YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 33 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Orientoivat viikot alkavat – varaudu ruuhkiin Solulla 14.8.–1.9.

2. Liikkuva OP Solulla 16.–22.8.

3. Ota PIVO-mobiiliopiskelijakortti käyttöösi

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Opintopalveluiden pop up -infopiste 

5. Kelan pop up -toimisto 

6. Kertyikö viime vuonna liian vähän opintopisteitä?

7. MKTG etsii kahviasiantuntijoita

8. ImprovAcademyn englanninkielinen improvisaatiokurssi

9. Englanninkielistä komediaa torstaisin O'Connell'sissa

10. Tule studioyleisöksi viihdeohjelma Järjen Jättiläiseen

English Summary

11. Get PIVO – the mobile student card

12. Learn Improv Comedy

13. Free Comedy In English Every Thursday

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Orientoivat viikot alkavat - varaudu ruuhkiin Solulla 14.8.–1.9.

Orientoivat viikot lisäävät kävijämääriä Solun toimistolla. Tästä syystä pidämme Solulla pidennettyä (9.00–17.00) aukioloaikaa 14.8.– 8.9 välisen ajan. Ruuhkautumista voi kuitenkin esiintyä, joten pyydämme malttia jonotukseen.

Uusien korttien tilauksessa on tällä hetkellä syksylle tyypillinen ruuhkahuippu. Kortin saapuminen voi siis kestää normaalia pidempään. Lähetämme henkilökohtaisen sähköposti-ilmoituksen kaikille kortin tilanneille TAMKin sähköpostiosoitteeseen, kun kortti on noudettavissa Solulta. 

2. Liikkuva OP Solulla 16.–22.8.

Osuuspankin Liikkuva OP palvelee Solulla 16.–22.8. kello 10.00–16.00. Liikkuvassa OPssa voit hoitaa kätevästi nopeat pankki- ja vakuutusasiat tileistä ja korteista aina laina- ja säästämisasioihin. Ei tarvetta ajanvaraukseen!

Lisätietoja: Liikkuva OP 

3. Ota PIVO-mobiiliopiskelijakortti käyttöösi

PIVO-mobiiliopiskelijakortti toimii kuten muovinenkin opiskelijakortti. Korttia käyttämällä saat mm. VR:n ja Matkahuollon opiskelijaedut sekä KELAn ateriatuen. 

Saat PIVOn puhelimeesi lataamalla sen sovelluskaupasta (Google Play tai AppStore). Ota opiskelijakortti käyttöösi etuohjelmien joukosta. Tarvitset vain TAMKin käyttäjätunnukseksi. Tämän jälkeen voit lisätä tai ottaa itsestäsi kuvan korttiin.

Huomioithan, että

-PIVOn kautta et voi liittyä Tamkon jäseneksi. Liittyminen tapahtuu normaalin liittymislomakkeen kautta joko Tamkon nettisivuilla tai Solulla.

-vain Tamkon jäsenet voivat ottaa mobiiliopiskelijakortin käyttöönsä. Käyttöönotettaessa PIVO tarkistaa, että olet TAMKin läsnä oleva opiskelija sekä Tamkon jäsen.

-valokuvan muuttaminen sovelluksessa onnistuu enintään kerran kuukaudessa.

-kun käytät PIVO-mobiilikorttia, muista avata sovellus ajoissa (esimerkiksi lounaslinjastoilla ja julkisessa liikenteessä).

Lisätietoja: Tamko/ pivo-mobiiliopiskelijakortti 

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Opintopalveluiden pop up -infopiste viikoilla 33–35

Opintopalveluiden pop up -infopiste palvelee orientoivien viikkojen (33–35) ajan kirjaston edustalla tiistaista perjantaihin kello 10.00–16.00. 

Infopisteeltä on mahdollista saada tietoa opintopalveluista sekä ohjeistusta mm. oikean paikan löytämiseen opintopalvelupyyntöihin liittyvissä asioissa (opintosuoritusotepyynnöt, opiskelutodistuspyynnöt ym.).  

5. Kelan pop up -toimisto 5.9. kello 9–12 

Opiskelijoiden asumisen tukeen ja opintotukeen tuli muutoksia 1.8.2017 alkaen. Esimerkiksi Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin.

Samalla korkeakouluopiskelijoiden opintorahan määrät yhtenäistettiin toisen asteen opintorahojen suuruisiksi (enintään 250,28 e/kk) ja opintolainan määriä korotettiin.

Näiden muutosten johdosta Kela perustaa tänä syksynä pop up -toimistoja oppilaitoksiin. Tavoitteena on, että te opiskelijat voitte tavata Kelan palveluneuvojia, jotka vastaavat kysymyksiinne ja osaavat neuvoa esimerkiksi yleisen asumistuen hakemisessa. 

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Kelan palveluneuvojien kanssa! Tapahtumapaikka ilmoitetaan myöhemmin Topicsissa sekä Tamkon sosiaalisen median kanavissa.

6. Kertyikö viime vuonna liian vähän opintopisteitä?

Korkeakouluopiskelijan on syytä tarkistaa viime lukuvuonna suoritettujen opintopisteiden määrä. Opintotukea voi palauttaa elokuun loppuun asti.

Korkeakouluopiskelijan pitää suorittaa vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti ja aina vähintään 20 opintopistettä lukuvuodessa.

Jos korkeakouluopiskelija on käyttänyt 9 opintotukikuukautta, opintopisteitä pitää olla vähintään 45. Jos opintosuorituksia on vähemmän, opiskelija voi välttää pulmat palauttamalla alkuvuoden tukea elokuun loppuun mennessä. Palautuksen voi tehdä verkossa www.kela.fi/asiointi. Opintotuen palauttaminen ei kuitenkaan auta, jos opiskelija on viime lukuvuonna suorittanut alle 20 opintopistettä, koska syyslukukauden tukea ei voi enää palauttaa. Opintotukea ei siis tulisi nostaa ollenkaan, jos lukuvuoden suoritusmäärä jää alle 20 opintopisteen.

 Opintotukilautakunnat seuraavat opintojen edistymistä

Korkeakoulujen opintotukilautakunnat seuraavat vuosittain korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä. Jos opintosuorituksia ei ole kertynyt riittävästi, opiskelijalle lähetetään lokakuussa selvityspyyntö. Edistymisen seuranta koskee edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.) ja koko opiskeluaikaa. Yksittäisten kuukausien opintoja ei valvota.

Jos opintojen hidastumisen syynä on ollut sairaus tai muu erityinen syy, se voidaan ottaa huomioon edistymisen seurannassa. Seurannassa harkitaan opintotuen takaisinperintä myös silloin, kun opintosuorituksia on edeltävänä lukuvuotena kertynyt alle 1 opintopiste tukikuukautta kohden. Syksyllä 2016 tehdyssä edistymisen seurannassa lähetettiin selvityspyyntökirje 12 900 korkeakouluopiskelijalle. Opintotukea maksettiin 162 400 korkeakouluopiskelijalle.

 Lisätietoja asiakkaille:

Tutustu opinnoissa edistymisen sääntöihin verkossa

Kysy verkossa 

Opintotuki Facebookissa 

Opiskelijan tukien palvelunumero 020 692 209 arkisin klo 8–17

 7. MKTG etsii kahviasiantuntijoita

Onko myyntityö intohimosi? Omaatko hyvät vuorovaikutustaidot ja rakastat asiakaspalvelua? Sykkiikö sydämesi kahville? 

Jos vastasit kaikkiin ylläoleviin kysymyksiin myönteisesti, olet etsimämme henkilö. Etsimme pitkäaikaisia, tuloshakuisia myyjiä työskentelemään premium-kahvibrändin parissa. 

Tärkeimpänä työtehtävänäsi on kahvikoneiden ja kahvikapseleiden myynti myymälän sisällä, laadukasta asiakaspalvelua unohtamatta. Vastaat itsenäisesti asiakkaiden kontaktoinnista, kahvin valmistamisesta, tuotteiden esittelystä ja myyntitulokseen pääsemisestä. 

Lisäksi huolehdit myyntipisteen tarviketilauksista ja siisteydestä. Ennen kaikkea etsimme henkilöä, joka ymmärtää asiakasta, osaa myydä ja uskaltaa rohkeasti klousata kaupan.

Töitä on tarjolla vaihtelevasti noin 2-10 vuoroa kuukaudessa painottuen viikonloppuihin. Huhti-toukokuu sekä marras-joulukuu ovat työssä vilkkaimmat kuukaudet. 

Rekrytointiprosessi on kaksivaiheinen ja päästessäsi toiselle kierrokselle, järjestämme hakijoille toisen haastattelun 13.9. Kaikille valituille pakolliset kokopäivän kestävät koulutuspäivät järjestetään Helsingissä lokakuun alussa (tarkat päivämäärät vahvistuvat pian).

Haemme kahviasiantuntijoita parhaillaan pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Tampereelle, Lahteen, Mikkeliin, Poriin, Lohjalle, Kuopioon, Joensuuhun ja Vaasaan.

Kysymyksiä? Laitathan rohkeasti mailia osoitteeseen: rekry(at)mktg.com. 

Lisätietoja: MKTG hakuilmoitus

8. ImprovAcademyn englanninkielinen improvisaatiokurssi

Etsitkö uutta harrastusta? Haluatko saada uusia ystäviä? Oletko valmis kokeilemaan jotain uutta ja jännittävää? Kokeile komediallista improvisaatiota!

ImprovAcademy järjestää kolmen viikon mittaisen "Johdatus improvisaatioon" -kurssin englanniksi. Kurssi alkaa maanantaina 14. elokuuta. Kurssilla tutustutaan improvisaation keskeisimpiin käsitteisiin ja opetellaan jälleen leikkimään.

Lisätietoja Facebookissa 

9. Englanninkielistä komediaa torstaisin O'Connell'sissa

Improv Comedy -esitys O'Connell'sissa viikoittain. Seuraava esitys 17.8. kello 20.00–23.00. Ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja Facebookissa 

10. Tule studioyleisöksi viihdeohjelma Järjen Jättiläiseen

Tuotantoyhtiö Aito Media kuvaa MTV3-kanavan uutta, kansainvälistä viihdeohjelmaa Järjen Jättiläistä Akun Tehtaan studiossa Ylöjärven rajalla. Etsimme ohjelman kuvauksiin live-yleisöä kannustamaan ja seuraamaan, kun joukko eri alojen taitajia kilpailee Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä. 

Järjen Jättiläinen on koko perheen viihdeohjelma, joka perustuu kanadalaiseen menestysformaattiin Canada's Smartest Person. Kuvausten seuraaminen sopii kaikille yli 7-vuotiaista aikuisiin. Alakouluikäisten lasten on osallistuttava kuvauksiin aikuisten seurassa huoltajansa luvalla. Yleisölle on tarjolla kahvia / teetä ja tietysti pääsy kansainvälisen viihdeformaatin kulisseihin.

Kuvauksia järjestetään ensi viikolla osoitteessa Aurinkokuja 9.

Kuvauksia on seuraavasti:

ti 15.8. klo 9:30–15 

ke 16.8. klo 9:30–15 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset yleisöön: sanna.seppanen(at)aitomedia.fi

Lisätietoa ohjelmasta

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

11. Get PIVO – the mobile student card

PIVO mobile student card is available for Tamko members. It works just like regular student card – by showing the mobile app you get all the same benefits (e.g. student discount on public transport).

Download PIVO from app store (Google Play or AppStore). Activate student card from loyalty programs. You need your TAMK username for activation. After that add or take a photo of yourself for the card.

Please notice that

- You have to be Tamko member and present for current semester in TAMK to use PIVO mobile student card

- Join Tamko in our office or online

- You can switch your photo once a month

- When you use PIVO mobile student card, open the app beforehand to ensure smooth service

12. Learn Improv Comedy

Looking for a new hobby? Wanting to make new friends? Ready for something exciting? Try Improv Comedy!

The improvAcademy is teaching a 3-week Introduction to Improvisation course in English starting Monday, Aug 14! The improvBootcamp is designed to introduce you to the core concepts of improvisation, and remind you how to play again!

More information on Facebook

13. Free Comedy In English Every Thursday

Join us for FREE Improv Comedy Shows every Thursday at ComedyO’Connell’s! Each week we bring you a variety of different kinds of improvised comedy at O’Connell’s Irish Bar. It’s always at 8 and it’s always free!

More information on Facebook

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics