YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 34 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Haemme opiskelijaedustajia laboratoriotekniikan neuvottelukuntaan!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

2. Opiskelijan Tampereen syksyn SuperVihko julkaistu

3. Demola Tampere hakee opiskelijoita syksyn projekteihin

4. Bubiklubin Bubirundi 31.8.

5. TIROn Kaljakroketti 27.8.

6. Haetaan henkilökohtaisia avustajia Tampereelle ja lähikuntiin

7. Tule studioyleisöksi Villi Kortti -ohjelmaan!

8. Teatterikerho Äärirajalla on nyt haku päällä - lähde mukaan iloiseen joukkoomme!

9. Naisten salibandyjoukkue SBS Tamppi hakee pelaajia

10. Kerro omakohtainen kokemuksesi ja osallistu Teatterikerho Äärirajan näytelmän käsikirjoitukseen

11. Syksy käynnistyy Nyytissä

12. Etsitään videokuvaaja-leikkaajaa

13. NääsPeksin improkurssi tulee taas!

14. TIROn haalarisovitus

15. Etsitään haastateltavaa Diabetesliiton verkkojulkaisuun

English Summary

16. Demola Tampere Autumn 2017 call for applications opens 21.8.

17. TIRO's Beer croquet 27.8.

18. Share Your Own Experiences And Take Part in Teatterikerho Ääriraja's Script

19. TIRO’s overall try-on

*****************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Haemme opiskelijaedustajia laboratoriotekniikan neuvottelukuntaan!

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Tapaamisia järjestetään vuodessa kaksi (keväisin ja syksyisin), joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle opetuksesta. Tehtävässä saa jatkaa koko opiskeluajan. Laboratoriotekniikan neuvottelukunnan jäseninä on TAMKin henkilökuntaa, työelämän edustajia sekä kyseisen koulutuksen opiskelijaedustaja. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Toivomme innokasta ja positiivista kehittäjää! Parhaimmillaan neuvottelukuntasuhteilla on jopa työllistytty!

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla Tamkon edunvalvonta-asiantuntija Ilona Uusitalolle: edunvalvonta[at]tamko.fi. Paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

2. Opiskelijan Tampereen syksyn SuperVihko julkaistu

Syksyn parhaimmat edut löytyvät nyt uudesta SuperVihkosta. Hae omasi Tamkon toimistolta (Solulta) ja lähde humputtelemaan. Vihko on täynnä mahtavia tarjouksia: voit esimerkiksi käydä sammuttamassa janosi ravintola Majatalon 3€ Pyynikin hanatuotteella ja nälän yllättäessä koukata Klubin brunssin kautta, josta opiskelijatarjous -20%. Vapriikkiin pääset ilmaisella sisäänpääsyllä nauttimaan näyttelyistä ja Tampereen Työväen Teatteri tarjoaa teatterinäytöksiä 10€. Kaikki nämä ja monta muuta etua löydät SuperVihkosta ja Pivosta löytyvästä mobiiliopiskelijakortista. Lisää etuja: opiskelijantampere 

3. Demola Tampere hakee opiskelijoita syksyn projekteihin

Korkeakouluopiskelijoiden ja yritysten yhteinen innovaatioalusta Demola Tampere hakee opiskelijoita syksyn projekteihinsa. Demolassa opiskelijat pääsevät ratkaisemaan yritysten oikeita ongelmia fasilitaattorien ohjaamissa 4-6 hengen kansainvälisissä tiimeissä. Projektien tarkoituksena on tuottaa esimerkiksi prototyyppejä, demoja tai tuotekehitysideoita. Projektit kestävät 3,5 kuukautta. Opiskelemallasi alalla ei ole väliä, sillä haemme erilaisia tietoja ja taitoja omaavia opiskelijoita.

Haku syksyn projekteihin aukeaa 21.8.

Haku ja lisätiedot: Demola Tampere 

Kysymyksiä? Ota yhteyttä: raul.berlanga[at]demola.net

4. Bubiklubin Bubirundi 31.8.

Kesä, loma ja työt on lusittu ja aika palata taas arkeen, mutta sitä ennen tutustutaan Tampereen kuppiloihin Bubiklubin Bubirundin merkeissä! Kerää siis kaikki uudet ja vanhat tutut kasaan niin lähetään kiertään!

Rundipassin hinta on jämpti tasaraha eli 5€ kipale. Passeja on rajoitettu määrä, joten ole nopea ja hanki omasi ennenko loppuvat! Varaamalla tasarahan mukaasi helpotat hirveästi meidän kassahommia ja samalla nopeutat jonoja!

Lähtö tapahtuu TAMKin Teiskontien puoleiselta sisäpihalta eli tuttavallisemmin Taivaallisen rauhan aukiolta. Lähdöstä saat passiisi lähtöleiman sekä haalarimerkin! Passeja ja muita tuotteitamme myydään lähdössä klo 16:00 alkaen niin pitkään kuin niitä riittää.

Lähdöt rundille suoritetaan liukuvalla lähdöllä klo 16-18 välisenä aikana Appro-tyyliin, tarkasta passistasi oma lähtöaikasi! Rundipassi on pääsylippusi jatkoille viihdemaailma Ilonaan, MUTTA valitettavasti et voi ohitella sillä ketään.

Kaikkien passin Ilonaan ennen klo 24 palauttaneiden kesken arvotaan karaokehuone tarjoiluineen. Muistathan siis palauttaa passisi sisäänkäynnin yhteydessä.

Passit myynnissä seuraavasti:

- Kuntokatu 3:n ständeiltä kello 11–13 ruokalanlämpiön edessä (B0-17) to 24.8., ti 29.8., ke 30.8 (ständi b-aulassa) & to 31.8.

- Tamkon toimisto Solu

- Piraten toimisto

Lähtö: Kuntokatu 3 Taivaallisen Rauhan Aukio klo 16-18 (TAMKin Teiskontien puoleinen sisäpiha)

Minne: Kierrä baarit järjestyksessä passin kartan mukaisesti

Jatkot: Viihdemaailma Ilona alkaen klo 21.00

Tapahtuman lisätiedot Facebookissa

#Bubiklubi

#Bubirundi

5. TIROn Kaljakroketti 27.8.

Mikä olis enemmän syksyn ja koulunalun merkki ku kaljakroketti by TIRO? No ehkä tulevat tursaat kyselemässä hassuja Jodelissa, mutta tää tapahtuma on siitä heti seuraava. Vanha kaava toistuu vuodesta toiseen; lukuvuosi on parasta aloittaa rennoissa meiningeissä Kiovanpuistossa, eli kerää kaveripoppoo kasaan ja suunnatkaa maauimalatyömaan huudeille sunnuntaina 27.8. Tapahtuma starttaa klo 16 ja tiedossa on jälleen krokettia, vaakabenjiä ja muita pihapelien klassikoita. Omaskin voit ottaa mukaan.  Jos on käyny sellanen mäihä, että tunnet uusia tursaita, niin kutsu heidätkin mukaan. Kaikki on tasapuolisesti tervetulleita, insinöörit kaikkein tasapuolisimmin. Olutta on, grilli lämpenee ja ehkä jotain jaloviinan väristäkin löytyy, tuu kattomaan mitä. Janoisimmat OPM.

6. Haetaan henkilökohtaisia avustajia Tampereelle ja lähikuntiin

Oletko sosiaalinen ja auttamishaluinen ja suhtaudut erilaisuuteen avoimin mielin? Med Group hakee henkilökohtaisia avustajia nyt Tampereelle ja lähikuntiin (Ylöjärvi, Lempäälä, Kangasala, Nokia ja Orivesi). Avustajan työpaikkoja on avoinna päivä- ja iltavuoroihin, arkeen ja viikonloppuun.

Et tarvitse tutkintoa etkä hoitoalan kokemusta, vaan asenne ratkaisee. Annamme työntekijöillemme perehdytyksen ennen työn aloittamista. Jätä hakemus jo tänään!

Lisätietoja: Med Group hakuilmoitus 

7. Tule studioyleisöksi Villi Kortti -ohjelmaan

Villi Kortti on viihteellinen paneelishow, jonka aiheena on yksi suomalaisten suosituimmista vapaa-ajanviettotavoista: penkkiurheilu.

Ohjelmassa urheilu- ja viihdemaailmasta tutut panelistit pureutuvat urheilun merkittävimpiin tapahtumiin, nostavat esiin omia huippuhetkiään ja kokeilevat kummallisia tehtäviä urheilun maailmassa. Ohjelman juontajana ja erotuomarina toimii Riku Riihilahti.

Nauhoituksiin voi osallistua vaikka isommankin porukan voimin. Nauhoitusten ikäraja on 15 vuotta, sillä sketsit ja keskustelut voivat paikoitellen äityä alaikäisten korville sopimattomiksi.

Ilmoittautuminen. Skrollaa ihan sivun loppuun ja valitse Tapahtumakalenterista ”Studioyleisöksi” -osio.

HUOM! Kannattaa tarkistaa, että kuvaukset ovat Tampereella ja varmasti Villi Kortti- ohjelmaa varten. Samasta osoitteesta voi ilmoittautua myös ennen nauhoituksia järjestettäville opaskierroksille Ylen tiloissa.

8. Teatterikerho Äärirajalla on nyt haku päällä - lähde mukaan iloiseen joukkoomme!

Uusi lukuvuosi ja uudet kujeet odottavat, joten tarvitaanhan kerhoon vähän uusia tuttavuuksiakin. Käsikirjoitustiimi ja ohjaajat meiltä jo löytyvät, mutta nyt kaipaisimme lisää näyttelijöitä, tuottajia, bändiläisiä, lavastajia, puvustajia, maskeeraajia sekä tekniikkavastaavia.

Kannattaa tutustua Facebook-sivuillamme, mitä mikin osa pitää sisällään. Yleisesti ottaen, kokemusta ei vaadita ja olemme erittäin matalan kynnyksen kerho, johon jokainen otetaan mukaan juuri sellaisena kuin on.

Jos siis kutkuttaisi uusi harrastus tai haluat herätellä jo vanhaa teatterikiinnostustasi, niin laita meille sähköpostia osoitteeseen teatterikerho(at)tamko.fi tai viestiä Facebookin kautta. Ei tarvitse väsätä mitään hakemusta, mutta voit halutessasi kertoa vähän itsestäsi, mitä opiskelet ja vaikka suosikkielokuvasi. Ja kerro tietenkin mitä yllä mainituista haluaisit päästä tekemään. Tervetuloa mukaan niin uudet kuin vanhatkin TAMKilaiset!

Lisätiedot:

Facebook

Sähköposti: teatterikerho[at]tamko.fi

9. Naisten salibandyjoukkue SBS Tamppi hakee pelaajia

Naisten salibandyjoukkue SBS Tamppi hakee pelaajia tulevan kauden 2017-2018 joukkueeseen. Joukkue pelaa Sisä-Suomen naisten 2.divisioonaa. SBS Tamppi harjoittelee Hervannassa Tamppi Areenalla. Joukkueella on huikea tiimihenki ja hyvä meininki treeneissä ja peleissä! Joukkueeseen voi liittyä lisenssipelaajaksi tai treenariksi.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä titta.saarinen[at]hotmail.com

10. Kerro omakohtainen kokemuksesi ja osallistu Teatterikerho Äärirajan näytelmän käsikirjoitukseen

Tänä kautena Teatterikerho Ääriraja haluaa näytelmässään käsitellä aihetta, josta useammat vaikenevat, mutta josta lähes jokaisella on ollut kokemusta jossain kohtaa elämäänsä: yksinäisyys. Yksinäisyyttä voi yhtälailla olla syrjäytyminen muista ihmisistä, kaveriporukan ulkopuolelle jääminen kuin tunne siitä, ettei kukaan ymmärrä. Aihe on vaikea ja ehkä siksi siitä ei halutakaan puhua. Me äärirajalaiset haluamme kuitenkin nostaa aiheen esille, sillä on tärkeää, että vaikeistakin asioista pystyttäisiin keskustelemaan, jotta niistä olisi helpompaa päästä irti.

Tällä kertaa emme Äärirajassa halunneet tehdä näytelmästämme täysin fiktionaalista, vaan haluamme sisällyttää siihen aitoja kokemuksia. Oletko sinä kokenut yksinäisyyttä elämässäsi? Millaisessa tilanteessa ja mitä tunteita se herätti? Ja jos et enää koe yksinäisyyttä, niin mikä auttoi sinua selviytymään siitä? Jaa tarinasi. Jokainen tarinoista pysyy nimettöminä ja käsitellään luottamuksellisesti. Niitä ei jaeta koko kerhon nähtäville, vaan ne ovat ainoastaan tuottajan ja kahden ohjaajan luettavissa. Valitut tarinat menevät nimettöminä käsikirjoitustiimille, joka muodostaa niistä kokonaisuuden. Kaikkien tarinoiden kirjoittajat pysyvät ainoastaan pääohjaajan tiedossa, eikä myöskään valittujen tarinoiden kirjoittajia julkaista missään.

Lähetä tarinasi 3.9 mennessä joko sähköpostitse teemu.sytela[at]cult.tamk.fi tai käytä lomaketta, jolloin pystyt lähettämään tarinasi kokonaan nimettömänä.

Valittujen tarinoiden kirjoittajille tarjotaan mahdollisuus tulla katsomaan näytelmää ilmaiseksi. Jos haluat hyödyntää mahdollisen kutsun, kirjoita tarinan loppuun sähköpostiosoitteesi, jonne kutsu voidaan lähettää keväällä.

11. Syksy käynnistyy Nyytissä

Nyytin chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan elämää ja arkea koskettavista aiheista. Välillä chattaillaan ennalta sovitusta teemasta, toisinaan keskustelun aihe on vapaa. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella ja mukavassa seurassa! Chatit syksyllä 2017 joka toinen torstai kello 18 - 20.

Chatit:

- 24.8. Avoin aihe, eli jutellaan ihan mistä vain

- 7.9. Elämää sinkkuna

- 21.9. Avoin aihe

- 5.10. Seksuaalisuudesta puheen ollen

- 19.10. How to approach and where to meet Finnish people?

- 2.11. Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin?

- 16.11. Vaaditko itseltäsi liikaa?

- 30.11. Avoin aihe

- 14.12. Jännittääkö?

Chatti 

12. Etsitään videokuvaaja-leikkaajaa

Etsinnässä on videokuvaaja-leikkaaja rap-artisti Ville Nurmisen Menneet-kappaleeseen. Ensimmäinen kuvauspäivä on 26.8. Lahdessa Lahti Block Partyilla. Toinen kuvauspäivä tapahtuu myöhemmin lastenkodissa.

Lisätiedot: manageri[at]villenurminen.fi

13. NääsPeksin improkurssi tulee taas!

Improkurssilla käydään läpi improvisaation ja esiintymisen perusteita käytännönläheisesti turvallisessa ympäristössä tulevien parhaiden ystäviesi kanssa. Kurssin vetää NääsPeksin ohjaaja Janne.3.Järvinen.

Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä, joten ilmoittaudu heti! Improkurssi on myös hyvä pohja NääsPeksin tuleville näyttelijäkokelaille, sillä näyttelijäpääsykokeet järjestetään 11.9.2017.

Kurssin hinta on 5 euroa NääsPeksin jäsenille ja 10 euroa muille. Jäseneksi voi liittyä maksamalla 1 euron jäsenmaksun, joko paikan päällä tai verkossa.

Ajankohta: 28.8. 30.8. 4.9 ja 6.9. klo. 18-21. Ilmoittautumiset sähköpostilla: juho[at]mantysaari.net

14. TIROn haalarisovitus

Syksy ja uudet opiskelijat ovat täällä! Sen myötä luonnollisesti seuraa siis niiden tuoreiden ja viattomien haalareiden hankinta. Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry:n kautta kaikki TAMKin tekniikan alojen opiskelijat voivat tilata opiskelijahaalarinsa!

TIRO tarjoaa mahdollisuuden päästä sovittamaan haalareita ja etsimään itselle sopivia 24.8.-30.8.2017 klo 10-14 ruokalan viereisessä lämpiössä.

Haalareiden hintapolitiikka on seuraavanlainen:

TIROn jäsen: 25€

Muut: 50€

Maksut ainoastaan KÄTEISELLÄ! Varaattehan mukaanne tasarahan, jotta maksaminen sujuisi jouhevasti ja pahimmilta jonoilta vältyttäisiin. Haalarit maksetaan heti tilauksen yhteydessä ja ne toimitetaan tilaajille ennen Hämeenkadun Approja.

Ja hintoja kun katsoo, niin jäseneksi voi toki liittyä haalareiden tilauksen yhteydessä.

15. Etsitään haastateltavaa Diabetesliiton verkkojulkaisuun

Etsin haastateltavaksi Diabetesliiton nuorille ykköstyypin diabeetikoille suunnattuun verkkojulkaisu Inspikseen alle 25-vuotiasta toisen tai kolmannen vuoden diabeetikko-opiskelijaa.

Näkökulmana jutussa, miten onnistuu diabeteksen ja opiskelun yhteensovittaminen. Juttu tulee ulos syyskuussa, joten otathan rohkeasti yhteyttä mahdollisimman pian!

Yhteydenotot: juolahdus[at]gmail.com

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

16. Demola Tampere Autumn 2017 call for applications opens 21.8.

Demola Tampere is looking for students to their autumn projects. At Demola, you will work in a project with a multidisciplinary team solving real-life cases together with partner companies. For instance, teams create and refine business concepts, develop new products, or build demos and prototypes.

All projects are clearly structured, scheduled, and facilitated. Each project lasts for 3,5 months. All Demola projects are a part of your degree program, and you will get credits according to your course catalog. Because we look for variety, it doesn’t matter in which degree program you are studying. 

Interested? Check out the autumn projects on 21.8 and apply!

More information

Questions? Contact: raul.berlanga[at]demola.net

17. TIRO's Beer croquet 27.8.

What would be a more clear sign of the beginning of the semester than the beercrocket by TIRO? Well maybe the new students asking basical questions in Jodel or so, but this is the next one in line.

The happening goes as the old routine follows; the semester is best begun in casual haning out in the park of Kiova. Gather your friends, head towards the swimming centre on Sunday 27th of August. We start around 4 p.m. and like always, you can play some crocket, horizontal benji and other classical yard games. You’re welcome to bring your own too. And if you are lucky to know a bunch of new students you are more than welcome to bring them along. Everyone are equally welcome to join, engineers a little more equal. We have beer, a grill and maybe this weird new drink called Jaloviina. Come and see. And if you’re really thirsty, BYOB.

18. Share Your Own Experiences And Take Part in Teatterikerho Ääriraja's Script

Teatterikerho Ääriraja is starting its fourth season. This year we in Ääriraja wanted to deal with a subject that so many people keep silent about but still so many are or have been experiencing it: loneliness. Loneliness can be many things. It can be alienation of other people, a feeling of being left outside from your group of friends or a feeling that no one understands you. Loneliness is a very difficult subject and maybe that's why people don't usually talk about it. But we wanted to bring up the subject because it's important to discuss even the hardest things because that's how you can get over them.

This time we didn't want our play to be all fictional. We want to include true stories into it. Have you ever felt loneliness in your life? In what kind of situation? What other feelings did it bring up? And if you are not feeling loneliness anymore, what helped you to survive from it? Share your story. The play will be in Finnish but you can send your story in English. All the stories will stay anonymous and they will be handled confidentially. The stories will not be shared with all of our club members, only the producer and two directors can read them all. The picked ones will be shared with our script team who will assemble them as a whole. Our head director will be the only one who will know the names of the writers of the stories and even the writers of the stories that are picked will not be published anywhere.

Send your story by 3rd of September via email to teemu.sytela[at]cult.tamk.fi or if you want to stay fully anonymous, fill it in a form. We would like to invite the writers of the stories that are picked to see our play in the spring for free. If you would like to use the possible offer, write your email in the end of your story where the invitation can be sent in the spring.

19. TIRO’s overall try-on

 The fall has landed and the new students are here! Which of course means it’s also time to order some brand new, not-yet-violated overalls. The Engireenig Student’s of Tampere TIRO ry offers a chance to order overalls for all engineering students of TAMK.

We also offer a chance to come and try out those overalls and find your size on 24th to 30th of August from 10 a.m. to 2 p.m. in the building B, next to the Campusravita restaurant. The pricing of the overalls goes as follows:

Member of TIRO: 25€/piece

Everyone else: 50€/piece

We only accept CASH! If possible, take exact change with you to speed up the process and to avoid non-necessary waiting in lines.  The overalls are paid as you order and are delivered before the Hämeenkadun Appro.

And if you check the prices it’s worth noting it is possible to join TIRO as you order the overalls.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics