulee 50 € TIROn jäsenelle ja 60 € muille (sis. risteilyn, bussikuljetukset Tre - Tku - Tre sekä 10,50 € ruokalipukkeen). Jos haluat buffetruokailun joko torstaille tai perjantaille, voit varata sen itse tapahtuman myyntisivuilta bailataan.fi:stä. Hyttikorttiin sisältyy 10,50 € arvoinen ruokalipuke, jonka voi käyttää esimerkiksi aamiaisbuffettiin. Lähtö to 28.9. tapahtuu perinteisesti Hakametsän jäähallin parkkipaikalta joskus iltapäivällä. Paluu tapahtuu perjantaina 29.9 illan puolella. Kaikki tarkemmat aikataulut ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse myöhemmin. Katso lisää TIROn Facebook-tapahtumasta TIROn Facebooksivujen kautta.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

20. The participation time for running as a candidate of the Students' Union begins at 18th of September!

There’s approximately 10 000 students in TAMK and they are all represented by the Student’s Union Tamko. How Tamko represents is determined by its council, which is formed by it’s chairperson and 20 members and you could be one of them. 

All the members of the Students’ Union are eligible to run as a candidate in the elections of this fall. The actual elections are based on a list voting system so find a list that best represents your interests. If you can’t find one, set up one of your own. 

More info on the matter can be found from http://tamko.fi/en/running-council-0

Remember: Your opinion doesn’t matter if you don’t say it out loud.

21.  Tamko's Board Games evening

Autumns first board games evening is here! Come with your friends and enjoy this laid-back evening (and some snacks) at Solu. Tamko has a good selection of games but you can also bring your own favourite games with you.

NB! You will get a stamp on your Tursaspassi from this event! Please note that this evening is non-alcoholic.

Ps. There is also another Board Games evening coming on 30.10.2017.

22.  Tamko goes Tallinn

Fancy coming on two day trip to Tallinn in good company? If you said yes, then great, 'cause there's still some room left! The trip will take place on 18.10. - 19.10.2017. NB. The registration ends on 18.9!

Check out more information and registration from the FB-event.

23. Tolu's weekly sport shift

Tolu's weekly sport shift returns from summer holidays on 12.9. at 5pm to 7pm when we will play indoor football at L-building. Everybody are free to join our sport shift even if you haven't bought Unipoli membership. Please keep in mind that by visiting our sport shift often you have a chance to win a gift card to XXL -sport store! Unipoli Sport is a partner of our sport shift.

24. iWall challenges you to move – Do you accept the challenge?

iWall is a virtual wall which challenges you in four different games. The game options are: Shadow master, Hyperslam, Parkour and Space Shooter. iWall is a fun way to move and everyone should definitely test it! On Tuesday 12.9.17 at 10.00 - 14.00 in the mainlobby of Kuntokatu 3, you will have an unique opportunity to test iWall together with the staff of TAMK Wellbeing clinic. The best players win prizes! There is also a chance to measure your body composition for only 5 € and measure your grip strength.

Accept the challenge and come play with the staff of Wellbeing clinic!

25. Chill Finnish baseball games in Kauppi during Wednesdays! 

In Kauppi watertowers field we have weekly games of finnish baseball from 18.00 to 19.30, open for everyone! The field is located about 1 kilometer away from Kauppi urheiluopisto, address: Kaupinkatu 2 33500 Tampere. Baseball gloves, balls and bats are available when necessary. You don't need to be a student nor have a membership of unipolsport. We expect all players to know the rules of the game. 

More information +358408358318/Veera Järvinen

26. Pirate and SOPU's second hand shop 25.9.

PIRATE ry and SOPU ry arranging a second hand shop. This is a great opportunity to sell for example your old clothes and books. Price for members is 0€ and non-members 2€. Everyone is welcome to book a table, not just members of PIRATE and SOPU.

You can book a table in Google forms for the morning, afternoon or the whole day. Form for booking a table can be found in the FB- event. Even if you don't feel like selling right now, grab a friend and come do some second hand shopping!

More info about the time and the place can be found in the FB-event.

27. Preticket sales for Kolmio parties via Bailataan-application 

Kolmio parties are organized by Indecs and two organizations from the university (UTA) Staabi and Luuppi. The parties are held at Ravintolamaailma in Koskikeskus each month. The Kolmio parties bring together students from all the universities in tampere, we have been partying since 2002! Preticket sales for Kolmiot are from now on partially sold online via Bailataan-application. Paper tickets from offices (previously from TAMKO and TLK offices) are now available only from Luuppis, Staabis and indecs’ office. Quantity vice there is still same amount of tickets. To learn more aboutongoing changes follow Facebook! There will be separated events for all individual Kolmio parties.

28. Share Your Own Experiences And Take Part in Teatterikerho Ääriraja's Script

Teatterikerho Ääriraja is starting its fourth season. This year we in Ääriraja wanted to deal with a subject that so many people keep silent about but still so many are or have been experiencing it: loneliness. Loneliness can be many things. It can be alienation of other people, a feeling of being left outside from your group of friends or a feeling that no one understands you. Loneliness is a very difficult subject and maybe that's why people don't usually talk about it. But we wanted to bring up the subject because it's important to discuss even the hardest things because that's how you can get over them. This time we didn't want our play to be all fictional. We want to include true stories into it. Have you ever felt loneliness in your life? In what kind of situation? What other feelings did it bring up? And if you are not feeling loneliness anymore, what helped you to survive from it? Share your story. The play will be in Finnish but you can send your story in English.

We will pick x amount of stories to our play. All the stories will stay anonymous and they will be handled confidentially. The stories will not be shared with all of our club members, only the producer and two directors can read them all. The picked ones will be shared with our script team who will assemble them as a whole. Our head director will be the only one who will know the names of the writers of the stories and even the writers of the stories that are picked will not be published anywhere.

Send your story by 17th of September via email to teemu.sytela[at]cult.tamk.fi or if you want to stay fully anonymous, fill it in a form. We would like to invite the writers of the stories that are picked to see our play in the spring for free. If you would like to use the possible offer, write your email in the end of your story where the invitation can be sent in the spring. 

29. ASTin 2017 with TIRO 28.9 - 29.9.

ASTin is a cruise for all the engineering students that feel the need to meet engineering students from all over Finland and enjoy some alcoholic beverages. You are not an engineering student? No worries, you can attend anyways!

Cost of the cruise is 50 € for TIRO’s member and 60 € for non-members. This includes bus transports from Tampere to Turku and back, the actual cruise and food coupon (worth 10,5€). If you want to buy a separate buffet dinner, you can purchase it from bailataan.fi.

The buses leave on Thursday 28th of September from Hakametsä ice hockey stadium and return on Friday 29th of September to the same location. The specific schedule will be spent to all participants via e-mail. You can find out more at TIRO’s Facebook event or from http://astin.fi/!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics