TAMK sijoittui opiskelijoiden voimannoston MM-kisoissa neljänneksi

Viime viikolla Etelä-Afrikassa käydyissä opiskelijoiden voimanoston MM-kilpailuissa (2nd World University Powerlifting Cup) TAMK sijoittui koulujen miesten kokonaispisteissä hienosti neljänneksi. TAMKia sekä osaa Suomen maajoukkueesta kilpailuissa edustivat Akseli Lintulaakso, Lauri Tamminen sekä Ville Vikman. Kilpailut järjestettiin Etelä-Afrikan Potchefstroomissa toista kertaa. Viime vuonna Valko-Venäjän Minskissä ensimmäistä kertaa käydyissä opiskelijoiden voimanoston MM-kilpailuissa samat TAMKissa opiskelevat urheilijat sijoittuivat koulun kokonaispisteissä kahdeksanneksi. TAMKilla oli Suomen joukkueesta vahva edustus, sillä kaikki miesnostajat edustivat TAMKia. Suomen joukkueeseen kuuluivat lisäksi Salla Koskinen (TTY) sekä Stina Seppänen (Jyväskylän yliopisto). Voimanosto koostuu kolmesta eri nostomuodosta, jotka ovat jalkakyykyykky, penkkipunnerrus sekä maastaveto, joista jokaisessa on kolme nostoyritystä parhaan tuloksen jäädessä voimaan.

Tamkilaisista ensimmäisenä vuorossa oli tiistaina rakennustekniikkaa opiskeleva Akseli Lintulaakso, joka kisasi sarjassa 74 kg. Akseli sijoittui kyykyssä lajihopealle tuloksella 222,5 kg sekä penkkipunnerruksessa myös hopealle tuloksella 135 kg. Maastavedon tuloksella 220 kg Akseli varmisti yhteistulokseksi 577,5 kg, jolla irtosi MM-pronssia ja joukkuepisteitä kertyi 8. Wilksin pisteitä Akselille kertyi 421,17 (Wilksin pisteillä nostajan tulos suhteutetaan hänen kehon painoonsa).

Keskiviikkona oli vuorossa hiljattain kisan alla metsätalousinsinööriksi valmistunut Lauri Tamminen sarjassa 83 kg. Lauri aloitti kilpailun 230 kg:n kyykyllä. Penkkipunnerruksessa Lauri otti lajipronssia 150 kg:n tuloksella. Maastavedossa sijoitusta saatiin jännittää loppuhetkille saakka ja Laurin 247,5 kg:n maastaveto siivitti yhteistuloksen miehen omaan uuteen henkilökohtaiseen ennätykseen, joka kirjataan nyt lukemiin 627,5 kg. Tällä tuloksella myös Laurille irtosi MM-pronssia ja TAMKille toiset 8 joukkuepistettä. Laurille Wilksin pisteitä kertyi 418,86.

Torstaina viimeisenä vuorossa oli liiketaloutta opiskeleva Ville Vikman sarjassa 93 kg. Villen tulos jalkakyykyssä oli 235 kg, jolla irtosi kyykyn lajipronssia. Penkkipunnerruksessa Ville varmisti lajikultaa viimeisellä 185 kg:n suorituksella. Maastavedossa Villen tulokseksi jäi 257,5 kg ja näin yhteistulokseksi tuli 677,5 kg, joka on myös miehen oma ennätys. Yhteistuloksissa Villen tulos siivitti hänet MM-hopealle. Joukkuepisteitä Ville kerrytti 9 ja Wilksin pisteitä 426,35.

TAMKille kertyi yhteensä 25 joukkuepistettä, jotka riittivät neljänteen sijaan, vaikka TAMK oli vielä palkintosijassa kiinni ennen viimeistä kisapäivää. TAMKin suoritusta voidaan pitää kuitenkin hyvänä, sillä koulujen pisteet laskettiin kolmelta nostajalta kun kolmelta ensimmäiseltä pisteitä kerrytti viisi nostajaa. Yhteensä miesten kilpailuihin osallistui nostajia 24 eri koulusta ympäri maailman.

Joukkuekisan top 5:

  1. Ohio State University (USA)
  2. University College London (UK)
  3. Queen Mary’s University London (UK)
  4. Tampere University of Applied Sciences (FIN)
  5. University of Pretoria (RSA)

Tulokset: http://goodlift.info/scoresheets/detailed_scoresheet_m_cup.htm

Teksti: Ville Vikman

Tekstin kuvassa: TAMKin rakennustekniikan opiskelija Akseli Lintulaakso.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *