YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 19/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamko Mediapoliksella perjantaina 13.5.
2. Solun aukioloajat kesällä
3. Tamko etsii edunvalvonta-asiantuntijaa
4. Ehdota vuoden TAMKkilaista 2015 – 2016
5. Tampereen Opiskeluterveydenhuollon asiakasraati, edustajia kaivataan

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
6. TAMKille pyörien huoltopiste
7. TAMKin opiskelija, tule töihin uuteen TAMKin liikuntakeskukseen
8. Muistutus: muistakaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi lukuvuodeksi 2016-2017
9. Pilke Stay Up Late 2016
10. RestoBoost - työelämäni verkostot
11. Catering Studion festarit 12.5.
12. Taiteilijat etsivät ihmisiä workshopiin

English Summary
13. Tamko at Mediapolis on Friday 13th May
14. Tamko's office hours in June and July
15. Propose the staff member of the year in TAMK 2015 – 2016
16. Free English Language Comedy - EVERY THURSDAY!
17. TAMK student, come to work in the new TAMK sports center
18. Pilke Stay Up Late charity concert is here today!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamko Mediapoliksella perjantaina 13.5.

Pidämme jäsenpalveluständiä Mediapoliksella perjantaina 13.5. klo 9-11. Tervetuloa hoitamaan jäsenyys kuntoon!

2. Solun aukioloajat kesällä

Tamkon toimisto Solu on kesäkuussa auki lyhennetyin aukioloajoin eli arkisin klo 10-14. Heinäkuussa olemme auki sopimuksen mukaan, kun ajankohta sovitaan hyvissä ajoin.

3. Tamko etsii edunvalvonta-asiantuntijaa

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (Tamko) on yli 6000 opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö. Tamko toimii jäsenistönsä etu- ja palvelujärjestönä. Opiskelijakunta hakee joukkoonsa edunvalvonta-asiantuntijaa.

Tarjoamme haasteellisen, monipuolisen sekä vastuullisen työn opiskelijajärjestössä. Edunvalvonta-asiantuntijana tehtävänäsi on mm.
vastata TAMKin opiskelijoiden edunvalvontatyön koordinoinnista, opiskelijoiden neuvonnasta ja yhteistoiminnasta opiskelijaedustajien kanssa, laatia lausuntoja ja kannanottoja ja osallistua eri projektien toteuttamiseen sekä eri työryhmien toimintaan. Tehtävään kuuluu myös jäsenpalvelua. Edunvalvonta-asiantuntija vastaa ensisijaisesti koulutus- ja sosiaalipoliittisesta edunvalvonnasta, mutta myös kansainvälisten asioiden ja liikunnan edunvalvontatyöstä.

Tässä työssä pääset kehittämään ammattitaitoasi monipuolisesti, tapaamaan paljon erilaisia, mielenkiintoisia ihmisiä, luomaan kontakteja sekä tekemään
opiskelijalle hyvää elämää nuorekkaassa, virkeässä ja viihtyisässä työyhteisössä.

Edellytämme sinulta:
- ammattikorkeakouluopintoja
- kokonaisymmärrystä korkeakouluopiskelijoiden edunvalvonnasta
- hyviä vuorovaikutustaitoja
- suomen sekä englannin kielien erinomaista suullista ja kirjallista taitoa

Eduksi katsomme opiskelijakuntakokemuksen sekä perehtyneisyyden opiskelijajärjestötoimintaan. Edunvalvonta-asiantuntijan on oltava toiminnassaan
aloitteellinen, vastuuntuntoinen, yhteistyökykyinen ja kykenevä itsenäiseen asiantuntijatyöhön.

Toimessa on kolmen kuukauden koeaika. Kokonaistyöaika on 37,5 tuntia viikossa. Muista liittää hakemukseen palkkatoiveesi. Työsuhde alkaa 1.8.2016 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan PDF-muodossa sähköpostitse osoitteeseen toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi
Hakemusten tulee olla perillä viimeistään torstaina 19.5.2016 klo 14.00, otsikkoriville maininta ”Edunvalvonta-asiantuntija”.
Myöhässä tulleita hakemuksia tai kirjeitse tulleita ei oteta huomioon. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka järjestetään viikolla 23.

Lisätietoja:
Edunvalvonta-asiantuntijan työstä: hallituksen puheenjohtaja Matti Aho, puheenjohtaja(ät)tamko.fi, +358 44 082 6560
Hausta, palkkauksesta ja käytännön asioista: toiminnanjohtaja Tomi Hyppänen, toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi, +358 44 382 6560 (arkisin klo 9 - 15).

4. Ehdota vuoden TAMKkilaista 2015 – 2016

Vuoden TAMKkilainen-tunnustus jaetaan syksyllä lukuvuoden 2016 – 2017 alkuviikkoina. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on merkittävästi ja pitkäjänteisesti kehittänyt opetusta, opiskeluympäristöä tai ammattikorkeakouluyhteisöä kuluneen lukuvuoden aikana. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on jakanut Vuoden TAMKkilainen-tunnustusta lukuvuodesta 2004 – 2005 lähtien.

Tunnustuksella opiskelijakunta haluaa kannustaa ammattikorkeakouluyhteisön kehitystä tukevia toimintapoja ja käytänteitä sekä rohkaista ja kannustaa TAMKkilaisia jatkamaan hyvää työtä. Opiskelijakunnan hallitus päättää tunnustuksen saajan henkilökunnan joukosta kirjallisten esitysten perusteella. Perustellut esitykset toimitetaan 8. elokuuta 2016 kello 12.00 mennessä alla linkistä löytyvällä lomakkeella. Lomakkeen voi täyttää kuka tahansa TAMKissa opiskeleva tai työskentelevä henkilö. Kuka on mielestäsi Vuoden TAMKkilainen?

https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21226/lomake.html

5. Tampereen Opiskeluterveydenhuollon asiakasraati, edustajia kaivataan

Tampereen Opiskeluterveydenhuolto (OTH) järjestää toukokuun alussa asiakasraadin, jonka tarkoituksena on yhdessä jakaa kokemuksia, ideoida ja kehittää OTH:n palveluita. Tavoitteena on saada kasaan noin 10-20 hengen opiskelijaedustus TAMKista paikalle.

Jos sinulla on kokemuksia (hyviä tai huonoja) OTH:n palveluiden käytöstä ja haluat olla mukana kehittämässä opiskeluterveydenhuoltoa, ota yhteyttä mahdollisimman pian Tamkon Sopoon eli Heidiin joko sähköpostitse sopo@tamko.fi tai suoraan puhelimitse +358 44 082 6564. Asiakasraati ei vie aikaa juuri lainkaan, sillä tapaamisia on alustavasti vain kaksi. Ensimmäinen on 3.5. klo 14 ja toinen syksyllä, kun tilannetta tarkastellaan ja katsotaan, mihin suuntaan asiat ovat edenneet. Tästä syystä mukaan toivotaankin sellaisia opiskelijoita, jotka eivät ole valmistumassa vielä tänä keväänä.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

6. TAMKille pyörien huoltopiste

TAMKille on asennettu BFIX-huoltopiste A-talon päähän katokseen. Huoltotelineessä on työkaluja pyörän huoltoon sekä pumppu! Enää ei tarvitse lähteä rämisten kampukselta kotiin!

7. TAMKin opiskelija, tule töihin uuteen TAMKin liikuntakeskukseen

Unipoli Sport on yhteistyöverkosto, joka tuottaa liikuntapalveluita TAMKin, TTY:n ja TaY:n opiskelijoille ja henkilöstölle. Liikuntamaksulla saa käyttää kaikkien kampusten liikuntatiloja- ja palveluita.

TAMK Kaupin kampuksen liikuntaolosuhteista ja –palveluista vastaa TAMKin liikuntapalvelut, jonka toiminta siirtyy elokuussa 2016 valmistuvaan liikuntarakennukseen (L –talo). Varmistaaksemme uusien tilojen ja lisääntyvän toiminnan sujuvuuden palkkaamme osa-aikaiseen työsuhteeseen kuusi hallivalvojaa, joiden tehtävänä on:

Toimia hallin vastuuhenkilönä työvuorossa ollessaan ja:
• vastata liikuntahallin asiakaspalvelusta
• vastata liikuntarakennuksen yleisestä valvonnasta ja järjestyksestä
• opastaa tarvittaessa liikuntahallin käyttäjiä tilojen ja välineiden käytössä
• valvoa liikuntahallin käyttäjien käyttöoikeuksia ja kulkukortin leimausta
• ottaa vastaan kerta- ja sulkapallovuorojen varausmaksuja
• huolehtia liikuntahallin varusteista ja välineistä ja raportoida mahdollisista väärinkäytöksistä, välinerikoista, välineiden katoamisesta ja välineiden hankintatarpeesta liikuntapäällikölle
• vastata asiakaspalvelun kassakirjanpidosta työvuoronsa aikana
• tehdä työvuoron päätteeksi yleissiivous (mm. laittamalla välineet paikoilleen + korjaamalla roskat / tyhjentämällä roskakorit)

Valvojan työaika sijoittuu arki-iltoihin ja viikonloppuihin. Yhdeksän viikottaista työvuoroa jakautuu kuuden valvojan kesken kuukausittain sovittavan työvuorolistan mukaisesti. Palkkaus ja työehdot määräytyvät Tampereen ammattikorkeakoulussa käytössä olevan AVAINTESin mukaan.

Työ on suunniteltu alkavaksi 15.8.2016 ja työsopimus tehdään 30.4. 2017 asti.

Lähetä hakemuksesi viimeistään 9.5.2016 täyttämällä hakulomake täällä https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?580191c7 Lisätiedot ja kysymykset: Esko Tirkkonen; esko.tirkkonen@tamk.fi tai p. 050 593 2552 

8. Muistutus: muistakaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi lukuvuodeksi 2016-2017

Ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle tehdään WinhaWillessä 1.3. - 31.5.2016 eli toukokuun aikana. Jos ilmoittautumista ei tehdä ajoissa, opiskeluoikeuden palauttamista tulee hakea erikseen ja se käsittelymaksu on 50e.

Tarkemmat ohjeet TAMKin intrassa: https://intra.tamk.fi/fi/web/tutkinto-opinto-opas/ilmoittautuminen

9. Pilke Stay Up Late 2016

TAMKin Proakatemian yrittäjyysopiskelijoiden vuosittain järjestämä konsertti Pilke Stay Up Late rokataan jälleen tänään 11.5.2016 Tampereen Pakkahuoneella.

Hyväntekeväisyyskonsertissa ovat esiintymässä Pauli Hanhiniemi, Pentti Hietanen perheineen, sis. Voice of Finlandista tutut Iina ja Roosa Hietanen, Heikki Hela, Hauli Bros sekä Vimmart Stay Up Late. Viimehetken lisäyksenä esiintyjäkaartiin liittyi myös Dave Lindholm!

Tapahtumalla halutaan tukea yhdenvertaisuutta, ja tänä vuonna korostetaan yhdessä tekemistä entisestään, kun lavalle tuodaan tutut, suomalaiset artistit yhdessä Vimmart Stay Up Late -yhtyeen kanssa.

Tapahtuman tuotot lahjoitetaan kehitysvammaisten ihmisten ja tasavertaisuuden edistämisen hyväksi. Tänä vuonna lahjoituskohde on Vimmart – yhdenvertaisen taiteen oppilaitoksen tuki ry.

Liput 25€, osoitteesta lippu.fi tai tiketti.fi.

Tule mukaan rokkaamaan ja tukemaan ennakkoluulottomuutta!

Kaikille avoin ja esteetön tapahtuma on ikärajaltaan K-18.

Lisätiedot: www.pilkestayuplate.com

10. RestoBoost - työelämäni verkostot

Palvelualan työntekijöiden ja työnantajien kohtaamispäivä Tampereella 13.5. perjantaina klo 10-14 TAMKin Y-kampuksella. Luvassa upea aamiaisseminaari, luentoja, esittelijöitä ja muuta hienoa! Järjestäjänä kolmannen vuoden restonomimonimuoto-opiskelijat.

11. Catering Studion festarit 12.5.

TAMKin Catering Studion ruoka- ja juomakaappien tyhjennysfestarit pidetään torstaina 12.5. klo 10.30-14. Tarjolla soppaa tai spydäriä niin kauan kuin tavaraa riittää! Catering Studiolla on a-oikeudet. Tervemenoa pyörähtämään!

12. Taiteilijat etsivät ihmisiä workshopiin

Kolmen nuoren taiteilijan ryhmä toteuttaa tanssiteatteriproduktiota lähisuhdeväkivallasta ja pyytävät apua henkilöiltä, jotka ovat joutuneet lähisuhdeväkivallan uhreiksi tai todistaneet sitä läheistensä keskuudessa. Workshopin tarkoituksena on ymmärtää paremmin, mistä on kyse. Worhsopin kesto on noin kolme tuntia ja sen tarkoituksena on tehdä aiheeseen liittyviä draamallisia ja liikkeellisiä harjoitteita. Ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija Ida Koski ja produktiossa näyttelevä Inna Tähkänen. Mukana ovat myös muusikko Joonas Mikkilä ja sirkustaiteilija Karita Tikka. 

Workshopin materiaalia käytetään esityksen rakentamiseen eikä siinä etsivä valmista materiaalia, vaan ideoita. Osallistuminen ei vaadi kokemusta teatterista ja kaikki tehtävät ovat vapaaehtoisia. Myöskään mitään omakohtaista tarinaa ei ole pakko kertoa kuten ei nimiäkään. Mukaan toivotaan ennakkoluulottomia ja rohkeita ihmisiä liikunnallisilla vaatteilla varustettuna.

Workshop järjestetään 15.5. klo 13-16 osoitteessa Hämeenpuisto 28, Tampere. Ilmoittautumiset 13.5. mennessä innatahkanen@live.com tai ida1koski@gmail.com.'

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

13. Tamko at Mediapolis on Friday 13th May

We are having a stand at Mediapolis on Friday 13th May from 9-11. Welcome to check out your membership status, join the students' union and get some overall patches!

14. Tamko's office hours in June and July

Tamko's office hours change for summertime. In May we are open normally from 9am to 4pm. In June we are open shorter periods of time, from 10am to 2pm. In July we are mainly closed. Exceptions are informed on our website and social media. 

15. Propose the staff member of the year in TAMK 2015 – 2016

The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) has been nominating the staff member of the year in TAMK since academic year 2004 – 2005. The recognition will be given to a person who has remarkably developed education, study environment and TAMK community during the last academic year or by doing persistent work. The recognition will be granted in first weeks of academic year 2016 – 2017.

With the recognition Tamko wants to encourage good policies and motivate the staff to keep up their good work. Executive board of Tamko will decide the staff member of the year in TAMK based on written well-grounded proposals made by students and staff. Written proposals should be sent by 8th of August 2016 at noon at the latest via this form.

https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21226/lomake.html

16. Free English Language Comedy - EVERY THURSDAY!

Join us every Thursday at 8pm for ComedyO’Connell's in O’Connell’s Irish Bar!

Each week we offer a new variety of English Language Comedy featuring local and international guests performing everything from stand up comedy, to improvisation and beyond!

Sign up to our Facebook Event Calendar at:
www.facebook.com/comedyoconnells/events

Every Thursday
8pm
O’Connell’s Irish Bar
Rautatienkatu 24
FREE ENTRY

17. TAMK student, come to work in the new TAMK sports center

Unipoli Sport is a network producing sports services for the students and staff members of the tree universities in Tampere (TAMK, TUT, UTA). With one sports fee you can use all the sports facilities and services of the three university campuses in Tampere.

TAMK Sports Services is responsible for the sport facilities and activities at TAMK Kauppi campus. The new sports building will be ready in August 2016 after the renovation and enlargement. 

To meet the needs of the growing business TAMK Sports Services employs six part time wardens to take care of the following duties during a working shift:
* customer service during the shift (including basic guidance in using the equipment of the gym)
* common surveillance and discipline
* check the customers´ access to use the facilities
* receive the one time fees from the customers
* report the misuse or other problems of the equipment in the building
* cash accounting during the sift
* putting the equipment in order and taking away the trash at the end of the shift

The working hours will be during the week day evenings and weekends. There will be six wardens who will share nine shifts a week and the shifts will be scheduled for minimum one month ahead.

The work contract period will be 15.8.2016 – 30.4.2017.

Send your application 9.5.2016 at the latest by filling the document here https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?580191c7 Questions and more info if needed: Esko Tirkkonen; esko.tirkkonen@tamk.fi, tel. 050 5932552

18. Pilke Stay Up Late charity concert is here today!

Artists: Pauli Hanhiniemi, Pentti Hietanen and family, Heikki Hela, Hauli Bros and Vimmart Stay Up Late

When: 11.5.2016
Where: Pakkahuone and Klubi
Tickets: 25€, www.lippu.fi or www.tiketti.fi

Come to rock with us!

www.pilkestayuplate.com

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics