YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 17/2016

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamko etsii edunvalvonta-asiantuntijaa
2. Lähde TAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäseneksi
3. Ehdota vuoden TAMKkilaista 2015 – 2016
4. Tampereen Opiskeluterveydenhuollon asiakasraati, edustajia kaivataan

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
5. MusTan Wappujamit Tuopissa 26.4.
6. Tampereen tradenomiopiskelijoiden stipendi haettavissa
7. Tolun Vakiovuorolla frisbeegolfia
8. Tapaa Tolu Feel Good, Feel Safe -tapahtumassa
9. Hae TravelBird-stipendiä
10. WAPPUFEST 30.4.
11. Rudus hakee kahta betonityöntekijää Tampereelle
12.  Helluntaiheilaa vailla?
13. Restonomien Pop Up –ravintolaviikkojen päätös
14. Feel Good, Feel Safe -tapahtuma 26. -27.4.

English Summary
15. Propose the staff member of the year in TAMK 2015 – 2016
16. MusTa's May Day Jam Session at Tuoppi on 26st Apr
17. Free English Language Comedy - EVERY THURSDAY!
18. Apply for the TravelBird Scholarship
19. WAPPUFEST 30.4.
20.  Pop up restaurant week
21. Feel Good, Feel Safe -fair at TAMK

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamko etsii edunvalvonta-asiantuntijaa

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (Tamko) on yli 6000 opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö. Tamko toimii jäsenistönsä etu- ja palvelujärjestönä. Opiskelijakunta hakee joukkoonsa edunvalvonta-asiantuntijaa.

Tarjoamme haasteellisen, monipuolisen sekä vastuullisen työn opiskelijajärjestössä. Edunvalvonta-asiantuntijana tehtävänäsi on mm.
vastata TAMKin opiskelijoiden edunvalvontatyön koordinoinnista, opiskelijoiden neuvonnasta ja yhteistoiminnasta opiskelijaedustajien kanssa, laatia lausuntoja ja kannanottoja ja osallistua eri projektien toteuttamiseen sekä eri työryhmien toimintaan. Tehtävään kuuluu myös jäsenpalvelua. Edunvalvonta-asiantuntija vastaa ensisijaisesti koulutus- ja sosiaalipoliittisesta edunvalvonnasta, mutta myös kansainvälisten asioiden ja liikunnan edunvalvontatyöstä.

Tässä työssä pääset kehittämään ammattitaitoasi monipuolisesti, tapaamaan paljon erilaisia, mielenkiintoisia ihmisiä, luomaan kontakteja sekä tekemään
opiskelijalle hyvää elämää nuorekkaassa, virkeässä ja viihtyisässä työyhteisössä.

Edellytämme sinulta:
- ammattikorkeakouluopintoja
- kokonaisymmärrystä korkeakouluopiskelijoiden edunvalvonnasta
- hyviä vuorovaikutustaitoja
- suomen sekä englannin kielien erinomaista suullista ja kirjallista taitoa

Eduksi katsomme opiskelijakuntakokemuksen sekä perehtyneisyyden opiskelijajärjestötoimintaan. Edunvalvonta-asiantuntijan on oltava toiminnassaan
aloitteellinen, vastuuntuntoinen, yhteistyökykyinen ja kykenevä itsenäiseen asiantuntijatyöhön.

Toimessa on kolmen kuukauden koeaika. Kokonaistyöaika on 37,5 tuntia viikossa. Muista liittää hakemukseen palkkatoiveesi. Työsuhde alkaa 1.8.2016 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan PDF-muodossa sähköpostitse osoitteeseen toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi
Hakemusten tulee olla perillä viimeistään torstaina 19.5.2016 klo 14.00, otsikkoriville maininta ”Edunvalvonta-asiantuntija”.
Myöhässä tulleita hakemuksia tai kirjeitse tulleita ei oteta huomioon. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka järjestetään viikolla 23.

Lisätietoja:
Edunvalvonta-asiantuntijan työstä: hallituksen puheenjohtaja Matti Aho, puheenjohtaja(ät)tamko.fi, +358 44 082 6560
Hausta, palkkauksesta ja käytännön asioista: toiminnanjohtaja Tomi Hyppänen, toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi, +358 44 382 6560 (arkisin klo 9 - 15).

2. Lähde TAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäseneksi

Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen opiskelijajäsen valitaan toukokuussa pidettävässä Tamkon valtuuston kokouksessa. Ehdolle voi asettua kuka tahansa TAMKissa tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeleva. Opiskelijaedustajan tulee olla opiskelija tutkintoon johtavassa koulutuksessa koko osakeyhtiön hallituksen toimikauden ajan. Opiskelijajäsen toimii vastuullisena hallituksen jäsenenä osakeyhtiössä. Mikäli paikka kiinnostaa, tule toukokuussa pidettävään kokoukseen. Kokouksessa on mahdollista kysyä lisää tehtävästä ja asettua ehdolle kokouksessa käytävään vaaliin.

On toivottavaa, että ilmoitat halukkuutesi tehtävään etukäteen 4.5.2016 kello 16.00 mennessä sähköpostitse puheenjohtaja(ät)tamko ja saavut toukokuussa pidettävä Tamkon valtuuston kokouksen, jonka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.
 
Lisätietoja:
Matti Aho
+358 082 6560
puheenjohtaja(at)tamko.fi

3. Ehdota vuoden TAMKkilaista 2015 – 2016

Vuoden TAMKkilainen-tunnustus jaetaan syksyllä lukuvuoden 2016 – 2017 alkuviikkoina. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on merkittävästi ja pitkäjänteisesti kehittänyt opetusta, opiskeluympäristöä tai ammattikorkeakouluyhteisöä kuluneen lukuvuoden aikana. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on jakanut Vuoden TAMKkilainen-tunnustusta lukuvuodesta 2004 – 2005 lähtien.

Tunnustuksella opiskelijakunta haluaa kannustaa ammattikorkeakouluyhteisön kehitystä tukevia toimintapoja ja käytänteitä sekä rohkaista ja kannustaa TAMKkilaisia jatkamaan hyvää työtä. Opiskelijakunnan hallitus päättää tunnustuksen saajan henkilökunnan joukosta kirjallisten esitysten perusteella. Perustellut esitykset toimitetaan 8. elokuuta 2016 kello 12.00 mennessä alla linkistä löytyvällä lomakkeella. Lomakkeen voi täyttää kuka tahansa TAMKissa opiskeleva tai työskentelevä henkilö. Kuka on mielestäsi Vuoden TAMKkilainen?

https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21226/lomake.html

4. Tampereen Opiskeluterveydenhuollon asiakasraati, edustajia kaivataan

Tampereen Opiskeluterveydenhuolto (OTH) järjestää toukokuun alussa asiakasraadin, jonka tarkoituksena on yhdessä jakaa kokemuksia, ideoida ja kehittää OTH:n palveluita. Tavoitteena on saada kasaan noin 10-20 hengen opiskelijaedustus TAMKista paikalle.

Jos sinulla on kokemuksia (hyviä tai huonoja) OTH:n palveluiden käytöstä ja haluat olla mukana kehittämässä opiskeluterveydenhuoltoa, ota yhteyttä mahdollisimman pian Tamkon Sopoon eli Heidiin joko sähköpostitse sopo@tamko.fi tai suoraan puhelimitse +358 44 082 6564. Asiakasraati ei vie aikaa juuri lainkaan, sillä tapaamisia on alustavasti vain kaksi. Ensimmäinen on 3.5. klo 14 ja toinen syksyllä, kun tilannetta tarkastellaan ja katsotaan, mihin suuntaan asiat ovat edenneet. Tästä syystä mukaan toivotaankin sellaisia opiskelijoita, jotka eivät ole valmistumassa vielä tänä keväänä.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

5. MusTan Wappujamit Tuopissa 26.4.

Are you ready to ROCK and ROLL!?

MusTa järjestää "open mike" - Wappujamit Kulttuuriravintola Tuopissa , osoitteessa Pyynikintori 6 ti 26.4. klo 19-22. Paikan päällä valmiina bändisoittimia. Liity siis jokkoomme jammaamaan soittotaidosta ja musiikkimaustasi riippumatta! Jamien jälkeen on vielä mahdollista jäädä nauttimaan virvokkeita tähän muusikoiden kantapaikkaan.

P.S. Tursaat! Helppo tapa hankkia samalla klo 20.30 asti "käynti Pyynikin kampuksella" leima!

6. Tampereen tradenomiopiskelijoiden stipendi haettavissa

Hei sinä keväällä valmistuva tradenomi! Nyt on aika hakea Tampereen tradenomiopiskelijoiden stipendiä.
Tänä keväänä tahdomme muistaa opinnoissaan onnistuneita ja tradenomi-identiteettiä edistäneitä opiskelijoita. Haluamme kuulla Sinun tarinasi, miten kaikki alkoi ja miten olet nyt päässyt valmistumisen kynnykselle.

Laita vapaamuotoinen hakemuksesi meille 31.5. mennessä osoitteeseen hallitus@ttory.fi. Liitä mukaan yhteystietosi.

Ilmoita myös, mikäli kertomasi tarinaa voidaan käyttää esimerkiksi meidän sosiaalisissa medioissa sekä Provisio-lehdessämme. Kerro myös, saako nimesi mainita, jos saat stipendin.

7. Tolun Vakiovuorolla frisbeegolfia

Tiistaina 26.5 Vakiovuoroilla pelaamme frisbeegolffia. Kiekkoja meiltä  löytyy, mutta omat kiekot suositeltavia! Pelaamme Vihiojan  frisbeegolfradalla (Vihiojantie 11, 33800 Tampere). Saavu siis  paikalle klo 17. Muistutuksena vielä, että Vakiovuoroilla käyneiden kesken arvotaan 2kpl 50€ XXL-lahjakorttia!

8. Tapaa Tolu Feel Good, Feel Safe -tapahtumassa

Olemme tavattavissa TAMKin b-aulassa tiistaina Feel Good, Feel Safe -tapahtuman yhteydessä. Tuu rohkeasti jutusteleen ja vinkkaa mitä lajia juuri SINÄ haluaisit kokeilla.

9. Hae TravelBird-stipendiä

Amsterdamin sydämessä sijaitseva matkatoimisto TravelBird haluaa kannustaa korkeakouluopiskelijoita kansainvälisyyteen ja matkustamiseen, sekä mahdollistaa kansainvälisen työkokemuksen keräämisen. Siksi heillä on tarjolla stipendiohjelma, jonka voittaja ansaitsee 3000€ stipendin sekä halutessaan 3-6 kuukauden palkallisen työharjoittelun toimistollaan Amsterdamissa valitsemanaan ajankohtana.

Jokainen Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelija voi hakea stipendiä vastaamalla seuraavaan kysymykseen mahdollisimman luovasti:

“Mikä on ollut sinun inspiroivin matkakokemuksesi?”

Lisätiedot ja hakuohjeet: https://travelbird.fi/stipendi/

10. WAPPUFEST 30.4.

Opiskelijan Tampere ry, Tamko, Tamy, TTYY ja Pirkanmaan lukiolaiset järjestävät kaikille tamperelaisille opiskelijoille yhteisen vapputapahtuman vappuaattona 30.4. klo 13–18 Laikunlavalla.

Laikunlavalle kipuavat Boomin oma bändi Da BOB, tanssiryhmä UtaDance, Horse Attack Sqwad sekä Ruudolf & Karri Koira!

Tervetulleita ovat kaikki tamperelaiset opiskelijat lukiolaisista korkeakouluopiskelijoihin. Nostetaan yhdessä vappufiilis kattoon!

Tapahtuma on maksuton!

11. Rudus hakee kahta betonityöntekijää Tampereelle

Rudus lähestyi opiskelijakuntaa pyytäen välittämään jäsenille seuraavan ilmoituksen:

Haemme Tampereen putkitehtaalle tuotanto töihin kahta betonityöntekijää määräaikaiseen työsuhteeseen välillä toukokuu-syyskuu. Sopinee yhdyskuntatekniikka lukeville työkokemukseksi.

Tehtäviin kuuluvat mm. betonituotteiden valmistus, mahdollisesti raudoitteiden hitsaamista (ei vaadi luokkia). Trukinajotaito ja trukkikortti luetaan eduksi. Työhön kuuluvien koneiden ja laitteiden kunnon valvonta sekä niiden ylläpitoon liittyvät huoltotyöt sekä tarvittaessa muut tuotannolliset työt.

Työturvallisuuskortti vaaditaan (tarvittaessa koulutetaan ) Tulityökortti hitsaustyötä tekeviltä vaaditaan.

Tehtävä edellyttää hyvää peruskuntoa ja henkilöllä ei saa olla myöskään muita rajoitteita tehdasympäristössä työskentelylle.

Toivomme etsimältämme henkilöltä oma-aloitteisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, yhteistyökykyä ja halua omaksua uusia asioita. Hänen perusominaisuuksiaan ovat tarkkuus ja huolellisuus.

Lisätietoja tehtävästä antaa yksikönpäällikkö Jari Juutinen p.
040-538 0100 tai jari.juutinen@rudus.fi.

Lähetä vapaa muotoinen hakemuksesi 29.4.2016 mennessä osoitteeseen jari.juutinen@rudus.fi otsikolla ”Betonityöntekijä Tampere”.

12.  Helluntaiheilaa vailla?

Ei hätää,  tule  Opiskelijoiden  Pikadeitit  -tapahtumaan  (ikäryhmä 20-30 –v) keskiviikkona  4.5. klo 17-19 Aleksanterin kirkon  kryptassa. PikaDeitti on hauska ja helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin!

Paikalla on luvassa tarjoilua ja ennen kaikkea loistavaa seuraa! Mukaasi tapahtumaan tarvitset avoimen ja rennon mielen, pussillisen  huumoria  ja loppuillan aikaa.

Tapahtuma kiinnostaa monia, joten suosittelemme ilmoittautumaan, tapahtumaan ajoissa ja huomioimaan, että ilmoittautuminen on sitova.

Mukaan mahtuu  20 daamia ja 20 herraa.

Jos et jostain syystä pääsekään tapahtumaan tai pupu menee pöksyyn, muista perua osallistumisesi ajoissa, jotta voimme ottaa uuden innokkaan deittailijan tilallesi.

Tied. ja  sitovat ilmoittautumiset oppilaitospastori  
marita.hakala@evl.fi, p. 050 5611032 TAI tampereensinkut.fi/pikadeitit    "Ilmoittautuminen  Pikadeiteille 4.5.2016"

Huom!  Ilmoittautuminen   viim. 2.5.  mennessä

Järjestäjinä: Seurakuntien oppilaitostyö, seurakuntien sinkkutoiminta

13. Restonomien Pop Up –ravintolaviikkojen päätös

MITÄ? Restonomien Pop Up –ravintolaviikkojen päätös
MISSÄ? TAMKin Catering Studio G0-08, Kuntokatu 3
MILLOIN? Viikko 17, tiistai 26.4. & keskiviikko 27.4.
KENELLE? Kaikille!

Viikolla 16 on väliviikko pop up –ravintoloissa, mutta vappuviikolla (vko 17) polkaistaan grillikausi käyntiin.

Pop up BBQ avaa ovensa tiistaina 26.4. Tällöin tarjolla on menukokonaisuus, joka sisältää pääruoan ja jälkiruoan. Ruokajuomana tarjoamme raikasta ginger alea. Tiistaille myymme lippuja ennakkoon kahteen kattaukseen. Kattaukset ovat klo 11 & 12.30. Lipun hinta on 17,50 €. Lippuja rajoitettu määrä.

Keskiviikkona 27.4 ovet ovat avoimena kaikille – lippua ei tarvita. Tarjolla on maukkaita ribsejä sekä vartaita. Avaamme ovet jo klo 10.00.

Tule juhlistamaan vappuviikkoa kanssamme!

Mikäli olet kiinnostunut ostamaan lipun tai sinulla on kysyttävää, lähetä viestiä Tanja Vilénille, tanja.vilen@biz.tamk.fi.

14. Feel Good, Feel Safe -tapahtuma 26. -27.4.

TAMKin Hyvinvointiklinikka järjestää yhdessä monialaisen opiskelija- ja henkilöstötiimin kanssa Feel Good, Feel Safe -tapahtuman pääkampuksen aulatiloissa ja Y-kampuksella Kuntokatu 3:n puolella tiistaista keskiviikkoon 26.-27.4.2016 klo 10-14. Mukana tapahtumaa suunnittelemassa ja toteuttamassa on bioanalyytikko-, fysioterapeutti-, terveydenhoitaja-, ensihoitaja-, sosionomi-, restonomi-, sekä tradenomiopiskelijoita.

Kohderyhmänä ovat eri ikäiset opiskelijat, opettajat sekä muu TAMKin henkilökunta ja vierailijat.

Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki avaa tapahtuman tiistaina klo 9 Y-kampuksen Stagella. Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen näytteilleasettajakaartiin sekä kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja turvallisuudesta ja hyvinvoinnista!

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

15. Propose the staff member of the year in TAMK 2015 – 2016

The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) has been nominating the staff member of the year in TAMK since academic year 2004 – 2005. The recognition will be given to a person who has remarkably developed education, study environment and TAMK community during the last academic year or by doing persistent work. The recognition will be granted in first weeks of academic year 2016 – 2017.

With the recognition Tamko wants to encourage good policies and motivate the staff to keep up their good work. Executive board of Tamko will decide the staff member of the year in TAMK based on written well-grounded proposals made by students and staff. Written proposals should be sent by 8th of August 2016 at noon at the latest via this form.

https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/21226/lomake.html

16. MusTa's May Day Jam Session at Tuoppi on 26st Apr

Are you ready to ROCK and ROLL!?

MusTa arranges May Day (Vappu) "open mike" jam session at restaurant Tuoppi. Address is Pyynikintori 6. Time is Tuesday 26th of April from 7 PM to 10 PM. Essential band instruments are available on sight. So feel free to join us - whatever your skill level or music taste is! After the session you can stay and enjoy refreshment at this musicians favourite haunt.

P.S. Tursaspassi stamp for visiting Pyynikki Campus is easy to get at the same visit up to half past eight!

17. Free English Language Comedy - EVERY THURSDAY!

Join us every Thursday at 8pm for ComedyO’Connell's in O’Connell’s Irish Bar!

Each week we offer a new variety of English Language Comedy featuring local and international guests performing everything from stand up comedy, to improvisation and beyond!

Sign up to our Facebook Event Calendar at:
www.facebook.com/comedyoconnells/events

Every Thursday
8pm
O’Connell’s Irish Bar
Rautatienkatu 24
FREE ENTRY

18. Apply for the TravelBird Scholarship

The Amsterdam based start-up company TravelBird wants to support students to travel and gain international working experience. Therefore they offer a scholarship of €3000 for one talented and motivated student, as well as the possibility to do an internship for 3-6 months at the headquarter of TravelBird in the center of Amsterdam.

Any student enrolled at Tampere University of Applied Sciences can apply for the scholarship by answering the following question as creative as possible:

“What has been your most inspirational travel experience?

For more information please visit https://travelbird.co.uk/scholarship/

19. WAPPUFEST 30.4.

Wappufest is event for all the student in Tampere. Come to see dance group UtaDance and hear fantastic music by Boomi’s band Da BOB, Horse Attack Sqwad and Ruudolf & Karri Koira! The event is held in Finnish.

Event is free and it’s held at Laikunlava 30.4. between 13-18 o'clock. Welcome!

20.  Pop up restaurant week

WHAT? Pop up restaurant week by hospitality management students
WHERE? TAMK Catering Studio at G0-08, Kuntokatu 3
WHEN? Week 17, Tuesday 26.4. & Wednesday 27.4.
FOR WHOM? Everyone

The week 16 our pop up restaurants take a break but the week 17 opens the barbeque season for this year!

Pop up BBQ starts serving delicious grill food at Tuesday 26.4. with two sittings at 11.00 and 12.30. Menu includes meaty main course and dessert. Food is served with fresh ginger ale. Tickets for the sittings are sold in advance and the menu costs 17,50€. We have limited number of tickets available.

On Wednesday 27.4. doors are open for everyone – no tickets needed. The restaurant serves juicy ribs and skewers with side dishes. Doors will be open at 10.00.

More information: Tanja Vilén, tanja.vilen@biz.tamk.fi.

21. Feel Good, Feel Safe -fair at TAMK

A bunch of students and staff from different disciplines with the Wellbeing Clinic of TAMK are organizing safety- and wellness days for physical, mental and social well-being. The event will take place from Tuesday to Wednesday April 26 - 27 at the lobby of TAMK main building. There will be companies from the fields of safety, sports, nutrition and work ergonomy, as well as, subject associations and student health care introducing their services.

Come & get inspiration for healthier and secure life!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics