YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 18/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamko etsii edunvalvonta-asiantuntijaa
2. Lähde TAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäseneksi
3. Ehdota vuoden TAMKkilaista 2015 – 2016
4. Tampereen Opiskeluterveydenhuollon asiakasraati, edustajia kaivataan
5. Solun aukioloajat kesällä

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
6. TAMKin opiskelija, tule töihin uuteen TAMKin liikuntakeskukseen
7. Tampereen tradenomiopiskelijoiden stipendi haettavissa
8. Kysely mobiilipelien kulutuksesta / PeliClan
9. Proakatemian opiskelijoiden vakuutuskysely nuorille aikuisille
10. LanTrek 2016 konepaikkatarjous Tamkolle
11. Opinnäytetyökysely sosiaalisen median käytöstä työnhaun tukena
12. Tolun kevään viimeinen Vakiovuoro
13. Tolu liikkuu myös kesänä
14. Muistutus: muistakaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi lukuvuodeksi 2016-2017
15. TAMKille pyörien huoltopiste

English Summary
16. Tamko's office hours in June and July
17. Propose the staff member of the year in TAMK 2015 – 2016
18. Free English Language Comedy - EVERY THURSDAY!
19. TAMK student, come to work in the new TAMK sports center
20. Free English Language Comedy - EVERY THURSDAY!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamko etsii edunvalvonta-asiantuntijaa

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (Tamko) on yli 6000 opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö. Tamko toimii jäsenistönsä etu- ja palvelujärjestönä. Opiskelijakunta hakee joukkoonsa edunvalvonta-asiantuntijaa.

Tarjoamme haasteellisen, monipuolisen sekä vastuullisen työn opiskelijajärjestössä. Edunvalvonta-asiantuntijana tehtävänäsi on mm.
vastata TAMKin opiskelijoiden edunvalvontatyön koordinoinnista, opiskelijoiden neuvonnasta ja yhteistoiminnasta opiskelijaedustajien kanssa, laatia lausuntoja ja kannanottoja ja osallistua eri projektien toteuttamiseen sekä eri työryhmien toimintaan. Tehtävään kuuluu myös jäsenpalvelua. Edunvalvonta-asiantuntija vastaa ensisijaisesti koulutus- ja sosiaalipoliittisesta edunvalvonnasta, mutta myös kansainvälisten asioiden ja liikunnan edunvalvontatyöstä.

Tässä työssä pääset kehittämään ammattitaitoasi monipuolisesti, tapaamaan paljon erilaisia, mielenkiintoisia ihmisiä, luomaan kontakteja sekä tekemään
opiskelijalle hyvää elämää nuorekkaassa, virkeässä ja viihtyisässä työyhteisössä.

Edellytämme sinulta:
- ammattikorkeakouluopintoja
- kokonaisymmärrystä korkeakouluopiskelijoiden edunvalvonnasta
- hyviä vuorovaikutustaitoja
- suomen sekä englannin kielien erinomaista suullista ja kirjallista taitoa

Eduksi katsomme opiskelijakuntakokemuksen sekä perehtyneisyyden opiskelijajärjestötoimintaan. Edunvalvonta-asiantuntijan on oltava toiminnassaan
aloitteellinen, vastuuntuntoinen, yhteistyökykyinen ja kykenevä itsenäiseen asiantuntijatyöhön.

Toimessa on kolmen kuukauden koeaika. Kokonaistyöaika on 37,5 tuntia viikossa. Muista liittää hakemukseen palkkatoiveesi. Työsuhde alkaa 1.8.2016 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan PDF-muodossa sähköpostitse osoitteeseen toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi
Hakemusten tulee olla perillä viimeistään torstaina 19.5.2016 klo 14.00, otsikkoriville maininta ”Edunvalvonta-asiantuntija”.
Myöhässä tulleita hakemuksia tai kirjeitse tulleita ei oteta huomioon. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka järjestetään viikolla 23.

Lisätietoja:
Edunvalvonta-asiantuntijan työstä: hallituksen puheenjohtaja Matti Aho, puheenjohtaja(ät)tamko.fi, +358 44 082 6560
Hausta, palkkauksesta ja käytännön asioista: toiminnanjohtaja Tomi Hyppänen, toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi, +358 44 382 6560 (arkisin klo 9 - 15).

2. Lähde TAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäseneksi

Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen opiskelijajäsen valitaan toukokuussa pidettävässä Tamkon valtuuston kokouksessa. Ehdolle voi asettua kuka tahansa TAMKissa tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeleva. Opiskelijaedustajan tulee olla opiskelija tutkintoon johtavassa koulutuksessa koko osakeyhtiön hallituksen toimikauden ajan. Opiskelijajäsen toimii vastuullisena hallituksen jäsenenä osakeyhtiössä. Mikäli paikka kiinnostaa, tule toukokuussa pidettävään kokoukseen. Kokouksessa on mahdollista kysyä lisää tehtävästä ja asettua ehdolle kokouksessa käytävään vaaliin.

On toivottavaa, että ilmoitat halukkuutesi tehtävään etukäteen 4.5.2016 kello 16.00 mennessä sähköpostitse puheenjohtaja(ät)tamko ja saavut toukokuussa pidettävä Tamkon valtuuston kokouksen, jonka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.
 
Lisätietoja:
Matti Aho
+358 082 6560
puheenjohtaja(at)tamko.fi

3. Ehdota vuoden TAMKkilaista 2015 – 2016

Vuoden TAMKkilainen-tunnustus jaetaan syksyllä lukuvuoden 2016 – 2017 alkuviikkoina. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on merkittävästi ja pitkäjänteisesti kehittänyt opetusta, opiskeluympäristöä tai ammattikorkeakouluyhteisöä kuluneen lukuvuoden aikana. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on jakanut Vuoden TAMKkilainen-tunnustusta lukuvuodesta 2004 – 2005 lähtien.

Tunnustuksella opiskelijakunta haluaa kannustaa ammattikorkeakouluyhteisön kehitystä tukevia toimintapoja ja käytänteitä sekä rohkaista ja kannustaa TAMKkilaisia jatkamaan hyvää työtä. Opiskelijakunnan hallitus päättää tunnustuksen saajan henkilökunnan joukosta kirjallisten esitysten perusteella. Perustellut esitykset toimitetaan 8. elokuuta 2016 kello 12.00 mennessä alla linkistä löytyvällä lomakkeella. Lomakkeen voi täyttää kuka tahansa TAMKissa opiskeleva tai työskentelevä henkilö. Kuka on mielestäsi Vuoden TAMKkilainen?

https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21226/lomake.html

4. Tampereen Opiskeluterveydenhuollon asiakasraati, edustajia kaivataan

Tampereen Opiskeluterveydenhuolto (OTH) järjestää toukokuun alussa asiakasraadin, jonka tarkoituksena on yhdessä jakaa kokemuksia, ideoida ja kehittää OTH:n palveluita. Tavoitteena on saada kasaan noin 10-20 hengen opiskelijaedustus TAMKista paikalle.

Jos sinulla on kokemuksia (hyviä tai huonoja) OTH:n palveluiden käytöstä ja haluat olla mukana kehittämässä opiskeluterveydenhuoltoa, ota yhteyttä mahdollisimman pian Tamkon Sopoon eli Heidiin joko sähköpostitse sopo@tamko.fi tai suoraan puhelimitse +358 44 082 6564. Asiakasraati ei vie aikaa juuri lainkaan, sillä tapaamisia on alustavasti vain kaksi. Ensimmäinen on 3.5. klo 14 ja toinen syksyllä, kun tilannetta tarkastellaan ja katsotaan, mihin suuntaan asiat ovat edenneet. Tästä syystä mukaan toivotaankin sellaisia opiskelijoita, jotka eivät ole valmistumassa vielä tänä keväänä.

5. Solun aukioloajat kesällä

Tamkon toimisto Solu on kesäkuussa auki lyhennetyin aukioloajoin eli arkisin klo 10-14. Heinäkuussa olemme auki sopimuksen mukaan, kun ajankohta sovitaan hyvissä ajoin.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

6. TAMKin opiskelija, tule töihin uuteen TAMKin liikuntakeskukseen

Unipoli Sport on yhteistyöverkosto, joka tuottaa liikuntapalveluita TAMKin, TTY:n ja TaY:n opiskelijoille ja henkilöstölle. Liikuntamaksulla saa käyttää kaikkien kampusten liikuntatiloja- ja palveluita.

TAMK Kaupin kampuksen liikuntaolosuhteista ja –palveluista vastaa TAMKin liikuntapalvelut, jonka toiminta siirtyy elokuussa 2016 valmistuvaan liikuntarakennukseen (L –talo). Varmistaaksemme uusien tilojen ja lisääntyvän toiminnan sujuvuuden palkkaamme osa-aikaiseen työsuhteeseen kuusi hallivalvojaa, joiden tehtävänä on:

Toimia hallin vastuuhenkilönä työvuorossa ollessaan ja:
• vastata liikuntahallin asiakaspalvelusta
• vastata liikuntarakennuksen yleisestä valvonnasta ja järjestyksestä
• opastaa tarvittaessa liikuntahallin käyttäjiä tilojen ja välineiden käytössä
• valvoa liikuntahallin käyttäjien käyttöoikeuksia ja kulkukortin leimausta
• ottaa vastaan kerta- ja sulkapallovuorojen varausmaksuja
• huolehtia liikuntahallin varusteista ja välineistä ja raportoida mahdollisista väärinkäytöksistä, välinerikoista, välineiden katoamisesta ja välineiden hankintatarpeesta liikuntapäällikölle
• vastata asiakaspalvelun kassakirjanpidosta työvuoronsa aikana
• tehdä työvuoron päätteeksi yleissiivous (mm. laittamalla välineet paikoilleen + korjaamalla roskat / tyhjentämällä roskakorit)

Valvojan työaika sijoittuu arki-iltoihin ja viikonloppuihin. Yhdeksän viikottaista työvuoroa jakautuu kuuden valvojan kesken kuukausittain sovittavan työvuorolistan mukaisesti. Palkkaus ja työehdot määräytyvät Tampereen ammattikorkeakoulussa käytössä olevan AVAINTESin mukaan.

Työ on suunniteltu alkavaksi 15.8.2016 ja työsopimus tehdään 30.4. 2017 asti.

Lähetä hakemuksesi viimeistään 9.5.2016 täyttämällä hakulomake täällä https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?580191c7 Lisätiedot ja kysymykset: Esko Tirkkonen; esko.tirkkonen@tamk.fi tai p. 050 593 2552 

7. Tampereen tradenomiopiskelijoiden stipendi haettavissa

Hei sinä keväällä valmistuva tradenomi! Nyt on aika hakea Tampereen tradenomiopiskelijoiden stipendiä.
Tänä keväänä tahdomme muistaa opinnoissaan onnistuneita ja tradenomi-identiteettiä edistäneitä opiskelijoita. Haluamme kuulla Sinun tarinasi, miten kaikki alkoi ja miten olet nyt päässyt valmistumisen kynnykselle.

Laita vapaamuotoinen hakemuksesi meille 31.5. mennessä osoitteeseen hallitus@ttory.fi. Liitä mukaan yhteystietosi.

Ilmoita myös, mikäli kertomasi tarinaa voidaan käyttää esimerkiksi meidän sosiaalisissa medioissa sekä Provisio-lehdessämme. Kerro myös, saako nimesi mainita, jos saat stipendin.

8. Kysely mobiilipelien kulutuksesta / PeliClan

Olen kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija ja suoritan työharjoitteluani tänä keväänä ja tulevana kesänä yritykselle nimeltä PeliClan. PeliClan on uusi opiskelijavaltainen yritys, johon kuuluu Art Airector, Music Director, kaksi Developeria ja kolme markkinoinnin työmyyrää. Suunnittelemme uutta mobiilipeliä, jonka aiomme julkaista muutaman kuukauden sisällä. Toimin yrityksessä markkinoinnin harjoittelijana ja tarvitsisin apuasi liittyen tekemääni tutkimukseeni harjoittelun ohessa. Alla linkki PeliClanin facebook-sivuille sekä linkki kyselyyn. Kiitos jo etukäteen!

https://www.facebook.com/PeliClan/

Linkki kyselyyn: https://www.surveymonkey.com/r/CHVWPKG

Niina Pietilä, 13liko

9. Proakatemian opiskelijoiden vakuutuskysely nuorille aikuisille

Tampereen ammatitkorkeakoulun yrittäjyyden yksikön Proakatemian opiskelijat kartoittavat kyselyä nuorten aikuisten ja opiskelijoiden vakuutuksista.

Kyselyyn vastanneiden kesken on mahdollisuus voittaa 100 euron lahjakortti haluamaansa liikkeeseen!

Kysely: https://fi.surveymonkey.com/r/vakuutuskysely

10. LanTrek 2016 konepaikkatarjous Tamkolle

LanTrek Ry haluaa tukea opiskelijatoimintaa tarjoamalla Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenille erikoishintaisia konepaikkoja LanTrek 2016 –verkkopelitapahtumaan!
 
LanTrek on 4.-7.5.2016 Pirkanmaalla järjestettävä verkkopelitapahtuma. Tapahtuman perusajatuksena on kerätä iso joukko samanhenkisiä ihmisiä pelailemaan sekä viettämään aikaa yhdessä eSportsin äärelle.  Katso lisää: https://www.lantrek.org/ ja https://www.facebook.com/lantrek.org

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenille konepaikat vain 30€/kpl (Norm. 59€/kpl).
Olemme varanneet teille 13 vierekkäistä konepaikkaa riviltä 1J. Tarvittaessa paikkoja on lisää saatavilla. Paikkakartta: https://moya.lantrek.org/MoyaWeb/neomap/view.jsf

Ilmoittautuminen hoituu söhköpostilla 3.5. klo 22 mennessä Juha-Matti Haapalalle:

Juha-Matti Haapala
Puheenjohtaja / Lantrek ry
juha-matti.haapala@lantrek.org

11. Opinnäytetyökysely sosiaalisen median käytöstä työnhaun tukena

Hei! Olen liiketalouden opiskelija, ja teen opinnäytetyötä korkeakouluopiskelijoiden sosiaalisen median käytöstä työnhaun tukena. Työhöni liittyen teen kyselytutkimusta TAMK:n opiskelijoille. Kysely on lyhyt ja vastaamiseen ei kulu aikaa paria minuuttia kauempaa.

Kyselylomake löytyy alla olevan linkin takaa: https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21203/lomake.html

Kyselyyn vastataan nimettömästi, ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Iso kiitos ajastasi!

Maiju Valtonen

12. Tolun kevään viimeinen Vakiovuoro

On tullut loppukirin aika! Kevään viimeinen Vakiovuoro pelataan 3.5. Kissanmaan koulun kentällä klo 17. Lajina kaikkien rakastama pesäpallo!

13. Tolu liikkuu myös kesänä

Toluilu ei kuitenkaan lopu kesälläkään. Tsekkaa Tolun Höntsykaverit-ryhmä. Liity mukaan peleihin tai kokoa porukka liikkumaan!

www.facebook.com/groups/407962219311959

14. Muistutus: muistakaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi lukuvuodeksi 2016-2017

Ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle tehdään WinhaWillessä 1.3. - 31.5.2016 eli toukokuun aikana. Jos ilmoittautumista ei tehdä ajoissa, opiskeluoikeuden palauttamista tulee hakea erikseen ja se käsittelymaksu on 50e.

Tarkemmat ohjeet TAMKin intrassa: https://intra.tamk.fi/fi/web/tutkinto-opinto-opas/ilmoittautuminen

15. TAMKille pyörien huoltopiste

TAMKille on asennettu BFIX-huoltopiste A-talon päähän katokseen. Huoltotelineessä on työkaluja pyörän huoltoon sekä pumppu! Enää ei tarvitse lähteä rämisten kampukselta kotiin!

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

16. Tamko's office hours in June and July

Tamko's office hours change for summertime. In May we are open normally from 9am to 4pm. In June we are open shorter periods of time, from 10am to 2pm. In July we are mainly closed. Exceptions are informed on our website and social media. 

17. Propose the staff member of the year in TAMK 2015 – 2016

The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) has been nominating the staff member of the year in TAMK since academic year 2004 – 2005. The recognition will be given to a person who has remarkably developed education, study environment and TAMK community during the last academic year or by doing persistent work. The recognition will be granted in first weeks of academic year 2016 – 2017.

With the recognition Tamko wants to encourage good policies and motivate the staff to keep up their good work. Executive board of Tamko will decide the staff member of the year in TAMK based on written well-grounded proposals made by students and staff. Written proposals should be sent by 8th of August 2016 at noon at the latest via this form.

https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21226/lomake.html

18. Free English Language Comedy - EVERY THURSDAY!

Join us every Thursday at 8pm for ComedyO’Connell's in O’Connell’s Irish Bar!

Each week we offer a new variety of English Language Comedy featuring local and international guests performing everything from stand up comedy, to improvisation and beyond!

Sign up to our Facebook Event Calendar at:
www.facebook.com/comedyoconnells/events

Every Thursday
8pm
O’Connell’s Irish Bar
Rautatienkatu 24
FREE ENTRY

19. TAMK student, come to work in the new TAMK sports center

Unipoli Sport is a network producing sports services for the students and staff members of the tree universities in Tampere (TAMK, TUT, UTA). With one sports fee you can use all the sports facilities and services of the three university campuses in Tampere.

TAMK Sports Services is responsible for the sport facilities and activities at TAMK Kauppi campus. The new sports building will be ready in August 2016 after the renovation and enlargement. 

To meet the needs of the growing business TAMK Sports Services employs six part time wardens to take care of the following duties during a working shift:
* customer service during the shift (including basic guidance in using the equipment of the gym)
* common surveillance and discipline
* check the customers´ access to use the facilities
* receive the one time fees from the customers
* report the misuse or other problems of the equipment in the building
* cash accounting during the sift
* putting the equipment in order and taking away the trash at the end of the shift

The working hours will be during the week day evenings and weekends. There will be six wardens who will share nine shifts a week and the shifts will be scheduled for minimum one month ahead.

The work contract period will be 15.8.2016 – 30.4.2017.

Send your application 9.5.2016 at the latest by filling the document here https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?580191c7 Questions and more info if needed: Esko Tirkkonen; esko.tirkkonen@tamk.fi, tel. 050 5932552

20. Free English Language Comedy - EVERY THURSDAY!

Join us every Thursday at 8pm for ComedyO’Connell's in O’Connell’s Irish Bar!

Each week we offer a new variety of English Language Comedy featuring local and international guests performing everything from stand up comedy, to improvisation and beyond!

Sign up to our Facebook Event Calendar at:
www.facebook.com/comedyoconnells/events

Every Thursday
8pm
O’Connell’s Irish Bar
Rautatienkatu 24
FREE ENTRY

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics