YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 3/2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Opiskelijan tukiin tulossa radikaaleja muutoksia syksyllä
2. Isku-Volleyn kausikortteja lainattavissa Solulta!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
3. AIESEC etsii uusia innokkaita nuoria liittymään mukaan AIESEC Suomen toimintaan!
4. Kiinnostaako videoiden tekeminen? Tule mukaan VideoCV-tiimiin!
5. Ota Demola osaksi kevään 2017 opintoja, hakuaika 22.1. saakka!
6. Each One Teach One
7. Aamulehti TAMKissa - kävijöille haalarimerkki! (rajoitettu erä)
8. Tolun Talviliikuntaviikko 2017
9. Tolu täydentää hallitustaan 18.1., tule mukaan
10. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE
11. Bar Studio
12. PISTOT 19.1.
13. Inssikyykkä vol. 2!

English Summary
14. AIESEC Tampere Recruitment
15. Each One Teach One
16. Inssikyykkä vol.2!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Opiskelijan tukiin tulossa radikaaleja muutoksia syksyllä

Opiskelijoiden tuet ovat melko radikaalien muutosten alla tänä vuonna. Tässä pieni lista syksyllä muuttuvista asioista. Laajempi ja tarkempi kuvaus muutoksista löytyy Kelan sivuilta.

- Opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin eli opintotuen asumislisä päättyy. Nykytilanteeseen nähden useampi tekijä (ks. alla olevat linkit) vaikuttaa asumistuen määrään. Se myös myönnetään yhteisesti ruokakunnalle (ks. Kenelle asumistukea maksetaan)

- Opintorahaan tulee vähennys (nyk. 336,76/kk tai 303,19e/kk), jonka jälkeen opintoraha itsessään on 250,28e/kk. Opintorahan lisäksi haetaan siis yleistä asumistukea. Opintoraha lasketaan tuloksi asumistukea hakiessa.

- Kokonaistukiaika muuttuu nykyisen 64:n kuukauden sijaan 54 kuukauteen. Tutkintokohtainen enimmäistukiaika lyhenee.

- Opintolainaa voi ottaa enemmän: 400e/kk -> 650e/kk. Maksuhäiriö ei syksystä lähtien estä opintolainan saamista.

- Opintotuen takaisinperinnän korotusprosentti pienenee 15% -> 7,5%.

- Tulovalvonnan vuositulorajoja korotetaan 2018 alkaen. Niistä kuulemme lisää tämän vuoden lopussa.

Mikä fiilis hei? Ahdistaako vai piristääkö nämä uutiset? Kerro huolesi ja ilosi meille!

2. Isku-Volleyn kausikortteja lainattavissa Solulta!
    
Tamkolla on 10 kappaletta Isku-Volleyn kausikortteja. Kausikortteja lainataan Solulta Tamkon jäsenille veloituksetta yhden pelin ajaksi. Kortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Isku-Volleyn kotiotteluihin Mestaruusliigan runkosarjassa kaudella 2016 - 2017.

Kotiottelut pelataan Pyynikin Palloiluhallissa (Ammattikoulunkatu 20). Otteluohjelman voit tarkistaa Isku-Volleyn sivuilta.

Lisätiedot kausikortin lainaamisesta:
toimisto(at)tamko.fi

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

3. AIESEC etsii uusia innokkaita nuoria liittymään mukaan AIESEC Suomen toimintaan!

Jos haluat tehdä työtä, jolla on merkitystä niin hae jäseneksemme ja pääset toteuttamaan globaalin vastuun kampanjoita käytännössä. Samalla saat kokemusta projektijohtamisesta, myynnistä, markkinoinnista, henkilöstövoimavarojen hallinnasta (HR), esiintymisestä ja yleisesti tiimityöskentelystä. Kerryttämällä kokemusta jo nyt pärjäät paremmin työelämässä tulevaisuudessa ja olet varmasti kuumaa valuuttaa valmistuessa!

Jos kiinnostuit, täytä hakemuslomake niin kutsumme sinut juttelemaan lisää siitä, mitä AIESEC:ssa oikein tehdään. Lisätietoa sekä hakuohjeet löytyvät täältä: www.aiesec.fi/join Haku päättyy 25.1.2017, joten älä epäröi ottaa yhteyttä!

Joka vuosi joukkoomme liittyy noin 200 uutta nuorta ympäri Suomea. Parasta AIESEC:ssa on se, että kun mahdollistat muiden ihmisten kehittymistä, niin samalla kehityt myös itse. Tästä on todisteena laaja alumniverkostomme.

Niin Martti Ahtisaari kuin Bill Gateskin ovat joskus olleet AIESEC:n jäseniä. Aiempaa kokemusta et tarvitse, vaan pidämme huolen siitä, että saat kaikki tarvitsemasi työkalut ja tietotaidon AIESEC operaatioiden pyörittämiseen.

Tervetuloa mukaan! Lisätietoa saat Facebook-sivultamme https://www.facebook.com/aiesecinfinland/?fref=ts ja nettisivuiltamme osoitteesta aiesec.fi

Lisätietoja: Van Le, HR Manager, van.legiangtuong@aiesec.net Terhi Kontkanen, President of AIESEC Tampere, terhi.kontkanen@aiesec.net

4. Kiinnostaako videoiden tekeminen? Tule mukaan VideoCV-tiimiin!
 
Kiinnostaako sinua videoiden tekeminen? Floworks on aloittamassa uuden projektin, VideoCV-klinikan. Klinikalla opiskelijat voivat kuvata itsestään hyvälaatuisen esittelyvideon.

Etsimme nyt opiskelijoita, jotka tulisivat pyörittämään VideoCV-klinikkaa. Jos sinua kiinnostaa videotuotanto, osaat käyttää tietokonetta ja uusien ohjelmistojen opettelu onnistuu luonnikkaasti, olet etsimämme henkilö. VideoCV-tiimiläiset ohjaavat valmentaja Jussi Hannusen johdolla kuvattavia ja valmistavat heitä muun muassa käsikirjoittamaan ja esiintymään kameran edessä. Jos kiinnostuit, niin lähetä viestiä Floworksin valmentaja Jussille (jussi.hannunen@tamk.fi)!

Huom. Tässä vaiheessa etsimme vielä tiimiläisiä klinikalle, mutta alkukeväästä tulemme avaamaan klinikkamme ovet kaikille, jotka haluavat kuvata itsestään videocv:n.

Esittelyvideo YouTubesta löytyy tästä https://youtu.be/VhIaBhUffmM

5. Ota Demola osaksi kevään 2017 opintoja, hakuaika 22.1. saakka!
 
Onko oman alan työkokemuksen kartuttaminen jo opintojen aikana osa suunnitelmaasi? Haluatko päästä vaikuttamaan yritysten tuotekehitykseen yhdessä alan ammattilaisten kanssa?  Haku kevään Demola-projekteihin on nyt auki. Tarjolla on yli 25 projektia, joissa opiskelijat alasta riippumatta pääsevät näyttämään kyntensä ja rakentamaan konkreettisia demoja yhdessä yritysten kanssa poikkitieteellisissä opiskelijatiimeissä.   
 
Mikä on Demola? Demolassa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat yritysten oikeita ajankohtaisia haasteita, kukin oman alansa näkökulmasta. Valitsemme projekteihin yli 140 eri alojen opiskelijaa kaikista Tampereen korkeakouluista. Osallistumalla Demola projektiin, saat arvokasta työkokemusta – omalta alaltasi. Demola on osa opintoja ja siitä saa opintopisteitä, lisäksi käteen jää verkostoja työelämään ja mahdollinen lisensiointipalkkio. Opiskelijat omistavat oikeudet projektien tuloksiin ja voivat hyödyntää niitä jatkossa haluamallaan tavalla. Tukenasi on koko projektin ajan Demola-fasilitaattori, joka varmistaa, että sinä opit innovoimaan!
 
Kuinka edetä? Tsekkaa avoinna olevat projektit http://tampere.demola.net/apply

6. Each One Teach One

Haluaisitko tutustua eri maista tulleisiin opiskelijoihin, tavata heidän kanssaan vapaamuotoisesti, oppia heidän kieltään ja kulttuuriaan ja/tai opettaa heille omaasi, ja saada siitä opintopisteitä?

Jos kiinnostuit, Each One Teach One on juuri sinua varten.

Lue lisää kurssin kuvauksesta opinto-oppaasta ja käy tutustumassa kurssin käyneiden blogipäiväkirjoihin.

Jos kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake 22.1.2017 mennessä.

Kurssille hyväksytyille ilmoitetaan hyväksymisestä sähköpostitse viimeistään 24.1.2017, ja heille järjestetään yhteinen infotilaisuus 25.1.2017 klo 15:00 R1-01 auditoriossa (Kuntokatu 4).

Lisätietoja: Henri Annala, lehtori, henri.annala@tamk.fi

7. Aamulehti TAMKissa - kävijöille haalarimerkki! (rajoitettu erä)

Tervetuloa Aamulehden pisteelle ma-ti 16.-17.1. klo 9-13, paikka B0-17 sekä ke 18.1. klo 9-13, paikka B1-05b. Tarjoamme Aamulehden tilauksen 18-29-vuotiaalle -40% tilaushinnasta! Tilauksen päivien aikana tehneille leffalippu kaupan päälle. 

Halutessasi saat mukaasi myös päivän lehden.

8. Tolun Talviliikuntaviikko 2017

Tolun talven kirkkain timantti on jo lähellä. Talvihenkisiä tapahtumia läpi viikon ilmaiseksi tai edulliseen hintaan! 
Tutustu tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/352791901762148/

Talviliikuntaviikot starttaavat 30.1. maanantaina keilaten ja biljardia pelaten opiskelijaystävälliseen hintaan. Tiistaina pelaillaan Kissanmaalla pipolätkää.

Keskiviikkona Kiovanpuistossa koittavat Talviriemut, joissa pääsee pelaamaan kyykkää ja kuplapalloa hävyttömän halpaan hintaan. Tiedossa myös pientä lämmintä pelien ohelle :)

Torstaina avautuu mahdollisuus ilmaiseen avantouintiin. Viikko huipentuu perjantaina 3.2. huippuedulliseen Tolu&PIRATE goes SAPPEE!-tapahtumaan. Varaa lippusi ja varmista pääsysi mukaan!

www.facebook.com/events/1211488508887476

9. Tolu täydentää hallitustaan 18.1., tule mukaan

Tolu ry täydentää hallitustansa 18.1.2017 klo 17:00 alkaen E1-06 auditoriossa (TAMK, Kuntokatu 3,33520 TAMPERE)

Tarjoamme sinulle muunmuassa:
- Monipuolista tekemistä
- Mielekästä tapahtumien ideointia
- Innostavan ja motivoituneen tiimin
- Kilpailukykyisen opiskelijaelämän virkistyksen

Älä missaa tilaisuuttasi toistamiseen vaan lunasta paikkasi huikeasta  porukasta ja lähde messiin!

10. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE

Tolu ja PIRATE lähtevät yhdessä viemään TAMKilaisia Sappeen lumisille laskettelurinteille 3.2.2017. Lähtö Kuntokatu 3 pääoven edestä (G -siiven edestä) klo 15.00. Bussikyyti Sappeelta takaisin TAMKille lähtee klo.20.00. Hinta:  matka + hissilippu 23e / matka + hissilippu + välinevuokra (sukset tai lauta) 40e. Lippuja myytävillä Solulla ja Tolun verkkokauapassa Holvissa! Kypärävuokra erikseen 5e ja myynti vain Solulta. Paikkoja reissuun on 50kpl, joten älä jahkaile vaan lunasta paikkasi pikimmiten! 

Lisätietoja Facebookista www.facebook.com/events/1211488508887476/1211661465536847

11. Bar Studio

Lomat on lusittu loppuun ja paluu koulun penkille on tapahtunut. Bar Studio jatkaa tuttuun tapaansa menoaan ja avaa ovensa jälleen torstaina 19.1 klo 16:00. Tutut tarjoukset ovat edelleen voimassa, joten ei muuta kuin kaverin kanssa päivän päätteeksi siiville ja hörpylle G-siipeen! Hinnat ovat katsottu opiskelijan lompakolle sopiviksi.

Uusi vuosi tuo mukanaan uutuutena tarjontaamme erikoiskahvit!
Tule ja haasta tiskin takana olevia tekemään lempikahvisi tai jotain ihan uutta. 

Tervetuloa! 

MITÄ? Bar Studio - torstain etkot 
MISSÄ ja MITEN? Catering Studiolla G0-08. Käynti ulkokautta Kuntokadun puolelta, kirjaston alapuolelta
KENELLE? Opiskelijoille, henkilökunnalle, kaikille!
MILLOIN ja MONELTA? 19.1.2017 klo 16:00-21:00
PUKUKOODI: Tule sellaisena kuin olet, haalareilla tai ilman

12. PISTOT 19.1.

Hyvää uutta vuotta ja tervetuloa vuoden 2017 ensimmäisille PISTOille, jotka juhlitaan Amerikan tyyliin!  Viimeistään 19.1. on aika unohtaa tipaton tammikuu ja tulla juhlimaan kevätlukukautta Union Work and Leisure Clubille. 

Union avaa ovensa kävijöille klo 21.30 ja bileet jatkuvat totuttuun tapaan aina klo 04.00 saakka.

Liput ennakkoon 3€, ovelta 5€
-Tamkon toimisto (ma-pe 9-16)
-Piraten toimisto (ke 10-13)
-Kuntokatu 3:n ständeiltä bileviikolla

Bailataan.fi (https://bailataan.fi)

K-18

13. Inssikyykkä vol. 2!

Joko kyykkähammasta kolottaa? Etkö malta odottaa MM-kyykkää? Ei hätää, Inssikyykkä on täällä taas!

TIRO ry ja tekniikan kerhot tarjoavat kaikille TAMKin insinööriopiskelijoille mahdollisuuden hioa kyykkätaitojaan MM-kyykkää varten. Inssikyykässä on taas jaossa mainetta, kunniaa sekä palkintoja, joista pieni insinöörin alku voi vain haaveilla villeimmissä unissaan. Palkintojen joukosta löytyy muun muassa joukkuepaikkoja Inssibeerpongiin ja voittajajoukkueelle joukkuepaikka Akateemiseen MM-kyykkään! Tapahtumassa on jokaiselle jaossa saa silmiä hivelevä haalarimerkki, sekä paikan päällä on nälkäisimmille tarjolle makkaraa ja mehua.

Joten kerää siis 4 hengen joukkue, marssikaa Solulle ilmoittautumaan tapahtumaan ja saapukaa 19.1 kello 16.00 myöhemmin ilmoitettavalle pelipaikalle. 

2,5€/hlö, eli 10€/joukkue
tai vaihtoehtoisesti 5€/hlö sisältäen Pistojen ennakkolipun.
Virallisina jatkoina toimii PISTOT @ UNION alkaen klo 21.30

Kertauksena:
Mitä: Inssikyykkä 2017
Missä: Ilmoitetaan myöhemmin
Milloin: Torstaina 19.1 klo 16.00
Mihin siitä: PISTOT @ UNION klo 21.30

JÄRJESTÄJÄT
TIRO ry, SOURCE, Konekerho, Antura, G.L.O.B.E., Tarkka, TASO, HAPPO ry, TaTek ja Paperikerho

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

14. AIESEC Tampere Recruitment

We are recruiting!

AIESEC is recruiting new and enthusiastic youth to join the Youth leadership movement in Finland!

If you want to do something that has a true impact, apply and help us to organize global social campaigns in practice. While working with us, you gain experience in project management, sales, marketing, Human resources public speaking and team work in general. By gaining some relevant job experience already now you will succeed in the future even better!

If you are interested, fill in the form and we will contact you and invite you to a short assessment session where we will tell you more about AIESEC and what we do. Fill in the signup form here: www.aiesec.fi/join The deadline for the application is 25.1.2017 so don´t hesitate applying!

Every year about 200 young all over Finland join AIESEC. The best in AIESEC is when you empower other’s development, you yourself also develop! We can guarantee this because of our massive alumni network. For example, Martti Ahtisaari and Bill Gates have been a member of AIESEC. You won’t need any previous experience. We will ensure you that you have all the necessary tools and knowledge for running the operations of AIESEC.

Welcome aboard!

For more information visit our Facebook page at https://www.facebook.com/aiesecinfinland/?fref=ts and our website aiesec.fi

Contact: Van Le, HR Manager, van.legiangtuong@aiesec.net Terhi Kontkanen, President of AIESEC Tampere, terhi.kontkanen@aiesec.net

15. Each One Teach One

Would you like to get to know students coming from different countries, meet with them in casual settings, learn their languages and culture and/or teach them your own, and get credits for doing that?

If you became interested, Each One Teach One is exactly for you.

Take a look at the course description (http://opinto-opas-ops.tamk.fi/index.php/fi/realization/NV00CD10-3011) and check out the blog diaries of students who have completed the course (http://eoto.blogs.tamk.fi), and if you became interested, fill in the registration form (https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/22572/lomake.html) by 22.1.2017.

Those accepted in the course will be notified by email on 24.1.2017, and they are invited to attend the kick-off info on 25.1.2017 at 15:00 in R1-01 auditorium (Kuntokatu 4).

Henri Annala, Senior Lecturer, henri.annala@tamk.fi

16. Inssikyykkä vol.2!

Is your kyykkä tooth aching? Can`t wait for MM-kyykkä? Have no fear, Inssikyykkä is here!

TIRO ry and engineering guilds of TAMK are offering you a chance to improve your skills for MM-kyykkä. Once again we'll be offering you a chance for glory, fame and prizes a small engineering student could only dream of. The prizes for the three top teams include three team positions to Inssibeerpong and the winning team wins a team position to MM-kyykkä. But have no worries, if you don’t manage to get to the top three: everyone participating to the event will receive an overall patch and there'll be free sausages and juice for the hungry ones.

So collect a team of four, march to Solu and sign up for the event and arrive 19.1. 16.00 to the playing field announced later

2,5 € / person, 10 € / team
Or 5 € / person including PISTOT ticket
Official after party is PISTOT @ UNION 21.30

Recap:
What: Inssikyykkä 2017
Where: Will be announced later
When: Thursday 19.1, 16.00
After party: PISTOT @ UNION 21.30

ORGANIZERS
TIRO ry, SOURCE, Konekerho, Antura, G.L.O.B.E., Tarkka, TASO, HAPPO ry, TaTek ja Paperikerho

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics