YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 35 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Alkumetri - UV Glow Party 6.9.

2. Tursajaiset 13.9.

3. Etsitään staffilaisia opiskelijoiden SM-kisoihin!

4. Mediapoliksen tai terveydenhoitajakoulutuksen opiskelijat huomio!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Tolumppialaiset - TAMKin suurin opiskelijaliikuntatapahtuma 6.9!

6. Kela pop up -toimisto 5.9.

7. Unipoli Sportin uudet kurssit on julkaistu!

8. Fysioterapiaopiskelijoiden hyvinvointiklinikka

9. Aktia pop up -konttori 30.8.

10. Salibandya höntsäämään!

11. Ole sellaisena kuin olet -kilpailu

12. SoTaKone-sitsit vol. 0001

13. Haku käynnissä: Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille

14. Naisten amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan finaali

15. Tekijäilmoittautuminen NääsPeksiin 2017 on avattu!

16. ASTin 2017 with TIRO

17. TIROn haalarisovitus

English Summary

18. Alkumetri 6.9.

19. Tursajaiset 13.9.

20. Tolumppialaiset = Tolu-mpics - The biggest sport event for TAMK students!

21. ASTin 2017 with TIRO

22. Unipoli Sport has announced new sport courses!

23. Be as you are -competition

24. TIRO’s overall try-on

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Alkumetri - UV Glow Party 6.9.

Tamkon Alkumetri, vuosia vanha klassikko, juhlitaan tänä syksynä keskiviikkona 6.9.! Ei ole parempaa tapaa pyöräyttää alkavaa lukuvuotta käyntiin kuin nämä perinteiset päättömänpöyristyttävät pirskeet parhaalla porukalla! Nappaa siis rakkaat koulukaverisi kainaloon ja liikkukaa tiivis riivis kohti Solua lunastamaan tapahtumalippunne, niin saadaan Teidänkin lukuvuosi virallisesti käyntiin. Ennakkoliput tulevat myyntiin Solulle ja Bailataan.fi viikolla 35! Tiedotamme tarkemmasta ajankohdasta tapahtuman FB-eventissä! Ennakkoliput Tamkon jäsenille hintaan 3€, muille 5€. HUOM. Ovet avautuvat jo klo 21.00. Ennakkolipulla jonon ohitus klo 24 asti!

Alkumetri UV Glow Partyissä jaossa glow-tikkuja ja haalarimerkki nopeimmille. Paikan päällä mahdollista maalauttaa kasvoon näyttävä sotamaalaus glow värein!

MITÄ? - Tamkon Alkumetri!

MISSÄ? - 6.9 @Fat Lady

LIPUT? - Solulta ja Bailataan.fi. Jäsenille ennakkoon 3€, ovelta 5€, muille 5€

AfterSunset Photography luo uv-loisteen sekaan hieman salamanvälkettä, niin saadaan ilta ikuistettua!

2. Tursajaiset 13.9.

Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä Tursaaksi Tamkon 76:nsissa Tursajaisissa! 

Perinteisesti Tursajaispäivän aamuna meikkailun (tai miekkailun) ja peilin edessä patsastelun jälkeen on siirrytty opintielle. Opintiellä ei ole kuitenkaan kauaa viivytty, sillä ymmärtäväiset tiedonlähteenne ovat usein viimeistään yhdeltätoista vapauttaneet Teidät pienet opiskelijat päivän opinnoista, jotta Teistäkin ehditään tämän suuren päivän aikana koulia Tursaita! Opintieltä kannattaa suunnata pikaisesti ruokailemaan. Ruokailun yhteydessä on mahdollista opiskelijahintaista korvausta vastaan lunastaa ruokajuomaksi myös olutta tai siideriä.

Kun kupu on ahdettu täyteen, pyydämme Teitä tuttavallisesti siirtymään pääkampuksen etupihalle Taivaallisen Rauhan Aukiolle, josta KELLO 12.00 lähdemme yhtenä suurena kulkueena kohti Keskustoria ja siellä suoritettavaa Tursasvalaa. Keskustorilta iloinen kulkueemme suuntaa kohti kultaista Tursasten valtakuntaa. Täällä Tursasten valtakunnassa, Teidän vastakastettujen Tursaiden tulee suorittaa joukkueittain läjäpäin toinen toistaan haastavampia rastisuorituksia!

Päivätapahtuma on kaikille uusille opiskelijoille ilmainen, mutta pääsylippu jatkoille ravintola UNION - Work and Leisure Clubiin maksaa Tamkon jäsenille ennakkoon 5€, ovelta 7€ ja muille 7€. Lippuja saatavilla myös mobiilipalvelu Bailataan.fi:stä. Tiedotamme FB-eventissä kun lipunmyynti aloitetaan! 

Päivätapahtumassa Kultaisessa Tursaiden Valtakunnassa mm:

- Grilli (Käteistä, eli sitä oravannahoista seuraavaa, eli ei muovirahaa, mukaan!)

- Red Bull Event -teltta!

Ravintola Union avaa ovensa poikkeuksellisesti jo kello 21.00!

PS. Sikälimikäli matkaasi tarttuu ikioma mehupullo (tai kymmenen), niin ethän ota lasista. Muoviset ja alumiiniset pakkaukset on kivempiä. Kivi kivempi kivein.

3. Etsitään staffilaisia opiskelijoiden SM-kisoihin!

Tamko järjestää 9.-10.9. frisbeegolfin OSM-kisat. Kaipaamme tapahtumaan vapaaehtoisia auttamaan tapahtuman järjestelyissä. Staffilaisille on hommia vaihtelevasti osa-alueesta riippuen. Tehtävästä ei makseta palkkaa, mutta staffille järjestetään kiitosilta Tamkon toimesta.

Lisätiedot ja kysymykset sekä ilmoittautumiset staffiin:

opiskelijapalvelut[at]tamko.fi

4. Mediapoliksen tai terveydenhoitajakoulutuksen opiskelijat huomio!

Haemme opiskelijaedustajia terveydenhoitajakoulutuksen ja Mediapoliksen neuvottelukuntiin. Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Tapaamisia järjestetään vuodessa kaksi (keväisin ja syksyisin), joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle opetuksesta. Tehtävässä saa jatkaa koko opiskeluajan. Neuvottelukuntien jäseninä on TAMKin henkilökuntaa, työelämän edustajia sekä kyseisen koulutuksen opiskelijaedustaja. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Toivomme innokasta ja positiivista kehittäjää! Parhaimmillaan neuvottelukuntasuhteilla on jopa työllistytty!

Mikäli kiinostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla Tamkon edunvalvonta-asiantuntija Ilona Uusitalolle: edunvalvonta[at]tamko.fi. Paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Tolumppialaiset - TAMKin suurin opiskelijaliikuntatapahtuma 6.9!

Tolumppialaiset on rento ja hauska matalan kynnyksen rastikierros, jossa kerätään omalle joukkueelle pisteitä suorittamalla mielenkiintoisia ja monipuolisia liikunnallisia rasteja. Eniten pisteitä keränneet joukkueet palkitaan ruhtinaallisesti!

Riennoissa vahvasti mukana liuta kovia liikunta-alan toimijoita ja yrityksiä. Mahtava tilaisuus tutustua uusiin liikunta-aktiviteetteihin tai hakea potkua omiin harrastuksiin. Käy lunastamassa itsellesi lippu tapahtumaan äärettömän halpaan 3€/hlö hintaan, kerää itsellesi 3-8 hengen joukkue ja tulkaa nauttimaan Sorsapuistoon mitä mielikuvituksellisimmista rasteista klo 17:00 alkaen.

LIPUT TULEVAT MYYNTIIN SOLULLE! Tolumppialaiset on päihteetön liikunnallinen tapahtuma. 

PALKINTOJEN JAKO ja JATKOT:

Kun olette keränneet rastipassin Tolumppialaisissa täyteen, saapukaa joukkueena infoteltalle ja palauttakaa rastipassi siellä päivystäville Tolulaisille viimeistään klo 20:45. Palkinnot jaetaan illan päätteeksi pisteidenlaskun jälkeen noin klo 21:00.

Tolumppialaisten epävirallisina jatkoina toimii Tamkon Alkumetri, johon voi alkaa siirtyä klo 21:00 alkaen! Tolumppialaisten ja Alkumetrin yhteislippu on 5€/hlö, joka sisältää Tolumppialaisten sekä Alkumetrin liput ja haalarimerkit!

MIKÄ: Tolumppialaiset

MITÄ: Liikunnallinen rastikierros

MILLOIN 6.9.2017 klo 17--> n. klo 21 asti

MISSÄ: Sorsapuisto

LIPUT: 3€/hlö tai 5€/hlö Tolumppialaiset + Alkumetri

EPÄVIRALLISET JATKOT: Alkumetri

6. KELAn pop up -toimisto 5.9. 

Opiskelijoiden asumisen tukeen ja opintotukeen tuli muutoksia 1.8.2017 alkaen. Esimerkiksi Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin. Samalla korkeakouluopiskelijoiden opintorahan määrät yhtenäistettiin toisen asteen opintorahojen suuruisiksi (enintään 250,28 e/kk) ja opintolainan määriä korotettiin. Näiden muutosten johdosta Kela perustaa tänä syksynä pop up -toimistoja oppilaitoksiin. Tavoitteena on, että te opiskelijat voitte tavata Kelan palveluneuvojia, jotka vastaavat kysymyksiinne ja osaavat neuvoa esimerkiksi yleisen asumistuen hakemisessa.

Tervetuloa KELAn pop up -toimistoon TAMKilla 5.9. kello 9.00 - 12.00! 

7. Unipoli Sportin uudet kurssit on julkaistu!

Ratsastusta, paritanssia, parkouria, Taekwon-Do ja paljon paljon muuta! Uudet lajikurssit ovat avoimia kaikille liikuntamaksun maksaneille ja niille ilmoittautuminen alkaa 1.9. Ole nopea, sillä kurssit täyttyvät vaihdilla! Liikuntamaksun lisäksi kurssien hinta vaihtelee 0-60€. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

8. Fysioterapiaopiskelijoiden hyvinvointiklinikka

Kärsitkö selän tai niska-hartiaseudun ongelmista? Oletko aloittamassa treenaamista ja tarvitset ohjelman harjoittelusi tueksi? Tai kenties tietoa kehonkoostumuksestasi? Kaikkiin näihin ja moneen muuhun saat avun fysioterapiaopiskelijoiden Hyvinvointiklinikalta.

Klinikka tarjoaa palveluita opiskelijaystävälliseen hintaan jälleen 28.8 alkaen. Palvelutarjonnassa mm. hieronta/ lihashuolto (15€ 30min., 20€ 45min., 25€ 60min.), harjoitusohjelman laadinta (15€), yksilöllinen neuvonta- tai ohjauskäynti (5€ 30min., 15€ 60min.) ja kehonkoostumusmittaus (5€). 

Lisätietoja

9. Aktia pop up -konttori 30.8.

Hei sinä TAMK:n opiskelija! Jäikö opintolaina hakematta? Opiskeluelämä on nuoruuden parasta ja vauhdikkainta aikaa. Vapaus on mielentila, jonka saavuttamiseen lisäraha auttaa.Syksy on tuonut mukanaan muutoksia opiskelijan tukiin ja opintolainaan. 

Pystytämme 30.8. klo 10-14 TAMK:lle Aktian pop up –konttorin, jossa kerromme muutoksista ja vastaamme kysymyksiinne. Tervetuloa juttelemaan standylle kanssamme. Lisäksi arvomme standyllä käyneiden kesken Jopon! Tarjoamme päivän aikana sovitut uudet opintolainat 0 €* toimitusmaksulla. Elä täysillä, luota itseesi – mekin luotamme sinuun! Voit lukea ennakkoon lisää opintolainasta: https://www.aktia.fi/fi/smartbank/lainat/opintolaina 

*Tarjous koskee vain 30.8. TAMK:n pop up -konttorissa sovittuja uusia opintolainoja. Tarjouksessa mainittu 0 € hinta koskee opintolainan ensimmäistä nostokulua. Aktia Pankilla on oikeus tarkistaa luoton hakijan tiedot ja tehdä luottopäätös niiden perusteella.

10. Salibandya höntsäämään!

Etsimme sekasählyporukkaamme (iältämme pääosin 30-v) lisää n. 23-35-vuotiaita erityisesti naispelureita sekä mies- tai naismaalivahtia. Tärkeintä on iloinen, yritteliäs ja sopeutuvainen asenne, mutta myös aiempaa lajiosaamista toivotaan. Joukkueessamme vallitsee hyvä ja kannustava yhteishenki, joten mukaan on helppo tulla! Harjoittelemme, höntsäämme sekä välillä pelaamme harjoituspelejä 4. divarin naisjoukkueita vastaan. Vuoromme on aina torstaisin klo 19-20 Raholan liikuntakeskuksessa. Aluksi voi maksutta ja sitoumuksetta tulla tutustumaan. Rohkeasti vain kokeilemaan! 

Lisätiedot ja kysymykset: vuoristo.mikko.h[at]student.uta.fi

11. Ole sellaisena kuin olet -kilpailu

Usein elämme illuusiossa että kaikilla muilla menee paremmin. Opiskeluaika on haastavaa aikaa elämässä ja opintoihin liittyvät ongelmat ovat aivan tavallisia. Miten voisimme auttaa toinen toistamme ymmärtämään, että näistä asioista voi puhua?

YTHS, TTY ja TTYY järjestävät yhdessä kilpailun tamperelaisille korkeakouluopiskelijayhteisöille, jossa etsitään parasta ideaa sanoman levittämiseen. Kerätkää opiskelijaporukkanne ja tuottakaa paras meemi, video, kaava, näytelmä, sarjakuva tai juliste tai mikä tahansa mieleenne juolahtaa! Kilpailusta on luvassa huikeat palkinnot! Voittajaporukka pääsee yhdessä rentoutumaan ilmaisen saunaillan merkeissä ja myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan lohdutuspalkinnoin.

Kilpailun säännöt täältä 

Toimittakaa valmis tuotoksenne viimeistään 8.10. mennessä osoitteeseen sopo[at]ttyy.fi . 

12. SoTaKone-sitsit vol. 0001

Onko toteemieläimesi Casino Royalen James Bond? Ovatko pelimerkit pääasiallinen valuuttasi? Laita all in ja tule nauttimaan Martinisi SoTaKoneen sitseille! Laita jalkaasi onnenkalsarit ja silitä kauluspaitasi, sillä SOURCE, TASO ja Konekerho järjestävät Casino-sitsit Kalevan killalla 21.9.2017. Tällä kertaa (opiskelijan pelibudjetti huomioon ottaen) all in maksaa 15€, joka sisältää alkumaljan, ruuan, ruokajuomat sekä insinöörien shampanjan. Liput tulevat myyntiin 28.8. alkavalla viikolla Solun tiskille ja aiemmin mainittujen kerhojen kerhohuoneisiin.

MITÄ: SoTaKoneen Casino-sitsit

MISSÄ: Kalevan kilta (Teiskontie 8 A, 33540 Tampere)

MILLOIN: 21.9.2017 ovet aukeavat klo 19:30, sitsit alkavat 20:00

MIKSI: Viva Las Vegas T:Elvis

Epävirallisina jatkoina toimii Pistot, joten siellä jatketaan!

13. Haku käynnissä: Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Lähde ensi vuoden alussa 6 tai 12 kuukaudeksi vapaaehtoiseksi Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta! Paikkoja on avoinna Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Ghanaan, Indonesiaan, Intiaan, Keniaan, Meksikoon, Nigeriaan, Taiwaniin, Ugandaan, Uuteen-Seelantiin ja Vietnamiin. Jaksot alkavat tammi–maaliskuussa 2018.

ICYE-vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät yleishyödyllisissä työyhteisöissä, useimmiten lasten tai nuorten parissa kasvatus- tai sosiaalialalla, esimerkiksi päiväkodissa, koulussa tai katulasten tukikeskuksessa. Lisäksi vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanotetaan mm. ympäristö- ja terveydenhoitoalalle.

ICYE-vapaaehtoistyössä pääset tutustumaan paikalliseen arkeen ja osallistumaan kulttuurien välisen ymmärryksen rakentamiseen ruohonjuuritasolla. Mukaan etsitään avoimia, joustavia ja motivoituneita nuoria aikuisia. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava useissa kohdemaissa. Ohjelmaan haetaan Maailmanvaihto ry:n kautta. Maailmanvaihto valmentaa ja tukee lähtijöitä – yhdessä käsitellään mm. vapaaehtoistyöntekijän roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Kussakin kohdemaassa vapaaehtoiset vastaanottaa paikalinen ICYE-järjestö. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa koulutusten ja tuen ohella mm. ylläpidon ja vakuutuksen.

 Avoimet paikat täytetään hakujärjestyksessä, ja hakemuksia voidaan vastaanottaa 1.9.2017 saakka. Lisätiedot ja hakuohjeet.

Maailmanvaihto – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu kansalaisjärjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.

14. Naisten amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan finaali

Tampere Saints naiset ovat raivanneet tiensä amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan finaaliin, joka pelataan sunnuntaina 10.9. klo 16 Pyynikin urheilukentällä (F.E. Sillanpäänkatu). Kotijoukkue Tampere Saints on runkosarjassa pelannut kahdeksan ottelua, joista voittanut seitsemän. Täten joukkue on ansainnut suoran finaalipaikan ja kotikenttäedun. Vastaan finaalissa asettuu joko Mikkeli Bouncers tai Raisio West Coast Phoenix, jotka taistelevat finaalipaikasta Mikkelissä sunnuntaina 27.8. Toivotamme kaikki opiskelijat tervetulleiksi seuraamaan jännittää finaalia Pyynikille! Opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään. Ilman opiskelijakorttia liput 2€. Ottelussa musiikkia, kahvio, siipiä/tacoja, fanikauppa sekä anniskelualue.

15. Tekijäilmoittautuminen NääsPeksiin 2017 on avattu!

Nyt pääsee ilmoittautumaan mukaan NääsPeksin 2017 tekijäksi! Ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella NääsPeksin nettisivuilla. Lomake on auki 10.9.2017 saakka. Osa-alueina: tanssijat ja koreografit, näyttelijät, sanoittajat sekä ääni- ja valoteknikot. Lähes kaikki osa-alueet aloittavat toimintansa vaihtelevasti elo-syyskuun aikana. Käsikirjoitus ja bändi ovat aloittaneet toimintansa jo aiemmin. Näistä saat lisää tietoa ensi vuotta silmällä pitäen osoitteesta tuottajat[at]naaspeksi.fi! NääsPeksin näytöskausi tapahtuu välillä 14.11. – 29.11.2017.

Tanssijat ja koreografit valitaan pääsykokeella 10.9. klo 15-17. Lisätietoja antavat tanssi-koreografipomot Meiju Koivuniemi ja Anniina Hietala (meiju.koivuniemi[at]hotmail.com, Hietala.Anniina.F[at]student.uta.fi). 

Näyttelijäksi voi pyrkiä 11.9. pidettävässä pääsykokeessa. Lisätietoja saa ohjaajalta Janne Järviseltä (janne.3.jarvinen[at]gmail.com). 

Sanoittajaksi hakeminen tapahtuu lähettämällä ennakkotehtävä sanoituspomo Max Liikalle (max.liikka[at]gmail.com) 31.8. mennessä. Ennakkotehtävän ohjeet NääsPeksin nettisivuilla.

Ääni- ja valotekniikkaan halutessasi lähetä mailia tekniikan pomoille, valoja koskien Jaakko Rinta-Filppulalle (jaakko.rinta-filppula[at]student.tut.fi) ja/tai ääntä koskien Mika Kuituselle (mika.kuitunen[at]hotmail.com). Kerro sähköpostissa vähän itsestäsi ja kokemuksestasi sekä miksi haluat mukaan speksin tekoon.

Lämpimästi tervetuloa tekemään vuoden hauskinta speksiä! Löydät varmasti oman paikkasi ja juuri sinua kiinnostavan tehtävän yhteisessä produktiossamme.

16. ASTin 2017 with TIRO

ASTin on Länsi-Suomen Insinööriopiskelijoiden järjestämä risteily, jolla on hyvä aloittaa alkava kouluvuosi kunnolla. Luvassa on perinteistä rastikierrosta ympäri laivaa, sekä insinöörikaraoke upeine palkintoineen. Risteilyllä käydään läpi nestetasapainon alkeita ja verkostoidutaan ympäri Suomea saapuneiden insinööriopiskelijoiden kanssa.

Hintaa koko paketille tulee 50 € TIROn jäsenelle ja 60 € muille (sis. risteilyn, bussikuljetukset Tre - Tku - Tre sekä 10,50 € ruokalipukkeen). Jos haluat buffetruokailun joko torstaille tai perjantaille, voit varata sen itse tapahtuman myyntisivuilta bailataan.fi:stä. Hyttikorttiin sisältyy 10,50 € arvoinen ruokalipuke, jonka voi käyttää esimerkiksi aamiaisbuffettiin. Lähtö to 28.9. tapahtuu perinteisesti Hakametsän jäähallin parkkipaikalta joskus iltapäivällä. Paluu tapahtuu perjantaina 29.9. illan puolella. Kaikki tarkemmat aikataulut ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse myöhemmin. Katso lisää TIROn Facebook-tapahtumasta TIROn Facebooksivujen kautta.

17. TIROn haalarisovitus

Syksy ja uudet opiskelijat ovat täällä! Sen myötä luonnollisesti seuraa siis niiden tuoreiden ja viattomien haalareiden hankinta. Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry:n kautta kaikki TAMKin tekniikan alojen opiskelijat voivat tilata opiskelijahaalarinsa! TIRO tarjoaa mahdollisuuden päästä sovittamaan haalareita ja etsimään itselle sopivia 24.8.-30.8.2017 klo 10-14 ruokalan viereisessä lämpiössä. Haalareiden hintapolitiikka on seuraavanlainen:

TIROn jäsen: 25€

Muut: 50€

Maksut ainoastaan KÄTEISELLÄ! Varaattehan mukaanne tasarahan, jotta maksaminen sujuisi jouhevasti ja pahimmilta jonoilta vältyttäisiin. Haalarit maksetaan heti tilauksen yhteydessä ja ne toimitetaan tilaajille ennen Hämeenkadun Approja.Ja hintoja kun katsoo, niin jäseneksi voi toki liittyä haalareiden tilauksen yhteydessä.

MITÄ? TIROn haalarisovitus

MISSÄ? Ruokalan viereinen lämpiö

MILLOIN? 28.8.-30.8. klo 10-14

HUOM! OBS! Käteistä mukaan! 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

18. Alkumetri - UV Glow Party 6.9.

Alkumetri is one of the four annual parties organized by the Students' Union Tamko. The event is THE way to start your academic year, so be ready, be fast, and prepare yourself so you won't miss the tickets! Pre sale tickets available from Tamko's office (Solu) and mobile application Bailataan.fi on week 35! We'll inform you of the exact sales date in the FB-event! This year Alkumetri will be an UV Glow party. Free glowsticks and overall patches to early birds! You can also get yourself painted with glowing paints by designated painters in Fat Lady. NB! Doors open at 21.00. Queue bypass with preliminary tickets before 24.00!

WHAT? - Tamkon Alkumetri

WHERE? - @Fat Lady

TICKETS? - Pre sale tickets 3€ (for Tamko's members), 5€ from door (and 5€ for non members)

Also, AfterSunset Photography will bring a strobo-light of their own to make the evening unforgettable! 

Everyone is very welcome to join!

19. Tursajaiset 13.9.

Tursajaiset is an annual initiation rite, where your status as a student in TAMK get’s it’s rightful measures. We begin our journey at 12.00 as a big parade and together we head to Keskustori, where you’ll have your rite of passage. From Keskustori the parade heads to the Golden Kingdom of Tursas, where you, recently assigned Tursa’s, have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams. The daytime event is free for all the new students, but the pre-sale tickets for the Afterparty in Union costs 5€ (7€ for non-members) or 7€ from door. Union will open its doors already at 21.00!

PS. If you happen to bring a “juice”bottle of your own, please make it plastic or aluminium one, Thank you!

20. Tolumppialaiset = Tolu-mpics - The biggest sport event for TAMK students!

Tolumppialaiset is an easy going and fun sports event for all kinds of people! The Event is located in Sorsapuisto (by Tampere Talo) where you visit different checkpoints with your fantastic team and take part in sporty or sport-like challenges in exchange for points. Teams can have anywhere from 3 to 8 people. As expected, the team which gets the most points wins! The prizes are amazing! Come buy your 3€ early bird ticket and come take part in the fun! We kindly remind you that Tolumppialaiset is alcohol free event! 

AWARD CEREMONY & POST GAME PARTY

After completing as many checkpoints as possible with your team, bring your game-card to the TOLU representatives for the tallying of points before 8:45 pm. Prizes will be awarded after the winner has been determined by around 9:00 pm

The unofficial post-game party is Tamko's Alkumetri, starting at 10:00 pm. The combined ticket for both Tolumppialaiset and the "Alkumetri" after party costs 5 euros. The joint ticket includes free entrance to the party, as well as badges for your overalls for both events. Without an early bird ticket, entrance to the after party costs 3€. 

WHAT: Tolumppialaiset

WHERE: Kiovanpuisto (Uimalankatu 6, 33540 Tampere)

WHEN: 28.9.2016 from 4pm to 9pm

TICKETS: 

3 € / person for just Tolumppialaiset

5 € / person for Tolumppialaiset and Alkumetri (after party)

AFTER GAMES: Tamko's Alkumetri

21. ASTin 2017 with TIRO

ASTin is a cruise for all the engineering students that feel the need to meet engineering students from all over Finland and enjoy some alcoholic beverages. You are not an engineering student? No worries, you can attend anyways! Cost of the cruise is 50 € for TIRO’s member and 60 € for non-members. This includes bus transports from Tampere to Turku and back, the actual cruise and food coupon (worth 10,5€). If you want to buy a separate buffet dinner, you can purchase it from bailataan.fi. The buses leave on Thursday 28th of September from Hakametsä ice hockey stadium and return on Friday 29th of September to the same location. The specific schedule will be spent to all participants via e-mail. You can find out more at http://astin.fi!

22. Unipoli Sport has announced new sport courses!

Horse riding, ballroom dancing, parkour, Taekwon-do and so much more! New courses are open to anyone with paid sports fee and the sign-up starts 1.9. Be quick, because the courses fill up fast! In addition with the sports fee, the prices range from 0 to 60 euros. The site below is also in English. More info.

23. Be as you are -competition

Too often we live under the impression that everyone else is doing better than us. University studies are a challenging time period in a person’s life and problems regarding studies are totally normal. How could we help one another understand, that it is okay to talk about these things?

FSHS, TUT and TTYY are arranging a competition to student organizations in Tampere to come up with the best idea for spreading the message. The product can be a play, video, meme, comic or whatever you want it to be! The prize for the winning team is a free Teekkarisauna! In addition, the second and third one will be rewarded with consolation prizes.

Competition rules here. Turn the finished work of art in by 8.10.2017 at sopo[at]ttyy.fi. The winners will be announced during wellness week 1.11. in kampusareena auditorium.

24. TIRO’s overall try-on

The fall has landed and the new student’s are here! Which of course means it’s also time to order some brand new, not-yet-violated overalls. The Engireenig Student’s of Tampere TIRO ry offers a chance to order overalls for all engineering students of TAMK. We also offer a chance to come and try out those overalls and find your size on 24th to 30th of August from 10 a.m. to 2 p.m. in the building B, next to the campusravita restaurant. The pricing of the overalls goes as follows:

Member of TIRO: 25€/piece

Everyone else: 50€/piece

We only accept CASH! If possible, take exact change with you to speed up the process and to avoid non-necessary waiting in lines.  The overalls are paid as you order and are delivered before the Hämeenkadun Appro. And if you check the prices its worth noting it is possible to join TIRO as you order the overalls.

WHAT?! TIRO’s overall try-on!

WHERE? In the building B, next to Campusravita restaurant

WHEN? 24th to 30th of August from 10 a.m. to 2 p.m.

NOTE! Bring cash, exact change if possible

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics