YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 32 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Solun laajennettu aukioloaika 14.8. - 8.9.

2. Tamko etsii staffilaisia Tursajaisiin 13.9 ja frisbeegolfin OSM-kisoihin 9. - 10.9.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

3. Kirjasto avoinna pääkampuksella 14.8.2017 alkaen kello 7.00 - 22.00.

4. Opintotuki ja opiskelijoiden asumisen tuki muuttui 1.8.2017

5. Tamkin kuvataiteen 2016 alumni Ruut Luoto tuo kolmikielistä teatteria Tampereelle elokuussa

6. Yhteispohjoismainen Northern Script -käsikirjoituskilpailu 18–25 -vuotiaille nuorille

7. Tampereen Ylioppilasteatteri hakee uusia jäseniä

English Summary

8. Tamko's office's extended opening hours during 14.8 - 8.9.

9. The Main Campus library will be open from 7 am to 10 pm on weekdays - 14.8.2017 onwardas

10. Ruut Luoto, BA Visual arts alumni (2016) of Tamk is coming with her theatre performance to Tampere!

11. Northern script - scriptwriting contest

12. The student theatre of Tampere is looking for new members

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1.  Solun laajennettu aukioloaika 14.8. - 8.9.

Solu on auki laajennetuin aukioloin 14.8. - 8.9 välisenä aikana maanantaista perjantaihin kello 9.00 - 17.00.

Normaaliin aukioloon, eli ma-pe klo 9.00 - 16.00, palataan jälleen 11.9. alkaen.

2. Tamko etsii staffilaisia Tursajaisiin 13.9 ja frisbeegolfin OSM-kisoihin 9.- 10.9.

Tamko järjestää 13.9. jokavuotiset Tursajaiset. Kaipaamme tapahtumaan järjestyksenvalvojia (kortin omaavia ja kortittomia) sekä siivouspartiolaisia.

Staffilaiset ovat duunissa n. klo 11-20, tehtävästä riippuen. Tehtävästä ei makseta palkkaa, mutta mainetta ja kunniaa sekä lahjuksia on tarjolla.

Päivän päätteeksi järkätään jatkot Unionissa, jonne staffilaiset saavat ilmaiseen sisäänpääsyyn ja edukkaisiin juomiin oikeuttavan Staffipassin. Lisäksi staffille järjestetään kiitosilta Tamkon toimesta.

Lisätiedot ja kysymykset sekä ilmoittautumiset staffiin:

kulttuuri(ät)tamko.fi

Tamko järjestää 9.-10.9. frisbeegolfin OSM-kisat.

Kaipaamme tapahtumaan vapaaehtoisia auttamaan tapahtuman järjestelyissä. Staffilaisille on hommia vaihtelevasti osa-alueesta riippuen.

Tehtävästä ei makseta palkkaa, mutta staffille järjestetään kiitosilta Tamkon toimesta.

Lisätiedot ja kysymykset sekä ilmoittautumiset staffiin:

opiskelijapalvelut(ät)tamko.fi

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

3. Kirjasto avoinna pääkampuksella 14.8.2017 alkaen kello 7.00 - 22.00.

Pääkampuksen kirjasto avaa elokuun 14. alkaen kirjaston tilat omatoimikäyttöön aamulla jo kello 7 alkaen. Tilat ovat kulkukortilla käytettävissä arki-iltaisin aina kello 22 asti. Lauantaisin tilat ovat avoinna klo 8-18. Kirjastoon pääset omatoimiaikoina TAMKin kulkukortilla, jonka saat opintojesi alkaessa. Kirjaston asiakaspalveluaikoina ovet ovat kaikille asiakkaille avoinna. Hyödyntääksesi omatoimikirjaston lainaus- ja palautuspalveluita sekä varausten noutoa, tulee sinun käydä asiakaspalveluaikana henkilöllisyystodistuksen kera rekisteröitymässä ensin kirjaston käyttäjäksi. Tämän jälkeen ovat kaikki palvelumme tavoitettavissasi, niin kirjaston tiloissa kuin etänä verkossakin.

Huom! Pääkampuksen kirjasto on avoinna lyhennetysti jo ma-ke 7.-9.8.2017 ja pe 11.8.2017 (Torstaina 10.8. olemme suljettuna TAMK-päivän ajan).

Ma 14.8.2017 alkaen

Omatoimikirjasto avoinna TAMKin kulkuoikeuksilla:

ma-pe klo 7-22

la 8-18.

Asiakaspalvelun uudet palveluajat:

ma-to 9-18

pe 9-15

la 10-14 (asiakaspalvelu avoinna 2.9. alkaen lauantaisin)

Tervetuloa laajemmin palvelevaan Pääkampuksen kirjastoon!

4. Opintotuki ja opiskelijoiden asumisen tuki muuttui 1.8.2017

Opintotuen ja opintolainan muutos

Korkeakouluopiskelijoiden opintorahan määrä pieneni elokuusta lähtien toisen asteen opintorahojen tasolle (enintään 250,28 e/kk). Opintojen aloitusajankohdasta riippuen opintorahan suuruus on aiemmin ollut 336,76 e/kk tai 303,19 e/kk. Korkeakouluopintoihin myönnettävä kokonaistukiaika lyheni 54 tukikuukauteen entisen 64:n sijaan, kun korkeakoulututkinnon jo suorittanut aloittaa uudet korkeakouluopinnot syyslukukaudella 2017 tai sen jälkeen. Uusien opiskelijoiden, eli ensimmäistä korkeakoulututkintoaan suorittavilla opiskelijoilla, tutkintokohtainen enimmäistukiaika lyhentyi 2 kuukaudella.

Opintolainan määriä korotettiin kaikilla opiskelijoilla. Tavallisin kuukausilaina on ollut elokuusta alkaen 650 euroa. Ulkomailla opiskelevat voivat saada kuukausilainaa 800 e/kk. Korkeakouluopiskelijoiden opintolainavähennyksen ja -hyvityksen enimmäismäärät säilyivät nykytasolla. Maksuhäiriö ei enää estä opintolainan valtiontakauksen saamista.

Asumisen tuen muutos

Opintotuen asumislisän maksaminen on päättynyt, ja Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat ovat voineet saada yleistä asumistukea 1.8.2017 alkaen. Opintoraha on asumistuessa huomioitavaa tuloa elokuusta lähtien. Samaan ruokakuntaan kuuluvien tulee hakea yhteistä asumistukea. Jos samaan ruokakuntaan kuuluva saa jo yleistä asumistukea, asumistuen saajan on haettava tuen tarkistamista.

Opintolainakorotusten ja asumistukimuutoksen ansiosta useimpien opiskelijoiden tuen määrä voi suurentua jopa 450 eurolla. Yksin vuokralla asuvan pienituloisen opiskelijan kuukausituet muodostuvat noin 250 euron opintorahasta, 650 euron opintolainasta ja 275–405 euron asumistuesta asuinkunnasta riippuen. Tuen määrä pienenee niillä korkeakouluopiskelijoilla, jotka eivät voi saada yleistä asumistukea puolison tai ruokakunnan muun jäsenen tulojen vuoksi.

Lisätietoja Kelan asiakkaille:

Opintotuki Facebookissa

Kysy opintotuesta verkossa

Kela/ opiskelijoiden tukien muutokset 

Opiskelijan tukien palvelunumero 020 692 209 arkisin klo 8–17

5. Tamkin kuvataiteen 2016 alumni Ruut Luoto tuo kolmikielistä teatteria Tampereelle elokuussa

SISU on esitys, jossa tutkitaan kielellisen kääntämisen rajallisuutta ja kansallisuuden tavoittamista globaalissa maailmassa. Esityksen materiaali on ammennettu devising -menetelmällä sekä suomalaisesta että kolumbilaisesta kirjallisuudesta. Näytelmä tavoittelee yhteyttä ja yhteistä kieltä näiden kahden kulttuurin välille ja löytämään semiotiikan ja kulttuurimaterialismin ympäriltä sen mikä on universaalia. Esitys musiikin on säveltänyt Henri Bister.

Lisätietoja:

The End and the Beginning theatre

Facebook event

6. Yhteispohjoismainen Northern Script -käsikirjoituskilpailu 18–25 -vuotiaille nuorille

Yhteispohjoismainen käsikirjoituskilpailu Northern Script on nyt avattu! Kilpailu on avoin kaikille 18–25 -vuotiaille käsikirjoittamisesta kiinnostuneille suomalaisille, norjalaisille ja ruotsalaisille.  Aikaa käsikirjoitusten kirjoittamiseen on syyskuun alkupuolelle saakka. Sen jälkeen kansalliset tuomaristot valitsevat 4 parasta per maa osallistumaan työpajoihin ja finaaliin, jotka järjestetään marraskuussa 2017 Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvafestivaalin yhteydessä.  Työpajoissa finalistit pääsevät työstämään edelleen käsikirjoituksiaan yhdessä ammattilaistutoreiden kanssa. Lopuksi kolme parasta palkitaan!

Kilpailun järjestää Mediakasvatuskeskus Metka yhteistyössä Euphoria Borealiksen, BUFF International Film Festivalin ja TVIBIT kulttuurikeskuksen kanssa.

Lisätietoja: Northern Script

7. Tampereen Ylioppilasteatteri hakee uusia jäseniä

Haluatko tehdä merkityksellistä teatteria? Haluatko kokeilla siipiäsi teatterin eri osa-alueilla?  Entä haluaisitko tehdä tämän kaiken mahtavassa taideyhteisössä? Jokainen täysi-ikäinen on tervetullut hakemaan ikään tai elämäntilanteeseen katsomatta. Me haluamme juuri sinut osaksi teatterimme mahtavaa jäsenistöä! Jäsenhakumme on käynnissä 2.-27.8.2017. Haemme tänä vuonna uusia jäseniä kaikille teatterin tekemisen osa-alueille. Erityisesti uusien jäsenien tarve koskee teatterin teknistä ja tuotannollista puolta. Jos sinua siis kiinnostaa näyttelijäntyö, ääni- ja valotekniikka, tuottaminen, käsikirjoittaminen, ohjaaminen, graafinen suunnittelu, puvustus, lavastus tai mikä tahansa teatterin osa-alue, niin älä epäröi hakea.

Näyttelijöiden pääsykokeet ovat kaksipäiväiset: 2.-3.9. Muista osa-alueista kiinnostuneet pyydetään myös saapumaan 2.9. pääsykokeiden aloitusosioon, josta he jatkavat yksilöhaastatteluihin. Hakijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Ilmoittaudu pääsykokeisiin 27.8. mennessä sähköpostilla: teatterisihteeri@tayt.fi. Kerro viestissä koko nimesi ja mistä teatterin osa-alueesta olet kiinnostunut.

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään hakulomake, ennakkotehtävämateriaali ja tarkemmat ohjeet sähköpostilla tai tarvittaessa postilla. Toivomme suurimman osan uusista jäsenistä osallistuvan syksyn Doña R – Sorin ruusunen -produktioon, jonka ensi-ilta on 18.11. Produktion harjoitukset ovat pääsääntöisesti ma-pe -iltoina syys-marraskuussa. Odotamme uusien jäsenten olevan muutenkin aktiivisesti mukana kauden toiminnassa ja ohjelmistossa.  Harjoituskauden lisäksi uusille sekä halukkaille vanhemmille jäsenille järjestetään kattava jäsenkoulutus, jossa tutustutaan teatterin tekemisen osa-alueisiin, teatteritoiminnan ylläpitämiseen ja kanssajäseniin.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

8. Tamko's office's extended opening hours during 14.8 - 8.9.

Summer holidays are over and Tamko's office Solu is open once again. Welcome to take a cup of coffee (remember to put your cup in the dishwasher!) and renew your membership and Unipoli Sports payment.

NOTICE! During 14.8.-8.9. Solu is open from 9am to 5pm. This is temporary solution for rush weeks when new students arrive to TAMK. We will get back to our normal office hours on 11.9. (9am to 4pm). Welcome!

9. The Main Campus library will be open from 7 am to 10 pm on weekdays - 14.8.2017 onwardas

Beginnig on August 14th, the Main Campus library facilities will be open in the morning starting at 7 am. The facilities are accessible with TAMK user card during weekdays until 10 pm. On Saturdays the library facilities are open from 8 am to 6 pm. You can use the library with your own TAMK access card which you will receive at the start of your studies. During customer service hours the library doors are open to all customers. In order to be able to use the library's self-borrowing and returning services and pick up the reserved books, you will need to visit the customer service desk during the customer service hours with your official identity card. After that, all of our services are available, both in the library's premises and in the remote network.

NB! The Main Campus library is open with short hours on Mon-Wed 7.-9.8. and on Fri 11.8. from 9 am to 3 pm. (Thursday 10th of August we are closed during the TAMK day) Beginning on August 14th 2017

 

Self-service library open with TAMK access permits:

Mon-Fri from 7am to 10pm

Sat from 8am to 6pm

Service hours on customer service:

Mon-Fri from 9am to 6pm

Sat from 10am to 2pm (customer service open from 2nd September onwards on Sat)

Welcome to the renewed Main Campus library, which serves you in a broader way!

 

10. Ruut Luoto, BA Visual arts alumni (2016) of Tamk is coming with her theatre performance to Tampere!

SISU is a creative project by London-based theatre-makers from Finland (Ruut Luoto) and Colombia (Julian Guerra), exploring semiotics and its complexity in a diverse context.

More information:

The End and the Beginning theatre

Facebook event 

11. Northern script - scriptwriting contest

Are you good at writing? Are you 18 - 25 years of age? Have you always dreamt of writing a movie script? Northern script is an opportunity for you to learn and to compete with others like you.

The competition is open for non-professional young scriptwriters living in the Nordic countries Finland, Sweden or Norway. The finalists will be chosen to work with professional tutors.

The best three manuscripts will be awarded.

More info: northernscript.info

12. The student theatre of Tampere is looking for new members

Student theatre of Tampere is looking for new members who are interested in tasks like light and sound designing, theatre music, technician tasks, set building, graphic designing or costumes.

The entrance examination (interview) is going to be held on 2 September. Registration for the entrance examination ends on 28 August.  Please contact theatre secretary for more information: teatterisihteeri(a)tayt.fi

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics